Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro Koryak
addikt
válasz
mglita
üzenetére
De, pl. Spíler, M4 ... stb. csatornákon, amióta átvette a 4(f.o.s)iG, azóta rosszabb a képminőség. Ráadásul fél éven belül már emelik is 20%-al az árat. Köszönjük, ja nem, inkább a..átokat!
Szóval ehhez a Diginek már semmi köze! Nem tudom a Digi saját csatornái meddig maradnak meg, mert elég jó ism. terj. filmek vannak rajtuk!
#74309 powerup2
lehet néha jobban járnál a tévéadással.
Igaz, ha csak a "bullshit" érdekel, akkor jó a BD/média player is. -
alaves
addikt
válasz
mglita
üzenetére
SDR is gyönyörű rajta, több olyan (50-60 éves!) csúcsminőségű 70 mm-es filmre rögzített, 4k SDR-re digitalizált, a nyersanyagon 6k képrészletességet meghaladó filmet láttam, amely üti bármely mai (akár DV) minőséget. Pláne amikor olvasom, hogy 3k-s kamerával vesznek fel egy filmet, majd felkonvertálják 4k-ba (fake 4k).
-
alaves
addikt
válasz
mglita
üzenetére
Pl. ez is sötét?: [link] ... mert tapasztalatom szerint nagy a szórás a SDR és HDR/DV filmek codec beállításainál (pl. netflix és társainál nem tudom minősíteni), arról nem is beszélve, hogy a rendező v. az operatőr hogy állítja be a dolgokat és hogyan masterelik utána. Ne a QLED-eket vedd alapul, mert az olyan messze van a referencia képtől, mint Makó Jeruzsálemtől. Ezek az OLED-ek már elég jól közelednek a Sony referencia monitorok képéhez, de van még mit fejleszteni bőven.
Más: 100 Mbps-hez közeli bitrátájú anyagok lejátszása: pontosítok: érdekes módon az OLED754 belső lejátszója zökkenőmentesen lejátssza ezeket is pl. SanDisk Ultra USB3-ról (viszont pl. egy WD Elements Portable WDBU6Y0020BBK HDD-vel enyhén akad).
Mindkét eszköz elvileg jó lenne, de mégsem (mondjuk még lehet, hogy a külső HDD kábele nem elég jó). -
-
mglita
tag
válasz
mglita
üzenetére
Odáig eljutottam, hogy valószínű a DUNE fog le valamit DV fényerőből. Ami fényes, az is sötétebb, ami sötét, az pedig feketébe megy át. Kipróbáltam ugyan azt a filet amit DUNE-ről játszok le és sötétnek gondolom, a TV belső lejátszójával is, ahol jobb egy fokkal. Tehát valahol a DUNEben vagy DUNE és CX között van képfeldolgozási gond vagy információ vesztés. Tulajdonképpen nem látok különbséget, a HDMI Rangeben, ha full vagy limited.
A DUNE rendszer video beállításai a következőek:
Mit csinálhatok rosszul? Vagy a DUNE egyelőre ennyit tud? Lehet pl kábel gond? Vagy valamilyen itteni beállítás a képről?
Köszönöm! -
junior19
senior tag
-
Celtis
veterán
válasz
mglita
üzenetére
Az a hiba, ami számodra zavaró mértékű és erről a szervizt is meggyőzöd. Nincs objektív mérőszám a tinting vagy banding megengedett mértékére.
Igen, 77-es ben láttunk itt gyakorlatilag tökéletes cserepanelt, de érzésem szerint továbbra is ritka mint a fehér holló. Nem tudok olyan technológia feljesztésről, ami kiküszöbölné ezeket. -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
mglita
üzenetére
Igen: Sony Trinitron crt tévé esetében.
Olvass vissza , volt akinek szinte tökéletes a panelja ( de ez is inkább 55-ös méretben), de összefosni se kell egyből az embernek magát , ha van v.banding , mert az nagyon szépen "gyógyulgat" magától , viszont a ting ting az már más , az egy makacsabb dolog és csak a nitrohigító smirglipapírral kombinálva segít vagy panel kicserélése( rosszabb esetben: cserélgetése). ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Eichler77
újonc
válasz
mglita
üzenetére
Hello,
Elvileg kalibrálva érkezik majd a TV. Kiderűl milyen szinten jó a MediaMarkt ezen szolgáltatása . Úgy éreztem hogy az a 610K elég kedvező ár egy 65"-os Oled TV-ért, az 55"-os C1 volt vele egy árban . A Sony meg a Pana tv-k azért nem kerültek a látó terembe mert a játék is fontos tényező, mivel PC Monitorként is fog funkcionálni . Ezen a téren az LG kedvező tulajdonságokkal bír , amiket a Sony meg a Pana csak idén implementált a készülékeikbe , a Sony A80j-A90j arcpirítóan drága, a Pana JZ2000 és JZ1500 is hasonlóan húzós lesz árban mint a Sony és ráadásul a Pana csak júniusban lesz elérhető .
Agyaltam a Samsung Qn95a-n is de az is drága 65"-os méretben .
-
layman
csendes tag
válasz
mglita
üzenetére
pár napja van CX 65-öm, nekem nagy pozitívum a mozgásmegjelenítés. eddig C7 55-öm volt, azon asszem deblur 3 dejudder 3 volt beállítva, de panning shotoknál (főleg fehér háttérrel) azért így is érezhető volt az akadozás és kijöttek az artifactok. A CX-nél a Real Cinema már jobb is mint a C7 deblur 3 dejudder 3 beállítása, artifact nélkül, és most még kísérletezek hogy kell-e a True Motion Cinema Clear, mert azzal még simább a mozgásmegjelenítés, anélkül hogy SOE-t produkálna (legalábbis számomra).
-
xerobyte
aktív tag
válasz
mglita
üzenetére
@mglita
Önmagában biztos, hogy nem éri meg a plusz pénzt a C1 procija a CX-hez képest, ez egy sima inkrementális változás.
Amit ilyenkor figyelembe kell még venni:
- frissítések: a C1-re tovább fognak jönni a frissítések és mondjuk ki, az LG egy szarrágó ezen a téren, mert évek óta félkész feature-okat ad el, aztán össze-vissza patchelgeti, cserébe viszont szeret megfeledkezni a régi modellek javítgatásáról.
- speciális funkciók: pl. lehet épp a motion-on sikerült reszelni (erre lentebb kitérek) egy picit, ez csak a nagyon mély tech reviewekból fog kiderülni, de leginkább személyes érzékelésből
- operációs rendszer: engem teljesen hidegen hagy, mert soha (tényleges soha) az életben nem használtam semmire a TV-n lévő appokat, de elhiszem, hogy van akinek ez valamiért fontosÖsszességében egy átlagos felhasználónak, akit azért ez az egész téma nem érdekel annyira mélyen, kotta ugyanaz lesz az élmény.
Motion: nálam egy C8 figyel, szeretem nagyon, új dimenziót nyitott annak idején. Egy valami van, amit nem sikerült megszokni az együtt töltött évek alatt: a mozgás interpoláció. Még mindig hanyatt tudok esni a recegő panning shotokon. Sajnos ezen a modellen csak az OFF vagy a dj=0 és db=0 beállítások nem okoznak SOE-t , szóval szűk a mozgásterem.
BF környékén futottam egy kört a CX-el (értsd a saját szememmel megnéztem, nem YT videók alapján próbáltam kitalálni a tutit), nem éreztem, hogy mozgásmegjelenésben lenne akkora fejlődés, hogy megérje váltani, így elengedtem. Még1x: ez az én érzékenységem, heppem, mániám etc. A legtöbb OLED tulaj boldog lesz a CX motionn-el is.
Konklúzió: a netes fórumokon egyértelmű többségben vannak azok az emberek, akik releváns tapasztalat alapján a Sony mozgásmegjelenítését egyértelműen az LG fölé helyezik. Releváns tapasztalat = látták mind a kettőt a saját szemükkel élőben. Egyértelműen fölé helyez = megkülönböztethető és fix nyertes hirdethető.Fényerő, powerup2
Ez hosszú téma és szerintem rossz helyen fogod meg, de nyilván még igen kevés a review, szóval személy szerint a kivárást javasolom, mielőtt erről pálcát törünk. Amiről most szó van, az nem a peak brightness, hanem a shadow detail és a relaxed abl.
Abban egyetértünk, hogy sötét szobában így is feljön már a nap jó HDR tartalmak esetében és extrém eset, ha valakinek ez nem elég. Amiről én beszélek, az sokkal inkább az, hogy milyen áldozatokat nem kell meghozni az új generációs panelnek egy HDR peak kitartásához a kép többi részén pl., elvileg ebben lesznek jobbak az újak....és mivel dobtam egy LG bashinget, dobok egy Sony-t is: tényleg képesek voltak úgy piacra dobni a csúcskategóriás új csilivili TV szériájukat (A90J), hogy a saját szájbavert konzolukkal nem biztosított -még- a 4k HDR 120Hz VRR. Értem én, hogy nincs még értelme, de akkor is...akkor ne írd oda Cseszdmeg Gizella a marketingosztályról.
-
Tyrone89
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG (OLED83C43LA.) 210CM 4K SMART 120HZ OLED ! AKCIÓ!
- LG G4 65" OLED TV - 144Hz, fóliás, garanciális, gyári dobozában 4 év garancia
- LG OLED 55 G2 okos TV - 139cm, 4k - színkalibrált
- LG 42C5 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- 3D 4K Oled Dolby Vision (LGOLED C6EP/LGOLED E6P/LG OLEDG6P)
- GAMING PC! Intel i5-14600KF / 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 WIFI / 1TB NVMe / 850w! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
- LG 32MR50C-B VA Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Honor Magic7 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo T14s Ryzen 7 4750U 32Gb Ram 1Tb NVMe SSD Érintőkijelző számlával Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A minőség ugyanolyan jó, mint régen volt.

)
Olvass vissza , volt akinek szinte tökéletes a panelja ( de ez is inkább 55-ös méretben), de összefosni se kell egyből az embernek magát , ha van v.banding , mert az nagyon szépen "gyógyulgat" magától , viszont a ting ting az már más , az egy makacsabb dolog és csak a nitrohigító smirglipapírral kombinálva segít vagy panel kicserélése( rosszabb esetben: cserélgetése).
Vhiktor