- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
DarkByte #57942 üzenetére
Természetesen beszerkesztheted. Egyébként mindenki maga tudja, hogyan használja a TV-jét. Saját tapasztalat: B7 két kijelző majdnem azonos terheléssel. mindkettő kb. félév alatt: egyik beégett 60-as OLED fénnyel (csak az fw által rögzített pixel refresh futott le); a második kijelzőnél heti egy futtatással nem égett be, ennyi.
-
alaves
addikt
válasz
DarkByte #57940 üzenetére
~6000 üzemóra/37 kézi, nem látok fényerő-csökkenést. Nálad úgy 2-3 hetente futtatnám.
"Product Operation
LCD TV ( 33" and over )/OLED55B7V
Tisztelt Uram/Hölgyem!
Az LG OLED55B7V televíziómban sajnos már kétszer kellett panelt cserélni (1:logó kifakulás, 2: 25%-os téglalap elváltozás).
A készüléket napi 12+ órában használom. A TV-t 4 óránként kikapcsolom az automatikus kompenzáció lefutása érdekében. Az 1 órás pixelfrissítő 2000 üzemóránkénti lefutása ilyen terhelés mellett talán kevésnek bizonyulhat.
Az állagmegóvás érdekében óvintézkedésként 17-20 OLED fényt használok.
Az interneten nem találtam kielégítő információt a manual pixel refresher optimális időközönkénti futtatására.
A 3. panel állagmegóvása érdekében kérem - amennyiben lehetséges, az LG mérnökeinek bevonásával - szíveskedjen tájékoztatni, hogy a manual pixel refresher-t milyen optimális időközönként célszerű lefuttatni a napi átlagterhelés függvényében.
Tisztelettel:
......Tisztelt .....!
Tárgy : Manual pixel refresher
Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
Az Ön által feltett kérdésben egyeztettem mérnök kollégákkal és azt a választ tudjuk adni, hogy abban az esetben, ha statikus tartalmat néz, heti egy alakommal ajánlatos a frissítés lefuttatása.
Amennyiben nem azonos képmegjelenítést néz, akkor a havi egy frissítés mi elegendő (pl. tévé adások).
További kellemes napot kívánok Önnek, ha a jövőben kérdése lenne, keressen bennünket bizalommal!
Kérem, segítse szolgáltatásunk fejlesztését azzal, hogy a lenti rövid kérdésre válaszolva értékeli a kapott választ.
Amennyiben úgy érzi a tájékoztatás nem volt teljes körű, kérjük, küldje el érdeklődését újra, illetve bármilyen további kérdés esetén készülékeinkről, szolgáltatásainkról forduljon bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkhoz, a 06-1--54-54-054-es számon (H-P: 8-18, SZ: 9-17).
Tisztelettel:
Reinvald Angelika
LG Electronics Magyar Kft. - Ügyfélszolgálat" -
freemanone
addikt
-
-
freemanone
addikt
válasz
DarkByte #57669 üzenetére
Visszafelé is igaz, nem győzködésből írom amit, csak érdekelt a dolog, mert mint említettem, azért szeretem a logikus dolgokat.
Egyébként szerintem a nagyobb betű méretek és a skálázás mellőzése miatt nem látom ezeket. Illetve a cleartype is kicsit vastagabbra van állítva mint a normál lenne. -
freemanone
addikt
válasz
DarkByte #57662 üzenetére
Beállított ClearType van.
Nekem a grayscale nem tettszik, matek ide vagy oda... Látom és értem amit írsz, a 400%-os zoom ablakban a grayscale a legjobb, viszont tegnap tesztelgettem pár órát mindegyiket, mert általában hajlok a logikus dolgok felé, de a szemem közölte, hogy neki nem tettszik amit lát. Lehet megszokás kérdése lenne, nemtudom.
Ami biztos hogy ha a windows scaling-hez nyúlok azonnal szellemképesek lesznek a betűk mindenhol.
100% scaling és minden alkalmazásban külön beállított betűméret, illetve böngészőben weboldalankénti zoom. Viszont ez nálam már régóta így van, nem az OLED hozta.Szerintem monitorként csak a game mód értelmezhető, a többi felejtős. Nagyjából hasonló beállítások vannak, mint amit linkeltél.
-
freemanone
addikt
válasz
DarkByte #57610 üzenetére
Én ClearType mellett nem látok ilyen problémákat a betűk megjelenítésénél. BetterClearType-ot is próbáltam, de az borzasztóan ronda minden módban. Viszont nálam RTX3070 hdmi2.1-en van ycbcr444 módban és 100% windows skálázás mellett.
Látok hasonló csúnyaságot, ha lemegyek ycbcr420-ra vagy ha a skálázást felhúzom 125%-ra.
Az utóbbi viszont rohadt idegesítően néz ki... -
-
pinnacle
nagyúr
válasz
DarkByte #57592 üzenetére
Köszi! Akkor ezek szerint nincs is olyan TV, amin élesek a betűk? Lehet azért nem foglalkoznak vele, mert még az ajánlott nézési távolságról sem lehet észrevenni. Monitoroknál is olvastam, hogy valami "nem szokványos pixel elrendezésnél", lehet ilyen probléma.LG TV-knél is volt valami pixel variálás, amivel "nem igazi" 4K-t adtak, de gondolom ez nem az, amit az Olednél írtál.
-
Müszi
senior tag
válasz
DarkByte #57456 üzenetére
Elküldik online ahogyan a számlát is.
Egyébként nekem volt problémám a TV-vel. Fel is hívtam az LG szervizét ahol lekértek néhány adatot a TV adattáblájáról és utána kijött a szerelő házhoz. Alaplapot cserélt és nem kellett semmilyen papír de még aláírás sem. Nem bonyolítják túl a dolgot az biztos.
Az más kérdés, hogy a problémám továbbra is fennáll. Szerelő szerint szoftveres bug lehet ami később talán egy frissítéssel megoldódik. Telefonált és kérte a kollégáját, hogy jelezze az LG felé. -
DarkByte
addikt
válasz
DarkByte #57445 üzenetére
Az Rtings-es CX kalibrációban használt beállítások (mindenféle energia gazdálkodás, AI képmatató vacak letilt, "isf Expert Dark Room" preset, kontrasz 90-re, sharpness 0-ra) elég jó eredményt adnak. Én csak annyit csináltam pluszban, hogy az OLED light-ot lehúztam 23-ra, mielőtt kivájja a szemem.
Nem tudom mekkora latency növekedéssel járt ez, mindenesetre én nem nagyon tapasztaltok desktop-on egér mutató mozgásában érdemi különbséget.
-
Pelican
őstag
válasz
DarkByte #57368 üzenetére
Szerintem nem érdemes elmenni 100%-ról mert minden eléletlenedik. Ugyanígy a pixeleltolás, ha belenagyít, akkor az is életlenít. Én 43" 4k-n fejlesztek, amelyik programban kicsi volt a betűméret, abban a fontot megnöveltem annyira, hogy kényelmesen olvasható legyen.
Egyébként a 48" 2160p az pont olyan pixelméret mint a 32" 1440p tehát nem változik semmi, csak nagyobb lesz a látható felület. -
arn
félisten
válasz
DarkByte #57377 üzenetére
Mivel a tavolsag valaszthato, a felbontas ua es hasonlo a latoszog, ugyanaz vegeredmenyben. Ahogy mertem a vegen olyan 1.5-2mre ultem tole, ugy volt hasonlo, mint a 34es a szokasos tavolsagbol. A 48asnal ez olyan 1-1.5m kozott lehet vhol.
Volt egy program a neten, amivel ki lehet pontosan kalkulalni, hogy mekkora tavolsagra van szukseged a hasonlo latoszoghoz.
Iroasztalra azert nem vettem sose 4k monitort, mert nem eleg nagyok a 100% merethez, sokkal aprobbnak tunne minden. Kb 42-43 colnal jonne vissza a meret, efelett meg mar a tavolsagot kell novelni.
Ha van egy bevalt beallitasod az adott merethez, konnyen kalkulalhato, mire szamithatsz egy nagyobbtol. Az uwnak van egy olyan elonye, hogy ugy tolti ki a teret, hogy nem nyomaszto.
-
arn
félisten
válasz
DarkByte #57368 üzenetére
En a 65oset probaltam azzal a modszerrel, hogy milyen kozel kell hozza ulni, hogy 100% merettel hasonloan lassam a betuket, mint a 34es uw monitoron (1440p), es igy milyen (mekkora, hogy feloszthato) feluletet kapok. Ha novelem a betumeretet, azzal valahol a hasznos feluletet csokkentem.
En a vegen oda lyukadtam ki, hogy ekkora meretnel vagy begolyozok, vagy ha elallitom 100%rol, nem lesz igazan praktikusabb munkara, mint az uw. Jatekra fasza lenne a megfelelo tavolsaggal, de munkara (foleg fejlesztes) inkabb nyomaszto.
-
-
törölt tag
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
DarkByte #56997 üzenetére
Mindig az LG-t kell hívni, vagy a honlapjukon bejelenteni szériaszámmal a hibát már fotókkal, tehát tökmindegy ebből a szempontból.
--------------------
Viszont simán eladják újból a visszaküldött terméket, csomagolási hibára hivatkozva csak, illetve egy elállásnál, vagy főleg 3 napon belüli hibás visszavételkor, ha nem online vetted, már rendesen tudnak szívózni és az anyjukba is belekötnek, ha épp olyanjuk van. -
freemanone
addikt
válasz
DarkByte #56661 üzenetére
Változó háttérkép és az ikonok eltüntetésével én beérem.
Bár már korábban is rend volt az asztalomon, de inkább levettem azt a pár ikont is, meg eltüntettem a lomtárat.
Viszont a wallpaper engine az tényleg nagyon tettszetős, eddig nem futottam még bele.
A tálca tényleg ottmarad 2px-en, már OLED előtt is fekete témáztam a windows-t is, ezért nem tűnt fel nekem. Csodálkoztam is, hogy miről beszéltek?
A monitor méret is valóban megszokás kérdése, ha kell 12"-ről is végig melózom a napot, bár nem vagyok boldog, de megoldható. Viszont én az 55"-et nem cserélném kissebbre ezek után. Van is hozzá egy 90x180-as asztalom, azon "felett" a falon kényelmesen elfér. -
-
xedamen
senior tag
válasz
DarkByte #56188 üzenetére
Az LG azt mondta, hogy valóban hibás a panel és én jobbat érdemlek. Na jó, nem pont így, de egyébként nagyon kedves volt a hölgy, aki elhitette, hogy fontos vagyok nekik és a legjobbat akarják nekem. Ugyanakkor azt mondta, hogy 72 órában a forgalmazó tud csak segíteni, ők nem, ők csak a 72 óra utáni szervizelésben kompetensek.
-
Müszi
senior tag
válasz
DarkByte #56049 üzenetére
Még nem igazán de kezdem elengedni a dolgot. Lassan egy hónapja mióta megvan a TV ezen rugózok mert nekem így nem 100-as. Ezt a 2.0-as rack-es dolgot még megpróbálom azért.
Igaz már elkezdett romlani a látásom de az vigasztal, hogy kifogtam egy számomra 100%-os kijelző panelt. Nem látok rajta sem banding, sem tinting, sem egyéb pixel vagy színhibát.Számomra teljesen homogén a képernyő minden színnél és fénynél.
Érdekes még, hogy eddig többszöri próbálkozás után sem tudtam csatlakoztatni hozzá a régi BT fülesemet és a BT hangszórómat sem viszont most, hogy kicserélték az alaplapját mindkettővel egyből kapcsolódott és gond nélkül működik. -
jilian
addikt
válasz
DarkByte #55985 üzenetére
Nincs "sajnos". Csak egy mezei 2080TI....
Nekem egy 55BX3LB van, nekem sincs olyan csatlakozásom.
Volt olyan game aminél meg mertem volna esküdni, hogy láttam a HDR kapcsolót...csak nem tudtam mihez társítani. Akkor már ez is tiszta.
-----------
Akkor hagyom simán Pc módban 4K 120Hz-en, ha meg olyan játék fut átteszem a másikra.
Vagy így akkor bukom a VRR-t? -
freemanone
addikt
válasz
DarkByte #55973 üzenetére
Email, Vmware és rengeteg különféle UI, amik a HW-ekhez tartoznak. Illetve putty, tehát rengeteg szöveg. Ez mellett hobby az modellezés és grafika.
Simán van amikor kitapétázok rá mindenhova, de többnyire egy kb 32"-es monitornak megfelelő ablakban elférek.Két panelcsere benne van az alap gariban ha jól tudom, de mindjárt kijavítanak, ha mégse. Pár havonta rá fogok nézni, hogy van-e elváltozás szürkék terén leginkább, aztán döntök.
-
freemanone
addikt
válasz
DarkByte #55969 üzenetére
Ha visszaolvasol ennek a környékén írtunk erről többet, pro-kontra linkekkel. Nem akarom újra felhozni a témát.
Én amúgy 4K120 4:4:4 10bit limited - SDR gaming módban használok egy 55BX-et. OLED fény 40, fényerő 36. Mindenhol fekete témázás, tálca eltűntetve, böngésző görgetősávokat sem szeretem amúgysem. Asztalon 0 ikon és slideshow szerű változó háttérkép, aminek jó része fekete. Napi 8 óra vagy több meló megy rajta, meg ez mellett HDR/DolbyVision gaming, netflix stb. Fő kijelzőként üzemel. Ha két éven belül bármi elváltozást látok a panelen, jelzem a csere igényt.
Elég sokat van hajtva és valszeg lesz is még egy jó darabig, így ha valami gondja van tuti kijön, de nem fogom pátyolgatni, azért van a garancia. -
freemanone
addikt
válasz
DarkByte #55963 üzenetére
OLED előtt kb CRT-nél kellett utoljára képernyővédő, szóval eléggé meglepett engem is ez a tény!
Na ezt én pl nem szeretném.Ne kapcsoljon ki-be olyankor amikor csak random otthagyom, mert elkezdi a pixel frissítést minden összesített 4 óránként és én szeretném ezt napi 1-re fogni, egyszerűen azzal, hogy nem kapcsolom ki. A képernyővédő persze full fekete. A pixel frissítést pedig elvileg nemjó félbeszakítani, márpedig hagyja, ha közben bekapcsolod. Minden nap több mint 10 órán át be lesz kapcsolva amíg a covid helyzet fentáll, utána is elég sokat fog menni, de azért nem ennyit, és több vélemény van, hogy mi a jó mi nem. Én arra jutottam, hogy ez nekem így jó lesz és a 2000 óránként lefutó frissítést sem akarom sűrűbbre fogni kézi beavatkozással. Aztán 20-25k üzemóra után meglátjuk ki járt jobban.
A következő OLED-nél pedig a mostani utáni tapasztalaok alapján fogok eljárni. -
alaves
addikt
válasz
DarkByte #55946 üzenetére
A B7-el még kicsit óvatosabb voltam PC monitorként.
Jelenleg az OLED754-en ~70cm-ről 2160p/60Hz/12bit/4:2:2. OLED fény 22-25-ön használom SDR-ben, szinte biztos, hogy 100nit alatt vagyok néha PC-ről is megy HDR, 80-as OLED fénnyel). Tálca sincs mindig eltüntetve, háttérkép is van negyedelt színnel és kontraszttal (kislányom miatt az a kukacos gyerek háttér a win7-ben). Ablakok pakolászása nálam nincs. Szemnek nagyon jó, a kék fény kibocsátás kevesebb mint a fele az LCD-LED kijelzőknek és nincs PWM.
(Az LG Display OLED TV paneljei a TÜV Rheinland független ellenőrző cég „Eye Comfort Display” tanúsítását kapták. A TÜV Rheinland szemkényelmi tanúsítását az ISO 9241-307 szabványnak megfelelően végzik.)
A tükröződéssel sem lesz gondod.
Szerintem a legjobb választás PC monitornak is az OLED. Jó lesz a 48CX.
Annyi még, hogy én hetente-kéthetente futtatom a kézi pixelfrissítőt (250-500 üzemóránként). Ezt általában nem ajánlják, de én igen (extrém használat miatt). -
freemanone
addikt
válasz
DarkByte #55953 üzenetére
Hát ez valami zseniális! Köszi a doksit!
Ha valakinek kéne és nem jönne rá, el van írva és http helyett https kell hozzá: [link]
Azért hogy 10 oldalon át részletezze, miként lehet kívülről irányítani a TV-t, nem vártam volna ilyen fokú nyíltságot, de mindenképp értékelendő!
Én amúgy mivel a gépet is smart relay-el indítom már 1 ideje hang parancsal, így össze fűztem a kettőt. Plusz van az asztalon egy smart gomb, ami egyszerre indítja a a gépet a TV-vel, ha nincs kedvem beszélni, vagy nincs net, így nincs gond a CEC hiányával. IR hubon keresztül irányítom HomeAssistant-tal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rap, Hip-hop 90'
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-roller topik
- Robogó, kismotor
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision M6800 - i7-MQ I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I K3100M 4GB I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest