- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rbert
aktív tag
válasz
krx21 #100591 üzenetére
Reggel be akartam kapcsolni de csak egy relé kattanás hallatszott ,aztán a piros led felvillant (kép nincs) ,csak ezt csinálja kattan a relé villan egyet a led (villan,kattan). Hívtam az LG-t azok leadták a szerviznek,a szerviz hívott azt mondta akkor csinálja ezt ha a kijelző zárlatos.Valószinű,hogy adnak utalványt mert alkatrész nincs ehhez, mert nagyon kevesett értékesitettek az országban.Holnap lehet jönnek azért megnézik,beszámolok majd mi lesz.De nem biztattak a javítással.
-
patrikcoc
senior tag
válasz
krx21 #100551 üzenetére
55B7 első panel: 25%-os window beégés, mostani második panel már így néz ki még korom feketénél is:
55B9: Felső sor itt is már kezd világosodni, szélek tele vannak halott pixelekkel
55CX első: extrém banding, második panel: szélek tele halott pixelekkel, mostani panel jó, (WBC helyett WBE) de hűvös, kalibrálni kéne... -
Yodamest
veterán
válasz
krx21 #100551 üzenetére
Sok esetben azért nem mérvadóak a vélemények e tekintetben, mert biztos sokan vannak, kiknél van amúgy pixelhiba, de nem tesztelték még végig színpalettán, így nem derül ki soha. Filmezésnél egyébként is elég könnyű nem észrevenni, szóval erősen felhasználás függő is.
Én mivel monitornak használom a C2-t, így óhatatlanul is elég könnyen kiszúrom a pixelhibát, szóval ebből a kontextusból szemlélve nálam is már volt 3 panelcsere, 1 még az előző 42" C2-n, 2 pedig a mostani 55"-on. Szóval vannak szerintem bőven ilyen jellegű hibák, csak sokan soha nem néznek a tv-n homogén egy színű felületet és nem közelről, így nem bukik ki.
-
ReFleXx
addikt
válasz
krx21 #100551 üzenetére
En leszartam, nekem is volt par subpixel hiba az uj tv-n, tvkent hasznalva abszolut nem volt zavaro, most csereltettem ki a panelt hogy 3 eves lett, ekkor mar vagy 30 subpixel hibat talaltam, amugy ez sem volt feltuno.
Szoval ha egyebkent hibatlan a panel folosleges kicserelni. -
hunspikey
őstag
válasz
krx21 #100537 üzenetére
Neked jó szemed van! Úgy is van ahogy írod.
Egyébként a sötét részlet mentésnek nem ez a dinamikus szir-szar a rendes megoldása hanem a szín menü fehéregyensúly almenüjében lévő 22 pontos kalibráció amit Te is röhögve meg tudsz csinálni.
IRE 2.5-höz állíts be RGB +6
IRE 5-höz RGB +8
IRE 7.5-höz RGB+4értékeket.
Ez megtolja az alját rendesen.
Ha sok elveszel belőlük de egységben kell őket kezelni, mert ha túl nagy a különbség lépésről lépésre akkor árnyalat szakadás lesz.
-
hunspikey
őstag
válasz
krx21 #100510 üzenetére
Én meg azt nem értem hogy hogy lehetséges az hogy szinte bármelyik old school SDR film sokkal magasabb átlagos fényerőt ad akár 30-as oled pixel fényerő esetén mint a maxra tekert Dolby Vision profilok kivéve Vivid... Most néztem meg a Sárkányok Háza új részét, hát könyörgöm "filmmaker" azaz mozi profillal a sárkány barlagos jelenetek kotta 0 nites szobában egyszerűen értelmezhetetlenek. Én nem akarom elhinni hogy helyes fényképész munka olyan képeket komponálni ahol fekete pacák vannak. Ha megfigyelitek az SDR tartalmakat szinte sosincs olyan hogy fekete részlet nélküli paca, na elletben a DV esetén...
Teljesen megértem a Samsung tulajokat amikor azt írják nekik nem hiányzik a dv és tök jól elvannak a hdr-el. Nemrég jött a Primera a Piszkos Hadviselés Minisztériuma, ez normál hdr-ben van fent, hát csak lestem olyan szép éjszakai képek vannak benne. Irigykedem
-
hunspikey
őstag
válasz
krx21 #100407 üzenetére
Sötét részek láthatóvá tételéhez manuális "kalibrációt" szoktunk alkalmazni.
Ha LG-d van akkor az opciók között valami agybeteg módón a fehéregyensúly menü alatt van elrejtve, javaslom a 22 pontos állítást.
Ebbe menjél bele.
Itt IRE értékeket tudsz kiválasztani. Az IRE mögötti szám azt jelenti, hogy a teljes transzfer görbén hány százalékos világossági értéket tekergetsz.
Ebbő következik, hogy
IRE 2.5 = near black részletek
IRE 5-10 = sötét tónusok
IRE 10-25 normál tónusok
IRE 30-100 nem baszogat tónusokA gondok mindig IRE 15 alatt vannak főleg 2.5-nél.
Ha mást nem csinálsz, csak az IRE2.5 és 5-höz beállítasz egységesen RGB csatornákhoz mindegyikhez +5-öt akkor egy lényegesen megemelt alsó tartományt fogsz kapni. (ha kicsit kultúráltabban akarod végezni a melót, akkor progresszíven adj neki, azaz pl 2.5-nél RGB: +3, ; IRE5-nél RGB+7, majd IRE7.5-nél megint csak +3- mert így nem lesz árnyalat szakadásod (pószterizáció) IRE szintről IRE szintre ne legyen nagyobb a lépcső mint +6 - ez az én saját ökölszabályom, vagy ökörszabály ki tudja. lol nem vagyok Viktor nem tudom, nincs műszerem, csak ezt látom jónak.
Ha ettől becsokizott a valós feketéd, mert vágóképnél havazik vagy MPEG zaj táncol mint a bolond a tóban akkor ne az IRE 2.5-ből vegyél el, hanem a fekete szinttel lépj egyet le, LG-nél 50-ről 49-re.
Az LG egyébként egy nagy ghááácc - na - lol- mert képmódtól függően ő már firmware-ben eldönti, hogy mi kerül ábrázolásra és mire vonatkozik az IRE 0-100 állítás. Tehát először dönt, hogy mi kerüljön megjelenítésre, ezt beteszi valami képi pufferbe, aztán alkalmazza sorrendben a fekete szint csúszkát, aztán a IRE értékeket, majd a végén az OLED pixel fényerő csúszkát. Ez a viselkedése már akkor tetten érhető amikor képmódok közt váltasz, mert egyszerűen látni, ahogy egyenként pakolja át a csúszkák által kért beállításokat a képre.
Ezen a feketén - mármit amit ő képmódtól függően eldöntött, te felfelé NEM tudsz módosítani, tekerheted a fekete szintet a jupiterig, akkor sem fog több részlet előjönni csak szürke lesz a fekete amit ő kitalált magának. Ha azt hiszed elő jött valami részlet ami előtte nem volt, akkor tévedsz, mert mindig is ott volt csak sötét árnyalatként, max az egyéb képi tartalom / szoba fények miatt nem láttad. De hidd el, a megjelenítés ténye eldől az IRE kompenzációd előtt!
Ennek megfelelően egy IRE 2.5-nél túltolt megemelkedett feketét valóban tudsz kompenzálni vele, mert lefelé rendben működik tehát feketét csinálni lehet, viszont ha nincs elég jel, magyarul nincs kint a tartalom, akkor be is csokkenthetsz a tangádba akkor sem fog megjelenni, még 100-as fekete szint esetén se.
Ezért kanyarodjunk vissza oda hogy LG egy nagy Gee - lol - mert különféle képi módok esetén különböző helyre húzza meg a képalkotási firmware a fekete szintet, amit aztán a csúszkával állítgathatsz. Én ezért propagálom a sokak által lesajnált képi módod, az élénket, mert itt van legalacsonyabban a fekete szint, tehát itt tudsz legtöbb részletet kihozni a cuccosból! (persze egyéb dolgok meg nem annyira jók haha) Ezért hívom én DV mentő profilnak....
Jó játékot
ps: ha több infó kell írj privit - segítek!
-
hunspikey
őstag
válasz
krx21 #100359 üzenetére
Gratula hozzá! Szerintem a legjobb TV-t vetted! Majd figyeld meg, hogy mozogni is jobban mozog, mert tud olyat, hogy 5:5 pulldownban megy, látszólag, de az ötödik frame előtti frame egy 1/5 mozgástávos interpolált frame lesz, ami abszolút nem okoz szappanopera effektet, hiszen egy mikroelmozdulás - de pont ez a poén: a tipikus OLED röcögést ami egyesek rémálma rettenetesen hatásosan csökkenti.
És igen, nagyon jól látod, rettenetesen sokat hoz az MLA a sötét árnyalatoknál - nulla ditherrel tud olyan brutális sötét de mégis szaturált árnyalatokat, átmeneteket mutatni, hogy számomra ez a legnagyobb tudása, nem is a natív fényereje. Bár nekem csak G3-mom van...
-
alaves
addikt
-
hunspikey
őstag
Ha jól tudom a g3 SDR 20-as fényerőnél nem tol többet 130 nitnél, és ez nekem bőségesen elég.
Ehhez képest a c9 + apple tv (maga a tv app, nem a lejátszó eszköz) estében épphogy élvezhetővé tudta tenni a dolby vision tartalmakat vivid all in módban mert annyira sötét néhány kontent.
Filmmakerben nullát látsz ezt váltig állítom (bár a c9-en nem így hívták mert akkor még ez a fogalom nem létezett) . Legalábbis sokkal sötétebb volt mint most a g3-mon a 0! azaz nulla pixel fényerős SDR. Ez utóbbit még simán lehet nézni. Nekem volt plazmám is, vt50 és vt60 is. Azok 90 nitet tudtak! Bőven elég volt. Szóval nem velem van a baj...
Nézd csak meg pl a Dark Matter második részét ahol bemennek a dobozba.
-
gizmoboy
csendes tag
-
dgyuri0123
nagyúr
Na nem egészen így volt. De mivel a maszatolás jobban ment neki, mint egy oled panelnek, ennélfogva kevésbé volt zavaró a 24p kadencia. Én ettől függetlenül használtam BFI-t azon is, mert nélküle rondán szaggatott. Oleden még egy fokkal rondább... szerintem.
-
dgyuri0123
nagyúr
[link] Az első kép ami először felbukkan, ha görgetsz lefelé, az az S95B. Amit én linkeltem, az valóban a Sony és az valóban woled. Apró félreértés. De tény, baromi rondán be van égve a 95B, csak én nem azt a képet raktam fel. Túl a beégésen, vannak ott más ronda dolgok is.
-
m@xsys
senior tag
Ismerkedünk 😜 Végül még egyszer megnéztem a rivális Samsungot és az LG-t is. Menüben, designban nekem az LG jött be. Hangja is sokkal jobb otthoni környezetben. Egyelőre szoknom kell a 65” de hallgattam rád és végül ezt vettem. Káprázatos színei vannak!!!
Apple TV 4K-t nem tudom, hogy megtartsam.
-
SaitoX
tag
Ez pl. 100%-ban ugyanaz a jelenség, ami nekem is van.
Egyébként ha nem nézegeti az ember, szinte észre sem lehet venni normális távolságról / normális használat mellett, de úgy látszik tényleg sok embernél előfordul.Ami számomra jobban zavaró, hogy tegnap a képernyő tetején egy csíkban erősen elkezdett világítani, és ezt mindig látni, messziről is (kb olyan, mintha 100% fényerő lenne mindig azon a részen). Illetve bal oldalt egy kis piros rész is van. Ez egyébként egy ki, majd fél órával később bekapcsolás után tök hirtelenül jött elő.
-
TJ2
csendes tag
Szövegértelmezési problémád van. Ez nem a Samsung Tv kiforratlansága miatt van, hanem azért mert kétféle használt színtér létezik HDR-ben. Amikből a “jobbikhoz” a Woledek hozzá sem tudnak szagolni, tehát mindegy, mire állítod, a Samsungon viszont érdemes beállítani a “jobbikat” és szebb képet fogsz vele látni, ha olyan a film.
-
Az 1700h nem 2023 as modell, hanem 2021 es. Csak viszonyításként írom hogy a 2700H 799$ volt a 2022 es utód,a 2800H már 1199$ .
50% emelés.
Valószínűleg az 1700H utód 999- 1199 lesz minimum.
A táp sajnos messze elmarad a rá írt per csatorna teljesítménytől a Denon és Marantz esetében is. Pár prémium gyártó aki korrekt ebben. Arcam, NAD.
Az AN 1000 az inkább az 1080 újra kiadása lesz.
az új verziós 2023 a modellek legkisebb valódi indulója a Sony AZ1000ES. -
Az új Denonok és Marantzok árazása elképesztően magasra lett lőve. A 2 bemenet is már így 3. azokon ahol 2db HDMI 2.1 van, mert az eARC ott van a Tv-n.
Mit gondolsz az 1700 ban amit használsz mekkora táp van ? nem 1,5 kW Torroid
Sony 3000 és fölötte -es már 4 bemenettel megy .
A 3000-es Sony a 4000-5000 ezres Denonok és ligájába játszik majd és olcsóbb lesz lényegesen valamint sok olyan funkciót tud nem csak (Sony) OLED tv-vel amit a Denon nem.
Anno az STR 1080 konkrétan felmosta a padlót ( természetesen kis túlzással) az akkor vele egy árban vagy kissé feljebb lévő Denonokkal,. Én most is ezt várom el. Yamaha és Denon el van szállva. -
Gicz
addikt
Nagyon sokat rágódtam előtte, hogy melyiket rendeljem, de mindenhol azt olvastam, hogy a QD a jövő, next gen, hasonló "hívószavak". Ami Egyébként szerintem is így van. Én egyébként a kalibrált képet szeretem, oylan 100-120cd max fényerővel SDR-ben. A tesztek szerint a C2 filmmaker módban szinte kalibrált, ezt Vhiktor is megerősítette már, nagoyn minimális eltérések lehetnek csak, amit csak akkor veszel észre ha mellette van egy tökéletesre kalibrált tv.
A samsung ettől gyárilag sokkal messzebb volt mint az LG, a samut mindeképp kalibráltatni kellett volna (40K) és még egy százassal drágább is volt maga a tv. Az én felhasználásomat nézve 99% SDR, és 120cd fényerő, ezt az LG is tudta röhögve 5 éve is. Szóval nekem rohadtmindegy volt, hogy HDR ben a samsung mit tud, meg hogy max fényerő kőzelében nem veszítenek saturációt a színei, mert úgysem használom ki. A samu homogenitása tökéletes volt. A c2 fényévekkel homogénebb mint a 930V volt amit váltott, a samutól elmaradt persze, és tinting is látható. Persze mindez tesztképeken. Valós tartalommal tv-zés közben, filmnézés közben nem látni egyáltalán.
A nappalink elég fényes, az egyik oldal full ablak, de nem volt zavaró a samun a polarizáló réteg hiánya, csak ha direkt rásütött a nap. Viszont az LG ha kicsivel is, de jobban fekete volt fényben, ha rásütött a nap, akkor meg sokkal jobban fekete volt az LG mint a samu. Ez persze orvosolható a redőnnyel...
A samsung szerintem jobban szólt, tisztábban, több méllyel. Nekem jobban bejött a pici táviránítója is. Az LG-n pl az a legzavaróbb, hogy nincs dedikált play/pause gomb, hanem meg kell nyomni a középsőt, előjön a lejátszó vezérlő, mégegszer megnyomod és akkor pause.
Akkor kezdtem el gondolkodni hogy csak meg kéne rendelni az LG-t is, mikor olvastam hogy egy firmware elrontotta a HDR gammát, tudom, minimálisat használom, de ha azt elrontják, elronthatnak mást is. Aztán filmnézés közben pár percenként bejött a képernyőkímélő. Na ekkor rendeltem meg az LG-t. Aztán egymás mellett az én felhasználásomba a samsungnak nem volt előnye, hiszen az LG-n ott a polár réteg, a fényerőt amit igénylek röhögve tudja, a felépítése robosztusabb, a panel nagoyn durván vékony a samuban, féltem hozzányúlni is. BTW nekem a samu, meg az LG is nyílegyenes, ez volt az elsp amit még dobozból kivétel előtt megnéztem mindkettőn, mert azonnal mentek volna vissza.
A vég konklúzióm az volt, hogy az én igényeimet tökéletesen kielégíti fényerőben szaturációban stb az LG, 100k-val olcsóbb és még a kalibrálást sem kell kifizetnem az még 40 lett volna. Nekem egy 8 éves 55EC930V-t cserélt a mi felhasználásunkkal tökéletesen beégésmentesvolt az is, 8 éves korára annyi lett vele, hogy a bal szélén pár legszélső pixel elkezdett meghalni. De ez egy full legelső generációs OLED-től 8 éves korára, az én szememben tökéletesen teljesített.
Egy dolgot bánok már csak, hogy hagytam lebeszélni magam a 77C2-ről és 65 lett -
Ronam
addikt
-
bnorci71
addikt
szerintem úgy gondolkozott a programozó/marketinges.
Nem kel erről tudnia a usernek, majd ha nem tud lefutni akkor kap üzenetet a képébe.
DPF tisztítás is ugyan ez. Mondjuk ott ha van érzéked hozzá észreveszed mert van egy pici rántás és felemelkedik apillanatnyi fogyi 1-1,5L-el, persze csak ha nem AdBlue-s az autó ott semmit nem veszel észre -
-
Gicz
addikt
Nekem full egyenes panellal jött az s95, a design tetszett a hangja jó volt. Az nem tetszett, hogy konkrétan féltem a helyére emelni annyira hajlós volt a cucc. A hangja szerintem jobb mint a c2. A polarizátor réteg hiánya annyira nem zavart, viszont kalibrálás nélkul ilyen magentás rózsaszines beutese volt mindennek. A táv nekem jobban tetszett mint az lg, sleek design, keves gom, bejott.
avs forumon 1500 oldal van a mindenféle bugokról sw hibakról amiket az updatek vagy rontanak vagy nem.
így osszessegeben 100k val olcsobban, a kalibralas nelkuls is szinte tokeletes kepet ado c2 jobb valasztas volt az én esetemben, mivel hdr-t ugyse nézek, szóval az előnyei a fényesebb panelnek nekem nem jelentettek semmit. -
powerup2
addikt
Az meg még rosszabb ... Bár mindenki maga tudja. Nálam is sárgás volt a film makeren majd kalibrálás után jó lett minden. De pl ismerősömnek kisebb méretbe a c1 nem pródukált ilyet. Szóval elég nagy a szórás. Meg aztán ezeket az alap gyári kalibrációkat is úgy csinálják 10 tv-t kalibrálnak csinálnak egy átlagot aztán az megy mindre, valamelyikre jó lesz valamelyikre nem.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ez igaz...
A Soundbar nem audiophile kategória, de nagy fejlődésen mentek keresztül. Egy Soundbar-t csak egy másik soundbar- ral lehet összehasonlítani. De a Samsung (nyilván a Harman fejlesztőivel mögöttük) ezt a cuccot baromi jól megcsinálta.
És egy megfelelő szobában, ahol nem csapódik össze-vissza minden hang, rendesen át is veri a füled térben.
Nekem, egy szörny Denon 6700H erősítőm van, 12 Klipsch hangszóróval, nyilván annak a közelébe nincsen, de amit tud térben nyújtani, azt a Samsung q990 k...ra tudja. -
törölt tag
Ez mondjuk igaz, nekem mégis megvannak a fenntartásaim. A CES-ről talán jönnek még hírek, de legkésőbb pár hónap és kiderül.
Nekem ebből az az érdekes, hogy az EU-s fogyasztási korlátok szemlátomást nem hatották meg őket. 2000 körüli-fölötti niteket emlegetnek, és lesz ugyanúgy 8K-s Z3 is. Ezek szerint az a szabályozás tényleg csak az alap gyári képmódra vonatkozik.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szemből!
[link]Nyilván előfordul, de nem olyan gyakran, mint az LG esetében és most ne azzal gyertek, mert az LG-ből sokkal több van eladva.
Egyszerűen van nekik frankó paneljük, de az ilyen fórumba írók, mint pl mi is, szóval rajtunk kívül ebbe mindenki beletojik, így a hibás panel eredeti áron el van adva és még az agyon dicsért garancia ügyintézésre hivatkozva is bőven megéri nekik a cserélgetés. -
Lujo123
junior tag
Úgy látszik a korábbi válaszom nem jelent meg. Igaz egy 504-és hiba meg egy cicás kép jött fel a válasz után
. Megpróbálom megkeresni a képet, valahol meg kell hogy legyen. Annyi volt, hogy volt benne egy ív. 5 perc használat után kiegyenesedett, aztán később megint “elgörbült” picit, gondolom a hő hatására. Aztán kikapcsoláskor visszaállt megint arra az íves állapotba. Az új cserélt egyenes, azzal nem tapasztaltam semmi ilyet. Azért cseréltettem, mert ez volt az egyik indok amiért nem az S95B-t vettem, mert ott a girbe-gurba kijelző nagyon általános, mivel nincsen megfelelően megtámasztva a kijelző. Olyan kommenteket lehetett olvasni az Amazonon, hogy elment tőle a kedvem. Pl pár hónap után S alakú lett oldalról nézve a kijelző, stb. LG meg szó nélkül
kicserélte a tv-t nálam. -
greyslay
aktív tag
rendben köszi, akkor be szerzünk egy komolyabbat.
A másik kérdés még az lenne, hogy egyelőre ezt a gyári fóliát még rajta hagytam mert igazából nem gondolom hogy bármit is befolyásolna a képen. Viszont tartok attól, hogy esetleg baja lehet a kijelzőnek (melegedés során esetlegesen) mert akkor nyilván inkább leszedem, vagy ég világon semmi baja nem lehet tőle
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Magisk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged