- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
HELLAFLUSH #86527 üzenetére
Mindig volt és lesz panasz az ARC/eARC, CEC triókra, márkától függetlenül, ha működik, akkor örülni kell, ha nem, akkor másik megoldást kell választani, feltéve, hogy kompatibilitási hiba és nem valamilyen szoftver hiba. A CEC-t néhány hónapja használom, Philips OLED-del, majd LG-vel, előbbivel pl. a Sony UHD Blu-ray lejátszó nem akart működni, LG-vel működik. A többi lejátszóm jól kezeli, LG-vel még jobb is, de ha nem működne, akkor meglennék nélküle. Minden lejátszóm a TV-hez csatlakozik, erősítő nem csatlakozik a TV-hez. Nálam az ARC, CEC nem lényeges és nem probléma, ha valamiért nem működnek, sajnos ahány gyártó, annyi értelmezése van ezeknek a funkcióknak.
-
morfondőr
addikt
válasz
HELLAFLUSH #86518 üzenetére
Haza megyek megnézem, nálam mi a helyzet, bár nekem CX van, amin még régebbi rendszer fut. De ettől függetlenül működnie kellene, mert hát azért van.
blakey: az optikai a HDMI-hez képest korlátozottabb.
-
blakey
titán
válasz
HELLAFLUSH #86518 üzenetére
Vagy csak egyszerűen kompatibilitási probléma.
Sajnos a CEC is ilyen, vannak eszközök, amik nem szeretik egymást. Használd az optikai kimenetet. -
morfondőr
addikt
válasz
HELLAFLUSH #86515 üzenetére
Látszólag jól van beállítva, kérdés, hogy az erősítő mit lát, milyen forrást kap? Meg az is kérdés, hogy amit hallgatsz az milyen formátum? Ha pl. DTS és a TV nem támogatja a DTS-t, akkor sztereo pcm-et kap az erősítő. AAC formátumnál is nálam PCM megy csak ki, de ott van több csatorna. Volt olyan adroidTV boxom, ahol pl. a Disney+ is csak sztereo pcm-et adott ki magából valami licenszes korlátozás miatt. A legegyszerűbb talán egy Netflix film elindítása, vagy egy DD 5.1-es (AC3) hangsávval rendelkező film elindítása.
-
Celtis
veterán
válasz
HELLAFLUSH #86507 üzenetére
Pedig mintha valahol azt olvastam volna, hogy CEC is bezavarhat ha be van kapcsolva.
Ez olyannyira nem igaz, hogy a CEC nélkül nem is működhet az ARC.
-
blakey
titán
válasz
HELLAFLUSH #86511 üzenetére
Akkor a párosítással van gond, valószínűleg emiatt van csak 2.0.
-
morfondőr
addikt
válasz
HELLAFLUSH #86511 üzenetére
Akkor az eszköz párosítást is próbáld megcsinálni! Őszintén 2 hete vettem én is egy CX OLED-et, előtte egy 7 éves Samsung volt, ahol csak ki és be lehetett kapcsolni az ARC-ot és a CEC-t, semmi gond nem volt, itt meg millió dolgot állíthatsz és nekem sem sikerült még fullosan össze lőni.
-
blakey
titán
válasz
-
morfondőr
addikt
válasz
Állítsd a TV-n a jeltovábbítást bitstream-re valahol az ARC beállítás körül, hogy az erősítő dekódolja a hangot. Gondolom most azt látod az erősítőn, hogy PCM.
-
törölt tag
válasz
HELLAFLUSH #86505 üzenetére
Ennek működnie kéne minden további nélkül. Csak olyan valószínűtlen dolgok jutnak eszembe, hogy nézd meg, nincs-e bekapcsolva az eARC a tévén (de szerintem ez inaktív ha az erősítő nem támogatja), vagy hogy Auto Surround módban van-e az erősítő.
Vagy talán a kábel, de hát ezer éves dolog az ARC és sztereón megy is.
-
NoMagix
addikt
válasz
HELLAFLUSH #85490 üzenetére
Sehol nem volt bekapcsolva a CEC, de mindegy, megoldódott.
Köszi. -
krx21
nagyúr
válasz
HELLAFLUSH #82481 üzenetére
Ez szerviz menüben kikapcsolható. Garancia ugrik, ha észreveszik…
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
HELLAFLUSH #80909 üzenetére
Nem feltétéenül, de észnél kell lenni kit állítasz, mert virágtartó lehet a tv-dből.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
HELLAFLUSH #80533 üzenetére
Rosszul írja. Az a baj, hogy túl nagy a lépés az egyes kattintasok között.
Pl a tvd tud 600 nitet de a psen 12. Kattintás mondjuk 520 nit a 13 meg 620, akkor a 13 kell, mert különben marad 80 nit a tv-ben. -
Tyrone89
aktív tag
válasz
HELLAFLUSH #80393 üzenetére
Nekem is egymás mellett van gyakorlatilag a 2 tv, annyi hogy a kisebbik oled egy gurulós cuccon van. Szóval mikor én odaállok valamelyik elé akkor "leárnyékolom" a másik irányába a dolgokat.
-
törölt tag
válasz
HELLAFLUSH #80354 üzenetére
Lehet úgy, hogy közel mész hozzá, ahogy írták. Működhet a dolog okostelefonról is, vagy másik eszköz (pl. erősítő, konzol) is vezérelheti őket HDMI CEC-en. Alexa vagy hasonló asszisztens is tudhat olyat, hogy ki-/bekapcsolja a tévét.
Nagyon egyszerű megolás tudtommal nincs rá. Én klímánál féltem attól, hogy egy vékony fal másik oldalán levő beltéri is érzékeli a jelet, de szerencsére ez nincs így.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
HELLAFLUSH #80354 üzenetére
Háát, nekem is van ilyen jellegű gondom, mert a szobámban van két oled tv szintén LG..én úgy oldottam meg..hogy amelyik tv-t szeretném bekapcsolni ahhoz odaáállok közel és közvetlen a tv-hez közel tartom a távkapcsolót, így a másik tv nem kapcsol be. Ennyi "kellemetlenséget" kibírok. Kikapcsolás általában időzítőt állítok.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
HELLAFLUSH #80343 üzenetére
SDR képmódokban az Oled Pixelek fényerejét nem érdemes nagyon magasra állítani, 30-40 között elegendő, de ha kell akkor felmehet 60-80-ra is de mindenképpen kikapcsolot Maximális fényerő mellet.
De minél alacsonyabb annál jobb.HDR-hez meg kell a Max fényerő.
Monitorként való használathoz, pedig mindenképpen jó 40 alat maradni, mert ott sok a statikus tartalom.
-
Gicz
addikt
válasz
HELLAFLUSH #80343 üzenetére
Beégésre csak G2 esetén van gari. Egyébként ha nem húzod nagyon a panelt, akkor nem lesz baja. értem ez alatt h nem fullon van az oled fény, hanem 1/3 környékén, be van kapcsolva a logo sötétítés, meg a pixel orbiter is. Nekem volt egy ec930v tv-m 1st gen. Az elején nagyon féltem a beégéstől, de most, hogy már sok éves volt, "nem volt érte kár" az utóbbi 2 évben nem figyeltem rá egyáltalán (talán bennem is volt ha végre tönkremegy jöhet az új
)
Szóval volt olyan sokszor, hogy egész nap comedy central ment háttérben rajta, átkapcsolás nélkül. Kb fél fényerőn használtam és semmi. 0 nyoma bármi ghostingnak, pedig az a 1st gen panel szeretett beégni. Mondjuk plazmáról jöttem, ott hasonlóan óvatos beállítások mellett 2 óra national geographic után még 10 percig ghostingolt a logo. (50ST60)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- iPhone topik
- Tőzsde és gazdaság
- Kuponkunyeráló
- Asztalos klub
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest