Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Magisk
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eclips21
őstag
válasz
Zolka25
üzenetére
Nekem C1-van, egy komolyabb LG LCD-t váltottam vele és a képek nekem is sokkal színtelenebbek. Még nem próbáltam állítgatni, de eddig nem gyűzőtt meg az OLED, oké a fekete az fekete, de a többi meg színtelen

de ami érdekes hogy a PS5 jobban viselkedik vele, pl.: ha manuálisan bezárok egy játékot nem villanik fel egy full fekte háttér ami elég fura mert a régi tévé se olyan öreg 2019-es
-
kovcsrob
tag
Ha addig sem segítőkész az ügyfélszoli, még pénzt akarsz oda vinni, akkor esélytelen, hogy segítőkész legyen, amikor baj van.
Márpedig ez egy drága prémium termék. És, ahogy az üzletek üzemeltetői szokták mondani: túl nagy a konkurencia, alig tudunk megélni ebben az árversenyben.
Irány a konkurencia. Vissza se nézz.
Azán majd, amikor kérdezik, hogy mi a véleményed róluk ne felejts el válaszolni.
És amikor a konkurencia kérdezi, hogy miért őket választottad, akkor is emeld ki, hogy a másik üzletben tapló volt az ügyfélszoli.
Ha elég sok ilyen visszajelzés lesz, akkor talán komolyan fogják venni az ügyfélkapcsolatokat.
Mint PL LG a szervizt, ami sokunknál eldöntötte, hogy milyen márkájú TV n k lesz. (Hiába jobb a samsung. Én is leveleztem már velük soha többet samsung tv) -
Sliderxy
senior tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Azt látom, hogy az eredeti problémafelvetéstől, miszerint az ügyfeles rámcsapta a telefont már elment a téma minden felé, de teljesen mindegy, hogy mit írok mindenbe bele van kötve.
Ennél fogva hagyom is a francba. Gondolom bárkinek jól esik az ha rácsapják a telót egy egyszerű kérdésre, és nem, nem voltam tolakodó vele.
A TV-t egyébként ma szerettem volna elhozni, mert pont szabad vagyok. Ennyi. Nem kell túlgondolni. -
vata666
tag
Azért ne "vesszetek" már össze ezen a cikkszám/ termék neve dolgon...
. Péntek este felhívtam a Mömaxot. Egy fotelt akartam venni. A hölgy egyből cikkszámot kért, amit azonnal mondtam is. Ő válaszolt, félre is tették. Másnap reggelre számlával együtt várt a boltban. Mindenkinek igaza van, de már kb mindenhol cikkszám alapján keresnek. Lehet ezen mérgelődni, de inkább el kell fogadni. Ez is csak egy vélemény a részemről -
Gabor970
addikt
van olyan hely az országban, ahonnét 200km a legközelebbi MM???
(én eddig legmesszebb Nagykanizsáról Szombathelyre mentem MM-ba, mer megjelenéskor a Battlefield II ott volt legközelebb kapható
) -
Sliderxy
senior tag
Senki...Hát a móricka ábráitok másról árulkodnak.
Hogy te miből szűrted le hogy nekem nem lehet segíteni nem vágom, eleve segítséget kértem volna az ügyfélszolgálattól de persze egyszerűbb mellébeszélni és rávágni az ügyfélre a telefont.
Mégis nekem mi közöm van egy MM cikkszámhoz? Hagyjuk már... -
Vhiktor
Topikgazda
Én végfelhasználóként akkor is elvárom, hogy ne kelljen cikkszámot modnanom, hanem csak típust.
Ha személyesen bemegyek az MM-be vagy Euronicsba akkor ott sem a cikkszámot mondom, hanem a konkrét típust.
Továbbá ha csak felhívom őket telefeonon és nincs internet elérésem akkor hogy mondjam meg a cikkszámot? A típust nyílván tudom fejből, hogy mit akarok venni.
Vagy ha egy az informatikában nem jártas személy hívja őket, akinek még az internet használat is gondot okoz, de a típust valamiért tudja azzal mi van?Van adatbázisuk, ott a cikkszám és a temrék neve is csak egy mező, nem igaz, hogy nem lehet az alapján szűrni, ha meg nem lehet akkor megint csak vacak a rendszerük.
Szóval én semmilyen technikai akadályát nem látom, miért ne lehetne típusra keresni.
Volt olyan hogy én is telefonon érdeklődtem az MM-től, hogy van-e adott termék az adott boltjukban és nem kértek cikkszámot.
Ez az én véleményem
. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Vhiktor
üzenetére
Komolyan, hogy lehet a kettőt összehasonlítani?
Az ügyfélszolgálatos cikkszámot kért, ami alapján azonnal megmondta volna neki az infót, ez az orra előtt volt, ez meg egy fórum.
Hogy a fenébe tudsz párhuzamot vonni a kettő között? Még jó, hogy fórumon belül típusról beszélünk. A másik meg az, hogy minden boltban más egy adott termék cikkszáma. Szóval ez a cikkszám, az MM saját cikkszáma. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Sordoran
üzenetére
Kiállítva is van, Magyarországon, Pécsen vagyok 1 hete, tegnap voltam az MM-ban.
----------
#79886Sliderxy
Behalok, még a végén én vagyok a hülye
Ilyet senki nem mondott...
A készletinfó mindig pontos és azonnal változik, ahogy a terméket eladják, egyszerűen, ahogy leolvassa a pénztárnál a vonalkódót, a termék száma csökken, vagy ha 1 volt belőle, akkor azonnal megjelenik, hogy nem átvehető!
Szóval, azt vettem észre, hogy neked nem lehet segíteni, vagy kicseszettül nem döntötted még el, hogy mit akarsz. Rendeld meg, az a biztos, ennyi...Én 200km-ert biztos nem autóznék egy tévéért, hogy én pakoljam be-ki, mert onnantól már az én felelősségem, de a futár előtt lehet ellenőrizni ezeket a tévéket. -
Vhiktor
Topikgazda
-
Sliderxy
senior tag
Behalok, még a végén én vagyok a hülye.
Nem mondod, hogy ki lehet választani az üzletet? Egyrészt azért érdeklődtem volna náluk, mert a készletinfó nem mindig pontos, más is megszívta már ezzel, hogy raktáron van náluk, közben pedig nem volt 1 darab sem. Nem szerettem volna feleslegesen 200 km-t autókázni. Konkrét vásárlási szándékkal mentem volna. -
Sordoran
addikt
Én arra gondoltam, hogy kiállítva akarta (megnézné élőben a képét, kipróbálná). Persze lehet tényleg így gondolta, majd megírja.
Én is néztem anno mikor meg akartam nézni élőben, és bár megtaláltam a dobozát a boltban, de kiállítva sajnos nem volt (más méretben volt, de ki volt mind kapcsolva, bár a fizikai méretet akartam megnézni amúgy is a 48-asnak). Végül mikor átvettem euronics-ban láttam, hogy ott volt kiállítva is, de akkor már ki volt fizetve, inkább a sajátom néztem.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Sliderxy
üzenetére
Ne haragudj már, de ott van az oldalon, hogy (jobbra fent) áruházam!
Beírod, hogy Pécs, utána azt fogja írni, hogy vegye át Pécs áruházban azonnal.
Az ügyfélszolgálatos is egy kretén volt most, de most karácsony előtt eltudom képzelni, mennyi idióta hívhatja őket, amiért az sem érdekelte, hogy emiatt kirúgják, de rád vágta a telefont.
Félre ne értsd...A fentiek alapján nem azt állítom, hogy te az vagy, de a sok egysejtű amőba nyilván kikészíti az ügyfélszolgálatatokat minden hívásnál. Egyszerűen értelmezni kellene az oldalt és mindent átolvasni. Szóval van a 65-ös C2 az áruházban. -
Sliderxy
senior tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Na de ez az, hogy én konkrét típust mondtam neki, nem csak annyit, hogy LG C2.
LG OLED 65" C21LA , ha ez így nem volt neki elég egyértelmű akkor rossz helyen dolgozik.
De, mindegy csak gondoltam megosztom a tapasztalatomat. Az, hogy a telefonban már eleve milyen életkedvvel beszélt, már alapból nem sejtetett túl sok jót. Ahogy elnézem a pécsi üzlet google értékeléseit, már nem lepődöm meg ezen. -
Sordoran
addikt
válasz
Sliderxy
üzenetére
Az hogy cikkszám nélkül nem tudott segíteni még elnézhető. Persze mi értjük hogy C2 alatt mit kell keresni, de ügyfélszolgálaton (hiába műszaki áruház) nem feltétlen értenek hozzá ilyen mélységben. Még ha rá is tud keresni, hogy LG C2, kiad sok találatot, nem tudhatja 100%-ra melyik kell neked. Az viszont hogy rádrakja telefont egyértelműen őt minősíti.
-
Sliderxy
senior tag
válasz
Sliderxy
üzenetére
Az imént beszéltem a Pécsi MM-al, szerettem volna infót kérni C2-ről, hogy van-e bent raktáron. Erre folyamatosan cikkszámot kér tőlem a hölgy, amit persze honnan a rákból tudnék, megnézni meg pont nem tudtam a weboldalukon. Javasoltam, hogy a típusra nézzen már rá, de ő azt így nem tudja. WTF?
Harmadszor is nekifutottam újra elmondtam, hogy nézzen már rá legyen olyan kedves a típusra, hát csak ott dolgozik, a rendszerük nem hiszem, hogy csak cikkszámokat kezel, erre mit ad isten leb*szta a telefont. Hát nálam elásták magukat.
-
Celtis
veterán
S95B "unboxing"
Csak erős idegzetűeknek.
[link] -
Sliderxy
senior tag
Media Marktban milyen jó fejek..
Megtalált egy kihelyezett Samsungos ember, kínálgatta a 65"-os S95B-t, hogy van még 1-2 kuponja, így ha ezt választjuk tud adni 150ezer forint kedvezményt így "csak" 750-ért már vihetjük is. Mondom neki köszi, de mellettetek a konkurenciánál ennyi a listaára.
Amúgy biztos van akit így is behúznak. -
Matt89
junior tag
Sikerült a szüleimet rábeszélni egy TV váltásra náluk karácsonyra.
Egy 55 C2 lesz a kiszemelt.
A fekete hátlapos verzió mm-ban most 475e.
Azt akartam kérdezni, hogy van-e olyan bolt ahol érdemesebb venni, vagy teljesen jó a MediaMarkt?
Köszi előre is!
Vhiktor (ha látod), a C1-es youtube videód (kicsomagolás és beállítások) mennyire használható C2-nél?
Csak mert hasonló magyar nyelven nem sok van, és akkor ezt küldeném még nekik át.
Köszi! -
Tyrone89
senior tag
válasz
Csandi
üzenetére
Fényerőt elvileg nem kell piszkálni, oled fényerő sdr esetében kb. 40 legyen. Itt a maximális fényerő beállítás legyen kikapcsolva. Ha sok tv adás megy a csatorna logók miatt ajánlott a logo fényesség opciót magas állásba kapcsolni de legalább is legyen bekapcsolva. hdr esetén oled fény 100, ennek így is kell lennie hogy a megfelelő dinamika tartományt képes legyen megjeleníteni a tv. (Hdr-nél azért is 100 az oled fény mert ebben a képmódban csak ott lesz magas fényerő a képernyőn és csak addig amíg az adott jelenet tart. Pl lámpa fénye éjszakai jelenetnél vagy napkelte stb.) ellenben sdr-ben ha magasra állítja az ember az oled fényerőt akkor folyamatosan mindenhol nagy fényerő lesz, ez nem tesz jót a tv-nek, nagyban megnő a beégés kockázata.
-
Zolka25
tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Játék módban van a kép. Sdr-ben ha nézek filmet vagy bármit, akkor nekem a 30-as oled fényerő is elég. Ezért furcsállom, hogy játék módban, ha sdr-ben játszanék akkor meg baromi kevés még a 100 is. Persze mostmár úgyis inkább hdr-ben fogok játszani.
Egyébként az nem árt neki ha sok hdr tartalmat néz az ember? Mert ugyebár hdr-ben 100-asra ajánlott tolni az oled fényerőt. Leginkább csak hétvégén szoktam játszani, de akkor azért pár óra szokott lenni.
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Zolka25
üzenetére
Van egy olyan beállítás, hogy maximális fényerő, ez hdr esetében maxra van téve, sdr esetében pedig ki van kapcsolva. Ez egy fényerő elválasztó.
Egyenként sdrt nem szabad 100-as oled fényre tenni, főleg nem bakpacsolt max fényerő mellett, mert tv adatokkal könnyen beeghet.
Az sem..indegy melyik kepmodbam használod, vannak kepmodok ahol a dinamikus keprontok be vannak kapcsolva ettől kontrasztosabb lesz a kép, kig másik kepmodban ki vannak kapcsolva, ezért azokat "fatyolossabbnak" láthatod.
-
Sátán44
addikt
-
-
SoZo
lelkes újonc
Segítsetek lécci, ha egy tv nem támogatja a g-syncet, akkor ps5 használatánál ennek milyen hátrányát tapasztalhatom, ha egyáltalán ez észrevehető játék közben?
-
Matt99
csendes tag
Köszi a válaszokat. Idén még használni fogom, hogy kijöjjön a 100 óra, aztán ha nem javul valszeg kérek egy panel cserét januárban.
-
Zolka25
tag
Sziasztok!
Lg 55C2-t vettem pár napja és próbálgatom rajta a ps5 játékokat. Korábban egy Samsung Q70T-m volt, így ott a HDR nem igazán jöhetett szóba. Viszont sdr-ben szép élénk képe volt. Most az olednél pont fordítva látom. Sdr-ben még 100-asra tolt oled fénynél és kontrasztnál is kissé sötét, fátyolos a kép. HDR-ben minden ok.Csak azért furcsállom, mert pl egy tv adás, vagy sdr youtube video még 30-as oled fénynél is bőven elég fényes nekem. Azt hittem sdr játéknál is elég lesz az 50-60 körüli érték de úgy eléggé sötét. És 100-nál sem igazán élénk a kép. Miért lehet ez?
Köszi előre is!
-
Celtis
veterán
válasz
ricsip
üzenetére
Habár megvan a véleményem, de nyilván nem tudom cáfolni az állításodat. Mindenesetre szerintem kijelenthető, hogy jellemzően a tinting egy statikus probléma. Esetleg keresd vissza Ribarszki kálváriáját.
(Jut eszembe, 2 OLED-ról beszéltem, de amikor visszaküldtem a B8-at, akkor elmentem megnézni még összesen 4-5 készüléket, és mindegyiken ilyen vagy olyan formában ott volt. Na jó, az egyik egy bemutató darab volt a MM-ban, abban már valószínűleg volt km, de a többi új.) -
Roland-87
aktív tag
válasz
Celtis
üzenetére
Nekem a fehér teljesen homogén és tinting mentes eddig, ellenben a jobb alsó sarokban 5%-os szürke tesztnél kb. feketébe megy át egy pár centis jól látható terület, és úgy az egész képen megjelent némi sávosodás is szintén 5% szürke tesztnél, ami az első bekapcsoláskor is alig volt, majd az első pixel tisztítás után az a kevés is szinte teljesen eltűnt, de most pár napja feltűnt, és még csak nem is tesztnél hanem egy youtube videóban, persze utána rápróbáltam a tesztekkel és ott méginkább látható, nem zavaró és csak nagyon ritkán észrevehető, ha az ember direkt figyel rá, amúgy 10%-os szürkénél viszont már csak nagyon enyhe a halványodás a jobb alsó sarokban, 15-nél meg észrevehetetlen és ott már sávosodásnak sincs nyoma, remélem nem fog tovább romlani a helyzet, az 1 órás tisztítást még nem próbáltam rá, nem tudom segítene-e a jelenségen.
-
ricsip
addikt
-
Celtis
veterán
válasz
ricsip
üzenetére
Az érdekes, de leginkább kirívó példa. Nálam eddig 2 OLED volt, mindkettőn az első pillanattól változatlanul ott volt. Ha visszaolvasol, akkor is vásárlás után azonnal jelentkező problémákról volt szó.Nem is emlékszem, hogy bárkinek később jött volna elő.
Nem is nagyon lenne műszaki magyarázata, hiszen ezt valamiféle gyártástechnológiai jellegzetesség okozza. -
Landon
addikt
Urak, LG Oled TV-n valaki jatszik PS5-on The Callisto Protocol-al esetleg?
Black level-el valami nem stimmel ebben a játékban PS5-on és megőrülök tőle. Szívesen beszélnek pár szót olyannal aki Oled-en játssza a játékot PS5-on.
Köszönöm!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Matt99
üzenetére
Lehet, hogy halványabb lesz, de ha jelen van, akkor eltűnni nem fog. Én kicseréltetném, ha az sem lesz jó, újra cseréltetném. A harmadiknál kapsz egy csereutalvány és elgondolkozhatsz rajta, hogy bármilyen jó is az LG garanciaügyintézése, csak feleslegesen rabolják az idődet ezzel a csere szarsággal. Persze, ha elsőre megoldódik, akkor minden oké, de ez nem jellemző, általában a cserepanelek sem jobbak, vagy még rosszabbak.
Amíg az LG nem képes teljesen homogén panelt gyártani, nálam szóba sem jöhet a neve, felőlem cserélhetik orrba-szájba a kijelzőjüket. Samsung OLED tévét vennék, ha nem jönne be visszaküldeném, mert hallom hogy frankó homogén a paneljük, de minimum 83-as kell nekem. Az meg nem létezik.Két Panasonic tévém is van. Mind a kettő homogén és TT mentes...
Előtte 83-as sony volt, az is homogén volt, egy nagyon pici TT észrevehető volt teljesen fehér képernyőnél, de ennyi. Előtte LG, de az egy óriási szopás volt a 77-es kijelzőcsere, nekem erre nincs időm. Kellet hozzá két szerelő, a szomszédom, meg én. -
Celtis
veterán
-
Matt99
csendes tag
LG OLED A2
Sziasztok!
Pár hete vettem meg az első oled tévém, új felhasználó vagyok. Vertical banding van a tévém jobb oldalán, elég gyakori jelenség, úgy hallottam. Mivel a szoba elég sötét, így szinte mindig látszódik. Pixel refresh nem segített, kétszer is lefuttattam. Szerintetek kérjek javítást, cserét, vagy törődjek bele? Olyat is hallottam, hogy valamennyi használat után javulhat a helyzet.És mégegy kérdés: az 1 órás pixel refresh gyakori használata tényleg károsíthatja a tévét? Egyik helyről azt hallom igen máshol, hogy nem. Legszívesebben hetente lefuttatnám, hátha eltünteti a bandinget.
-
ricsip
addikt
válasz
mQWeXgsf
üzenetére
Azt mondod 0,3W a gyorsindítás engedélyezése után a TV kvázi kikapcsolt (azonban nyilvánvalóan nem áramtalanított) állapotában mért átlagos folyamatos fogyasztása? Ez elég hihetetlennek tűnik. Szerintem ennyi a sima standby állapotban lehet, amikor csak a statusz LED ég pirosan, és várja a távirányító "bekapcs" jelét. Ha még hálózat és valamilyen deepsleep állapotú oprendszer is fut ilyenkor a háttérben, akkor vagy a csúcs pillanatnyi fogyasztások magasabbak, vagy ez a 0,3W nem teljesen átlag érték, inkább csak 1 olyan pillanatnyi fogyasztás, amikor éppen teljesen aludt a TV két felébredés között. Most már megmérem én is este, mert érdekel.
-
Csandi
addikt
Na kicsit megkésve (nyáron terveztem TV-t venni), de 65"-ös C2 megrendelve
Remélem szép uniform panellal kapom.
Falra szereléshez konzolt tudtok ajánlani, ami fixen elbírja és nem túl drága? -
Tyrone89
senior tag
válasz
360xbox360
üzenetére
Jobb a C2. Azt a 40 ezret megéri hidd el. Jobb processzor, jobb mozgás megjelenítés, valamivel nagyobb fényerő
-
360xbox360
tag
Sziasztok!
BlackFriday alatt rendeltem MM-nél egy LG 55C21LA-t, viszont 1 hónapos kiszállítást írtak, nem tudom vajon tényleg meg fog e érkezni még azon az áron. Mennyivel rosszabb választás most az LG 55B23LA vagy érdemesebb inkább várni? 40k van közte.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
bnorci71
üzenetére
Természetesen a gyárban kapnak alapértelmezett értékeket a tv-k.
Szerintem az volt alapvateőn a baj, hogy a szerviz menuben visszaállt minden, így a fehéregyensúly beállítás is, legalábbis teljesen más volt mint a többi C1 esetében (persze szokott lenni eltérés a gyári beállított értékekben, de nem ekkora, mint amekkora itt volt. Homlokegyenest más volt minden).
-
sbai
tag
Üdv! LG C2-nél mi lehet az oka annak, hogy ha nVidia SHIELD TV (2017) + Kodi-val (hálózatról) lejátszok egy .mkv-t, amin DTS hang (is) van, akkor simán megy a hang? Természetesen, ha a TV beépített lejátszójával próbálom akkor nincs DTS. TV hangszóróról megy a hang, nincs külső eszköz.
-
blakey
titán
válasz
mQWeXgsf
üzenetére
Az a pillanatnyi, a gyorsindítás funkció, gyakran ellenőrzi a hálózatot, a bekapcsolt funkciók megfelelő működéséhez szükséges perifériákat, stb, tehát ha mondjuk egy 24 órás intervallumot nézel, akkor az átlagfogyasztás magasabb lesz, plusz a gyorsindítás okozhat érdekes meglepetéseket, esélyesebb a fagyás, a problémás lejátszás, a rossz csatlakozás, stb.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Gabor970
üzenetére
És @Lackooo84.
Persze hogy logikus, csak érdekességként osztottam meg

Viszont akinél alaplapot cserélnek és mezei felhasználó az jól rácseszik, mert nagyságrendekkel megváltozik a TV-jének a képe és közel sem kapja ugyanazt a minőséget mint amikor megvette. Szóval ez nem teljes körű javítás (mert ha javítás után nem hozza ugyanazt a szintet mint gyárilag, akkor veszít az értékéből a tv), amivel azért nem értek egyet.

Szóval én ebben az esetben, ha mezei felhasználó lennék egy teljesen új tv-t kérnék.
És ez lett volna a posztom eredeti célja, hogy ha iylen jellegű gond van akkor inkább elállni a javítástól és teljes cserét kell kérni (amennyiben lehetséges), mert persze kalibrálással teljesen rendbe hozható, na de az plusz pénz a tulajnak. -
Lujo123
junior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy LG C2 esetében, nagyon minimális ív normális a kijelzőnél? Bal és jobb oldali széle között, 65-ös méret. Oldalról lehet valamennyire látni. Olyan mintha direkt ilyen lenne, teljesen szabályos, de nem tudom, hogy ez szándékosan ilyen, vagy nyílegyenesnek kellene lennie. Nem olyan S95B féle cikk-cakk, amiket képeken lehet látni, hanem
tényleg mintha direkt ilyen lenne. -
Gabor970
addikt
válasz
Lackooo84
üzenetére
amennyiben szerinted a 10W készenléti majdnem annyi, mint a kb 100W üzemi fogyasztás, akkor tényleg majdnem ugyanannyit fogyaszt.... Egyéb esetben ha havi 80 órát bekapcsolva van a tv, és a maradék időben 10W készenléti a fogyasztása, az 6,4kWh plusz fogyasztás, ami 237Ft/hónap plusz fogyasztás. Ennyi, feleslegesen ne ijesztgessünk szerintem senkit!
Fentiek egy philips 65oled806-ra vannak számolva. Gyanítom más készülékeknél sem sokkal térnek el ezek az értékek. -
Gabor970
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ez teljesen természetes és logikus. A gyárban egy bizonyos szinten hozzá van kalibrálva a képernyő a vezérlőpaneljéhez. Egy másik képernyő teljesen más beállításokat kívánna, de ugye ez az összeszabályozás már nem történik meg. Pont emiatt nem lehetséges (értelmetlen) egy adott darab kalibrált beállításait egy másik azonos típusnál alkalmazni. Akár épp ellenkező is lehet az eredmény, vagyis rosszabb, mint a gyári állapot.
-
Vhiktor
Topikgazda
Kis érdekesség.
Alaplap csere után LG C1 SDR Filmmaker képmód mérési eredményei:
Mint látható az alaplap csere hatalmas kihatással van a gyári kalibráció minőségére, a maximális deltaE eléri a 8-at, míg az átlagos a 4,5-et. A max deltaE egyébként a gyárból kijött modellek esetében 3, nagyon maximum 4 körül szokott mozogni.
Szóval az oké, hogy cserélnek alaplapot hiba esetén, de ez a csere alapjaiban változtatja meg a színeket.
-
redst4r
tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Ja, és utána az elsődleges nyelvet és feliratot ne felejtsd el magyarra állítani, különben azoknál a nemzetközi csatornáknál (AXN, gyerekcsatornák, ilyesmi) ahol van cseh nyelv is, csehül beszélnek majd.
-
alaves
addikt
válasz
amadeus11
üzenetére
A C2-ben már jó eséllyel WBE-ex kijelző van, a B2-ben WBC, esetleg talán WBE-evo.
Az interpolációs mozgásjavítás a C-szériában jelentősen jobb, ha használnád (trumotion) és hibákat (pl. artifact) nem nagyon akarsz látni, akkor C2.
Azonos fajtájú WOLED kijelző minőségi besorolását, és azt, hogy melyik típusnál, valamint gyártónál milyeneket építenek be, hat öregasszony sem tudná megmondani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Okos Otthon / Smart Home
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nintendo Switch 2
- Sorozatok
- Mazda topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Péntek este felhívtam a Mömaxot. Egy fotelt akartam venni. A hölgy egyből cikkszámot kért, amit azonnal mondtam is. Ő válaszolt, félre is tették. Másnap reggelre számlával együtt várt a boltban. Mindenkinek igaza van, de már kb mindenhol cikkszám alapján keresnek. Lehet ezen mérgelődni, de inkább el kell fogadni. Ez is csak egy vélemény a részemről
)

Harmadszor is nekifutottam újra elmondtam, hogy nézzen már rá legyen olyan kedves a típusra, hát csak ott dolgozik, a rendszerük nem hiszem, hogy csak cikkszámokat kezel, erre mit ad isten leb*szta a telefont. Hát nálam elásták magukat.