Hirdetés
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matt99
csendes tag
Sziasztok! 3-4 órája indítottam egy pixel refresh-t, de még mindig nem kapcsolt be a tv, holott elvileg 1 óráig tart a folyamat. Másnál is volt ilyen? Kezdek kicsit türelmetlen lenni, de nem akarom elrontani azzal, hogy idő előtt bekapcsolom a tévét.
LG A2 -
Joachim21
őstag
-
so_ha
senior tag
LG Display: már csak OLED.EX technológiával gyártanak képernyőket
„Az LG Display 2022 második negyedéve óta az összes OLED TV képernyőbe integrálta EX technológiáját, amelyet a dél-koreai Pajuban és a kínai Kantonban lévő OLED gyártóüzemeiben előállít.”LGD: all of our new OLED panels use deuterium-based OLED.EX technology
-
Yodamest
veterán
válasz
yoogie
üzenetére
Csak a tesztek végén mindig fogom a fejem, amikor ezt olvasom:
"A 65 hüvelykes Philips 807 tévé nagyjából 780 000 forintba kerül, és tudásához képest és a piac többi szereplőjét is figyelembe véve szerintünk ez korrekt árazás manapság."Pont, hogy a többi szereplőt figyelembe véve nem jó az az ár... de mind1 mert ezt írják akkor is amikor: "XY tévé nagyjából 1 760 000 Ft-be kerül, ez véleményünk szerint teljesen korrekt ár" stb. Olyat még egyszer sem olvastam, hogy ezt az árat sokalljuk, ennyiért nem éri meg stb.

-
yoogie
aktív tag
Itt a teszt a 807-ről, tegnap rakták ki.
-
krx21
nagyúr
válasz
Sidorovich
üzenetére
Volt már rá példa, hogy eltűnik, de nem jellemző sajnos...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Sidorovich
üzenetére
Pixelhiba és pixehiba közt van különbség. Döglött pixelnél sanszos, h nem tud, (ott lehet enyhe pöcögetéssel próbálkozni, hátha) de beragadt pixelnél simán elképzelhető.
-
jozsef83
tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne felétek. Hogy van egy dacom ami össze van kötve usb-n keresztül a pc-mel. Ehhez van kötve 2db stuido monitor. Minden faszán működik, de most van egy Lg c2 tv-m amit monitorként használok és össze van kötve a géppel hdmi-vel. A tv pedig össze van kötve a daccal optikai kábellel. Így tudom használni a tv hangszóróit és a speakereket is együtt (csak mozinál és egy kevés játéknál). Viszont mindig hallok ilyen pattogást hanghibát kb fél percenként ha nézek egy filmet. Mi okozhatja ezt? Külön külön mindegyik hibátlanul működik. Esetleg a kábellel lenne valami gond? Valakinek van ötlete? Én kifogytam belőle. Köszi a segítséget. -
-
Grawens
senior tag
Igényelt javítás esetén mit jelent a következő? Állapot: Nyugta
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Sidorovich
üzenetére
Miért ne létezne? A pixel frissítés tud fixálni ilyesmit.
-
Olyan létezik, hogy a pixelhiba eltűnik LG OLED (C2 42) panelről?
2 hétig nézegettem mire felhívtam az LG supportot. Megrendelte a szervizes az új panelt, a héten hív elvileg hogy mikor hozhatja, mit mondok neki?
A support hívás alatt kamerán mutattam nekik, azon is látszódott. -
SoZo
lelkes újonc
válasz
Matt89
üzenetére
Philips 541e a Telekomnál, szted így sem rúg labdába? egyébként csábító a G2, de félek ezektől a speckós gyártói rendszerektől. A régi Samun is volt és kb 2 év után semmire nem lehetett már használni, nulla update volt hozzá, ezért gondolom, hogy az. androidos/google tv-s rendszerek talán hosszabbtávon használhatóak, frissíthetőek. Nem akarok pár év múlva megint okosítót használni a tv-hez, hogy használható legyen kábelen kivül másra is.
-
Matt89
junior tag
Amit írtam korábban azt inkább módosítanám, mert most nézem, hogy ebben a méretben most épp a G2 olcsóbb, mint az A90J.
Tehát ha elengeded a google tv-t, akkor jobb az LG G2
Elég összevissza az árazás néha, 77-es méretben múlthéten pl a C2 is drágább volt, mint egy A80K...(úgy tűnik más-más gyártók más hetekre teszik az akciót?) -
Joachim21
őstag
válasz
Matt89
üzenetére
Van aki asztalhoz rögzíthető gázkaros rögzítőt használ? Nem nagyon találni csak monitorokhoz, és ahhoz esetleg a daptert használni? Ergotron HX Desk Monitor Arm - Mounting kit jónak tűnik, de nagyon drága, jó lenne valami megfizethetőbb alternatíva? Van aki használ olyat amit ajánlani tudna?
-
Matt89
junior tag
Ha nem kell az ambilight, akkor szerintem egyértelmű Sony.
A G2 szerintem csak egymás mellé téve veri max. Külön nem tudom, hogy volt-e már aki észrevehetően csalódott egyáltalán benne.
(Ráadásul az a90j kifutó épp, tehát már nem sokáig lesz hasonló ilyen ár/érték arányban. Ha jól tudom, akkor a G2-ben is van heatsink, tehát ebben hasonlóak, hogy jobban lehet őket "túráztatni" kockázatmentesen) -
SoZo
lelkes újonc
Sziasztok, szeretném lecserélni LE37C650 fanatsztikus 12 éves tv-met
, kettő készülék között vacilálok, Sony 55A90J és a Philips 55OLED807, esetleg LG G2, de csak ha annyival jobb mint a másik kettő, egyébként jobban szeretnék androidost.Köszi, ha tudnátok segíteni.
-
-
Lehiñito
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék vásárolni egy 2 méteres 2.1 hdmi kábelt ami tudja a 4K 120Hz-et. Lg C2 tévéhez kellene. Első körben ezt találtam. [link] Szerintetek ez megfelelhet? Vagy esetleg tudtok ajánlani olyan kábelt, ami Nektek már bevált? -
Celtis
veterán
válasz
greyslay
üzenetére
A tv adás 50hz-es. Ha a box valamiért 60hz-en működne tv adás esetén is, akkor az akadozó mozgást fog eredményezni. Egy próba erejéig esetleg állítsd át 50Hz-re a kimenetet ha van ilyen lehetőség.
Ha PC-ről nézted volna, akkor is az 50-60Hz eltérésre tippeltem volna oknak. Azért is kérdeztem a forrsát. -
greyslay
aktív tag
válasz
Celtis
üzenetére
Az utóbbi, egy Telekomos smart boxról, ez egy új fajta tehát feltételezem, hogy jónak kellene lennie. Viszont ügye a beállításokban maximum ez az 59.7 hz engedélyezett. Még erre tudok gondolni hogy nem e az miatt van. Netflix youtubeon ez a probléma nem tapasztalható egyébként.
Akkor a fóliat veszem is le.
Sebi neked pedig szurkolok hogy lejöjjön a maszat :/ -
greyslay
aktív tag
rendben köszi, akkor be szerzünk egy komolyabbat.
A másik kérdés még az lenne, hogy egyelőre ezt a gyári fóliát még rajta hagytam mert igazából nem gondolom hogy bármit is befolyásolna a képen. Viszont tartok attól, hogy esetleg baja lehet a kijelzőnek (melegedés során esetlegesen) mert akkor nyilván inkább leszedem, vagy ég világon semmi baja nem lehet tőle
-
greyslay
aktív tag
Mai napon a C2-t hozzá összekötöttem pc vel.
Már alapból a Windowsban se tudtam beállítani 4k 120 hz t.
Ezután a Jedi Fallen Order próbáltam, ami 4k ban rendben ment. Viszont a Crysis 2 remasteted elindítása után kis idővel elkezdett a kép szakadozni, illetve csíkok jelenni meg a képen.
Lehetett játszani de nyilván zavaró volt. (Hozzá teszem egyébként gyönyörűen ment)Az lenne a kérdésem hogy ez lehet a hdmi kábel problémája?!
Telekomos set top boxhoz adták ugye gyárilag aztán nem tudom, hogy ez milyen szabvány de gyanítom hogy nem 2.1.A másik probléma az lenne, hogy sport csatornákon tapasztalatom (leginkább most a foci meccsek) során, hogy mintha a gyorsabb mozgás szakadozva menne. Nehéz ezt felismerni de aki a 90-144 hz ez hez már hozzá van szokva mint én, az könnyen észre veszi és elég zavaró. Azt gyanítom hogy ez is a hdmi kábel okozta probléma.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
alaves
üzenetére
Sehonnan nem tudja a felhasználó, max ha olvasgat fórumokat.
De a film képmódok a samung esetében is rendben vannalk, csak a game mód nem.Nem a QD-OLED okozza, hanem a gyári beállítás, gondolom üzlet politaka szempontjából színesebbé teszik, mert így sokkal jobban eladható, ugyanis felkiált a vásárló, hogy nézzétek milyen brutál színei vannak

-
-
yoogie
aktív tag
Sziasztok,
használtan nézegetek oled tv-ket 55-s méretben max. 300 ezerig bezárólag. Mit érdemes venni? Filmnézés, tv, néha játék.
-
truefx
aktív tag
Sziasztok! Nem nagyon vagyok képben, tudna valaki választ az alábbi kérdésekre?
Sony A83J és LG C2 (vagy G2) TV-k között vacillálok (55"). Megéri a G2 a felárat? Mindkét márkát megbízhatónak tartom, igaz a mostani Sony Bravia LCD-s TV-m menüje kicsit lassú.
Tetszik az A83J-ben, hogy Androidos, igaz legfőképp kábeltv-t nézünk, vagy Netflixezünk vele, illetve van egy Kodim RPi4-re telepítve (játék nem fontos, igaz van egy PS4, de ritkán játszok). Az kicsit zavar, hogy kifutó modell, nem tudom ez számít-e, és valamiről nagyon lemaradok a 2022-es modellekkel szemben.
LG-ben a ThinkQ a szimpatikus (van már egy kompatibilis hűtőszekrény), illetve a C2 / G2 sorozatokról csak jó véleményeket látok. Viszont ez a modell több, mint 100k-val drágább, mint az A83J. Tud annyival többet, hogy inkább emellett döntsek?
Köszi minden javaslatot!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
De ezt a típust kézzel gyártják és csak 99 darab készül(t) belőle. A Loewe honlapján olvasható.
Azért nem hiszem, hogy ekkora kamuval próbálnák eladni ezt a típust.Amúgy a 80-as években volt Loewe hifi tornyom és tévém is, semmivel sem volt jobb hangzásban, mint, pl a kék korszakos pioneer.
-
ah ne hogy azt hidd.
Itt gyártottuk anno őket a Pilipsnél.
Lényegesen magasabb minőségi előírásokkal mennek plusz néha eltérő komponenseket használtak ,de volt olyan Loewe Tv ami 99 % ban megegyezett egy Philips-sel ,de egy műszak alatt 800 helyett 50 darabot tudtunk legyártani 200 selejt mellett mert nem felelt mega MEO-n. jah és szinte mindegyiket tesztelnünk kellett.
Volt olyan is ami teljesen más alkatrészeket használt ás japánból rendelték hozzá a panelt. -
alaves
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
LG-nél 50-en nagyjából minden képmódban (ha ki van kapcsolva minden ezzel kapcsolatos képjavító is) rendben van a szaturáció. S95B esetében műszer, illetve kalibráció nélkül a felhasználó honnan tudhatná, hogy mennyire kell állítani a színt?
C1-en megnéztem, csutka 100-as színmélység (és piros +30 színtelítettség + fényesség) esetén is a szürke szürke marad (WRGB). S95B-nél az RGB-ből vagy a QD-ból eredeztethető, hogy a túlszaturált beállítás rózsaszínesedést okoz?
(A95K videókban nem láttam rózsaszínesedést, valószínűleg ott rendben van a szaturáció is.) -
-
G_Karesz
csendes tag
Sziasztok
Lg C2-nél a pixel frissítést milyen rendszerességgel kell használni? Vagy lefut automatikusan?
-
nokia123
aktív tag
Sziasztok! Ki milyen setap boxot használ az lg tv-hez? Csak azért kérdezem mert a telekomos intek box az nincs benne a listában ahol ki lehet választani.És így nem igazán lehet használni az lg távját.
-
ricsip
addikt
A gyűrűk ura 4k-ra azt írják bluray.com-on az okosok, hogy nem feltétlenúl a 20éves trükk technikával van a gond (korának csúcstechnikájával készült az a trilógia). Hanem hogy az UHD készítésekor agyon lett DNR-ezve (digital noise reduction) illetve edge detection-ölve, így pl. rajzfilm-szerűen kiélesítette az éleket.
-
Joachim21
őstag
Ma jutottam el oda, hogy megvolt ez a WoW faktor az LG C2-vel. Mióta megy a 120Hz, HDR, 4K, azóta itt ülök és bámulom milyen képe van .
-
cszn
őstag
válasz
jbnd-007
üzenetére
Ezzel együtt kell élni. A lehető legjobb minőségben kell nézni mindent, legyen a kijelző rendesen kalibrálva, de így is, úgy is észre fogod venni.
Szvsz a Gyűrűk Ura 4K-ban elég illúzióromboló. Nagyon leválnak a képről a trükkök, erősen látszik a kor és az elvalult technológia. -
Hyena
senior tag
Másfél hét használat után LG g2vel minden szép és jó, mindennel meg vagyok elégedve. Féltem, hogy nem lesz elég a fényerő az előző 1500 nit fenyereju LCD után, elég lett. Tartottam az "oled babysittingelestol, nem lett ilyesmi, legalábbis én semmi ilyet nem csinálok.
Egyetlen probléma volt eddig, valamiért elvesztette a kapcsolatot az 5ghz wifi hálózattal és az istennek nem akart csatlakozni.
Androidos tvhez képest kevesebb a telepíthető alkalmazás és vannak szupergagyi appok is a telepithetoek között.
A problémát a tv aramtalanitasa oldotta meg, utána minden jó lett újra.
Igaz is, tud valaki bármi egyéb működő ujrainditasi módszert?
(ez a nyomjuk hosszan a power és volume down gombot kombináció nem működik) -
Kérj újabb/ más fajtát, a Philips kényes rá.
Itt írtam róla [link] , nekem is küldtek egy másikat hozzá, ezzel szuper lett. A régi is ez a márka volt. A Tarrnál kapcsoltak egy szervízes, a szerelő vágta mikor mondtam neki mi a gond, milyen TV márka. Egyből mondta ok, lediktálja melyiket kérjem az ügyfélszolgálaton. 100 Forint volt.
lehet egy próbát megérne. -
Ez szolgáltatói probléma nem?
Mert nekem régen UPC nél csinálta még Samsungon is, amióta Tarrnál vagyok és kicserélték az első kártyámat nincs ilyen gondom, frankó minden.
Amikor hozzájuk jöttem még nem ez a TV-m volt, hanem egy Samu, amikor cseréltem Tv-t voltak fagyások. küldtek a Philipshez egy új kártyát, mert azt mondták nem mindegyiket szereti, azóta hibátlan minden.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Warships
- Sweet.tv - internetes TV
- PlayStation 5
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Okos Otthon / Smart Home
- Vezetékes FEJhallgatók
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
- További aktív témák...
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 3év ÁRGARANCIA
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, de igazán érdekel engem is a dolog (mondjuk monitor miatt 
Az egyiket miért fejjel lefelé használod?