Hirdetés
- Netfone
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
Attól függetlenül, az LG 2016-os, viszonylag szűk OLED tévé palettájáról az volt a belépő szintű "4K HDR" modell.

Szerintem inkább a 2017-es modellek kritikája - ahogyan arról már sokszor beszéltünk itt is -, hogy nem jelentettek igazi "vizuális forradalmat" a tavalyi modellekhez képest. (Leszámítva talán a SONY A1-et, és a Panasonic csúcsmodelljét.)
-
Piftuka
veterán
válasz
daneel_hu
üzenetére
"Nem kapható már az 55 E6V a MM weboldal szerint."
Amikor nézem, még ott is kapható volt. Egyébként a hagyományos áruházaikban még akad készleten mindegyik 2016-osból.
Másfelől... értelek, de jelen esetben úgy tűnik, a MM az egyetlen, aki így gondolkodik. A többi üzletben a 65C6V ára már - ha kicsivel is - 900.000 forint alá csökkent.
Hozzátéve, hogy az még mindig sok érte.
Az elkövetkező évek majd úgyis megmutatják, hogy az árak (nem csak az OLED tévéké) milyen módon alakulnak, illetve, hogy a 3D technológia visszatér-e...!?
Én - különösen az utóbbi kapcsán - még bízom a Panasonic-ban, és az LG-ben is.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Piftuka
üzenetére
Nem kapható már az 55 E6V a MM weboldal szerint.
Csak az EMAG és egy másik bolt árulja még... az EMAG-nál elvileg raktáron is van.Hát igen.
Itt jön be az a téves elképzelés, minthogy majd év végén fillérekért lehet majd ezekhez a 3d-s OLED-ekhez hozzájutni.
Igen ám, csak egyre többen gondolkodnak úgy, hogy - mivel ezek az utolsó 3d-s darabok az OLED piacon JELEN állás szerint - csak hamarabb kéne egyet venni belőlük. Amíg még kapható.A legutolsó, kifinomult Pana és Pio plazmákat is igen nehéz beszerezni, még használtan is.
Elképzelhető, hogy ezekkel is így lesz. -
-
index31
tag
Lehet nem lesz HLG a B6-on .
Itt jön ki a Realtek chip áldása és, hogy a B6 egy belépő 4K HDR modell.
" Az LG eredetileg megígérte, hogy „a HLG implementálásra kerül a 2016-os OLED és a SUPER UHD” TV-ken. Az új verziójú firmware változásainak listáján a C6 és E6 OLED TV modellek mellett megemlítik az UH9500 (UH95) és UH8500 (UH85) LCD TV-ket is, mint amelyekre az alkalmazhatóak, és később megerősítést nyert, hogy a G6 csúcsmodellek is hasonló, bár önálló frissítést kapott. (U)Nincsenek viszont megemlítve a megfizethetőbb B6 készülékek, amelyekben nem az LG, hanem a Realtek chipjét használják (/U)"
-
qqzs
őstag
Kiscsit off EF950V teven van olyan usb ami alandoan aram alatt van? Csak mert van chromcastom es a google home nem hajlando bekapcsolni a tevet. Castolni csak ugy tudok ra ha bekcsaolom a tevet es a chromcast is bekapcsolodik akkor jelenik meg a halozaton vagy hogy kene ennek mukodnie?
-
lezuvius
őstag
55B6 Auchanba 490e-ert volt kiteve (Maglodon), rakerdeztem es elmeletileg van bontatlan is nekik.
-
afiaf
csendes tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Köszi!
-
afiaf
csendes tag
válasz
Partizan182
üzenetére
Köszi szépen!
-
törölt tag
Sziasztok! Van vkinek tapasztalata a LG 55EF950V modellel? esetleg 55E6V? Netezés, filmezés, tévézés... szal mindenesnek használnám! Köszi előre is!
-
Batyops
aktív tag
Köszönöm a gyors válaszokat! A vásárlást amugy majd csak őszel tervezem gondolom igy mar csak az idei modellek johetnek szóba mert már most is ritkaság számba megy ha az ember meg tud csipni egy B6-ost pár hónap mulva meg gondolom esejtelen lesz.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
...ééés ismét 590e az 55b7 az mm-ben!
-
Partizan182
senior tag
LG B és C modelleket nézd meg (E és G széria ugyanaz csak drágább a soundbar/design miatt), tavalyi B6/C6 kb ennyiért megy, de már nagyon kevés helyen lehet kapni, ha kifogsz egy jót az best buy.
Idei 55-ös 7-es széria (B7, C7 etc.) még inkább 700k, karácsonyra lesz talán 500 körüli. 65-ös modellek milliónál kezdődnek inkább.
Vagy veszel egy FHD Oledet (EG910) 350k körül, ezzel kibekkeled a következő 2-3 évet és akkor cseréled egy 1000 nites, nagy színterű, kiforrott HDR Oledre.
-
afiaf
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy új tv-t venni, de az utóbbi években nem követtem a trendeket. Panasonic plazmám (G20-as) van, vmi ehhez hasonló képi világot keresek, bár tudom, hogy már nem gyártják. Többen az OLED tv-t ajánlották, ezért itt kérdezem.
BD, 4k, ps4 lenne a cél, 55" vagy felette.
A keret 500e körül van.
Tudnátok ajánlani vmi jó típust/vételt?
-
daneel_hu
addikt
válasz
Batyops
üzenetére
Mozgásmegjelenítés nem rossz, mozifilmek esetében ugyanaz mint egy LCD. (tehát nem túl jó!) :-)
Amennyiben játékra használod, eleve sok-sok fps-el fogod hajtani. (feltételezem)Eurosportot szoktam nézni, ott többnyire 50 fps-es sportközvetítések vannak, teljesen folyamatos a kép és életszerű interpoláció nélkül is.
Bár számomra a mozi is képbelenyúlás nélkül az igazi, nekem ne "heggesszen" semmit egy elektronika amit valójában le sem filmeztek.

-
Batyops
aktív tag
Sziasztok!
Oled tv vásárlásán gondolkodom. Egyedül ami miatt vacillálok az az hogy nekem főleg játékra kellene Ps4 pro mellé. Játékra mennyire érdemes Oled tv-t venni? Vagy inkább egy jobb Lcd Tv-t érdemes venni hozzá?
Mozgásmegjelenítésben mondjuk gyorsabb Fps játékoknál van e vele gond?
Egy Ku 6400-at váltana amiből én úgy gondolom műszeres kalibrálással kihoztam a maximumot de azért egy jobb megjelenítővel biztos szebb lenne a kép plusz a közeljövőben szinte már minden játék támogatja a Hdr-t. Olvasgattam a topikot és ódákat zengetek az Oled tv-k képminőségéről szineiről és kontraszt illetve feketéjéről. Egy komolyabb Lcd tv-hez képest is lényeges különbség van az Oled javára?
Na szóval a lényeg az hogy 90%-ban játékra kellene. Amit néztem az 55B6 ha még ősszel lehet kapni vagy az idei modellek közül valamelyik.
A válaszokat előre is köszönöm! -
Partizan182
senior tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Kontraszt: tesztábrával néztem, 95-nél még nem clippeli fehér átmeneteket, lehet hogy a whiter than white már clippelődik de limited RGB-vel etetem a tévét szal ez pont mindegy. 80 alá nem mennék, döglött hal lesz a képe. A Kontraszt és az Oled light együtt is dolgoznak, van aki leveszi a kontrasztot egész 40-50-ig és kimaxolja az Oled Light-ot, megnéztem úgy is, nem láttam különbséget, kb ugyanaz a kép.
Fontos persze hogy panelről panelre változik az optimális beállítás, de nekem ezek a szempontjaim:
Fényerő: szvsz az alap 50 is töri kicsit a feketét, nálam 52-54 körül (gammától függően) volt a "helyes" beállítás, ahol már a 17-es szürke elkülöníthető a feketétől. DE az utóbbi időben visszavettem 50-re, az árnyékok bizonyos részletei így elvesznek, cserébe nem zizisedik csúnyán near-black-nél (mert betöri a francba a feketébe)
Szín: Tesztek alapján + egy korábbi panelem gépi kalibrációja során is látszott hogy a színeket nem kell piszkálni. default 50 pont jó, ha lejjebb veszed mindent alulszaturál.
White balance: Warm2 a jó, ezt nehéz volt nekem is meglépni (egy darabig Warm1-el használtam) mert elsőre sokkoló, de a Warm1 még mindig túl hideg, emiatt kicsit pontatlan. Már nem tudnék visszamenni (Warm2-ről).
Gamma: 2.2 alá sosem mennék, elveszti a kép a dinamikáját. Nappal 2.2, este 2.4/BT1886.
-
törölt tag
Ezt is meg lehet próbálni, C7 settings.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Partizan182
üzenetére
Csak kérdés szinten: az a 90-95 kontraszt nem "meredek" egy kicsit?
Csak azért, mert eddig bárhol is néztem kb. a kontraszt 70-75 volt a legközelebb a kalibrált képhez (persze a következők mellett; fényerő 47-49, sharpness 10-15, szin 40-44, szinhőm. meleg 1, gamma 1.9, minden más off, esetleg a szuper felbontás ízlés szerint oled fény meg a környezetnek megfelelően)
-
válasz
Partizan182
üzenetére
Na este kiprobalom es megirom a tapasztalatokat.
Koszonom
-
junior11
veterán
Sony ZD9 (Z9D) Review vs 2017 OLED TV [link]
-
Partizan182
senior tag
válasz
Partizan182
üzenetére
"- Sharpness: 50"
Uh, ezt benéztem, sharpness inkább 10, minden más a defaulton (tipikusan 50-en) jó.
-
Partizan182
senior tag
válasz
adamssss
üzenetére
Pont a minap voltam havernak állítani az EG910-esét, a sztenderd profil nagyon szar sajnos: képjavító marhaságok, jéghideg színhőmérséklet, dinamikus kontraszt, minden játszik.
Meleg2 színhőmérséklet elsőre iszonyatosan sárgának tűnik, de igen, ez a helyes beállítás.
Javaslok egy próbát: keress valami természetfilmet (ott látszik a legjobban), lehetőleg erdőben játszódót és 3-4 percig nézd Expert 1-ben Meleg2 színhővel. Majd válts vissza normálra és lepődj meg:
- Ki tüntette el az árnyékok részleteit? (erősre rakott Din. kontraszt volt)
- Ki tüntette el a többi részletet? (Zajcsökkentő volt)
- Ki húzta ki filctollal az összes objektum szélét? (Élkiemelő volt)
- Ki állította át az erdő színeit zöldről kékre? (Hibás színhőmérséklet volt)Stb. Javaslom indjul el ezzel, aztán meglátod. Normálra bármikor vissza lehet rakni.
- Expert 1
- Oled light ízlés szerint
- Kontraszt: 90-95
- Sharpness: 50
- Gamma: BT1886
- Dinamikus kontraszt: low (ez utóbbi csak azért hogy ne azt érezd hogy halott lett a kép a túlzottan kiemelt Normal után)És játszd el a pár percig szokom majd vissza Normal módra. Ha így is jobban tetszik maradj azon

-
nobeige
tag
válasz
adamssss
üzenetére
Nem az expert-től lett sárgás, hanem a meleg színhőmérséklettől, ami az expertben az alapértelmezett. Ugyanezt el lehet érni a Standard módban is (bár ott kicsit másképp).
És igen, elvben a meleg a helyes beállítás. Megszokható, de nem muszáj, ha neked nem tetszik. A te tévéd, te nézed, neked tetsszen ne másnak.
-
válasz
Partizan182
üzenetére
Én egyébként standard-en hagytam. Ha ráraktam az Expert 1/2-re akkor nagyon sárgás lett a kép. Nektek ez nem jelentkezett? Vagy az lenne a színhelyes?

-
Tibcsó
aktív tag
válasz
Partizan182
üzenetére
Nagyon köszönöm!!!

-
Tibcsó
aktív tag
Sziasztok!
55B7V TV-m ha minden igaz mai napon megérkezik.
Képi beállításokban tudnátok segíteni, mit mire érdemes állítani.
Előre is köszönöm!
-
jamy79
tag
Sziasztok!
Szüleim megkértek, hogy ajánljak nekik egy jóképű tv-t. Hosszas keresgélés után végül egy LG 55EG910V lett a befutó, amit tegnapelőtt náluk be is üzemeltünk.
A tv-t 2017. májusában gyártották (nem is gondoltam, hogy egy 2015-ös modellt még 2017-ben is gyártanak). A képet ISF szakértő módba tettem, minden képjavítót kikapcsoltam, egyedül a fényerőt állítottam 57-re (AVS HD 709 videó alapján). A néhány órás próba alapján a képminőség valami leírhatatlanul fantasztikus. Én jelenleg egy Pioneer 428xd plazmát és egy Sony KDL-55w809c VA paneles lcd-t használok, így otthoni körülmények között velük tudom összehasonlítani, de az LG OLED tv képminőségétől leesik az állam, tökéletes fekete, brutál kontraszt, gyönyörű színek (egyedül az ABL szokatlan egy kicsit).
Most úgy érzem, hogy le kell cseréljem a Sony LCD-t egy LG OLED-re
. Örülök neki, hogy a plazma után van még egy ilyen szuper technológia. -
ottofon
csendes tag
Az OLED tv-k nagyon vékonyak. Gyakorlatilag egy üveglap az egész. Lehet-e gond hosszabb távon ha a falra szerelem és kb 20-25 fokos szögben előre döntött állapotban függesztem fel.
-
Madwe
nagyúr
válasz
nobeige
üzenetére
Én c6vt használok s szerintem ott is rendesen kezeli a belső a 24pt. A szaggatas csak a 24pbol adódik, főleg svenkelésnél jön elo, és a közel 0ms utanhuzasbol, ami lcdnel nagyobb s ott egyfajta blurkent szolgál. De belső és külső között én különbséget nem látok, mindkettő kadenciahelyesnek tűnik...
-
nobeige
tag
válasz
Partizan182
üzenetére
910V-nél nem így van, teszteld le.
-
Piftuka
veterán
válasz
ottofon
üzenetére
"Ezek az eladók mennyire lehetnek megbízhatók? Vett már valaki tőlük?"
Én nem véletlenül nem említettem ezeket, és soha nem is fogom. Számomra csak a hivatalos importőrtől vásároló áruházak jöhetnek szóba. Ezek a Media Markt, Euronics, Tesco, Auchan.
Csak és kizárólag ezek esetében látom biztosítottnak a megfelelő garanciális hátteret.
Ami a "vállalkozásnak látszó" magánszemélyeket illeti...azon kell elgondolkodni, hogy némi spórolás megéri-e a kockázatát annak, hogy egy adócsalótól, "szürke importból", bizonytalan eredetű, bizonytalan garanciális hátterű terméket vásárolsz.
A pár megbízhatónak mondott, de nem hivatalos importőrtől vásároló webáruház esetében pedig a garanciális háttér az, ami bizonytalan. Sok példát lehet olvasni azokról a "küzdelmekről", amit a vásárlók az ilyen üzletekkel vívtak.
Neked kell eldönteni, hogy valójában mi az "olcsó".
"De lenne egy kérdésem is OLED userekhez: nem zavaró a hatalmas kontraszt és fényerő? Ha sötétben nézek tv-t nem "vakító" látvány?"
Ez nagyon relatív.
Egyrészt jelenleg az OLED-ek direkt fényereje nem éri el a jobb LCD televíziók fényerejét.
Másrészt az egyéni preferenciák függvénye, hogy ki milyen beállítások mellett tévézik. Én például az átlaghoz képest a nagyobb fényerőt kedvelem, sötétített szobában is.
Azt se feledd, hogy a fényerőn, és kontraszton csökkenteni, a saját ízlésed szerint mindig tudsz.
És egy érdekes adalék...
Egy borús, "szürke", téli nappalon odakint a szabadban, négyszer!!! több fény van, mint egy átlagos nappaliban, amikor minden világítást felkapcsoltál, mert "hú de komor sötét van odakint"...

Bizony relatív az, hogy mit látsz "sötétnek", vagy "világosnak".

-
Madwe
nagyúr
válasz
Partizan182
üzenetére
Én úgy tudom belső is kadenciahelyes és nem pulldownnal, erről van valahol info?
-
Partizan182
senior tag
Ha külsôleg 24p anyaggal eteted akkor azt kandencia-helyesen megjeleníti ha be van kacsolva a Real Cinema (5x24=120hz). De belsô lejátszó 60hz-en keresztul csinal mindent, sima 3:2 pulldown-al.
Ottofon: fényerôt tudod állítani, végtelen kontraszt a legnagyobb élmény az av technológiában, nem kell tôle félni

-
ottofon
csendes tag
válasz
Piftuka
üzenetére
Jófogásnon sokan árulnak 310-330 ezer körül 1-2 év garanciával EG910-et. Ezek az eladók mennyire lehetnek megbízhatók? Vett már valaki tőlük? Viszont nekem nem annyira jön be ez a hajlított forma és a 4K szimpatikusabb így az 55ef950-t néztem ki. 400-ért elvileg árulnak egyet (új garanciával) de 450-ért is láttam már ha más nincs...
De lenne egy kérdésem is OLED userekhez: nem zavaró a hatalmas kontraszt és fényerő? Ha sötétben nézek tv-t nem "vakító" látvány? -
Madwe
nagyúr
válasz
Partizan182
üzenetére
A belső lejatszohoz kell az interpolacio 24p esetén, de kulsonel is, nem? Hacsak nem eleve interpolal, 24p mindig mikrolaggol, nem?
-
Piftuka
veterán
válasz
Gaben360
üzenetére
Ha komolyan érdekel, és megbízható helyről szeretnéd vásárolni, akkor maximum 1-2 hetet lehet érdemes várni. Hátha lesz egy újabb, hétvégi akciójuk...Hátha a Media Markt még egyszer "kipörgeti" a készleten maradt darabokat.
Ugyanis idén már volt egyszer 341.000 forint (vagy akörül) az ára valamelyik "nagynál" (Media Markt, Euronics, Edigital).
Pár hete még vagy ~20-25 helyen listázta az Árukereső oldala, mostanra viszont nagyon megcsappant azon üzletek száma, ahol még kapható.
Megbízható helyek közül egyedül a Media Markt maradt ezek szerint. Így túl sokat én nem várnék a helyedben.
Azért egy 2015-ös tévéről van szó, és a várakozásnak az sem kedvez, hogy a 4K-s modellekből már a 2016-osak is elfogytak, a legendásan jó vételnek számító B6J is szinte mindenhonnan eltűnt, a 2017-es Full HD készülék ára egy rossz vicc, szóval az "olcsó OLED" egyetlen alternatívája az LG 55EG910V maradt.
Mindezek után Neked kell meghoznod a döntést, hogy vársz, vagy megvásárolod.
-
Piftuka
veterán
válasz
Gaben360
üzenetére
Kiegészítve mindazt, amit a többiek írtak...
Általános képminőségben az egy remek készülék; kontrasztos, tűéles képet ad, vibráló színekkel, parádés fekete szint mellett...
Jó minőségű képtartalmat élmény nézni egy ilyen OLED készüléken.

Ha televíziózásra használod, akkor valószínűleg csalódás lesz; különösen, ha az amerikai ismeretterjesztő csatornákat nézed rajta, mert némelyik nézhetetlenül szaggat. És ezen még az interpoláció sem segít.
Én egymás után két hibás példányt is kifogtam, ezért végül visszakértem a pénzemet. Sajnálom, hogy így volt, mert különben nem adtam volna el!
Én kifejezetten a Blu-ray filmek és a 3D BD filmek miatt vásároltam, és azt kell mondjam, hogy a felezett felbontás ellenére is páratlan a 3D-je ennek a tévének.
Bármilyen szögből nézed, ugyanolyan tűéles 3D-t produkál, és manapság "fillérekért" vásárolhatsz szemüveget hozzá, ami nagy előny.
Egyértelmű, hogy egyetlen más technológiájú televízió sem képes még megközelítőleg sem ilyen jó 3D képet produkálni.
Mindent összevetve, ha házmozi célokra, és konzolos játékhoz vásárolod, biztosan nem fogsz csalódni a látványban.
-
Partizan182
senior tag
-
Gaben360
senior tag
Sziasztok!
Oled tv vásárláson töröm a fejem,(mi másért is jöttem volna ide
)
A kiszemelt egy 55eg910v lenne,amiről lenne pár kérdésem.
Sajnos ez ívelt ugye,az a kérdés,hogy itt is megvannak a hátrányai mint a sima lcd-nél? Pl torzít,ha nem pont középről nézed stb....? Bár a netes képek alapján nem tűnik olyan ívesnek,mint a egy lcd.
A feketével gondolom nincs probléma és a színekkel sem,ami aggasz,az a mozgásmegjelenítés.
Nemrég vettem egy samsung 60j6240-et,amiről mindeki azt gondolta,hogy 100hz,ezért megvettem,de rohadtul 50hz-es,szóval nekem b@ssz@ a szemem rendesen,hogy akadozik egy 24p-s film,mert ugye csak ilyet nézek.
Itt is fennál a probléma? Mert akkor hanyagolom ezt is.
Amire használnám,az filmnézés popcorn a400-ról,és játék xbox one-ról.
Szóval megérné az eg910v erre a célra?
Nagyon nem szeretnék mellényúlni újból,de elég volt az lcd-s parasztvakításból!
Még a 3d érdekelne,hogy aktívhoz képest milyen a passzív 3d? (gondolom oleden azért más)
A segítséget előre is köszönöm! -
nobeige
tag
válasz
adamssss
üzenetére
A képbeállítások bementeként és képmódonként különbözőek lehetnek, szóval van mit állítgatni.
Kezdetben mindegyik képmód az összes bemeneten egyforma értékekkel rendelkezik.
Ezeket állíthatod el utána ahogy akarod.
Pl. TV, haladó 1 képmód - beállítod valahogy, akkor az USB haladó 1 képmód változatlan marad, azt külön lehet beállítani. -
nobeige
tag
válasz
adamssss
üzenetére
Trumotion legyen User vagy off.
Ha user, akkor dejudder max 4-5, de inkább 1-3 között, a deblur-t én 10-re szoktam állítani, de az lehet 0 vagy 5 vagy akármi.Másik user beállítás, leginkább TV adásokhoz: Trumotion user, dejudder 0, deblur bármi.
Kísérletezz, döntsd el melyik válik be neked. Hagyj legalább fél órát egy-egy beállításnak, de akár lehet többet is. Mindegyik igényel némi megszokást, és minél tovább nézed, annál jobban el tudod dönteni, hogy neked mi a megfelelő.
-
Koszonom mindenkinek.
Meg valami: most az a baj h mar tul "smooth" a lejatszas, olyan mintha egy szappanoperat neznek. Mi kellene allitani h olyan legyen a hatas mint pl a moziban?
-
nobeige
tag
válasz
adamssss
üzenetére
NTFS jó lesz, olvassa a tévé.
A szokásos kölcsönzŒs filmek közül a h264, x264 mkv kontérnerben, DD vagy DTS hanggal biztosan megy. h265-ot még nem próbáltam.
KülsŒ és belsŒ feliratfileok mennek, külsŒ esetén a filenév és a felirat file neve a kiterjesztés kivételével legyen azonos. Hangsávok és feliratsávok közötti váltás megy. -
Van egy usb 3.0-as wd 2tb-os vinyom. Akkor ezek szerint ha arra rarakom a filmeket akkor a tv le tudja jatszani? Milyen fajlformatumot eszik? Valamint milyen fajlrendszerre formazzam a vinyot? Most nfts-en van.
Koszi
-
nobeige
tag
válasz
adamssss
üzenetére
Szerintem jobban jársz, ha hagyod a PC-s baszkódást. Biztos be lehet állítani (sokaknak sikerült), de sokat kell hozzá kommunikálni másokkal, és rengeteg idő elmegy, idő, amit hasznosabb vagy kellemesebb dolgokra is lehetne fordítani.
A) Veszel egy külső vinyót, rámásolod a cuccot, bedugod a tévébe, tökéletes lesz.
B) SMB megosztás, ahogy azt mások is javasolták. BIztos lesz, aki segít ebben. -
Madwe
nagyúr
válasz
adamssss
üzenetére
A szaggatás akkor a 23.975 felskálázásából adódik 60hzre. Azt h pcn hogy csikarj ki kadenciahelyes lejátszást nem tudom, de biztos a gpu driverben kell matatni valamint a lejátszóprogram se mindegy gondolom, de biztos megoldható. Illetve lehet valóban kevés hozzá a gpud...
A kábelnek a képhez semmi köze, nem akarok itt is hitvitát kelteni, de a hdmi digitális, vagy van jel vagy nincs, ha ad jelet ugyanolyan képe lesz az 1000 forintosnak mint a 100.000nek... Sávszél érdekes még, de az megintcsak van/nincs/szétesik lehet, szebb rondább nem helyes nem. Ahogy felettem írták állítsd át a kimeneted (vagy a tv-t tedd limitedre, bár lehet pcn nem lehet, s ha megy amugy is jobb a full)
Egyébként tudsz a pcn megosztási mappát csinálni smbvel vagy dlnaval s a tv médialejátszóját tudod így használni, amihez elég a belső hálód - ilyenkor persze nme árt ha kábellel van netre kötve a tv meg a laptop. Ez esetben nem számít h milyen a gpud, uh lehet ez lesz a jó megoldás.
Egyébként nasnak sok előnye van, synology esetén pl automatikus letöltés sorozatokhoz, filmekhez amik még meg se jelentek bizonyos kritériák alapján, automatikus feliratletöltés, maunálisan távolról is elindíthatsz torrentet, nomeg leeve van egy saját felhőd

-
Igen a laptopmról (E7440) nézek filmeket. Általában FHD-ben töltök le mindent a lehető legjobb minőségben. 60HZ-en megy, elvben azt kapja a TV is.
Ha jól tudom alapból 23.975 a lejátszás így sanszos, hogy azon megy csak eddig valahogy nem tűn föl.Kicsit tarottam attól, hogy ezt a TV-t nem lehet akármivel etetni, mert minden kis hiba meg fogja bosszulni magát. Sajnos ide már nem elég az 1000 Ft-os noname HDMI kábel, és valószínűleg a laptop sem. Tényleg lehet, hogy egy NAS lesz a vége. Mondjuk azért nem hiszem, hogy ilyen képi hibákat kellene produkálnia laptoppal szóval holnap még próbálkozom a beállításokkal.
-
Madwe
nagyúr
válasz
adamssss
üzenetére
Pcről nézve filmeket nézel gondolom, kérdés mivel, hány hzen megy, az natív e. Az, h a fekete nem jó, lehet a fekete szint miatt is, ami a tvn, vagy a videokártyádon rosszul van beállítva. Aztán az is lehet, h 23.975öt nézel natívan, s az zavar. Ez ha nagyon zavar, akkor trumotion beállításokkal tudod javítani, 2-2 fölé nem vinném mert szappanozik nagyon ott már.
Hosszú távon javaslom egy nas beszerzését, esetleg egy médialejátszóét is, ilyen tv mellé dukál (mondjuk nekem a tv beépített lejátszója teljesen megfelel, mert kadenciahelyes, gyors. én az xplayt használom plexhez, ott transzkódolni se kell kb soha)
-
Sikerült a képméretet beállítani csak annyit kellett csinálni, hogy a port-ot átraktam pc-re és rögtön minden a helyére került.
Viszont ami továbbra is zavar az az, hogy a PC-re kötve nem homogén a kép. A széleken bevilágítás jelentkezik, a fekete nem fekete hanem szürke és foltos, és a kép nem igazán áll össze.
Most pl a Digi Animal World-öt nézem HD-ban és kb nem hiszem el amit látok olyan szép. Na most PC-ről nézve ez nagyon nincs így. Esetleg van valami amit állítanom kellene?A másik a mozgás. PC-ről nézve kicsit darabos. Ezen lehet segíteni?
Köszönöm
-
junior11
veterán
Panasonic TX-55EZ950 review [link]
-
Koszonom a segitseget.
Delutan kiprobalom aztan irok h valami nem megy.Tegnap megneztem egy melytengeri dok filmet a digi nature-on es a kepminoseg allejtegetos volt. Es akkor meg hol van ez egy bd-tol...

-
Tv kipróbálva, beüzemelve. Nagyon durván jó.
Egy kérdés:
Ha rákötöm a laptopot (E7440) akkor a kép mind a négy széle lelóg a tv-ről, valamint a laptop sem tudja normálisan detektálni a felbontást. Ez mitől lehet? Valami megoldás?Köszi
-
Madwe
nagyúr
Hát ha abból indulok ki, h eddig volt egy bugos félkész spotify app, ami a spotify connectet meg playlisteket se támogatta, erre nem hogy frissítették volna, hanem konkrétan kiszedték a webshopból s mostmár le se lehet tölteni (ok ez spotify sara) a googletől se várnék sok jót

-
Solesz84
aktív tag
Nekem az 55C6V-hez a 04.31.05 a legujabb az LG honlapjan, de nekem is pendrive-rol kellett felraknom.Ti honnan szereztetek be az ujabbakat?
-
Piftuka
veterán
"Bár még mindig egy akciós B6 a legjobb ár/teljesítményben..."
Ez így igaz, bár furcsa módon a 65 colos méretben már a C6V jobban megéri. Kikerültek ugyanis az utolsó (?) 65B6J-k a Media Markt-ba.... Fura, mert nagyon sokáig egyáltalán nem is volt ilyen nekik készleten. (Még a webáruházban sem láttam hónapok óta.)
Talán az LG a raktáraiból az utolsó példányokat kiszállította. Bárhogy is... az ára 1.000.000 forint körül van, és annyiért a C6V, vagy az E6V (az sem sokkal drágább) jobb vétel.
Azt egyébként sajnálom, hogy a legtöbb helyen elfogytak a 2016-os, 3D-s LG OLED-ek, 65 colos méretben! A 3D miatt mindenképpen ilyet akartam venni, de egyetértek azzal, hogy ennyit egy tévé nem ér.
Persze nagy kérdés, hogy ha esetleg marad még 1-1 példány az év végéig, akkor milyen áron fogják adni őket!?
-
Faresz29
aktív tag
Sziasztok!
B6J vagy B7V esetleg B7C között vacillálok 55" méretben!
Érdemes az idei modellek közül választani inkább?Popcorn és PS4pro!
-
Tibcsó
aktív tag
Sziasztok!
55B7V vásárlásán gondolkozom, film nézés, és PS4 használat lenne a lényeges fő használat.
Véleményetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Óra topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Netfone
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Házimozi belépő szinten
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- SAMSUNG (QE55S90FAEXZT) 140CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vhiktor