- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
anrab
addikt
válasz
nokia123 #80868 üzenetére
Én azt hittem hogy az egésznapos hang miatt, este már más a fülem érzékelése.
Ezek szerint nem vagyok egyedül. Nálam nem kell a duplája de 4-8 pontot nekem is emelni kell. 10-12-vel kezdek majd jön 14-16 és van hogy 18-20. Persze csatornától is függ. Volt hogy 26-ra kellett emelnem. Csak hd csatornák.
Philips 855 -
Csandi
őstag
válasz
nokia123 #79954 üzenetére
Feljebb nekem azt írták a srácok, hogy:
SDR: Filmmaker mode, 40-es OLED fényerő
HDR: Cinema mód, 100-as OLED-fényerő
Dolby Vision: Filmmaker mode, 100-as OLED fényerő
Energy saving mindenhol kikapcsolva, AI funkciók kikapcsolva, és az ilyen automatikus fényerő állítgatás is kikapcsolva -
i.attila
tag
válasz
nokia123 #19196 üzenetére
Felháborodhatsz, de ennek a technológiának vannak előnyei, amit ki akarsz használni, meg vannak hátrányai, amit nem akarsz elfogadni. Ilyen a technológia. Hidd el, ha meg tudnák oldani már megoldották volna, nem azért ilyen, hogy Téged idegesítsenek. A döntés a Te kezedben van. Vagy veszel olded-et vagy nem
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
nokia123 #19194 üzenetére
16-os modellek miért érzékenyebbek a beégésre, mint az újabbak ??
Ez így butaság... inkább mondanám azt, hogy mivel két éves modell, több üzemóra van bennük és soroljam még ??? B7 ugyanúgy beég 1 éven belül, ha nincs odafigyelve rá, erre is van már példa, úgyhogy hagyjuk a 16-os modellek szegregációját szerintem. 18-ban meg már próbálják szoftveresen is orvosolni ezt a problémát, de egyelőre nem tudjuk, mekkora sikerrel.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
nokia123 #18477 üzenetére
Gratula az új panelhez..
Ha rengeteg tv adás megy és a logóik nem fehérek, hanem színesek, akkor ZOOM. Tudom rondább lesz, meg levág a képi információból is, de az asszonynak nem kell feltétlenül tudnia róla. Mondd azt, hogy ilyen az adás és nem lesz vita.
A 35-ös oled fényerő már sokkal emberibb, mint a 100, magad is meg fogod tapasztalni, hogy sokkal szebb így a kép, mint agyonhúzott beállításokkal. Minden bemeneten egyenként kell megadni az összes beállítást, ezt tudod ? Még a YT-ot is külön bemenetként kezeli a tévé...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
nokia123 #18082 üzenetére
"elég egy rossz mozdulat és vége."
Ez hülyeség.
A panelcserét én is meg tudnám csinálni, mert pofonegyszerű. Elvinni - szállítani a tévét sokkal rizikósabb, mint lehúzni azt a néhány gyors csatlakozót és felcsavarozni az új panel hátuljára az alaplapot, hangszórókat, tápot és kb ennyi. Tényleg pofonegyszerű.
A panelt olyan szállítódobozban hozzák, amiben benne van egy olyan habszivacs garnitúra, amire "pofával lefelé" rá lehet fektetni a panelt. Erre rácsavarozzák hátulról az elektronikát és jó napot. Nem értem, mi ez a para az ottani szerviz részéről.
Egy fontos dolog van... a táp és az alaplap két külön nyákon ül. Az őket összekötő szalagkábelt nem szabad széthúzni, mert széthúzáskor hazavághatja a táp az alaplapot. Tehát, lecsavarozzák mindkét panelt és együtt leemelik a tévé hátuljáról és félreteszik. Ennyi a "trükk". De úgy gondolom, ezt egy szervizesnek tudni illene. Én csak egyszer láttam, de mivel figyeltem, megjegyeztem.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
nokia123 #18036 üzenetére
Szia!
Ketten jöttek, lehegesztett zacskóban hozták az új panelt, kb. 30 perc alatt végeztek, utána a szervizes resetelte a tévét és újrahangolta. Olyan csatornákat talált meg, ami addig nem is volt, plusz az infósávban nálam nem kezelte jól az ékezeteket, de restart után az is helyrejött. Valamit elcseszhettem még a legelején...
-
Gtaati
őstag
válasz
nokia123 #17977 üzenetére
Helló!
Na ez korrekt, ha betartják, akkor happy end lesz a vége
Csak az új panelre vigyázz majd! főleg az első pár száz órában minél kevesebb statikus tartalom menjen rajta és nagyon 50-es oledf ény felett ne használd, kontraszt 80-85 körül jó
Sok sikert és legyen szerencséd!!
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
nokia123 #17954 üzenetére
Napi 4 órával számolva 2500-3000 órát mehetett.
Nem tudom mennyit nézitek.
Nálam 1%-os lehet a logónál a vörös degradáció (EURO LIVE felirat, + az jóval kisebb), de az is lehet hogy csak fél.A tiednél ez sokkal húzósabb, főleg ha nincs trükközés a fotózásnál.
Az LG szerelőbrigád azt állítja, hogy nincs a B6-hoz panel?
-
daneel_hu
addikt
válasz
Az brutál magas oled fény.
Itt E6V van, folyamatosan csökkentettem az oled fényt, viszonylag hamar beálltam 40 körülire vagy talán most 35-re van állítva. Persze így is van egy kicsi beégés, de annyira apró, hogy nem tudom megfotózni.Szerintem amúgy a 80-as oled fénnyel hosszú távon a B7 is beég, főleg ilyen tartalmak nézése után.
-
BITBOYS
addikt
válasz
Nekem csak pár napja van meg (b7d), szóval erre nem tudom a választ.
Sajnálatos, hogy ennyitől már így beégett.
Én ráadásul monitornak szeretném használni, ezt figyelembe véve állítottam be a fényerőt és a képminőséget.
De lehet inkább eladom és marad a régi 43 colos ami tényleg monitornak készült és nem kell aggódnom a beégés miatt. -
Joshi
titán
válasz
nokia123 #17939 üzenetére
Mindenképpen próbáld meg gariztatni ahogy a többiek írják. Ne lebegjen a szemed előtt hogy majd lesz helyette egy 65"-os újabb modell, csak érd el azt hogy hibátlan készüléked legyen. Ne engedd magad lerázni.
Soha többet ne vegyél bolti garival semmit, csak is gyári garival.
-
yodamastah
őstag
válasz
nokia123 #17947 üzenetére
Úgy értem, hogy ha esetleg nincs is LG-s garipapírod, akkor is intézheted LG-n keresztül a garit a számlával. Tehát pl ha valami szürkébb cégtől veszed és csak számlát kapsz, LG garijegyet nem, akkor is kihívhatod az LG szervízt.
Viszont ha nem tudják megjavítani, és cserélni kell a készüléket, az valóban macerásabb, ezt is elmondta az ügyfélszolgálatos csóka. Kérdezd ki őket mi a menete.
-
válasz
nokia123 #17943 üzenetére
Azért valami hivatalos álláspontot csak tudnak adni... mondd hogy kell az ügyintézéshez, vagy fogyasztóvédelmi békéltetéshez.
(#17942) yodamastah
De az LG nem fog neki új tévét adni az zicher... ezt sajnos csak a bolton tudná max leverni, de ahhoz is kéne azért az LG álláspontja. Szerintem.
Ha bolt nem megy bele nem tud mit csinálni. -
yodamastah
őstag
válasz
nokia123 #17939 üzenetére
Hívd az LG központi márkaszervízt holnap reggel. Ha van eu-ban kiállított számlád a tvről, akkor az LG-nél is érvényesítheted a garanciád. Akkor is ha nincs hivatalos magyarországi LG garipapírod. Ezt konkrétan nekem mondta pár hete az LG szervízes csóka, amikor felhívtam egy ALZA-s gairval kapcsolatban.
Mondjuk ha visszakapod a lóvét az lenne a legjobb mert 2016 novmberben ban ez a TV 750e volt
Ennyiért mopst 65ös B8at tudsz venni
-
-
válasz
nokia123 #17936 üzenetére
Alapvetően sokminden mást nem tudsz csinálni.
Ha nem használt eddig ezután se fog így kár erőltetni... nyilván futtasd időnkét, hátha javul majd szép lassan valamennyit, de a legjobb megoldás ha használod tovább minnél változatosabb tartalommal.Mi ment rajta ennyit, hogy így ottmarad?
-
nokia123
aktív tag
válasz
nokia123 #4271 üzenetére
Meg van mi okozta a problémát, ki kapcsoltam a wifit a tv és lás csodát tökéletes így most csak utp kábelen csatlakozok a nethez. Nem tudom hogy a wifi miben zavart be de gondolom valaki tudja rá a választ. Lehet akkor is jó lenne ha a utp kábelt ki húznám és csak wifivel csatlakoznék a halóhoz de csak stabilabb az utp kábel. De ha kettő egyszere van a hálón valamiért nem jó.
-
nokia123
aktív tag
válasz
nokia123 #4206 üzenetére
Valaki megtudná magyarázni hogy mi lehet a gond, mert volt a Szoftverfrissítés az OLED55B6J 05.30.03 azóta nem nagyon tudok 4 K videókat nézni a youtube csak HD-ban
. És ha jól tudom 25 megabit felet jön be a 4K de most jóval alatta van,előtte meg 40-45 megabit volt.Míg ez volt rajta 04.31.10 semmi ilyen probléma nem volt UTP kábellel van összekötve és wifivel is.
-
TA68
őstag
-
krx21
nagyúr
válasz
nokia123 #1657 üzenetére
Változó, van hogy csutkára húzom az egészet. Nekem nincs bajom a nagy farme-el, nem csúfolom szappanopera effektek. Én csöndben várom, hogy mikor tűnik el ez a 24p szaggatott képregény, borzalom...
(#1659) Partizan182: Nos, igen. Egy számomra fontos szempontot hoztál fel. Mivel én nem szeretem a 30fps-es játékokat, sőt nem is játszanék velük, ha nem lenne interpoláció... Nekem az diavetítés.
Igen, interpolációval játszok, melyre elég jól alkalmas a B6 mert igen alacsony a interpolációs input lagja. Persze még így is sokkal magasabb mint egy game mode (kb.60ms), de jóval alacsonyabb mint más TV interpolációs input lagja. (Samsung kb. 100-120ms!)
A kicsit megnövekedett input lagot és a némi képi hibákat elfogadom, cserébe hogy például az Uncharted 4 (30fps) úgy fut mintha 60fps lenne. Persze a gyorsabb fordulásoknál dobja a képkockákat, de normál mozdulatoknál szépen siklik. -
claire78
senior tag
válasz
nokia123 #1632 üzenetére
Ebben nem tudok nyilatkozni, a VTEN-nel maximálisan elégedett vagyok. VXP képfeldolgozása eléggé elismert.
Minek kellene a gépre kötnöd a lejátszót?? Rádugod az erősítőre/tévére, adsz neki netet, rádugsz egy külső winchester és ennyi. Leszedi a torrenteket berakja jukeboxba és már lehet is nézni.
Olvass utána, nézegess videókat róla. -
claire78
senior tag
válasz
nokia123 #1629 üzenetére
Lehet érdemesebb lenne akkor már egy dedikált médialejátszóban gondolkoznod: [link]
A400, vagy felfelé érdemes nézelődnöd. Kiváló kép, hangminőség, kandenciahelyes lejátszás, jukebox, és torrentezni is lehet vele. Fogyasztása <20W vinyóval.
Szerintem minden gondod megoldódna.Szerk.: milyen 4K filmeket nézel?? Tudomásom szerint nem igazán vannak válós 4K rippek még...
Egyébként ha 4K, akkor pedig VTEN lejátszó. -
krx21
nagyúr
válasz
nokia123 #1350 üzenetére
Az input lag közepesnek mondható, de az interpolációs input lagja a B6-nak igen jó...(már ha valaki ezt használná, mert máshol 100-120ms..)
1080p @ 60Hz Show Help
: 44.4 ms
1080p With Interpolation
: 62.6 ms
1080p @ 60Hz Outside -Game Mode
: 62.8 ms
1080p @ 60Hz @ 4:4:4
: 59.8 ms
4k @ 60Hz
: 43.2 ms
4k @ 60Hz @ 4:4:4
: 59.8 ms
4k @ 60Hz + HDR
: 38.2 ms
4k @ 60Hz @ 4:4:4 + HDR
: 38.2 ms -
krx21
nagyúr
válasz
nokia123 #1331 üzenetére
Öszinte gondolat: Az a Bluray lejátszó nagyon nem a tv-d kategóriájába tartozik... Én nem venném meg...
(Én most egy ps4 pro-val játszok le Bluray filmeket és hát tudom, hogy egy dedikált komolyabb lejátszó bizony jobb képet ad.(volt előtte komolyabb lejátszóm).. Veszek is majd valamit, de még nem tudom, hogy mit...) -
válasz
nokia123 #1306 üzenetére
Én is örülök, hogy végre nem kell kettőt használni. Samsunggal nem jött össze
Viszont a tv távja nem infrás?
Mert az infra kapcsolót nem viszi.
Kénytelen leszek a másikat magam mellett tartani, hogy kapcsolgassam a lámpát.Nem kínlodtam a dual play szemüveggel, találtam 2000ft-ért, ingyen meg is hozták tegnap.
5-6000-et nem ér, ennyiért megérte. -
KosztaS
csendes tag
válasz
nokia123 #1284 üzenetére
Enyém az alsó, a TV-men (LG OLED 55B6J) úgy tudtam összehozni, hogy vezérelje a STB-ot, hogy hozzáadtam a bemenethez a beltéri vevőegységet, majd univerzális távirányító beállítás. Ott a típusnak a Cisco-t választottam. Utána kérte, hogy válasszak távirányító típus, hogy melyik működteti.
Ez a 16-os számú volt, visz mindent. -
-
Clever0
senior tag
válasz
nokia123 #1128 üzenetére
Te látod, de jobbra (a közepe felé) vezetve valószínűleg sérülés nélkül elfér a kisebb tartóval is. Neked kell elképzelni, hogy melyik változat mutat majd jobban a falon, ha nagyon kijjebb van, vagy ha nem, és kell-e a 15 fokos döntés vagy elég a 10. Amúgy van külön topikja is a témának: Fali konzol lapos tévékhez
-
Clever0
senior tag
válasz
nokia123 #1122 üzenetére
Az audio és az optikai kábel lehet problémás. Ethernet kábel kibír ennyi hajlítást, antennához léteznek 90°-os végek, HDMI és USB van oldalt is. Nem látszik a hálózati kábel bemenete, de abból is van derékszögű. Ezért írtam, hogy attól függ a faltól szükséges távolság, hogy neked melyik aljzat lesz használva.
-
Clever0
senior tag
válasz
nokia123 #1115 üzenetére
Én az ovális lyukaktól sem félnék, alátéttel megoldható. Ha elég a 10°-os lefele döntés, akkor a kisebb Signal PLB-42L-t is veheted. Ez +-15°-os: Signal PLB-4N Az első 5 közül bármelyik jó szerintem: LCD/Plazma TV-tartók
-
Clever0
senior tag
válasz
nokia123 #1113 üzenetére
Signal-ban is van olyan, mint az első kiszemelt: Signal PLB-2N
-
Clever0
senior tag
válasz
nokia123 #1111 üzenetére
Szerintem felesleges a nagyobbat venned, a súlyhatár a fontos. Lehet, hogy az eredetileg kinézett konzol függőleges elemeit is fel lehet szerelni fordítva és akkor a furatos rész esik alulra, de a Signal-os konzolok olcsóbbak. A Stell konzol +-15°-ot tud, a két linkelt Signal csak 0-10°-et, de az oldalon vannak +-15°-osak is, ha ez szempont neked.
-
Strezi
őstag
válasz
nokia123 #1104 üzenetére
Jólesz az! Vedd csak meg
Clever0: De a penel súlya egyenletesen oszlik meg a felületen az elektronika stb. meg nem. De szerintem csak részletkérdés, mert elég könnyú a TV, a konzol meg nagyobb TV-t is ell kel bírjon. Elég masszív csavarok vannak az ilyenekhez, drága lenne ha leesne meg lefittyedne róluk üzemszerűen pár TV
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Eredeti Bose QuietComfort Bluetooth fejhallgató
- Yamaha RX 485RDS
- LG G1 3.1-es Soundbar + SPK8-S hátsó hangszóró szett!360w/Dolby Atmos/HI-Res Audio/ValódiTérhangzás
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged