Hirdetés
- Snapdragon 8 Gen 5-tel jön a Realme Neo8
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- CES 2026: Cserélhető akkumulátoros Bluetooth fejhallgatót mutat be a Fender
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partizan182
senior tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Kontraszt: tesztábrával néztem, 95-nél még nem clippeli fehér átmeneteket, lehet hogy a whiter than white már clippelődik de limited RGB-vel etetem a tévét szal ez pont mindegy. 80 alá nem mennék, döglött hal lesz a képe. A Kontraszt és az Oled light együtt is dolgoznak, van aki leveszi a kontrasztot egész 40-50-ig és kimaxolja az Oled Light-ot, megnéztem úgy is, nem láttam különbséget, kb ugyanaz a kép.
Fontos persze hogy panelről panelre változik az optimális beállítás, de nekem ezek a szempontjaim:
Fényerő: szvsz az alap 50 is töri kicsit a feketét, nálam 52-54 körül (gammától függően) volt a "helyes" beállítás, ahol már a 17-es szürke elkülöníthető a feketétől. DE az utóbbi időben visszavettem 50-re, az árnyékok bizonyos részletei így elvesznek, cserébe nem zizisedik csúnyán near-black-nél (mert betöri a francba a feketébe)
Szín: Tesztek alapján + egy korábbi panelem gépi kalibrációja során is látszott hogy a színeket nem kell piszkálni. default 50 pont jó, ha lejjebb veszed mindent alulszaturál.
White balance: Warm2 a jó, ezt nehéz volt nekem is meglépni (egy darabig Warm1-el használtam) mert elsőre sokkoló, de a Warm1 még mindig túl hideg, emiatt kicsit pontatlan. Már nem tudnék visszamenni (Warm2-ről).
Gamma: 2.2 alá sosem mennék, elveszti a kép a dinamikáját. Nappal 2.2, este 2.4/BT1886.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor