Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Partizan182

senior tag

válasz Nemir Ombe #3471 üzenetére

Kontraszt: tesztábrával néztem, 95-nél még nem clippeli fehér átmeneteket, lehet hogy a whiter than white már clippelődik de limited RGB-vel etetem a tévét szal ez pont mindegy. 80 alá nem mennék, döglött hal lesz a képe. A Kontraszt és az Oled light együtt is dolgoznak, van aki leveszi a kontrasztot egész 40-50-ig és kimaxolja az Oled Light-ot, megnéztem úgy is, nem láttam különbséget, kb ugyanaz a kép.

Fontos persze hogy panelről panelre változik az optimális beállítás, de nekem ezek a szempontjaim:

Fényerő: szvsz az alap 50 is töri kicsit a feketét, nálam 52-54 körül (gammától függően) volt a "helyes" beállítás, ahol már a 17-es szürke elkülöníthető a feketétől. DE az utóbbi időben visszavettem 50-re, az árnyékok bizonyos részletei így elvesznek, cserébe nem zizisedik csúnyán near-black-nél (mert betöri a francba a feketébe)

Szín: Tesztek alapján + egy korábbi panelem gépi kalibrációja során is látszott hogy a színeket nem kell piszkálni. default 50 pont jó, ha lejjebb veszed mindent alulszaturál.

White balance: Warm2 a jó, ezt nehéz volt nekem is meglépni (egy darabig Warm1-el használtam) mert elsőre sokkoló, de a Warm1 még mindig túl hideg, emiatt kicsit pontatlan. Már nem tudnék visszamenni (Warm2-ről).

Gamma: 2.2 alá sosem mennék, elveszti a kép a dinamikáját. Nappal 2.2, este 2.4/BT1886.

Új hozzászólás Aktív témák