Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Piftuka

veterán

válasz ottofon #3453 üzenetére

"Ezek az eladók mennyire lehetnek megbízhatók? Vett már valaki tőlük?"

Én nem véletlenül nem említettem ezeket, és soha nem is fogom. Számomra csak a hivatalos importőrtől vásároló áruházak jöhetnek szóba. Ezek a Media Markt, Euronics, Tesco, Auchan.

Csak és kizárólag ezek esetében látom biztosítottnak a megfelelő garanciális hátteret.

Ami a "vállalkozásnak látszó" magánszemélyeket illeti...azon kell elgondolkodni, hogy némi spórolás megéri-e a kockázatát annak, hogy egy adócsalótól, "szürke importból", bizonytalan eredetű, bizonytalan garanciális hátterű terméket vásárolsz.

A pár megbízhatónak mondott, de nem hivatalos importőrtől vásároló webáruház esetében pedig a garanciális háttér az, ami bizonytalan. Sok példát lehet olvasni azokról a "küzdelmekről", amit a vásárlók az ilyen üzletekkel vívtak.

Neked kell eldönteni, hogy valójában mi az "olcsó".

"De lenne egy kérdésem is OLED userekhez: nem zavaró a hatalmas kontraszt és fényerő? Ha sötétben nézek tv-t nem "vakító" látvány?"

Ez nagyon relatív.

Egyrészt jelenleg az OLED-ek direkt fényereje nem éri el a jobb LCD televíziók fényerejét.

Másrészt az egyéni preferenciák függvénye, hogy ki milyen beállítások mellett tévézik. Én például az átlaghoz képest a nagyobb fényerőt kedvelem, sötétített szobában is.

Azt se feledd, hogy a fényerőn, és kontraszton csökkenteni, a saját ízlésed szerint mindig tudsz.

És egy érdekes adalék...

Egy borús, "szürke", téli nappalon odakint a szabadban, négyszer!!! több fény van, mint egy átlagos nappaliban, amikor minden világítást felkapcsoltál, mert "hú de komor sötét van odakint"... :K

Bizony relatív az, hogy mit látsz "sötétnek", vagy "világosnak". :)

Új hozzászólás Aktív témák