- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
gab1ka #113364 üzenetére
+1 Streaming-en belekukkantassz a HDR/DV verzióba és ha nem jó, akkor mehet 4k/SDR v 1080p/SDR-be és kész. Letöltésnél pedig előtte meg szoktam nézni a sample-t. Valóban, ahogy Tyrone89 is írja régebben több volt a jó (1000 nit-esek voltak többnyire). Jelenleg nagyon kevés a jó HDR anyag, gyakorlatilag már ott tart, mint a fake 4k.
-
Mizurichi
tag
válasz
gab1ka #113218 üzenetére
Köszönöm szépen hogy ránéztél. Azóta kiprobáltam más applikációval is. Ott minden rendben van, nem tünik el a hang. Amúgy nekem youtube prémium előfizetésem van, de ettől függetlenül kikapcsolja a hangot is. Sajnos. Pedig ott nincs reklám
A sony oledemen minden flottul megy most is. -
eL Geri
őstag
válasz
gab1ka #113092 üzenetére
Sajnos a TV saját lejátszója, ami nem támogat valami hangformátumot, pedig passthrouh-ban igen, azt nem fogja lejátszani eARC-on se.
LG G4-em se játsza sajnos le a TrueHD-t, miközben meg a DTS HD-t simán. (Én is épp ezt szeretném külső lejátszó nélkül megoldani… de nem nagyon fog menni.) -
Cool Face
aktív tag
válasz
gab1ka #111153 üzenetére
Köszi, átolvasom ezt is, én is elég sokat olvastam erről a jelenségről, de nálam nem jelentkezik ennyire drasztikusan, hogy migrén és hasonlók ezért talán más lehet a probléma nálam. Inkább nagyon gyors szemfáradás ahogy jellemezni tudnám. Gondoltam hátha itt is valaki találkozott hasonlóval. A beszéltek alapján elkezdem szisztematikusan tesztelni a dolgokat. Hozok teszt alanyokat is a családból és meglátom milyen konklúziót tudok levonni, de hasonlóan a linek lévő problémához soha semmilyen kijelzővel ilyen gyors szemfáradást nem tapasztaltam az elképzelhető legrosszabb körülményekkel mellett sem.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
gab1ka #110968 üzenetére
Ismerem ezeket. Játéknál le kell venni 15 -re és nagyjából jó lesz. Legalábbis S90C -nél, meg amit eddig én használtam Samsung -ot ott is állítani "kellett". De S90C -re ez különösen igaz. Ennél pontosabb színhez már műszer kell.
S90C -t hasonlóan használom, állítom én is, mint alaves.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
gab1ka #110558 üzenetére
papiron jobb lehet, viszont ha rendensen van elvégezve a manuális kalibráció akkor az otthoni felhasználó szemmel semmi különbséget nem lát rajta.
Samsung is jól kalibrálható, csak nem feltélenül kell a 75%ra pontosan lőni, hanem az egész sweepet kell nézni és az alapján állítani. Így simán deltaE 1 alá bemegy az összes szín, esetleg a színtér szélénél lesz a 100% kék hibásabb (deltaE 3 körül), de ez nem sok vizet zavar mert filmekben extrém ritkán van ilyen tartalom, ami a lényeg az deltaE 1 alatt lesz.
A kiscist nagyobb deltaE érték 100% szaturációs kéknél a miniledre jellemző, oled esetében deltaE 1 alatt lesz az is.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
gab1ka #110549 üzenetére
Nem a megtartással van a baj, hiszen a lut fileok megvannak. Hanem azzal, hogy az LG nem ad lehetőséget az egyszerű felhasználónak lut feltöltésre, mondjuk pendriveról (TCL ezt engedi, így bármikor feltölthető, letölthető a LUT a pendrivrea bárki által). Szóval vagy fizetős szoftver kell hozzá, vagy homebrew python kóddal ingyen és bérmetnve, otthon parancsorból fel lehet tölteni, de ez utóbbit mindenki csak a saját felelősségére végezze el.
Hozzáteszem, hogy a lut kalibráció abszolút nem működik a 4-es szérian, október/novemberi gyártástól kezdődve. Régebbi gyártásúakon megejelenéskor még ment, de lehet azóta azokon sem megy újjabb fw miatt, régebbi gyártással mostanában nem találkoztam. És ez a kijelentés kb csak az országban forgalomba került 4-es száriára igaz, Lengyelben vett tv-nél tökéletesne működik és infóim szeirnt a világ minden táján is, egy két balkáni ország van ahol nem, köztükl persze mi is
.
-
Roland861010
veterán
válasz
gab1ka #110491 üzenetére
Ennél hova jobb minőség?
English TrueHD/Atmos 7.1 @ 4578 kbps Hungarian AC3 5.1 @ 640 kbpsSemmilyen ugyan olyan magasságba volt mind kettő hátul.
Megfelelő pozícióba.Több tucat teszt videót is megnéztem.
Én nem hallom ki.
Még azt mondom egy Q800D -re lehet benevezek mert ez az adaptiv+ hangzás tényleg jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Proxmox VE
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby rádiós topik
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Update 06.24. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest