Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlacKSouL

addikt

válasz lenox #51475 üzenetére

Gödöllő gépész. Ok, elég sokmindenhez kellhet a hőtan később is, mint alapismeret ráadásul ez még csak tényleg a felszín amit kapirgál a tárgy, de akkora anyag, hogy simán ketté kellene venni, hogy fogható legyen elsőre vagy max másodikra. Ezt el is mondtam, mire mondták, hogy ez eredetileg két féléves volt, csak összevonták. Namost az meg szerintem sem csak és kizárólag a hülye hallgató hibája, hogy 90-95% a bukási arány, hogy minimum 4, de inkább 5-6 évfolyam jár vissza sokadik TF-el, meg hogy mecha szigorlat és más egyéb nehéz tárgyak simán 4-essel 5-ösel tol le valaki, ebből meg ugyanaz az ember 3 TF-el is 4-5 vizsgával tud csak átmenni.
    Ja, és a 4. tf vagy a 6. sikertelen vizsga ugye a kiszórás, és magasan vezet a hőtan ebben. TO szerint is elég durva. Pedig alapvetően nem tűnik extrémnek: van egy online megoldható 2 részes házi feladatsor, csak eredményt kell beírni, max 3 próbálkozás van. Ha nem jó 3 próbálkozás, akkor nincs aláírás. Van egy ZH, ami 51%-ra kell az aláíráshoz. Van 2 db pótZH. Viszgán van egy írásbeli beugró, 75% fölött maradhat szóbelire. Viszont az anyag sok. Tömény. Az szerintem elég tömény, ha az angol és a görög ábécé minden betűje legalább 3x van felhasználva, és minden témakörben mást jelent... :) És a szóbelin néha nagyon nagyon szigorúak, és a 70-80%-ra megoldott és előadott 2 tétel sem elég a 2-eshez. Az meg hogy 1 db hiányzó képlet esetén is kib...nak, kicsit gáz.
    Mondjuk jó, el tudom képzelni, hogy szükségem lesz arra, hogy a szikragyújtású belsőégésű motor körfolyamat termodinamikai hatásfoka 1 mínusz 1 per epszilon a kappa mínusz egyediken, vagy hogy a kompressziós gyújtásúé 1 mínusz 1 per epszilon a kappa mínusz egyediken szorozva ró a kappadikon mínusz egy per kappa szor ró mínusz 1. Vagy hogy a vegyes körfolyamaté 1 mínusz 1 per epszilon a kappa mínusz egyediken szorozva lambda szor ró a kappadikon mínusz egy per lambda mínusz 1 plusz lambda szor kappa szor ró mínusz 1... de valahogy jobb, hogy ez most pár hónapig nem jön majd elő :) (bónusz, hogy speciel értem is hogy mi mit jelent, tehát sikerült nem csak képleteket magolni, de valami mögöttes tartalom is megrekedt az agyban. Ami jó. Csak néha sűrű.)

Új hozzászólás Aktív témák