Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Az van, hogy már olyan az idő, hogy kezdenek néha tavaszi illatok lengeni így estefelé. Kinyitom az erkélyajtót, hogy kis virágillat bejöjjön a szobába, de a kibaszottcivilizált ember 2 percenként tüzet gyújt a szájában, és a füstöt szanaszét fújja nehogy bármilyen természetes illat legyen érezhető.
Nem tudom ki bagózik és hol, de egyetlen percre nem tudok szellőztetni, az erkélyről pedig sehol nem látok füstöt, tehát iszonyú messziről megérezni ezt a szart.
Bárcsak tudnék annyi babot enni, hogy viszonozhassam .. -
-
-
-
EQMontoya
veterán
Szemüvegkeretet javítanak a normálisabb optikákban?
Elpattant egy ponton, és így alig tart az egyik oldala. Kidobni viszont nem akarom, mert elég drága volt és nem is túl régi, a lencse is makulátlan benne. -
-
-
-
-
-
válasz
bitpork
üzenetére
Azért bízom benne, hogy értelmesen tudnám tölteni az időmet (hasonló deficitekkel küszködök, mint Robbot uraság
, csak az a különbség, hogy én annyit dolgoztam az elmúlt 10 évben, mint más 15 év alatt, és pihenés nélkül, még mindig van pl. 7 nap a tavalyi szabijaimból...)Sőt, átmennék a saját szakmámban a befektetői oldalra, tehát végre magamnak kereshetnék pénzt, és nem másoknak.
Mondjuk azért szólnék mindenkinek, hogy csütörtökön már ne hívjanak, mert a yacht-omon vagyok, és úgyse veszem fel
-
-
parandroid
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Én el tudnám magam foglalni magam ügyesen kenyérkereső munka nélkül, ha megtehetném. Rengeteg sport, olvasás (amire évek óta nem telik időügyileg, üres félórákban meg nem fogok nekiállni), kis hobbikertészkedés, rengeteg kutyasétáltatás, megtanulnék végre főzni is, az is elég időigényes hobbi, aztán még több sport, gitározástanulásnak is nekifeküdnék végre, és pihenni is lenne időm. Ha marad még némi idő, akkor meg eljárnék egzotikus vidékekre nagyokat kirándulgatni, ha meg még a pénz is jól felvetne, akkor egy vitorlást is vennék. Szóval annyi mindent, amit szeretnék még csinálni az életben, az egyszerűen időben sem férne bele, nemhogy még ha munkával is foglalkozom. Persze az olyanoknak, mint te, Gandalf, vagy Katica, akiknek a munkátok a hobbitok (utóbbinak mindkét értelemben
) jó világ van, persze...p
-
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
mert te még fiatal vagy, de én már megfáradtam...

meg én nem vagyok caritás sem.
nekem csak a szemem karikás...
-
Ezen lehet viccelodni de pl en is szeretnek egyszer egy jol felszerelt tanyara kikoltozni. Nincs szomszed buli, nincs helyijaratos tomegkozlekedes nincs semmise nem se. Neha le kell loni/szurni egy - egy betorok v medvet de aso van ido van problem solved.
-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Otthonról amúgy nem tudsz dolgozni?
Az olyan munkáknál, mint az enyém vagy a Tiéd, egyre kevéssé értem a cégeknek a nagy belvárosi irodával kapcsolatos vágyait.Oké, hetente legyen 2-3 nap, amikor bejönnek az emberek, nyilván kell beszélniük egymással, meg amúgy sem árt, ha ismerik egymást kicsit és valamennyire közösségként működnek, de igazából semmi értelme annak, hogy hetente ötször mindenki a reggeli csúcs közepén beverekedje magát a belvárosba.
-
válasz
parandroid
üzenetére
mondasz valamit

akkor marad a lottó? -
parandroid
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Aztán hallgathatnánk, hogy a postás már megint kétszer csengetett...
p
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Arra gondoltál már, hogy falura költözöl? Nálunk pl. évente van kb. 2 rendezvény napközt, és este 10 körül már a kutyák is csak halkan morognak. Mondjuk ha elmennél valami rendezvényre, akkor kb. 50 km-t utaznod kell, de esténként kihaltabb a város mint Csernobil. Ja, 11 körül bezárnak a kocsmák is.
-
Két órája nyomozom, hogy a ma esti dum-dum honnan jön, de megvan, a városligeti Rosalia borfesztiválról élvezhetem ma dj juhász lacit. Köszönjük Laci.
Amúgy a Városliget saccperkábé 2,8 km-re van.Amúgy örülök, hogy vége a télnek, most akkor szeptemberig ez lesz.
Uio. megvan az esemény a fészbúkon: "ATTENTION! Rosalia Festival has moved from the Gesztenyés Garden (12th District) to Városliget (14th District)! For further information in English please scroll down. " - pedig a budai polgároknak biztos tetszene a dolog... köszönjük.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Lehet, Tildy őt ütötte el múlt héten? CSak le volt törve a szarva, így azt hitte, őz.

-
törölt tag
válasz
parandroid
üzenetére
Nem mindehy kék szarvas, rózsaszín malac vagy lila tehén? A lényeg, hogy ugyanlda kerülnek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Rettegj! Meg leszel éve! -
-
-
BlacKSouL
addikt
Na mi van így leült a hangulat?
-
parandroid
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
Erről nekem a Holló Színház Szemrevaló Szonjája ugrott be, ami már önmagában is jelzi, hogy mennyire fájdalmasan érintett a posztod. Tartós egészségkárosodásért ide lehet kattintani.
p
-
-
BlacKSouL
addikt
kinek lopták el a telefonját?
-
parandroid
félisten
"A rendőrök egy férfit kerestek, és úgy sejtették róla, hogy az egyik megállított szerelvényre szállt fel."
Mondjuk ez a részlet még érdekesebb, ha igaz: "A rendőrök minden férfit fotóznak és igazoltattak a buszokon is..." Még az is felvethet problémákat, hogy komplett hév-szerelvényeken, és minden arra járó buszokon _mindenkit_ igazoltatnak, de a fotózást végképp nem értem. Most vagy Luke Skywalkerről, vagy Chewbaccaról nem volt egyértelmű a személyleírás, amit a hamis bombariadót bemondó csávóról kaptak. De legalább
tekentökön nem lőtték magukat ezúttal.p
-
ToBeY
nagyúr
Nah,akkor ezért nem engedtek le senkit a hévről jó 45 percig a rendőrök és TEK-ek.[link]
-
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Én több, mint egy éve nem. Az előtte lévő három évben is max háromszor.
Pedig a kakaós csigájuk még mindig nekik a legjobb. Főleg frissen, bár ettől függetlenül 20-at szoktunk egyszerre venni, amiből 5-6 már a hazautat (a bolttól a magyar támaszpontig, nem az óperenciánra) sem éli túl.p
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Elhamarkodott következtetésre jutsz. Én pl. azóta sem jártam Tesco-ban, és nem azért mert nem kaptam fizetést...

-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
bezzeg mára megjöttek a fizetések sokaknak

-
válasz
parandroid
üzenetére
A kozelben a bosch is atall festo plc-kre, nekem meg pont ahhoz van papirom, kivancsi leszek, ha vegzek, mit mondanak, ha beadom a cv-t, borsodban mit mondanak vajon egy kezdonek kezdesre.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Csapatunkba nem vettek fel tapasztalt embert nyár óta.
Nem nagyon találnak megfelelőt, még brutál pénzekért sem.De Nyugaton is olyan szinten van szakemberhiány, hogy amikor azt mondtam a holland cégnek, hogy "bocs, ennyiért nem", akkor visszahívtak, hogy "jó, mennyi az annyi?".
-
parandroid
félisten
Jah, nem véletlenül van munkaerőhiány. Főleg kereskedelem, vendéglátás vicces. Mondjuk kerestünk mi multihoz plc programozót havi kétszáz nettóért. Gondolhatod, hogy ai értett hozzá, olyan hány jelentkezett.
Mondjuk ha megfizetnék és megbecsülnék az alkalmazottakat, ráadásul fehéren foglalkoztatnák, nagyon hamar átugranánk a nyugati árszínvonalat, aztán lenne sírás-rívás, hogy drága minden.
p
-
-
NoLF
veterán
Ismerosom megkeresett, hogy hallotta nemsoka koltozni szandekozom haza, s munkat ajanlana.vmi bolti elado, alkalmi munkavallaloival, heti 6 nap 12 ora, netto 80ezerert, evi 5 nap szabadsag. Ha bevalok, 3 honap utan mar bejelent 4 orara es megkapom a 100 nettot.
Tobbszor meg kellett kerdeznem, bizos engem akart-e keresni, s valtig allitotta, hogy igen.
Hmm...

-
-
-
BlacKSouL
addikt
Most akkor amúgyis baszott sokat fizetünk már adót a benzinre, ezek után hiába lesz olcsóbb az egész világon mindenhol, nálunk olyankor majd még baszott sokkal többet fizetünk adót a benzinre? Ez kérem a híres nemzeti unortodox adóCSÖKKENTÉS. De úgy látom már most próbálják minél magasabbra tornászni az árat, hogy az esetleges mocskos ortodox kizsákmányoló nyugati kapitalista olajárcsökkenés esetén minél nagyobb különbözet jöjjön ki.
De a méltán világhíres gasztronómiai csoda, a kínai szteroidos vízbázisú csirke áfája bezzeg csökken. Az a csirke, amit ha grillsütőben megsütsz, súlyának ötödére, és térfogatának a felére töpörödik, miközben kilónként fél liter vizet enged ki magából? -
-
válasz
bobsys
üzenetére
Szlovénia egy mini-Ausztria, azért az ezer év csak megtette a hatását.
Basszus, akárhova megyek, mindenhol harangoznak negyedóránként, éjjel is. Negyedóránként elüti a harang, hogy hányadik negyedóra, majd fél perc múlva elüti, hogy hány óra van. 11-kor tehát négyet kongat a kisharang, mert egész van, majd 11-et a nagy harang...
Szerintetek normálisak ezek...? -
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
nyuggernak meg simán hazaköltöztök 1 kis privát egészségügyi biztosítással azt' jóvan
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Az olcso. Egy sima visszaragsztasa a fognak volt $100
-
parandroid
félisten
Azt nem tudom, hogy 80-100 dolcsi mennyire olcsó, vagy nem olcsó egy tömésért, azt tudom, hogy én decemberben mentem el fogdokihoz, mert az egyik lyukas fogam tovább lyukadt, és letört az egyik sarka. Azt is megcsinálta, egy másikat is újratömött, mert szerinte már csúnya volt benne a tömés (valamikor 17-18 évesen tömték be, az volt az egyetlen tömött fogam), illetve ha már ott voltam, lepakolta rólam a fogkövet is, de fizetni egy fillért (centet) sem kellett, mert ez fogmegtartó kezelésnek minősül, és fizeti a betegbiztosítóm. Ja, erdélyi magyar volt a fogorvos (tök véletlenül, párom amikor náluk volt, neki egy horvát fogorvos tömte be a fogát, a fentiekhez hasonló feltételekkel), bár a praxis német néven fut. Azt gondolom mondanom sem kell, hogy időpontra mentünk, pár percet kellett várni, amiért elnézést kértek, de volt kint vagy hatféle friss magazin a váróban (ezek egyébként a háziorvosnál is vannak), meg diszkrét zene szól, és egyébként is elég kulturált a környezet, szóval nem para pár percet csücsülni, és valahogy nem hiányzott az sztk-s várótermi feeling.
Másik érdekes kérdés nagyobbik lányom fogszabályzása, ami mostanra már gyakorlatilag elkészült, csak utógondozásra és ellenőrzésekre járogat vissza negyedévente. A teljes számla valahol 3k EUR körült állt meg, ennek 80%-át fizeti a betegbiztosítónk, 20%-át nekünk kell fizetni kezelésenként (tehát nem egyben, hanem minden kezelést kiszámláznak), de csak hogy motivált legyek abban, hogy végigcsináljuk, amit elkezdtünk. Ugyanis ha a szájsebészet (nem tudom, magyar mi, itt Kieferorthopäd) leokézza a végén, hogy minden fasza, és készen vagyunk, akkor az általam befizetett 20%-ot is egyben visszaigényelhetem. Amit ténylegesen mi fizettünk, azok olyan extra szolgáltatások, amiket a szolgáltató ajánlott, mint antiallergén, és jobb minőségű anyagokból készült fogszabályzó, fogvédő kezelés (lakkozás, meg tisztítás, meg mittoménmi folyamatosan, hogy a fogszabályzó ne károsítsa a fogakat), ez volt kb 1000 EUR, de szó nélkül felajánlották, hogy fizessük nyugodtan havi 50 EUR-s részletekben. Nem mellesleg ez az összeg csökkenti az adóalapomat, szóval valamennyi még vissza is jön belőle.
Szerencsétlen gyereknek borzalmasan néztek ki a fogai, szóval mindenképpen megcsináltuk volna Mo-n is, de valószínűleg belerokkantunk volna, és a színvonallal kapcsolatban is vannak kétségeim (ahogy hallom, hajlamosak állkapocstágítás helyett úgy helyet csinálni a fogaknak, hogy kiszednek párat, hogy a többi jobban elférjen...).
És mindezért fizetünk Katicával ketten valami 200-300 EUR eü hozzájárulást, ami még akkor sem tűnik soknak, ha a magyar bérhez képest nézzük, nemhogy a nyugati átlagos bérszínvonalon.
Szóval hanyatlik a nyugat, na. Mondjuk az tény, hogy a nyugdíjelőtakarékosságoskodást sürgősen el kéne kezdeni, mert igaz, hogy még 30 évem van a nyugdíjig, de az állami nyugdíj az itt sem elég a betevő lófaszra sem.
p
-
EQMontoya
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
EU hozzájárulás rég nincs maximalizálva, csak vállalkozás esetén.
Szóval a jobban kereső alkalmazottak tartják el az egész rendszert, a vállalkozók jelentős része (főleg a minimálbéres, X6-ossal járó paraszt) meg nem fizet bele kb. semmit.
A probléma ezzel az, hogy a társadalom 15%-a tartja el a rendszer zömét, a még nagyobb probléma, hogy ez nem is a társadalom leggazdagabb 15%-a. -
válasz
EQMontoya
üzenetére
A kiróvó-felosztó rendszer nem lenne rossz, ha nem a munkanélküliektől szeretnének beszedni 7050 ft-t, és a nyugdíjastól -aki meg jellemzően igénybeveszi- nem. Pláne, ha az EÜ hozzájárulást maximálták és a 90k hufot és a 450k hufot kereső is ugyanannyit fizet be. Én példám: 2 évente elmegyek dokihoz allergia gyógyszerért. Ez egy inhalátor. Eddig megkaptam 600 Ft-ért mert vényköteles és támogatott, de a normál ára ennek sokszorosa. Na most mióta elvesztettem a melómat, ehhez nem juthatok hozzá, még akkor sem ha vki kifizeti nekem a teljes árat, mert nincs miből fizetnem a havi 7050Ft-t. Tehát nincs bevételed, akkor fizess. Fuck logic. És már meg is van miért tart ott az egészségügy, ahol.
-
ToBeY
nagyúr
Igazából a fogorvos sehol sem olcsó.Nem rég mesélte egy usa-ban élő magyar srác,hogy pakisztáni fogdokihoz jár és az milyen olcsó,csak 80-100$ nála egy fogtömés
-
EQMontoya
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
A szomorú ebben inkább az, hogy fizetjük a tb-t, ami ezt pl. rohadtul nem állja.
Ennek meg leginkább a baromi gazdaságtalan egészségügy és az amúgy is mérsékelt mennyiségű befizető az oka.
Meg persze az, hogy a nyugdíjasaink jóideje jobban élnek, mint a gazdasági teljesítményünk indokolná, és az EÜ. meg a nyugdíj egy kasszából megy. -
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3886
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

"

A szomszéd feszt az erkélyen szokott grillezni jó méteres lángokkal. Probléma szál se.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)