Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Amugy frukkoljatok, hogy holnap ne tartsanak benna korhazban
nincs semmi gond, csak nem tudom, meg tudjuk-e gyozni oket.A koltozes persze megint kesik, kezd nagyon elegunk lenni, meg mindig nem tudjuk, hova hozzuk a gyereket.
-
szőröscica
addikt
Mi lesz most lezárva a rat bullos hülyeség miatt?
Holnap este mennék a XIII. kerületből a Móriczra. -
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Ja, egyrészt bérelt lakásba nem veszek, másrészt meg az átlagos német nyár egy hétig tart, szóval ha idén kétszer olyan hosszú lesz, akkor is kibírom valahogy.

Tegnap egyébként a gyerekeket ötödik óra után hazaküldték a suliból, ez utáni órák és délutáni programok automatikusan törölve, 32 fok fölött ez a sztenderd eljárás.

p
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Szerintem nyisd ki, adj eg eselyt a levegonek hatha mozog kicsit

-
válasz
parandroid
üzenetére
Széklet, vizelet, vércukorszint, véralkohol rendben?

Panelban kb. addig van értelme zárva tartani, amíg a vasbeton fel nem melegszik. Ha eléri a lakás hőmérséklete a 27 fokot, akkor a hőérzet a falból sütő meleg hatására már kellemetlenebbnek tűnik, mintha kinyitnád az ablakot, én legalábbis úgy már megfulladok.
Be is nyomom a légkondit. Ja várj, ott a fejlett északnyugaton nincs olyan, mert múlt héten is 10 fok volt, ugye?
-
parandroid
félisten
Jelentem, kellemes 22 fokban battyogtam le reggel fél hatkor az autóhoz (mondjuk az autópályán már 19-et mutatott a hőmérő), és kevésbé kellemes 32 fokban érkeztem meg munka után az edzőteremhez, ahol viszont helyettes edző volt szabadság miatt, aki bátran lebaszta 20 fokra a klíma potméterét - mondjuk voltunk vagy öten az egész teremben, de el nem tudom mondani, mennyivel könnyebb így edzeni, mint a szokásos 24-25 fokban (ami alá ilyen melegben nem szoktak menni, nehogy megfázzunk). Viszont itthon már 26 fok van a lakásban, most azon vacilálok, hogy érdemes-e becsukni minden ablakot, és itt kempelni a sötétben, melegben és büdösben, vagy hagyjam legalább azokat bukóra nyitva, amelyik nincs kitéve direkt napfénynek, és vállaljam, hogy beszivárog valami a kinti harmincsok fokból, viszont kellemesebb marad a levegő állaga. Páratartalom viszont szerencsére 50% alatt van, így azért kibírható a dolog, ilyenkor áldom az eszem, hogy elköltöztem abból a mocsárból, amit a Zala-Kis-Balaton-Balaton háromszög egy (sőt, két) egész megyére kiterjeszt.
Ja, amúgy ma is tünetmentes voltam, bár így belegondolva, a bal bokám egy kicsit fájt (a tegnapi futástól?).
Basszus ez hatalmas feeling, és tök addiktív, teljesen megértem twollahot, ezentúl tényleg minden nap be fogom írni.
p
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Aaaaz lesz, ismerősök csinálják. Meg szélerőműveket is.
Amúgy lassan tényleg kezd úgy tűnni, hogy jó idő lesz. Még azért ott tartok, hogy nyugtával.., de valami látszik az alagút végén.
Juteszembe: könyörögve kérek mindenkit, hogy kerülje el holnaptól vasárnapig a Balatont, mert úgy néz ki lent leszek, és a legutóbbi 2 alkalommal mikor ott jártam 13 fok és 3 napos eső volt. -
BlacKSouL
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Én már idénre is azt terveztem, csak még anyagi, meg társasági okokból nem lett mégsem.
Bár én 1995 óta nem voltam arrafelé, Barcelona meg közben már megvolt többször. -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Egyet se aggódj, ezt most fotóztam, pedig arról volt szó, hogy egy hétig szál felhő se...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[link]Amúgy egyelőre nem a mordori lánykákra feküdtem, csak az erkélyünkre, ott 31 foknál nem lehetett több a napon, úgyhogy szépen el is aludtam, arra ébredtem, hogy már nem süt a nap és fázom...durva mi ?

Amúgy ja, én is Andalúziáról álmodozom
-
válasz
parandroid
üzenetére
mi a bajod a térképpel? így néz ki egy légnyomás térkép,
de ha nem tetszik, nézegessél belőle németet.
[link] -
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Meg gyerek kormomban voltam Tyrol-ban ( Innsbruck) par hetet, eszmeletlen gyonyoruek a hegyek, erdok, legelok, hegyi tavak, azok a szinek ... nem semmi latvany.
Azota is visszavagyom arra a tajra. Majd, ha jovunk Mo-ra, lehet hogy beiktatunk egy hetet valamerre.
-
parandroid
félisten
És most már biztos, hogy mind meg fogunk sülni. Fusson, ki merre lát, Bleki meg feküdjön ki a mordori lankákra napozni.
Szeretem a zindexet amúgy, halálos hőhullám, meg tízezrek halnak meg, meg ilyen ínyencségek. De hogy a térképet kontextusba tegyük, vagy pontosan elhelyezzük a dolgokat Európában, arra már nem fussa. Na, mondjon valaki valami használható hírportált, origot már rég kukáztam, hvg szintén jó ideje teljesen hazsnálhatatlan (ami hagyján, de sajnos a nyomtatott verzió is egy nagy nulla, néha szoktam venni,amikor arra járok, és egyre semmitmondóbb), lassan már tényleg csak a 444 marad, ők legalább nem veszik magukat komolyan.
p
-
Eközben Görögországban:

-
gaborbol
őstag
Mi ide indulunk nyaralni penteken: [link]
24-25 fokok szoktak lenni viszonylag alacsony paratartalommal este meg neha jol jon egy farmer meg egy pulover

-
válasz
parandroid
üzenetére
Ahogy tanult kollegám jegyezte meg oly' találóan, "30 fölött már nincs egészség, csak tünetmentesség"

és tényleg.
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Twollah blogja.

-
parandroid
félisten
Kanada neked egészen jó hely lehet, már úgy kukuc egészen részletes beszámolója alapján, én egyelőre jegelem (sic) ezt a projektet. Kicsit nekem is melegem van, de ez lehet azért is, mert ma ausdauer nap volt, és 1 órát szívtam a futószalagon, a terem klímája meg az izzadt és edző emberkék miatt eléggé óvatos üzemmódban van, és ez szerintem kicsit elbacta a hőérzékelésem.
Viszont ezúton is köszönöm a tippeket, "ma tünetmentes voltam", *
sikerült találnom ragtapit, ami nem esik le terhelés alatt sem.p
* Na, hova tartozik a kopirájt?
-
A 24-25 fok az a kellemes idő kategória a legtöbb embernek. Tudom, hogy Te más vagy, de hidd el, nyáron az jó idő, és egyáltalán nem kellemetlenül meleg.
Ha tudnád, hogy a Föld más pontjain milyen idő szokott lenni...
Pl. csak ahol én jártam eddig:
-Algériában, a Szaharában eltöltöttem egy nyarat. Már áprilisban 45 fok volt, de ez semmi sem volt a június-augusztus közti meleghez, amikor 55 fok volt árnyékban, csak sehol nincs árnyék, mivel viszonylag kevés fa nő arrafele, és a Nap pont a fejed fölött van (a Ráktérítő fölött delelt akkor a nap, és én a 32. szélességi foknál voltam). Napi 10 liter vizet ittam, és kétszer voltam közben vizelni... a többit kiizzadtam.
És bár azt tanították az iskolában, hogy a sivatagban éjszaka hideg van, nos, ezt cáfolom, soha nem volt hűvösebb 30 foknál sem, és volt olyan, hogy reggel 5-kor napkelte előtt 44 fokot mértem. Az volt aznap a leghűvösebb. De a Szaharában legalább kaptam levegőt.- Amikor Amerikában voltam Tiv-éknél, Lajosfalván (Louisville, Kentucky, 38. szélességi kör, Athénnal egy magasságban), kiszálltam a repülőből, és alig kaptam levegőt.
38-42 fok volt abban a 3 napban, míg ott voltam, és ehhez társult egy laza 90% páratartalom, ami a mexikói öböl felől jött (bár kb. 900 kilométerre volt a mexikói öböl). Nagyon durva volt, mondom, alig kaptam levegőt.
Szerintem az európai emberek többsége el sem tudja képzelni ezt a fajta meleget, ez egészen más, mint a mediterrán forróság-Indiában, Pakisztánban minden évben ezrek halnak meg a hőhulámokban, mert 45 fok van.
Ehhez képest a londoni 25 fok hidd el, hogy nagyon-nagyon kellemes.
A Szaharából Londonon át jöttünk haza, nekem nagyon jól esett végre kicsit fázni.
-
NoLF
veterán
Mar pakolom a furdogatyat hogy lemegyek weston-super-mare tenerpartjara, hat persze hoy elindult az egszakadas...

Sebaj, indulok 10p mulva

-
Ha két oldalra néz a lakás (mint pl. az én lakásomban), akkor egész jól át lehet szellőztetni, kereszthuzattal.
Viszont az tény, hogy ha már felhevült a lakás, és nem megy le 18-20 fok alá a kinti hőmérséklet, és nincs szé seml, akkor már ez sem elég, marad a légkondi.Mindegy, úgyis rezsicsökkentés van

-
nem összevethető a londoni idővel.
ott le fog hűlni, itt meg nem. De mindegy, kibírjuk.Az eho-t a bankszámlákon kb. 2 éve vezették be olyan, mint a kamatadó.
A kamatadó 16%, és még erre jön rá asszem 5% eho, nem tudom pontosan mennyi.
Igazából azért hívják így, mert a kormánykommunikációban egykulcsos adó van, és milyen hülyén nézne ki, ha a kamatra magasabb lenne... ezért máshogy hívják.
De a lényeg, hogy ez a kamatra vonatkozik, merthogy az ugye jövedelem, amiből az állam sápot kér.szerencsére momentán 1% a kamat, tehát sok vizet nem zavar...
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
Mi is! 34-36 fok mara, mar most sok!
Ne is mutasd azt akepet, kerlek, mar a latvanya is szornyu.
Tenyleg tudja valaki mi ez az Egészségügyi hozzájárulás a magayr bankszamlakon? utananezek mit lehet tenni, nem vonhatnak tolem ket helyen iley, marpedig itt UK-ben mar vonjak.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Már én sem, de meg kell csinálni, két okból is (jobb fizetés itthon/külföldön ugyan annyi, lehetek gyakorlati oktató).
NoLF: Fizetés tényleg siralmas, 1/4 kapom egy osztrák/német e.ü. dolgozó fizetésének, de ami még csúnyább hogy az e.ü. dogozók mellett nagyon kevesen álltak ki, de a szivárványos profilképes facebookos hülyeséget nyomják (amúgy semmi bajom/problémám a melegekkel/homoszexuálisokkal). Köszönöm... De tudod mi a cégess bulikról a véleményem... Aki este legény, legyen nappal is az.
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Nem egyszeru de aki betonbol van... Tegnap reggel meloztam, este nem, de ott volt egy meeting ami persze ceges buliba torkollot. 4re ertem haza, 5.30kor keltem mert 6kor kezdtem a kavezoban, 3kor vegeztem, es este 6kor kezdtem a masik helyen, ahonnan most jottem haza. Kerestem 100 font jattot, ugyhogy pofam lapos

-
concret_hp
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
ezt amúgy nem tudom, hogyan lehet bírni

-
Szóval, a mai nap eddig sikeresnek mondható. Pár óra éjfél utáni tanulás, és 6 órai ébredés meghozta gyümölcsét, a kb. 71 tétel Megelőző Orvostan-ból 4.-es vizsga egész jónak mondható. Persze kissé beárnyékolja a tény hogy ma éjszakás vagyok, és holnap innen megyek megint vizsgázni.
-
BlacKSouL
addikt
Ha valaki most elnéz nyugat felé, a Vénusz és a Jupiter igen fényesen látványosan majdnem együtt áll.
Ja igen.. tényleg, itt is írják; [link]
-
basszus, a tököm tele van már a yahoo-val.
Állandóan baja van azzal, hogy hol lépek be. Most például itthon próbálkoztam, és azt mondja, hogy nem ismeri fel a helyemet, azonosítsam magam sms-sel, vagy másik email-es jelszóval, vagy telefonhívással. Miután beléptem a jelszavammal.
Az irodában meg amiatt szokott pampogni, hogy a proxim miatt úgy érzi, hogy Amerikában vagy Londonban vagyok...Értem én, hogy biztonság, de ez már szánalmas...
ennyit akartam elmondani, köszönöm, leülök magamtól.
-
Eh, miota nyilvanossa valt, hogy ugrok egy pozit, a kozvetlen kollegam, akivel dolgozok nem hajlando hozzamszolni. Normalis ez ilyen esetben? Illetve mi az ajanlott teendo, megkerdezzem, hogy mi bantja (ami ugye nyilvanvalo), vagy ne foglalkozzak vele, egy felnott ferfi tanulja meg kezelni az ilyen helyzetet?
-
BlacKSouL
addikt
Juteszembe... A Vas megyei RFK által kiküldött tájékoztató levél ugye 10 munkanapon belül kell, hogy megérkezzen? (trafi) Vagy ezt csak én beszélem be, és 30 nap?
Mert 21 az ominózus nap, ahhoz képest a 7 munkanap eltelt. Vagy ne legyek türelmetlen?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bobsys
üzenetére
(Valami olcsóbb rumból, meg valami olcsóbb kókuszlikőrből és 100% ananászléből keverem a pina coladat, hangulata és hatása megvan, vendégnek nem adnám, de se nem Auchen, se nem Auchan, mert itt csak teszkó van
)
(Olcsóbb rum helyett Bacardit, olcsóbb kókusz helyett meg Malibut szoktam amúgy vendégeknek és habtejszínt, nem főzőtejszínt, mint amit most belelötyköltem. De íze-bűze tökolyan.)(Kár hogy k.rv.éhes vagyok tőle, nade majd holnap is lesz nap az evésre...)
(Juteszembe, gyilkos a pina coladam. Mindenki megdöbbent az arányon, de azért beszivornyázták: 2x4 cent rum + 2x4 cent kókuszlikőr + 4 cent tejszín + 4x4 cent ananászlé. Nem szabályos, nem klasszikus, de 2, lányoknak 1 után kóválygós pislogás van
)(Ja, jég is kéne, de ez nem kapitalistakoktélbáramicsakaprofitramegy, úgyhogy ezt kapják.)(Jól behűtve persze) -
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Sosem éreztem, hogy pont ez hiányozna
De hát ugye ha nem tudjuk egy jó dologról hogy létezik, nem is tudhatjuk, hogy volna-e rá szükségünk? -
Winner_hun
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Érzed egyáltalán szükségét ilyennek? Nekem biztos nem kéne ilyen. Nem tudom sötétben egy sötét felület mit segíthet. Ha annyira nem jó kilátni akkor a szélvédőt kell kicserélni mert valószínűleg túl karcos (üvegpolírt nem ajánlják szélvédőhöz). Vagy gond van a sofőr szemével. Vagy csak én vezettem túl keveset sötétben.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Namost az a bajom, hogy polár napszemüvegem van. Illetve ez nem baj, de akkor viszont ugyanazt tudja, csak olcsóbban. Mármint a szemüveg olcsóbb. Azt nemtom, hogy az éjszakai lapja mit tud, de kétlem, hogy teljes mértékben a filmen mutatott dolgot csinálná. Szegény anyám akarna nekem ilyet rendelni, én meg élből visszautasítottam, merthogy teleshop, meg bizonytalan, meg nem tudjuk mit csinál, meg lehet, hogy igazából semmire nem jó, aztán meg gondoltam inkább utánajárok, nehogy az legyen, hogy ő jót akart, és tényleg jó, és én meg lebeszéltem. Ő sajnos naivabb, én meg túlságosan realista vagyok. Néha neki van igaza, néha meg nekem. És ez esetben nem tudom eldönteni.
-
BlacKSouL
addikt
Ilyet látott már valaki közelről? Vagy ismer valakit aki használt már ilyet?
-
bobsys
veterán
Nem vagyok whiskey szakerto (nem mintha mas alkoholhoz ertenek), neha-neha iszom egy poharral. Eddig arra jutottam, hogy amelyik fustos izu azt nem szeretem
A moonshine hiaba keszul kukoricabol, a whiskeyhez sok koze szerintem nicsen. Azert este iszom meg belole, hogy biztos legyek 
Ami nagyon izlik az az Auchentoshan, de talan ha 10 kulonbozo markat ittam eddig. -
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Hmm, mikor tervezel menni?

-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nekem a címsorban jól írja ö-vel, de a hibaüzenetben már %-os. Viszont a címsorra egy enter és jó
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Addig nyafogtok, szerintem mindjárt bontok egy Mönchshof Bockbiert, ez nemcsak hideg, de félliteres, és benne van mind a 6,9%-nyi alkohol, ahogy kell.

Egészségünkre!
Egyik kedvenc márkám lett egyébként, itt van még a menü, hogy miből lehet választani. 99 EUR-ért fejenként tartanak egésznapos sörszemináriumot, betársul valaki, hogy meglegyen egy csoport?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lol, a ph nem tud mit kezdeni a linkben lévő ö-vel, hiába írom át (illetve vissza), elbassza. Szóval akit érdekel, a %C3%B6 karaktersort a címsorban cserélje ki egy ö betűre. Remélem a tengerentúli kollégáknak is van magyar karakterkészletük.
p
-
Kegyetlen...

-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Amúgy én is azon gondolkodom most, hogy hova tovább? Már kivonták belőle a
zokszigéntzalkoholt, most a fél liter 4 deci, a következő, hogy műanyag zacskóban fogják árulni? [link]; [link]Illetve elgondolkodtam, hogy ha legközelebb 1 tonna acélt kér a vevő, de magasabb árat kell adnom neki és nehezményezi, akkor megmondom neki, hogy oké, akkor ugyanannyiba fog kerülni, de csak 900 kilót kap.
-
NoLF
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Az uzenetek alatt az egyebek kozt fogja megtalalni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook és Messenger
- Amazon Fire TV stick/box
- Cyberpunk 2077
- EAFC 26
- Számotokra mi volt az év játéka 2025-ben?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Blu-ray lejátszók
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Iphone 11 Pro 64GB 100% (1év Garancia)
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

nincs semmi gond, csak nem tudom, meg tudjuk-e gyozni oket.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De mivel a barátaim és a családom itt vannak, ezért nem gondolkodom a külföldre költözésen.