Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
szőröscica
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Megoldható matrica nélkül, csak jól figyelj oda!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Napi vicc: hétfőn ki kell mennem egy ügyfélhez Makó mellé a román határhoz. A főnök szerint a költségkeret meglehetősen alacsony ebben az esetben, ezért egy Kia Picantóval fogok menni.
Reprezentáció a javából. Testalkatom ismered, vicces lesz. -
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Én 9kor indultam el reggel, akkor 1 fok volt XI-ben, pedig már sütögetett a nap.
Btw vegyek matricát, mielőtt megyek hozzád?
-
NoLF
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
én a 6ban laktam s a 17ben dolgoztam sokáig, bezony nem sok köze van a nagyfaluhoz

-
concret_hp
addikt
mindenesetre 200 nap múlva ironman, addig nem mozdulok, de lehet hogy 100 nap múlva kezdek rendesen körülnézni...

ill. lehet akadna egy pozi, szerintetek az gáz, ha írok (áprilisban emaileztünk, azt írták végül, hogy ha mégis mennék, mindenképpen írjak nekik és ezt viszonylag magas beosztáú ember írta), hogy érdekelne a téma, haladjunk, de augusztus elején tudnék költözni csak?
-
válasz
concret_hp
üzenetére
De nem mindegy, hogy mi az atlag..

Foleg, ha lefele ivel. -
Tim82
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Írtam volna olyat, hogy meglepő?

-
Komolyan nehéz szavakat találni arra, ami itt történik.
Nem csak a vasárnapi (és ünnepnapi) nyitva tartást tiltják be, hanem a házhozszállítást is.
Komolyan mondom, az eszem megáll, hogy ilyenekre van idejük, energiájuk döntéshozóknak, mintha direkt az lenne a cél, hogy szivassanak.
Már várom a pontos listát, hogy egész pontosan mit lehet csinálni vasárnap, és mit nem.
Szerintem jó eséllyel összeállítják azt is. Hamarosan. -
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Szerintem én vagyok az egyetlen otthoni felhasználó aki évek óta fizetek a vírusirtóért.
Igaz, mindig 50% kedvezménnyel, de azt is jogosan.
Amelyik gépre ingyenest tettem, az mindig Avast volt, és csak akkor halt meg vele az adott gép, ha igazi e.s. júzer módra használták. Normálisan használt gépnél nem látszott, hogy rosszabb lenne, mint a fizetősök. De ez túl kicsi mintavétel, tehát nem mérvadó.mod: egységsugarú Avast használat: mindenféle összevissza
programokszarok telepítésekor kilőve, leállítva, megkerülve, illetve teljességgel érthetetlen módon: a teljesen ingyenes (ingyenes regisztrációval 365 napig regisztrált) és évente ingyen megújítható látszat-licensz "meghosszabbítása", "meghekkelése" úgy, hogy lejárati időnek 9999 évet ad meg, de az adatbázis és a programmodulok mégsem frissítenek...
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Van sok helyen újság kód a vírusírtókhoz, így fizetősek is szóba jöhetnek, mert havi szinten jön hozzá kód.
-
concret_hp
addikt
legtutitbb ingyenes vírusírtra jöhetnek tapasztalatok

Tim: ha arra gondolsz, hogy egy ~30km átmérőjű betontömbbről van szó amiben egy csomó hő termelődik (fűtés + közlekedés), máris nem olyan meglepő szerintem

-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Én egy ideiglenes +3-5 fok körüli napközbeni melegre emlékszem (ennyit mutatott az ablakbeli hőmérőm), éjjelre meg visszajöttek a mínuszok.
Kolléganőm panaszkodott hétfőn, hogy náluk a XVII. kerületben meg piszok hideg volt...
Egyébként tök durva, hogy külső és belső kerületek között van simán 5-6 fok eltérés.
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Kolléganő Pestről jár. Tegnap nem jött. Ma meg reggel mondja, hogy "itt nálatok ennyire durva az idő?" Kérdezem miért, azt mondja: Pesten nincs semmi, se hó, se hideg, nem is fagy, itt nálatok meg -8 fok, és hó és jég..
Hát mondom Istenhozott északon
Szokj hozzá, a következő 2 hónapban lesz olyan, hogy Pesten +2 fok, száraz minden, itt meg -5 fok és 15 centi hó.
Teljesen le volt döbbenve. Pedig neki aztán semmilyen képet nem festettünk le
-
TEgnap és ma hihetetlenül beteg északír sorozatgyilkosos sorozatot néztünk Scully-val a főszerepben.
Hát, sosem láttam még Belfast-ot, de sok mindent megmagyaráz az egykori északír főnököm jelleméről
ahogy ezek viselkednek, és beszélnek...

-
válasz
szőröscica
üzenetére
Én meg kijöttem az irodából este, elindultam a 2-es villamos felé, és majdnem elfújt a jó kis dunai jeges szél... imádnivaló. :-)
A tsi-s octaviak nekem 6 liter alatt vannak, igaz, nem padlógázzal. Mondjuk nem cagyok biztos benne, hogy 10 év múlva nem esnek szét ..
-
szőröscica
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Délután egyig voltam ott. Gyönyörű napsütés volt, csak kicsit hűvös. Az ügyfél nagyon kedves volt.
Kellemes csalódás volt azok után, amilyen képet nap mint nap festesz róla.
A 21-es út valóban érdekes minőségű, de az Octavia amit kaptam elég jól tűrte. 1.4 TSI 140 lóval, meglepően fürge volt. Sebességkorlátozásokat betartva, viszont minden lehetséges alkalommal padlógázzal, jól kiforgatva gyorsítva 6.4l/100km volt a 200km átlaga. Nagyon korrekt szerintem.
-
Lortech
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Szabálytalan sávváltás sokféle lehet, index hiánya, erőltetett sávváltás, nem megengedett helyen sávváltás (pl. záró), de nem tudom, ezek közül mi az, amit tudnak majd nézni.
Buszsáv: BP-n elég gyakori olyan helyzet, hogy beragadsz a buszsávba, mert nem tudsz rákanyarodni csak a buszsávra, onnan meg nem tudsz átsorolni a rendes sávba, aztán vagy beerőlködöd magad, közben a busz és a többi kanyarodó dudál mögötted, vagy mész előre szabálytalanul, amíg beenged valaki. Vagy eleve ki se kanyarodsz ha be van előtted állva a kereszteződés és látod, hogy nem tudsz szabályosan kimenni, akkor meg a hátadba állítják a baltát a mögötted lévők.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Lortech
üzenetére
szabálytalan sávváltás
ez mit is takar? mert ha a sok indexnélküli autó megfékezését, akkor hajrá, bár csak egy fotóból honnan látszik hogy nem indexel? ha meg videó, akkor az már nem traffipax.buszsáv engem mondjuk nem érint, tiloson (piroslámpa, és sárga is gondolom) áthajtás...hát erre majd jobban figyelek, öv nélkül meg álló helyzetben sem szeretek üldögélni kocsiban, szóval nálam az öv néha megelőzi az indítózást is.
-
Lortech
addikt
Azért remélem, borozgatás közben nem görbékkel és képletekkel zsibbasztod a társaságot (irl).

wow, ez lesz az egyik új adónem?
[...]a rendőrök képesek lesznek figyelni a szabálytalan sávváltást, a buszsáv jogszerűtlen használatát, a tiloson áthajtást, de akár a biztonsági öv használatának elmulasztását is[...]
-
kraftxld
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
A Tongariro elején volt egy raklap sárga, de a végefelé eltűntek

Népszerűbb helyen elég sok a külföldi, bár az ázsiaiak leginkább csak eszetlenül körbeautózzák a helyet meg csinálnak pár képet a max 5 perc gyaloglásra lévő helyeken, ha többet kell érte menni azt már nem csinálják meg.
A mai 5 órás túrán úgy 15 emberrel találkoztunk, mind helyi arc volt
-
Viszlát
addikt
Jol indul a het, az orrom elott csapott el egy gyalogost egy busz munkaba jovet...

-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Na hogy tetszik Mordor?
-
tildy
nagyúr
MAr megint olyan almos vagyok egesz nap, hihetetlen. Emellett faj a fejem, faj a hasam, fater szerint neki a hasa szokott fajni, ha ures.... Nem lehet ezt a maradek par honapot atugrani, please?

-
EQMontoya
veterán
Vagy fogalmazzuk meg ugy, hogy mennyi emberre/lottohuzasra van szukseg, hogy legalabb ket embernek legyen ugyanaznap szuletesnapja/ket lottohuzasnal legyen ugyanaz a kihuzott kombinacio.
Ez így nem igaz.
Az általad leírt feltétel ahhoz elég, hogy 50% valószínűséggel legyen közöttük kettő, akiknek azonos a születésnapja illetve azonos lottószámokat húztak. Mindenesetre ez a grafikonból triviális, betudom a bornak.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
fokukac
üzenetére
"A magyarországi lottót csak 1957 óta húzzák, még csak 2964 húzás volt (57 évvel számolva). Ez elenyésző ahhoz képest, hogy összesen 44,1 millió kombináció lehetséges."
Na, itt jon be a szuletesnap-paradoxon.
"A születésnap-paradoxon az a jelenség, miszerint megdöbbentően nagy az elméleti valószínűsége annak, hogy viszonylag sok, egy szobában tartózkodó személy közül kettőt találomra kiválasztva, születésnapjuk azonos hónap azonos sorszámú napjára essen."

Most lehet, h hulyeseget fogok mondani, sajnos most gondolkozom eloszor ezen, es kicsit borozgattunk az este
. Szoval: vegyuk ugy, hogy a szuletesnapok a kihuzott lottoszam-kombinaciok (vegulis egymastol fuggetlen esemenyek), az emberek pedig a lottohuzasok. Ugye egy emberhez egy veletlen datum tartozik, ahogy egy lottohuzashoz pedig egy veletlen kombinacio. Kerdes, hogy mi az eselye, hogy N emberbol legalabb kettonek ugyanaznap van a szuletesnapja, mashogy megfogalmazva mi az eselye, hogy N lottohuzasbol legalabb ketto pontosan ugyanazt a kombinaciot adja. A szuletesnapok max 365 lehetoseggel birnak, a lottoszamok max 44 millioval. Vagy fogalmazzuk meg ugy, hogy mennyi emberre/lottohuzasra van szukseg, hogy legalabb ket embernek legyen ugyanaznap szuletesnapja/ket lottohuzasnal legyen ugyanaz a kihuzott kombinacio.Erre van egy jo kis okolszabaly, N = gyok(log(2)*mintatermeret), amibol kijon, hogy 23 ember kell, vagy 7500 lottohuzas.
Szoval nem kell meglepodni, hogy vannak ismetlodo szamok, meg furcsan szabalyosnak tuno kombinaciok. Akkor kell meglepodni, ha nincsenek.

-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Amit irsz, az erdekes illusztracioja annak, hogy a 'veletlen' sorozatokat mennyire rosszul 'erezzuk' veletlennek.
Ha pl. valakit megkersz, hogy egy ezerszer feldobott penzerme Iras/Fej kombinaciojanak veletlen sorozatara irjon egy peldat (de ne dobja fel, csak talaljon ki egy veletlen sorozatot), akkor jo esellyel maximum 3-5 kozvetlenul ismetlodo fej vagy iras reszsorozatot fog belerakni a 'veletlen' sorozatba. Tehat valami ilyesmit fog irni:
IFFIIIFFFFIFIIFIFIFFFIIFIIIIFIFIIFIIFIFFIIIIFIFIIFFFFIIIFIIFFIIF ... es igy tovabb.
Holott a valosagban baromi hosszu egymas utan kovetkezo FFFFF... es IIIII.. sorozatok is kialakulhatnak, 1000 feldobas eseten valoszinu, hogy lesznek 7-9 hosszu sorozatok is.
Erre epulnek egyebkent bizonyos csalasdetekcios algoritmusok is: ha emberek probalnak meg valamit veletlenszerunek beallitani, az a legtobb esetben nem fog megfelelni a matematikailag varhato eredmenynek.
Maskepp mondva: ha soha vagy szinte soha nem huznak ki egymas utani heteken ugyanazokat a szamokat, akkor szinte biztos lehetnel benne, hogy csalasrol van szo.
Idezet:
"Végül említett egy érdekes példát a tanszékvezető. Annak a valószínűsége ugyanis, hogy újra kihúzzák ugyanazt az öt számot a lottón, ami egyszer már telitalálatnak bizonyult, egyre növekszik. A jelenlegi 3000 összes húzás alapján mindössze 10 százalék az esélye annak, hogy egy korábban már nyertes kombináció ismét előfordul, de körülbelül 7800 húzás után ez az esély már 50 százalékra nő. Sőt, ha 31 800 húzást végeznének el, akkor már 99,9 százalék fölé szökik az esélye annak, hogy egy korábban már nyertes kombináció ismét „győzzön” - tudtuk meg Fegyverneki Sándortól."
http://hvg.hu/tudomany/20110720_lotto_milliardos_lotto/
Kicsit erdemes meg kapcsolodo temakent rakeresni pl.a Birthday paradox-ra is.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Ja, igaz, első a fész, második az ablak
Szarvasúr: Így van. Pedig gyerekkoromban néztük mindig. Semmit nem értettem belőle, de néztem

gaborbol: Emlegettem már, hogy élőben láttam a joker sorsolást, és kihúzták a 666566 számsort. Na ott valami elkezdett derengeni. Egyébként igen, legalább annyi "húzást" kéne csinálni, amennyi a lehetséges variáció, tehát negyvenkettőmillió mittudoménmennyi. (kilencven alatt az öt)
és kukac: tehát most pont olyan variációkat húznak, vagyis pont egy valószínűtlenül kicsi esélyű gyakoriságnál tartunk, ami furcsa, feltűnő. Lehet, hogy ezer év múlva majd csupa olyan számokat húznak egymás után, hogy 1-2-3-4-5, meg 2-4-6-8-10, meg 1-3-5-7-9, meg 1-2-4-5-6, ráadásul csupa ilyeneket egymás után
Egymás utáni héten. Akkor majd az lesz a fura. Most meg az a fura, hogy 3 egymás utáni héten is kihúzzák a 20-ast, és éppen pont a 2. szám helyén. -
válasz
gaborbol
üzenetére
A valószínűségszámítás szerint pont ugyanakkora az esélye bármely 5 szám kihúzásának. Persze a statisztika torzíthat... de ez csak a túl kicsi minta eredménye.
A magyarországi lottót csak 1957 óta húzzák, még csak 2964 húzás volt (57 évvel számolva). Ez elenyésző ahhoz képest, hogy összesen 44,1 millió kombináció lehetséges.De majd mindjárt jön Envy, és felállít egy jó kis eloszlásfüggvényt, vagy valamit.
-
gaborbol
őstag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Par hete vettem lottot, de ha csak "kersz egy lottot" a boltba akkor a gep dob ra 5 random szamot, tehat nem sajat szamokkal jatszom, nem is szoktam lottonzi egy evbe talan kevesebb mint 5 alkalommal.
Meg se se szoktam nezni a szamokat amit ad, csak a sorsolaskor. Legutobb veszem elo a jegyet, es a gep behuzta a 72,73,74 -et sorba egy szelvenyen, mondom kossz B+

Aztan nezem a nyeroszamokat x,x,x.72,73Gondolom, egy nagyon nagy mintat kene megnezni, teszem azt 5 evet akkor lehetne jobban latni.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Én ablakot nézek. Az jó?

-
parandroid
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
Tényleg nézzetek már inkább accuweathert, vagy valami olyan oldalt, ahol műholdakat és egyéb méregdrága berendezéseket is használnak az olyan meteorológusok mellett, akik tanulták is azokat kezelni, ráadásul meg is vannak normálisan fizetve érte, és némi felelősségük is van, ha hibáznak. Nem az időkép érdemeit akarom kisebbíteni, mert az egy nagyon jópofa, lelkes amatőr kezdeményezés, és még azt is aláírom, hogy jóval többet ér, mint a m.kir. meteorológia, de helyén kéne kezelni.
p
-
BlacKSouL
addikt
Ennek a cikknek kapcsán csak futólag ránéztem az általam már jó ideje ferde szemmel nézett ötöslottó számokra is. Tényleg csak futólag megjelöltem pár furcsaságot, hogy melyik időszakokban melyik számcsoportok esnek feltűnően nagy gyakoriság alá. Persze mindenki tudja, hogy semmiféle csalás, vagy manipuláció nem fordulhat elő, és teljesen tökéletesen véletlenszerű a számok kihúzódása,
tehát minden egyes számnak ugyanolyan a valószínűsége, hogy kihúzzák. Mégis, ha másodszor is ránézek, azt látom, hogy valami érthetetlen oknál fogva, valahogy bizonyos számok nagyobb kedvvel húzódnak ki egymás után, mint a többi. 
Lehet még böngészgetni, rengeteget meg sem jelöltem.Erre gondolok:
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Azt nemtom, de engem hívott nagyanyám, hogy nem érzi jól magát, úgyhogy útra keltem, miután 5-6 centi hó alól kiszabadítottam a garázsajtót, elsepertem 10 perc alatt, hogy egyáltalán ki tudjak állni, és a főút kivételével az összes mellékúton ahol közlekedtem 5-8 centis szűz vagy letaposott hó volt.
-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Pontosan az a bajom, hogy mennyit változott. 12 óra alatt leginkább annyit, mint ha egy másik évszak időjárását írná le.

És amit 12 órája írt, annak kb. most kellene teljesülnie, de az időjárásnak köze sincs a 12 órája jósoltakhoz...Ha ilyen távban ekkora kapufákat lőnek, akkor tényleg nem értem, minek van az egész...
-
-
EQMontoya
veterán
Ha jól emlékszem, 12 órával ezelőtt, a Kukac által belinkelt képen hóesést jósoltak kb. a fél országra ma estig.
No, 6 fok van, csapadéknak nyoma sincs.
Ennél tényleg lényegesen pontosabb a béka a befőttes üvegben. -
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
Kurvajó az a TC videó, nagyot röhögtem, mikor Cigi mondta, hogy kézifékkel az idióták driftelnek.

A végén lévő pár másodpercből azért úgy tűnik, hogy csak sikerült feltenni a falra az E30 M3-at.
Van mivel csapatni, és még olyan szerencsés helyen is vagy, hogy hó is van hozzá? A mázlista mindened!
-
én voltam Szegeden, ott volt kb. 15 centi hó.
Viszont ettől a csakkeresztbétől az alföldi népek úgy látszik, félnek, az átlagtempó volt úgy 20-25 a már letakarított, de kissé latyakos úton...A kocsi meg olyan mocskos lett, hogy ihajja. Pedig lemosattam karácsonyra, de minek...

Szóval nekem már megvolt a hó, köszönöm, Ti meg menjetek Nógrádba.

-
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Spórolós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galax S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Reprezentáció a javából. Testalkatom ismered, vicces lesz.