Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 4G
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Basztikuli, 5000 forintra emeltek az eves dijat a magyar bankkartyamnak, ehh.... Azt hiszem mondom lefele a fenebe, ugyis most mar van itteni, amivel ingyenes Magyarorszagona kp felvet, es vasarlas.
-
Masnak se jon meg az sms kod a belepeshez az otp-tol?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Nekem a téli szettben egy kerék gyári 15" acélfelnin GY UG7+ gumival: 15 kg.
A nyári gyári 16" alufelnin Conti PC5: 19 kg.
Tehát nyáron egy átlagos (idealizált)férfi súlyát lebegteti maga alatt holtsúlyként a kocsi, télen meg egy átlagos nőét.
Feltételezve, hogy a 16"-os nyári, és a 15"-os téli a gumi esetén azonos gumisúlyt ad, mivel az oldalfal és a szélesség majdnem kompenzálják egymást,(valójában a szélesebb futófelületben nagyobb arányú az anyagtöbblet, mint a magasabb oldalfalban), mondhatjuk, hogy a nyári könnyűfém felnik összességében 16 kg extra terhelést tesznek a futómű vállára.
De kétségtelenül szebbek. És valóban, nekem, mondjanak bár konzervatívnak, a gyári 5 vastagküllős alufelninél szebbet, pontosabban az autóhoz jobban illőt nem tudtak még mutatni. Valószínűleg tudják ezt a gyáriak, ezért kerül annyiba 1 db gyári felni, mint 5 db prémiumnak mondható rávaló gumi. -
válasz
szőröscica
üzenetére
gyertyáról hallottál-e?

-
válasz
szőröscica
üzenetére
Hat szamold ki -- ha egy szerelolampa mondjuk 12 wattos, akkor 50 oraig megy.. az autoakksik nem annyira erzekenyek a teljes kisutesre egyebkent, mint a li-ion meg tarsai.
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Elég sokáig, órákig. Más kérdés, hogy esélyesen hamar kinyírod vele, mert ezek az akkuk nem szeretnek koppra lemerülni.
-
szőröscica
addikt
Kellemes egy órás áramszünet volt. Felmerült bennem a kérdés, hogy miképpen védekezhetek a sötétséggel szemben valamilyen szinten. Az természetes, hogy van itthon jópár szett feltöltött LSD ceruzaakkum, amit kis zseblámpába tehetek, illetve gyertyák is akadnak.
Az autóm akkumulátora azonban hamarosan csereérett lesz, mert az indítóárama már nem elég nagy. Viszont van elég korrekt tudású, karbantartó, regeneráló funkciót is tudó akkutöltőm. Arra gondoltam, hogy a leselejtezendő akkut bevethetném ilyen esetekben, például 12 voltos szerelőlámpát rákötve. Teljesen analfabéta vagyok villanyszerelés terén, ha van egy erdetileg 84Ah-s, mára valószínűleg jócskán csökkent kapacitású akkum (tegyük fel 50Ah), az mennyi ideig tudna kiszolgálni egy jobb fényerejű szerelőlámpát?
Vagy van-e valamilyen alternatív ötletetetek? Generátor nem játszik.

-
Viszlát
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
... mint amennyivel kényelmetlenebb, drágább és jobban terheli a futóműelemeket.
Foleg a runflat gumikkal... Mult heten adta meg magat az egyik felnim, gyari meretu gumik, gyari felnin: [link].

-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Én 215/45 R17-en járok nyáron, 205/55 R16 télen.
Gumizni már ezt is bőven elég. -
szőröscica
addikt
530d BMW-n simán élhető volt a 235/45 R17, pedig sportfutómű volt alatta, csak ebből indulok ki.

Nagyobb sem kellett alá, száraz körülmények között nem dolgoztatta az ESP-t.
Nyilván valami 300 lóerős döghöz kellhet szélesebb és nagyobb felni, de alapvetően szerintem a mai tegyünk mindenre minél nagyobb felnit irányelv csak a szemnek szól, a biztonságot pedig nem növeli annyival, mint amennyivel kényelmetlenebb, drágább és jobban terheli a futóműelemeket. -
válasz
szőröscica
üzenetére
Autotol fugg azert.
-
szőröscica
addikt
Szerintem is valahol 17" körül lehet az épeszű maximum. Egy 235/45 R17 gumi már nagy teljesítményű autókhoz is elég, de még nem kell nagyon félteni, és árban sem olyan vészes.
Nekem most 205/60 R16 van fent, mindig eljátszok a gondolattal, hogy 17-esre váltok, mert nagyon tetszik a nagyobb gyári felni, de önszopatás lenne.
-
lorcsi
veterán
Elképesztő mekkora kerekeken jártok

Nekem meg holmi 16'.. -
bobsys
veterán
Az enyemen 16" van es nem kell hozza teli garnitura

-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Ez az egyetlen dolog egyébként, amit megbántam az autóval kapcsolatban. Most, hogy felkerült a téli gumi a 16-os acélfelnikkel, most érzem, hogy hétköznapi közlekedésben mennyivel komfortosabb a ballonosabb kerék, meg a kisebb rugózatlan súly... A fene az ilyen akciós ajánlatokba, no meg egyébként szép az az alufelni, amit adtak hozzá, az tény.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Hehe, majd ha lesz időm, sajnálni foglak ám veszettül....

Ui. amúgy vicces ez a trend, hogy egyre nagyobbak a kerekek. Gondom ennek legjobban a gumigyártók örülnek; olyan sok pozitív hatását nem tudnám most felsorolni, hogy ez mire jó, hogy exponenciálisan nő a rugózatlan tömeg a kocsi alatt.
Na és persze nem beszélve a "könnyűfém" felniről, amiben az a jó, hogy kilóra kb. kétszer nehezebb, mint az acél, mert annyi kell belőle, hogy valami tartása legyen...
Na mindegy, szóval jó a trend. Lehet, a következő kocsidhoz már 19 colos kerék lesz.

-
bobsys
veterán
Birom ezeket a nagy black friday/cyber monday learazasokat. Igy az internet korszakaban azert verciki, hogy valamit mondjuk $79.99 akcioznak (eredeti ar $139.00 volt talan egyszer fel orara) mikozben 15 masodperces keresessel megtalalod ugyanazt a termeket mashol $74.99
szerk: egy 240 GB SSDrol van szo
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
"Felnivel együtt így pont kijött egy százasból..."
Jó neked, nekem majdnem egy ezres volt (gondolom) ugyanaz a T850-es WinterGrip, felnivel, szenzorokkal.

"Azért mák, hogy 14 colos kerekek vannak a jazz-en, és nem 16 colosak."
Azért mák, hogy a 17-es helyett legalább a 16-ost engedi feltenni a Mazda - 15-ös állítólag nem menne fel, akkora fékek vannak rajta szerintük.
Viszont kellemesen megleptek a 22 EUR-s munkadíjjal, meg a 26 EUR-s féléves betárolási költséggel (nem kell hazahoznom a kerekeket, elteszik ők a következő cseréig), aminek külön örültem, mert van vagy 50 kg egy ilyen komplett kerék...
p
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Hi! nekem is tartott bemutatót a foltos macska meg a szakija, de azzal kezdték, hogy ez 15 fok fölött hatásos (mármint 15 foknál magasabb hőmérsékletnél kell megcsinálni), aztán azóta van hideg, kb. Amúgy tényleg jó lenne megcsinálni.
Viszont vettem rá téli gumit. Gondoltam, ez már megérdemli a felsőkategóriás gumit (conti). Felnivel együtt így pont kijött egy százasból... Azért mák, hogy 14 colos kerekek vannak a jazz-en, és nem 16 colosak.
@Verus: Minden trollra szükségük van..!

-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Na, én hétvégén közlekedtem enyhe esős-saras szutykos felverős időben sajáttal, rajta a már időben felkent nano cuccal, hála az innen kiutált fótosmacskának, és a kerékívek mögötti részen, és az ajtó alján ott, ahol általában össze
baszveri magát teljesen, ott nem egy egyenletes mocsokréteg, hanem mocskos saras vízgömböcskék lettek, ami fújással, víz ráspricceléssel, locsolással egy mozdulattal lepucolható frissen is, de rászáradás után is mintha csak porréteg lenne. Tehát nemcsak a tiszta vizet taszítja, hanem a piszkos saras vizet is. Tetszik.
Úgyhogy ha még nem vett rá, vetesd rá magad a kipróbálásra.
Jó, hozzáteszem, mióta nem ezzel járok naponta melóba, kevésbé van kitéve mindennek, de amikor kint van, akkor se üsse-vágja már a sors kedvére. -
PvsZ ingyen van a play store-ban, ha valakit érdekel.
Az a szívás, hogy amit én vettem annak idején, abban úgy kell feloldani az összes tartalmat, mini games etc....aki meg letölti ingyen, annak már alapban ott a teljes.
Nincs igazság....
-
szőröscica
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Én sem mondom, hogy élveztem a mai napot. 3 hete köhögök már, nagyon jól esett ma is többször elázni a vízszintes esőben. Tetőzve ezt azzal, hogy egy kis eső+szél párostól már szakadnak a felsővezetékek, karamboloznak az autók és bedugul a város, minek következtében alternatív útvonalon kellett hazajönnöm, ami egy újabb bőrig ázást hozott magával.
De befűtöttem, ittam egy pálinkát, innen már nagy baj nem lehet.
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Mondok neked jobbat is.
Az elmúlt 2 hétben olyan dzsuva esett az égből, hogy szinte homokos volt a kocsi.Nem mostam le, merthogy úgyis szar idő lesz.
Viszont ez a mostani csendes eső szépen lemosta, ahhoz képest, hogy tegnap este hogy nézett ki, most szinte csillog-villog.
@Tildy: "Sorry, we're out of Cyber Monday promo codes."

Ui. De azért egy Nexus 5-öst hozhatnál nekem 100 fonttal olcsóbban
-
tildy
nagyúr
Ma moto x van akcioban 100 fonttal olcsobban a moto itteni oldalon.
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
hi!
nincs személyes tapasztalatom, és nem ajánlottam, csak megjegyeztem, hogy van ilyen. De utána olvasva végül nem ott vettem meg a Moto G-t, hanem az expansys-tól, és meglepően gyorsak és korrektek voltak, tényleg. Persze, pont akkor volt a legmagasabban az eurhuf, amikor vettem, de ez már kevéssé izgat. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Juteszembe: a partnero-t tapasztalat alapján ajánlottad? Vettél már ott valamit? Az N5 készlet és a választék is elég stabilan tartja magát, árban is, máshol meg csak pirosak vagy fehérek vannak, vagy drágábbak.
mod: Sajnos a céges telefonbeszerzés némi zökkenővel halad, illetve nem halad, úgyhogy nem várok szerintem arra, hogy előbb a G2 minit próbálgassam, vagy hogy még tovább süllyed az ára az N5-nek, a BF-en csak emagnál láttam leakcióban, de mivel a földmunkások elmarkolták a kábelünket, pénteken nyilván nem volt internetünk, de mondjuk ahogy olvastam az sem feltétlenül jelentett volna sokat, ha van.
Szóval úgy gondoltam nemsokára meg kéne rendelni. -
lenox
veterán
-
gmx9
aktív tag
Egy kis retro. [link]
-
BlacKSouL
addikt
Az a jó, hogy az esernyőmet kint hagytam a májkrobuszban, a 3. üléssornál, ahova csak a tolóajtón keresztül lehet bemászni, de viszont az meg a jobb oldalon van csak, ahol a tuják alatt már bokáig áll a csatak. Mindazonáltal mire kiérnék és kivenném és behoznám, hogy amikor majd délután megyek ki a kocsiért ne ázzak sza.rrá, addigra éppen sza.rrá áznék. Tudniillik az irodai bejárattól van vagy 50 méterre mindez, szabad ég alatt. Úgyhogy nem hozom be, elég lesz egyszer is eláztatnom magam.
De ha elég közel hajolok a monitorhoz, és jó fényesre állítom, és megnyitok valami túlszaturált nyári tengerparti fotót, akkor egy pár pillanatra nem jut eszembe a fenti nagy probléma. -
BlacKSouL
addikt
Nem merném állítani, hogy kifejezetten kedvemre való időjárás van, de talán ez sem tart örökké. Az a jó, hogy nem kell odakint földet ásnom.
-
lorcsi
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Kosz, ranezek..merre miket irkal..hatha meg mindig olyan vicces

-
kisegítelek, mert nem venném a lelkemre ha kitiltanának

Milyen Himalája só lámpák kéne csinálni
Néztük néhány weboldalak és katalógusok eladási Himalája só lámpák, és megállapította, több állítással. Egyes oldalak, mint a IonicSalts.com nagyon nyíltan azok "nem a tudomány" felvételi. Mások, mint Natural-Salt-Lamps.com, tovább tanul, és (egy kicsit kerülő úton) azt állítják, hogy a lámpák negatív ionokat előállító, hogy "hozza az oxigén az agyba", "növeljék az immunrendszert" és gyógyítani a szezonális affektív zavar .
Hogyan só lámpák dolgát "csodák"
Szerint állításokról szóló különböző honlapokon, só lámpák "munka" elengedi negatív ionokat a levegőbe. Sajnos, mivel ez blogger rámutat, nincs mód ezek a lámpák működnek, mint ígérte.
Van-e Science mögött?
Míg a potenciális egészségügyi előnyeit fürdőzés sós vizekben is tartják számon évszázadok, valójában valamilyen tudomány, hogy újra fel ezeket a gyakorlatokat. 2000-ben például a psoriasisos betegek arra ösztönözték, hogy fürdeni a vízben, amelyben előzőleg sók a Holt-tenger. A beteg tünetei javultak és a mellékhatásokról számoltak be, és a betegek kifejezve a "magas elfogadási" a terápia.
Azonban van egy nagy különbség áztatás sós vízben, és csak ül mellette egy lámpa sóból. Annak ellenére, hogy látta követelések több sót lámpa weboldalak a "tanulmányok" bizonyítva, hasznosságát, nem tudtuk megtalálni akár egyetlen megjelent tanulmány himalájai só lámpák.
Szóval Himalája só lámpák csalások?
Nem túl gyakori, hogy én valóban kiejteni a termék egy out-and-out átverés, de én pontosan ezt itt. Olyan szép, mint ők, és nekem van egy, az úton-Már csak egyetlen módon himalájai só lámpák "tiszta" a levegőben. -
válasz
üzenetére
nagy cégeknél a közös megegyezés azt jelenti, hogy - azon túl, ami sima elbocsátásért járna - kapsz még 1-2 havi végkielégítést, és ezért cserébe aláírsz egy papírt, hogy nincsenek munkajogi követeléseid a céggel szemben. A multiknk ez általában megér ennyit. Alapvetően ez egy korrekt eljárás szerintem.
-
törölt tag
válasz
whitezo88
üzenetére
Nagynénémet vagy jó pár éve rakták ki a melóhelyről mert beszólt a főnöknek.
Akkor őt is közös megegyezéssel akarták kirakni. Ő erre azt mondta, hogy errefelé akkor raknak ki valakit közös megegyezéssel, ha valaki simlis... Vagy a munkavállaló csinált olyat ami miatt nem maradhat, és ma már egyszerűbb ez mint egy normális fegyelmi eljárás, vagy a munkáltató nem akarja a lelépési pénzeket kifizetni...
Ügyvéd lett a dolog vége, nem sokon múlott a munkahelyi bíróság. Végül a cég felmondott neki... -
válasz
föccer
üzenetére
What Himalayan Salt Lamps Are Supposed To Do
We looked at a few web sites and catalogs selling Himalayan salt lamps and found a variety of claims. Some sites, like IonicSalts.com are very upfront with their “no science” admissions. Others, like Natural-Salt-Lamps.com, go a little further and (in a slightly roundabout way) claim that their lamps produce negative ions that “bring oxygen to your brain”, “boost your immune system” and cure seasonal affective disorder.
How Salt Lamps Work Their “Miracles”
According to claims made on various websites, salt lamps “work” by releasing negative ions into the air. Unfortunately, as this blogger points out, there’s no way these lamps can work as promised.
Is There Any Science Behind This?
While the potential health benefits of bathing in salt waters have been touted for centuries, there is actually some science to back up those practices. In 2000, for example, psoriasis patients were encouraged to bathe in water in which was dissolved salts from the Dead Sea. The patients symptoms improved, no side effects were reported and the patients expressed a “high acceptance” of the therapy.
However, there’s a big difference between soaking in salted water and simply sitting next to a lamp made of salt. Despite seeing claims on several salt lamp web sites of “studies” proving their usefulness, we were not able to find even a single published study on Himalayan salt lamps.
So Are Himalayan Salt Lamps Scams?
It’s not often that I actually pronounce a product an out-and-out scam but I'm doing exactly that here. As beautiful as they are—and I DO have one, by the way—there is just no way Himalayan salt lamps can “clean” your air.
-
Csyppa
senior tag
Lehet nagyobb képeket nem MS Paint-tel kellene szerkesztenem.

-
föccer
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Pl a sóbarlangok, vagy a sós tengerpartok levegőjében található só tisztítja a légutakat, segít az asztmás megbetegedéseken. Viszont 1-2 ilyen sókockát csak parasztvakításnak tartom.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Ebben a formában hülyeség.
üdv, föccer
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Hülyeség.
-
-
emre
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Például birkák, marhák, lovak és kecskék számára kifejezetten előnyös ez a fajta csomagolás.
-
concret_hp
addikt
sótégla nettó hülyeség vagy van értelme

-
lorcsi
veterán
belefutottam a zöld ikszbe...
emlékeztek még?
régiek biztosan.. -
nonsen5e
veterán
No, mivel az Élőben a PlayIT/Veletech kiállításról topic eléggé szépen ki lett pucolva, gondoltam itt is megkérdezem ti mit tudtok, mit gondoltok a következőről?
A téma tárgya a következő: A PlayIT-en már nem először található meg a "mestermc" nevű TÖRT Minecraft szerver. Ez eleve nem tudom, hogy összeegyeztethető a PlayIT-tel... Elvileg PCGuru shown is ott voltak, megáll az ész... Jegyzékek szerint évi 20M bevétel, nem hiszem, hogy ingyenes szerver létükre azt mind átutalják a Mojang/Microsoftnak.

-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Kissé elkéstem. Pár nap alatt helyre kell raknia.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
hadd említsem meg az én esetem ha már idetévedtem: azt írod 7 év után tartozik az ember ennyivel. ez igaz. igaz, engem bő 4 év után úgy raktak ki a munkahelyemről most hó elején hogy előző nap csak rendkívüli szerkesztőségi ülést mondtak, arra számítottam hogy változásokat elmondják, ami amúgy is tervben volt (helyszín, bérváltozás, design stb stb), na bemegyek, azt kihívnak, be a tárgyalóba, ki vagy rúgva. nem is a döntéshozók dugták így orrom alá a papírt hanem a közvetlen főszerk akinek amúgy nincs döntése kb semmiben. aznappal, közös megegyezéssel (másik megoldás a rendes felmondás, annyiban lett volna már hogy le kell dolgozni 1 hónapot), így nem kellett, de 1 havi bért még kaptam + szabadságokat kifizették. egy kollégám jött ki dumálni, meg mondani h sajnálja, és ennyi. megjegyzem mindig gyorsan pontosan dolgoztam, minőségi munkát adtam ki a kezem közül, sokat vállaltam, bár ezekről novellát lehetne írni, amit tapasztaltam. Ja és a csapatban egyedül nekem volt idevágó diplomám. Csak nem nyaltam meg a klikkekbe se voltam benne, ahogy elcsíptem kicsit vamzerkodtak is ellenem... én ezt sem tettem soha. na mindegy ez kikívánkozott most így éjjel belőlem
ja ráadásul úgy kellett a pénzért még utánajárjálnom mert 15 napot írtak ebből lett 23, miután kb 16. nap írtam hogy mi van, kiderült a könyvelő b.szott foglalkozni vele, semmit. Ha nem jelzem még mindig nem jött volna meg? ez se lepett volna meg...ja igen: ugye egy relatíve olvasott (bár nem top szinten) lapnál dolgoztam, ami igyekezett magát komolynak gondolni. azóta párszor felnéztem. vezércikkek hemzsegnek az olyan hibáktól, akár helyesírási akár fogalmazási vagy szövegképi, amiket én gyakornok koromban sem engedtem meg volna magamnak... de hát ezen se csodálkozom...
-
lenox
veterán
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
Meg az is lehet, hogy 5800000+999999=6799999. Az mar dofi.
-
-
válasz
fokukac
üzenetére
hogy egészen pontos legyek, még nem történt semmi. fizuemelés az ha mindent sikerül átverekedni akkor jövő év elejétől várható, az elképzelések szerint br. 6 számjegyű összeg környékén, ami tényleg jó. poziban, hivatalosan is pedig szerintem még azért várnom kellene még egy évet azért, de az járna ismét egy kis emeléssel. persze ha megfelelek a velem szemben támasztott követelményeknek.
munkakörnyezet, kollégák mind kiválóak, a munka rosszabbodik és az irány, amerre tartunk az már nem az
ha valamennyire érdekel, akkor ki tudom fejteni priviben. -
válasz
bandus
üzenetére
A több felelősségért előléptettek, pozícióban és anyagilag is?
Akkor nem értem a problémádat.
Az ilyenekkel csak tanulhatsz, és az önéletrajzban is jól mutat, ha látszik, hogy fel tudsz mutatni fejlődést egy cégen belül is, az általában jelzi az emberben rejlő potenciált már első blikkre.Szóval én megfontolnám a maradást is. Már persze, ha nem utálod a munkahelyed, mert ha igen, akkor váltani kell. És ez esetben nem a Te problémád, hogy mi lesz utánad; oldják meg.
-
-
-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus
üzenetére
ha neked mondanak fel
Ezt azért kicsit optimistának érzem, de lehet benne valami.
Ha már nem akarsz velük kicseszni, azért azt is fontold meg, hogy az milyen, ha elkezded átvenni a lelépett senior kolléga feladatait, és kb. akkor mondasz fel, mikor ez megtörtént... A másik helyről mikor lesz várhatóan eredmény? -
válasz
EQMontoya
üzenetére
nem célom felégetni magam mögött minden hidat és ellenségeket szerezni

a kolletkív szerződésünkben ez van, ami abban az esetben pedig nyilván jól jön, ha neked mondanak fel. mivel az előttem, senior poziban lévő kllégám felállt és én lennék hivatott betölteni az ő helyét ezért nyilván nem örülnének annak, ha egy hónapra rá én is felmondanék így valószínűleg nekem nem engednék el a felmondási időt amíg nincs megoldva a feladatok átadása meg a helyettesítés. meg ez persze attól is függ, hogyan tudnék (még mindig csak elméletben) kezdeni a másik helyen.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Nyilván végső megoldásnak írtam, amit írtam, alapvetően érdemes normálisan megegyezni, ebben teljesen egyetértünk. A lenti példát arra írtam, hogy ha a másik oldalon a flexibilitás teljes hiánya áll fenn, akkor megérdemli, hogy nagyobb arconcsapást kapjon, mint ha hajlandó lett volna kompromisszumra. Amolyan tanítás jelleggel. Make this world a better place!

-
parandroid
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
Én önként 4 hónapot vállaltam a felmondáskor (így jött ki a külföldre költözés, főleg mert a gyerekek is be tudták így még fejezni az iskolaévet), de kb mindenki, akivel találkoztam, megkérdezte, hogy miért nem iratom ki magam dokival erre az időszakra, hiszen ideális, hogy úgysem vállalok az országban másik munkát, külföldön meg úgysem találnak meg. Nem tettem, 7 év után ennyivel tartozik az ember a kollégáknak, de még a főnöknek is, hogy normálisan adja át a munkát.
Szóval trükközni lehet, de a legjobb szép szóval megegyezni, igazából mindenki akkor jár a legjobban. Nagyon kibaszni a munkavállalóval, persze attól eltekintve, hogy kitöltetik vele a teljes hátralévő felmondási időt, úgysem tudnak, de ha egyszer a munka átadható, akkor nekik sem érdekük, hogy ott tartsák, mert egyrészt pénzbe kerül, másrészt a motiváció és elhivatottság, meg főleg a munkamorál, és ezen keresztül a közösségre gyakorolt hatás azért ilyen esetben megkérdőjelezhetően pozitív csak.
p
-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus
üzenetére
A magyar gyerek életrevaló. Megmondod a főnöködnek, hogy szeretnél alkudni a felmondási időből. Hajlandó vagy letölteni a felét. Ha nagyon kekeckedig: az orra előtt lehúzol egy zsebből kivett decis barackot, megkérdezed a véleményét ismét - ha nem változott, kérsz egy szondát.

105 nap imho irreális. -
én is írnék még pár sort a hét történéseihez, ami felett még mindig nem tértem napirendre.
számomra amúgy is elég nehéz időszak ez. kezdődött a szakításunkkal, aztán folytatódott nagypapám kálváriájával, szegény - tudom, nem szép ilyet írni - nem tudom, hogy meddig bírja még, nagyon nagyon leépült, meredeken az utóbbi pár hónapban. a héten felmondott egy jó cimborám, mentorom, akitől rengeteget tanultam és szerettem vele együtt dolgozni. ez sok utat nyit meg nekem, még sem vagyok feltétlenül boldog, plusz így nekem is nehezebb lesz elmozdulnom (főleg, hogy nem kevesebb mint 105 nap a felmondási időm, amit így szinte biztos, hogy kitöltetnének velem). és erre jött rá még integra is, ami betette a kaput és ha furcsa, ha nem a mécses is eltört. nehezen élem meg a veszteséget még ilyen esetben is, amikor nincs közvetlen ismertség.
én nagyon sokat köszönhetek ennek a fórumnak és az itteni tagoknak, pedig sokatokkal nem találkoztam még személyesen. az én családomban nincsenek különösebben tapasztalt, tájékozott, vagy tanult emberek, akiktől tanácsot várhat az ember komolyabb témákban, nem tudom megvitatni velük a külföldre költözés részleteit, az munkahelyváltás problémáit. és itt az összes ilyen kérdésben nagyon sok segítséget kaptam már a topikban és privátban is, főleg, denem kizárólag és nem sorrendben emvyt, Viszlátot és igen, Integrát ideértve, ezért is rázott meg az elvesztése.
fura kapcsolat alakult ki ebben a topikban, ha olyan témáról beszélgetek ami elő jött itt is és beugrik valaki álláspontja, már reflexszerűen úgy hivatkozom, hogy "egy ismerősöm"
tényleg meglepő, hogy mennyi mindent tudunk egymásról és való igaz, hogy sok esetben többet kommunikálunk, mint az amúgy irl barátainkkal.nem is tudom, hogy hova akartam kilyukadni ezzel a gondolatmenettel, egyelőre befejezem itt, aztán majd maximum folytatom, vagy nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- SZINTE ÚJ Razer Kaira X White Bolti ár:15k INGYEN FOXPOST
- Razer Nari Bolti ár:50k INGYEN FOXPOST
- ÚJ Razer Barracuda X Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- Lenovo Yoga Pro 9i Hordozható Gamer Tervező laptop -25% 14,5" i7-13705H 16/1TB RTX 4050 6GB 144Hz 3K
- SZINTE ÚJ Razer Kraken v3 X Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
- Samsung Galaxy S20 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)