- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Balatontól délre már most is van vagy 14 fok, verőfényes napsütés, itt nálunk mondjuk még éppen majdnem fagy, és csutka felhős az ég, alszik is mindenki vagy ásítozik, és jó sötét is van.
Szerintem Győr-Dunaújváros-Szeged vonaltól délre 15-20 fok lesz a következő napokban, attól északra 5-8, Vác-Szolnok-Békéscsaba vonaltól északra 0-4 fok. Egyidőben.De gyere Mordorba, itt még mindig vannak hófoltok
(na jó, azért főleg ott ahova összetúrták) így e -
tildy
nagyúr
Azt mondjatok meg, milyen ido van, hogyan keszuljek neki a magyar viszonyoknak?
Kivetelesen hianyolom Blackie idojarasjelenteset a hetvegere. -
unicef plakaton olvastam az iment: "evente tobb gyetek hal meg eroszak altal, mint haboruban". Jo tudni, hogy a haboru nem eroszakos dolog.
Kozben irany a Margit-sziget, egesz friss vagyok, remelem nem fulladok bele a medencebe. Egyebkent ket es fel honap alatt osszejott vegre egy telos interju. Elotte a HR-es csaj nagyon szuper site manageri pozit kuldott, de aztan megbeszeltuk, hogy 30 ember iranyitasara meg nem allok keszen

-
lenox
veterán
Hogy lehet win7-en egy masik geprol mappalt drive-ot tovabb sharelni?
-
EQMontoya
veterán
Csak hogy valami pozitív is legyen a napban:
-Router update-eli a dyndns címet.
-Dyndns-en különböző portokról be lehet jönni a nas ipmi-jére és ssh-ra.Tehát távolról bármikor el tudom indítani (és le is tudom állítani) a NASt, meg tudok matatni rajta.
Yeah!

-
na, a mai nap csodás volt. Hullafáradtan indult, mert két hete dolgozunk egy óriási projekten késő éjjelig. (Tegnap éjjel még át is pakoltam a b. nejem fél autónyi cuccát egy másik terembe)
Ma ezek után hullafáradtan dolgoztam egész nap, stressz, hangzavar, határidő.
Közben buktam egy valag pénzt (thx SNB)
majd dolgoztam megint fél 11-ig, majd visszapakoltunk a tegnap esti cuccot az eredeti helyére, majd most már itthon, és semmi másra nem vágynék, csak egy kis pihenésre, erre hazajön a szomszéd fél egykor a haverjaival, és indul a tuc-tuc buli a mélynyomóval, de kb. mintha itt lennének a szobában.
Nem is tudom, mi hiányzik még...
Asszem mindjárt elkezdek elektromos gitározni, hadd örüljenek.
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
Milyen szakmaban dolgozol? IT-ben azert nem egeszen ugy van, ahogy irod (elorejutni lehet tudassal is, ugyanugy, mint mashol, ill. a gyerekmentes szakaszt leszamitva kb. hasonloan jol lehet elni -- van egy baratom, aki lifestyle okan koltozott nyugati nagyvarosba, harmadannyi fizetesert, nem tevedes, nem irtam felre). Mas iparagban igazad van a fizukkal kapcsolatban, politika viszont van mindenhol valamilyen szinten.
Az oktatassal meg tenyleg rengeteg gond van, viszont olcso, egyelore. -
tildy
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Abszolut nem irigyellek.

-
Kezdem én is azt érezni... Sajnos a Magyar oktatás szinvonala mélyponton van. A felsőoktatás is csak a plusz vizsgákra és a kreditek után fizetendő összegekre hajt, ha pedig önköltséges a kedves hallgató, az még jobb. Persze az hogy jelenlegi felvételim után 26 kreditet beszámoltam, ami számomra krdetienként 2-3k-t jelent, de hogy hivatalosan 5 hónap alatt nem jutottak arra hogy erről papírt adjanak, az kissé komikussá teszi a helyzetet. Munkahelyen pedig nem lehet előre jutni, nem a tudás számít, hanem hogy ki nyal jobban, és kávéval a kézben trécselésben épp milyen pletykát lehet még jobban kiforgatni. Nekem ez nem jön be, sajnálom. Nem hiszem hogy itthon fogom megtalálni a helyem, főleg hogy MSC-vel is tragédia lenne a nettó havi bér.
-
gaborbol
őstag
Jobban jart volna az iskola az biztos.
En nem szoktam reklamalni, tobbet nem megyek oda aztan ennyi, de ezt elnezve a gond nem veluk van hanem velem:

[link] -
BlacKSouL
addikt
Na, úgy látom a jelentős törzsszavazói bázis is kap egy pofont visszakézből...A segítségre szorulók majd mostantól inkább az üres meccsnélküli stadionokba fognak rendszeresen kilátogatni, ahelyett, hogy saját otthonukban tisztességesen próbálnának megélni amíg tudnak.
Persze itt is meg kellett osztani, és mélyíteni a rétegek közti különbségeket. Az egyik tábor azt mondja majd, jól tették, úgy kell nekik, nekem se jár, nekik se járjon. A másik meg reménykedett benne, és most nem kapja meg.
Jól van ez, megérdemli mindenki.
-
válasz
Pisztillus
üzenetére
Ez remek lesz

-
BlacKSouL
addikt
válasz
Pisztillus
üzenetére
Már így is az van, hogy a füleki tescoban alig lézengenek, a tarjáni parkolóban meg szinte csak LC-, VK-, RS-, kezdetű rendszámok vannak az autókon.
-
-
Boldog névnapot a Lórántoknak és a Lorándoknak!
A nagy menetelés elkezdődött a 400-as euro felé? Vagy a CHF éri el hamarabb? Link
-
Viszlát
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Nehez ugy, mert meg szemelyesen nem talalkoztunk, de mar eleg regota olvasgatom a hozzaszolasaidat itt...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Lortech
addikt
Boldog névnapot a papagájoknak.

-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
nem, nem, tbs kolleganak van valami robotja, de az a shorton is keres vagy nem

-
concret_hp
addikt
bitcoinra itt csinált botot valaki (tán bobsys?)
hogy áll a téma?180 dodin biztos örülhet aki ezresért spájzolt be

-
concret_hp
addikt
mindenkinek van olyan ismerőse aki nagyjából értelmes meg minden, de atom durván el van tévedve a világ dolgairól?

-
tildy
nagyúr
Na, Lalanak meg szigete is van... Ha valaki nem ertene esetleg, be lehet kapcsolni a feliratot.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Pedig a mikrobi most csak plagizált. Ezt az egyik legszórakoztatóbb államtitkárunk mondta, személyesen.

@Bleki: a mellettem ülő kollega - aki szintén itt szívott minden nap éjfélig az elmúlt másfél hétben - ma azt találta mondani, hogy lassan olyanok vagyunk, mint a cellatársak : )
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére

Ez a nap trollkodása nálam!
-
válasz
parandroid
üzenetére
ja igen, azt is megmondta az egyik prominens személyiség

Ez egy ilyen ország, nem olyan unalmas mint az a tüchtig Németország.

-

-
tildy
nagyúr
En????
Sosem volt ugy, nekunk itt van az otthonunk, ide tartozunk
Nincs semmi olyan ok, amiert hazakoltoznenk. Szulok? Otthon is lenne tavolsag utazgatni, szoval sokat nem tudnanak segiteni az unokazasban.Jobb megelhetes talan? Hiaba maradna szazalekban tobb, ha olyan orszag , ahol szinte lehetetlen normalisan tervezni. Budapestre? Ott van munka, de nem szeretem. Turistaskodni jo, de sosem tartottam magam oda tartozonak. Baratok miatt? Itt van a barataink nagy resze. Egy igazan jo baratom van otthon, meg egy kb feleakkora haveri kor, mint idekinn.
Szoval alig van valami, ami Magyarorszag fele billentene bennunket.
Ha arra gondolsz, hogy lakast veszunk, valoban, de itt, a Crossrail vonalan, Londonban.
Maganorvosokhoz hazajarok, mert - szerintem az okot tudod te is , milyen itt sok esetben az NHS, meginkabb a GP rendszer .
A gyerek 1 eves kora utani idoszak lesz majd lenyeges/erdekes, de eddig mindig mindent megoldottunk Esmeinnel

-
EQMontoya
veterán
-
tildy
nagyúr
Hat jah. Mondjuk en nem akarok forintban lakashitelt felvenni, de meg csak lakast sem akarok Magyarorszagon venni.
@: azt beszelik Victoria kiralyno nem tudta meginni a pintes sort, mindig hagyott az aljan.Ugyhogy ebbol lett a 440 ml-es meret. Aztan hogy mi igaz belole...
-
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
ebben az egészben az az igazán durva (vagy ironikus), hogy a gazdpolnak ez igazából a célja. Ha ránézel a csártra, látszik, hogy szigorú monoton trendszerűen gyengül a forint, és a kormányzat ettől várja azt, hogy az ország versenyképessége majd nő.
Csak közben 4 év alatt sikerült egy ~15-20%-os leértékelést végrehajtani, és igazából nem lettünk versenyképesebbek.
-
parandroid
félisten
A csökkenő benzinár (meg a defláció) kb arra elég, hogy a kis- és egyéni vállalkozások kicsit fellélegezzenek. Árakban már nem fog megjelenni, mert annyi költségeük van így is, hogy örülnek, hogy innét át tudnak csoportosítani némi forrást máshova. A lakosságot annyiban érinti, hogy a munkába járás költsége a saját gépjárműt használóknak - ez kb pont a klasszikus értelemben vett vidéki középosztály (lásd még kisvárosi polgárság) - szintén ad egy kevés mozgásteret. Persze ez megfejelve a rezsicsökkentéssel és a devizahitelek egyoldalú kamatmódosításainak semmissé tételével (amivel kapcsolatban még mindig a hiszem, ha látom elvet vallom) valóban szinten tudja majd tartani a vásárlóerőt. Az, hogy ez a szint nem túl acélos volt eddig sem, az más kérdés...
p
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya
üzenetére
Usaban a pint is mas?
Basztikuli..... Hogy meg ebben sem tudtak megegyezni...Na ezert is legyen mindenhol SI. Ennyi

Amugy ja,amit Viszlat is mond, a homersekletet itt celsiusban szoktak megadni, ezert is lepodtem meg , hogy laz eseten nem.Az is vicces, hogy magassagot labban + inchben, sulyt stoneban, aztan mikor nezema maternity notest ott meg SI-t hasznalnak. Mondjuk utobbi ellen nem tiltakozom.

@: csak normal pint eseten. A kiralyno pintjenel csak 440ml, ha jol remlik.
-
tildy
nagyúr
Abszolute brit felmenokkel rendelkezo ismerosom azt irja 101F a láza. Bahh, total lehidaltam, azt hittem itt celsiusban merik a lazat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Battlefield 6
- Probléma DVD/CD íróval
- Áramszünet küldte betegszabadságra a robotaxik hadseregét
- Bestbuy játékok
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- iPhone topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kevés helyet hagyott a tápkonnektor körül a világ legdrágább csúcs-VGA-ja?
- EAFC 26
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I HDMI I W10 I CAM I Garancia
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Kivetelesen hianyolom Blackie idojarasjelenteset a hetvegere.