Aktív témák
-
Dtomi
őstag
Igen??? Ilyen tapasztalatok vannak??? Szerintem a legprofibb és legkedvesebb kiszolgálás itt van az összes boltaban amiben eddíg megfordultam ja + a TM es srac
kb 2órán keresztül szedték elő nekem a handstrappeket a westendben vagy 20db-ot és abból feltettem vagy 10et a gépre úgy, hogy már bezárták az üzletet 10perce és végülis 12e-t fizettem uh nem is egy nagy összeget hagytam ott. A végén még miután +vettem még mutatott az eladó egy nakbakasztó szettet úgy, hogy 2kollégája már átöltözve várta hogy lépjek már...
Mellesleg itt akármilyen kis szirszart akarsz venni 100, hogy van náluk nem kell rendelgetni.
TM nél vettem a bigmát anno hongkongból jött ha jól tudom akkor még 250volt ha jól emléxem 1hét alatt itt volt. úgy hogy akkor az országban se lehetett kapni a hama nagyker a sigma hivatalos importőre 1-2 ónapot mondott. -
kpista
tag
''Db.-ben bementem a ''kedvenc'' fotósboltomba''
...> Mit rövidítesz Db-vel? Debrecent? Én is itt lakom...
''Pálvölgyi elmehet a .....ba, vegyenek ott cuccokat a burzsuj fehér obiszettes nagyképű ''profik''.
... > Ezt megkaptam, pedig hol vagyok a profizmustólNáluk vettem a Pentax vázamat.
Való igaz, elég nagyképernyősek... De, azért helyre lehet tenni őket. -
Hydra SR
addikt
Én eddig azt tapasztaltam, hogy a legtöbb dologban ők a legolcsóbbak, leszámítva egy-két szürkeimport-gyanús boltot, mint pl. 220 Volt, TM Fotó.
Az ilyen Media Markt és társai meg teljesen kiszámíthatatlanok. Amikor a 400D-t vettem akkor náluk volt a legdrágább (20k-val volt drágább, mint a Pálvölgyiben), a 350D meg náluk volt a legolcsóbb. Biztos van benne logika de egész más, mint a fotós szaküzletekben. -
Dtomi
őstag
Már 1000* megígértem, hogy csinálok vele egy rendes tesztet.... volt is csak sajnos elkeveredett. De sajnos az elmúlt 2 hónapot gyakori, sűrű, és megszakításmentes pénzkereséssel töltöttem uh nem sok időm van ilyenekre. De elmondhatom, hogy a legjobb obi amit a kezemben fogtam eddíg életemben. csináltam már az L es verzióval is 1 pár képet. Nagyon jó az AF nagyon gyors, és pontos. nekem tetszik a MF kapcsolás is. 24mm en a legnagyobb az obi 70en összemegy
amúgy egy igen tekintéjt parancsoló nagyobbacska darabocska objektív még 30Dn grippel se semmi a mérete pedig megszoktam a bigma méretét látványilag. gyönyörű színeket rajzol. f2.8 nekem kicsit lágy de a 2.8at végig tudja és ha a kettőnyóchoz alacsony ISO érték tartozik minimális élesítéssel tűélessé varázsolható ott is, ez főleg portrénál jó nagyon ahol van fény de kell a mosott háttér. Egyébként mindíg lerekeszelem legalább 5.6-ra ott már senki nem állapítja meg, hogy 320ezres L es 28-70 vagy a sigma ex. Használtam a tamron 28-75 öt is Badboy forumtársét valóban jobb a képe és egy nagyon kellemes darab de nekem sok volt a 28as kezdő és ha a két obit egymás mellé tettem bizony a sigma szerelem első látásra.
-
kpista
tag
''Egyébként a Google a barátod''
...> Ez fontos dolog! Elképesztő mennyiségű infót lehet beszerezni. Én is használom, csupán nem beszélek idegen nyelvet, így nem sokat érek vele. Ha megtalálom a keresett dolgokat, hiába nézegetem az angol, német szöveget a nyelvtudást a Jedi-erő nem pótolja
Ja, az utóbbi sincs...
Keresd a fotósfórumokat: Index, Fotóvilág, FotoTipp, stb. -
kpista
tag
Aztán még ilyen tapasztalatok jöttek a 24-70/2,8 EX DG-ről, idézem:
''Nekem is van ilyenem és nagyon szeretem.
Ami érdekessége, hogy az élesség állítónál is kell az AF-et kapcsolni.
E-miatt egy kicsit szokatlan az élességállítása kézzel, de megszokható.
Ha a gyűrűt M állásban hagyod, akkor egyfajta öszvér USM-et kapsz.
One shot állásban még bele tudsz nyúlni az élességbe, ha nem oda gondoltad, ahová a gép.
Mivel DG-s elvileg nem lehet vele gond. A régebbieknél előfordult a mögé vagy elé élesítés. De ezeknél már nem szabad.
SIGMA betegségek még, hogy a beugróblende nyák egy idő után elkopik a zoomolgatások hatására. Elvileg már ezt is javították.
Nekem a 15-30-asom volt ilyen, de azt is már a nem kopósra cserélték ki, tisztítással, gyári új nyákkal, 16.000 Ft-ért.
Szerintem nagyon fogod szeretni. Ha megveszed. Sokat fotózok vele 4-5,6 oson is de semmi rosszat nem tudok róla mondani.
Talán csak annyi, hogy nehéz. De, üveg meg vas, mit várjunk tőle.''
Nosza rajta jó pajtások...! -
kpista
tag
''elvileg k. jó, de még senkiről sem tudok itt, akinek lenne ilyen''
...> Az én vásárlási lendületemmel már ilyenkor ''baj'' van)
Hát ez a tapasztalatsor eddig nem egy bizalomgerjesztő:
- AF pontatlanság,
- minősébeli szórás,
- válogatni a boltban - mint egy gatyátAztán vagy bejön, vagy nem?
Ahol lakom, esetleg Médiamarkban lehetne kipróbálni.
Egyébként használtam venném és jó távol van tőlem az eladó
Hogy próbálom ki utcai adás-vételnél? Letöltögetni a képeket nem tudom hova.
Az LCD-n nézegetem a pontosságot, élességet, rajzolatot, színeket, stb.? -
Mercutio_
félisten
Ha előtte ki tudod próbálni választ kapsz a kérdéseidre
Lőjj sok próbaképet különböző fényes/sötét témákra változó rekeszértékekkel, és vigyél laptopot mert az LCD-n nem látszanak a hibák (vagy ha kölcsönkapod pár órára/napra az mégjobb akkor otthon nyugisan kielemezheted, tesztelheted) -
Fejo
őstag
Segítsére lenne szükségem.
Az új obimnál (Sigma 24-70 EX) azt vettem észre, hogy AF-nél mintha a fókuszálandó tárgy mögé fogna fókuszt (ott éles a kép). A 70-300-asnál nincs ilyen gond, azzal minden tű éles ott ahol kell... Én csinálok valamit rosszul vagy az obi rossz?
Előre is köszi. -
Hydra SR
addikt
Nem sajna, még csak terv van
de talán 2 hónap múlva meglesz a pénz. És természetesen ki lehet próbálni fotóstalikon, amúgy is szoktuk cserélgetni az obikat.
pacorro: tudom én, hogy ezek jobb minőségűek de én az 55mm-t is kevésnek érzem, legalább 70 kéne. Nem bánnék 85-öt sem. Jobb minőséget majd másik obikkal oldom meg. Azok lehetnek fixek is, lehetnek manuálisak is, lehetnek használtak, foroghat a szűrőmenet fókuszáláskor, bánom is én csak a rajzolata szép legyenDe egy kell amivel szabadol ellehetek amikor nem kell csúcsminőség csak az, hogy ne kelljen folyton obit cserélni ha megváltoznak a körülmények.
-
BEE
addikt
Nekem a Sigma 24-70-es átfogása tetszene a legjobban,
de teljesen elbizonytalanodtam a gyártási minősége felől.
A másik versenyző a Tamron 28-75-je, nagyon tetszett a próbán,
csak az a fránya 28 lenne inkább 24mm.
Nem is nagyon gondolkodnék.
Azért ez kevés mint nagylátó egy mindenes alapzúmnak szánt ojjektívnél.
BEE -
Stitch
őstag
Nekem ez a legszimpatikusabb a felsoroltak közül, annak idején én is szemezgettem ezzel az objektívvel. Viszont ha egy kicsit nagyobb átfogás kéne villámgyors AF-el, akkor tudom ajánlani a Canon 28-105mm 3.5-4.5 II USM-et. Használtan 45e Ft környékén lehet beszerezni, Bécsben újonnan meg 65e. A canonnak a 3.5-4.5-ös obijai (most már csak 3 féle kapható) átmenetek a teljesen gagyi és az L-es zoom-ok között. Ugyan nem f2,8-as, viszont nyitott rekeszen is teljesen használható képet ad, egy blendét zárva meg már (nekem) bőven elegendő élességet produkál..talán egy kicsit kontrasztalan, persze sok múlik a megvilágításon is. Tubusos zoom lévén sajnos porosodik, de az általad felsoroltak közül mindegyik ilyen (kivéve talán az EX-eseket).
-
werttzui
addikt
-
orbano
félisten
Ha nem fontos a nagylátó része, akkor talán tokina 28-70/2.8 AT-X Pro II vagy canon 28-70/f2.8L. A sigma 24-70 ex dg macro sem rossz, csak ki kell fogni olyat ami jól fókuszál.
a 18-125, 18-200, 28-200 és a 28-135 is az a tipikus szénnérekeszelős fajta. a sigma 24-70 és az általam említettek minőségben messze ezek fölött állnak. persze a kérdés, hogy mire kell neked a gép. nyaraláshoz, meg ha nem fontos a nagyon jó képminőség, akkor a Sigma 18-200mm F3,5-6,3 DC OS lehet a legjobb döntés. egyébként kerülni kell az ilyen nagy átfogású obikat
Aktív témák
Hirdetés
- Wuthering Waves
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest