- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Jinxx
senior tag
válasz
Hydra SR #5018 üzenetére
Én nem számítottam le a szürkeimportgyanús boltokat, barátnőm TM-nél akar majd vakut venni, hogy jól jár-e az már más kérdés. Szóval ha ezeket nem számoljuk, akkor Edigital tényleg olcsó. Pálvölgyiről meg ne is beszéljünk. Eleve fehér kesztyűt kellett húznom egy s9500hoz (5d-nél, vagy 1d-nél megérteném), majd aranyosan lekezeltek, végül kérni szerettem volna elemet bele, hogy kiptóbáljam sacc per kábé hogy néz ki a kereső, és a menü, akkor is húzták a szájukat, megköszöntem és kimentem. Itthon Db.-ben bementem a ''kedvenc'' fotósboltomba, levették szó nélkül, kértem bele elemet, mondta egyből, h ad bele kártyát is ha kérek, csináljak vele képeket, ki lehet mindent vinni az utcára kipróbálni, stb. Pálvölgyi elmehet a .....ba, vegyenek ott cuccokat a burzsuj fehér obiszettes nagyképű ''profik''.
-
Jinxx
senior tag
-
Jinxx
senior tag
válasz
D4rkm4n #5008 üzenetére
''Hogyhogy lecseréled a kitobidat egy Sigma 24-70-re?''
Az okok szerintem egyértelműek. Hiányzik a fényerő, a képminőség, a masszív fogás és nem nyeklés-nyaklás, meg kényelmesebb manuális fókusz. De ez még csak terv. Leghamarabb szerintem jövő évben, vagy idén télen lesz meg. -
Jinxx
senior tag
válasz
D4rkm4n #5006 üzenetére
Szerintem ezekkel ne foglalkozz, vegyél valami olcsó vasat, mondjuk m42-est, vagy valami ezer éves filmes canon telét, és használd. Képminőségben ott leszel mint a kittel, de legalább van valamid olcsón és tudsz fotózni. Ezek után kezdj gyűjtögetni egy 70-200 f4L-re vagy hasonló kaliberű jószágra, addig meg tanulj, és használd a kis vackokat. Nagy csalódást nem fognak okozni, de nem buksz rajtuk szinte semmit az alatt a pár hónap vagy egy év alatt amíg összekaparsz egy jó telére valót. Én egy filmes 80-200at akarok venni (potom 15-20k), akkor le lesz fedve egy egész életképes tartomány, aztán elkezdek gyűjtögetni először kitobi helyett Sigma 24-70re, aztán egy 70-200as telére. Ez az én alternatívám.
-
Jinxx
senior tag
Ha esetleg kapsz képeket, szívesen megnézném. Egyébként ha 2.8on produkál olyan képeket, hogy leméretezve, és kis utómunkával használhatóak, akkor az nekem tökéletes. Koncertfotózni és hasonló dolgokra kellene, hogy fényerős legyen. Valami Cosina 24-105-öt próbáltam, de kerülgetett a hányinger. Kíváncsi volnék mit tud az egyel fentebbi kategória.
-
Jinxx
senior tag
Jobb, drágább helyeken 130-ért adják újonnan, Tmfotonál 95 újonnan, személy szerint egy használtért 80k-nál többet nem adnék. 75k az úgy jó, alatta meg jól jártál. De ez csak szerintem. Ha sikerül összefutnotok, csinálhatnál tesztképeket, és feldobhatnád valahova, vagy emilre is akár. Főleg 2.8-on és 4-5.6-os blende körül izgatna mind a 24 mind a 70-es vége, de ez szól itt bárkinek aki találkozik ilyen jószággal!
-
Jinxx
senior tag
Nem kell megijedni. Ez a fórum átka. Én azt írtam le amit hallottam, olvastam itt, és a tesztekben, de nem egy rendezvényen láttam már ilyennel szaladgálni profikat. Már bánom, hogy nem szólítottam őket le egy röpke teszt erejéig. Én is használtan szándékozom megvenni, ilyen esetben kérj kölcsön addig egy laptopot, vagy találkozzatok az eladónál, esetleg internetkávézó. Azért 80-100k-ról van szó, legyen csak türelmes veled az eladó, ha azt akarja, h megvedd. Fókusztesztet mindenképp csinálj valami tesztlapon.
Juteszembe, kérj az eladótól tesztképeket, abból pár dolog ki fog derülni, aztán ha jónak tűnik akkor utazz érte. -
Jinxx
senior tag
Én is ilyet akarok venni, sok szó esett már róla, elvileg k. jó, de még senkiről sem tudok itt, akinek lenne ilyen. Szokott olyan probléma lenni vele, mint általában a Sigmákkal, hogy nem jó az autófókusza. Vagy előrébb, vagy hátrébb állít fókuszt az elvártnál. És minőségbeli szórás is előfordulhat. Be kell menni boltba, és ki kell próbálni. Ha van több is, a legjobbat kell elhozni.
-
Jinxx
senior tag
válasz
conchris #4946 üzenetére
Ha ugyanannyiba kerül, nem tudok segíteni. Nekem kitobim van, meg vagyok vele elégedve az árához képest, de tervben van a lecserélése. Ha jól tudom, aki itt elkezdte, mindenkinek kitobi van, nem tudom, lesz-e valaki aki tud valamit mondani a Sigmáról. Ha esetleg helyben ki tudsz próbálni egy kitobit és egy sigmát, és megnézni a képeket akkor vedd amik neked jobban tetszik.
Hozzátenném még azt, hogy ha van rá pénzed, vedd egyből valami jobb alapzoomal. Pl. Sigma 17-70 f/2.8-4.5 DC. A kitobival nem hiszem, hogy évekig el fogsz lenni. -
Jinxx
senior tag
válasz
conchris #4944 üzenetére
Szerintem túl sokat szidják a kitobit. Árához képest igenis használható, és jó adottságokkal rendelkező darab, főleg ha kitben veszed. Nem tudom, hogy mennyi különbség van a két obi között, de nem lehet sok. Szóval a helyedben megvenném kitobival (máris spóroltál kb. 20k-t a Sigmához képest) és későbbiekben úgyis valami százezres nagyságrendű, szép rajzú, vagy nagy fényerejű obit fogsz hozzá venni, mert csak jó obival van értelme Dslr-t használni.
Mellesleg a nagy szórás, és a fókuszhibák miatt a Sigmát is sokan szidják. -
Jinxx
senior tag
válasz
Hydra SR #4867 üzenetére
A gyújtótávolság nem a gyújtópont távolsága a filmtől? Tehát ha a filmkockától minél távolabb rajzolsz egy pontot képzeletben, és a filmkocka széleitől, a gyújtóponton keresztül húzol egyeneseket, ezek az egyenesek annál kevesebb részt vágnak ki a síkból.
De régen volt fizikaórám.
-
Jinxx
senior tag
válasz
Hydra SR #4847 üzenetére
Kérd meg a srácot, hogy csináljon vele egy pár képet, és küldje el neked. Egyébként tegnapelőtt láttam.
Nem, nem, nem vagyok apronet függő, áá, dehogy, neeem.. Één? Neem!
Én azért nem venném/vettem meg, mert egyrészt nincs rá pénzem, másrészt azt a 25-30at lerakod, gyűjtesz hozzá még százat, aztán lesz egy jó teléd, és nem buksz egy fillért se. Addig meg fotózol a 200assal és beletörődsz, hogy ez van, ezt kell szeretni... -
Jinxx
senior tag
válasz
Hydra SR #4845 üzenetére
Láttam ezt a hirdetést, én is gondolkoztam rajta, de megér ez neked pénzt??? Később úgyis veszel jobbat, ezt meg hajitod ki. Ha a fókuszt érdemes lenne megcsináltatni, a tulaj már megtehette volna. Régen néztem tesztet, meg képeket vele, szerintem kitobi körüli, vagy talán kicsit jobb a rajzolata, nem igazán tudtam eldönteni, de nem a hasraesős fajta. Teszt szerint eléggé szeret CA-zni. [link]
-
Jinxx
senior tag
Szerintetek egy Canon 80-200/F4.5-5.6 obi megér 20k-t??? Minőségileg ismeri valaki? Kitobi szintjét hozza? Megéri megvenni kezdő telének?
Nincs több kérdésem, előre is kösz, ha valaki tud valamit hozzáfűzni. -
Jinxx
senior tag
#4609?
-
Jinxx
senior tag
Szerintetek egy Canon kitobit érdemes lecserélni egy Sigma 18-125-re? Rájöttem, hogy nem fogok tudni százezreket szánni obira, mint ahogy terveztem, így marad ez. Átfogása mindenképp tetszik, de ha képminőségre elmarad, vagy nem sokkal jobb mint a kit, akkor lehet felesleges érte pénzt kiadni.
-
Jinxx
senior tag
válasz
werttzui #4544 üzenetére
Köszi! Kezdek lassan tisztábban látni, a nagy átfogást biztos elfelejtem. A Sigma a legszimpatikusabb, de a Tamron is megérhet egy misét. Nem gondoltam volna, hogy ha elkezdesz fotózni, a végén egy autó ára lesz a táskádban. Nem baj, nyúzom most a kitobit, megtanulok először ''fotózni'' és gyűjtök valamire. Hátha használtan kifogok majd egy jó Sigmát.
Orbano! Neked is!
-
Jinxx
senior tag
Üdv mindenkinek! Keresgéltem egy csomót neten, néztem képeket, meg már a tököm tele van, de rájöttem, nem értek az obikhoz. Szóval kérdésem a következő lenne. A felsorolt obik közzül melyiket ajánlanátok 350d-re kitobinak, vagy esetleg mi mást lehetne még viszonylag olcsón, de jó minőségben szerezni. A nagylátószög nekem nem annyira fontos, inkább az átfogás, ha nem megy túlzottan a minőség rovására.
Következőket néztem ki:
Sigma 24-70/2,8 ex dg macro. Ez tetszene a legjobban.
Sigma 28-70/2,8 ex dg
Sigma 18-125/3,5-5,6 dc. Ez az ára és az átfogása miatt tetszik, de elég sötét. Kérdés az, hogy megéri-e drágábbat venni.
Sigma 18-200/3,5-6,3 dc Ez is az átfogás miatt tetszik.
Canon EF 28-135/3,5-5,6 is usm. Ebben csak a képstabi tetszik, de ilyen árban mehet-e ez a rajzolat rovására.
Canon EF 28-200/3,5-5,6 USM Ez is nagy átfogás miatt.
Szóval a lényeg, hogy olyan általános célú obit szeretnék, ami évekig megállja a helyét, nem szar a minősége, nem kell szénnérekeszelni egy éles képért, stb. Segítsetek, mert nem tudom melyik miért jobb vagy roszabb a másiknál.
Sz: Sigmákról eddig nem sok jót hallottam. Személyes tapasztalat valakinek? Fókusz gyorsasága és pontossága, stb.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest