- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Azonnali mobilos kérdések órája
Aktív témák
-
Jinxx
senior tag
válasz
D4rkm4n #5008 üzenetére
''Hogyhogy lecseréled a kitobidat egy Sigma 24-70-re?''
Az okok szerintem egyértelműek. Hiányzik a fényerő, a képminőség, a masszív fogás és nem nyeklés-nyaklás, meg kényelmesebb manuális fókusz. De ez még csak terv. Leghamarabb szerintem jövő évben, vagy idén télen lesz meg. -
adik
őstag
válasz
D4rkm4n #5008 üzenetére
sőt! Szinte az összes kisfilmes ubit fel lehet csavarni, legfeljebb átalakítót kell almalmazni a régi típusoknál.
L := Luxory, profi kategóriás obikat jelölik így, legtöbbje időjárás-álló, van hogy fókuszáláskor és zoomoláskor sem változik a kihúzat hossza, és pláne nem forog a frontlencse.
USM := Ultra Sonic Motor, ultrahnagos motor tekeri a fókuszt - ultra halkan, és ultra gyorsan. -
Jinxx
senior tag
válasz
D4rkm4n #5006 üzenetére
Szerintem ezekkel ne foglalkozz, vegyél valami olcsó vasat, mondjuk m42-est, vagy valami ezer éves filmes canon telét, és használd. Képminőségben ott leszel mint a kittel, de legalább van valamid olcsón és tudsz fotózni. Ezek után kezdj gyűjtögetni egy 70-200 f4L-re vagy hasonló kaliberű jószágra, addig meg tanulj, és használd a kis vackokat. Nagy csalódást nem fognak okozni, de nem buksz rajtuk szinte semmit az alatt a pár hónap vagy egy év alatt amíg összekaparsz egy jó telére valót. Én egy filmes 80-200at akarok venni (potom 15-20k), akkor le lesz fedve egy egész életképes tartomány, aztán elkezdek gyűjtögetni először kitobi helyett Sigma 24-70re, aztán egy 70-200as telére. Ez az én alternatívám.
-
lesaux
veterán
válasz
D4rkm4n #4940 üzenetére
Elvileg igen, én még nem rendeltem csomagküldőktől, legalábbis nem rémlik. Ahogy Hydra SR is írja, nyilván nem fogja megvárni az ürge, amíg fókusztesztet csinálsz meg ilyenek, de darabra ellenőrizheted a cuccot a jelenlétében. Ha nem stimmel, felvesztek egy jegyzőkönyvet, hogy nem te loptad ki, hanem tényleg nem volt a dobozban x termék.
Azt viszont nem győzzük neked elégszer hangsúlyozni az összes topicban, hogy mondd le az edigitalos rendelésedet (következmények nélkül megteheted, mint ahogy a honlapjukon is olvasható), és vedd meg máshol. Nyilván lemondás előtt célszerű felhívni az új boltot, hogy nekik van-e raktáron. -
-
-
Flashy
veterán
válasz
D4rkm4n #4891 üzenetére
úgy tudom _elvileg_ nem árulják külön hivatalosan. esetleg ha egy bolt megkockáztatja hogy szétbontja a kitet. ezért a ''hivatalos'' árát abból számoljuk, hogy mennyi a különbség a kitobival vagy anélkül árult váz között, ami néhány ezertől néhány tízezerig megy a váztól függően. használtan 10-15ezer körül van, ezek között sok olyan lehet amit párszor használtak csak.
-
Hydra SR
addikt
válasz
D4rkm4n #4876 üzenetére
Kitobi után szerintem ez legyen a második, amit megveszel
Nem annyiért amennyiért linkelted, láttam már használtan 15-ért is de 20-ért simán kapsz apróhirdetésből.
Közgyűrűvel makróra is kiváló. Ahogy adik is mondta, portréobjektívként is szokták emlegetni de annál sokkal több dologra jó. A legolcsóbb objektív azok közül amiknek olyan rajzolata van, hogy hanyatt esel tőle. Avatatlan szem nem mindig látja a különbséget egy gyengébb és egy jobb DSLR objektív között, de ezt látni fogod.
Fényerős, CA-ra meglehetősen érzéketlen, fizikai kialakításából adódóan a becsillanás esélye is kicsi ha nem fotózod telibe a fényforrást (ami egyébként sem szerencsés), pengeéles és részletgazdag rajzolat a Canontól megszokott színvilággal és kontrasztossággal. A nagy fényerő miatt nyitott blendénél kicsi a mélységélesség is, ez a kettő együtt alkalmassá teszi a manuális fókusz precíz használatára. Sajna erre szükség is lehet mert az autófókusza igen gyengére sikeredett (viszonylag elfogadható a sebessége de kevés fényben gyakran hibázza el a témát, csak teker a motor de nem talál élességet). Ez az egyik oka az árának. A másik, hogy minden műanyagból van rajta amit csak el tudsz képzelni. Lötyög, zörög, kattog, de úgy üzemszerűen. A harmadik persze az, hogy nem zoom objektív. De még ezekkel együtt is nagyon megéri, mindenképp ajánlom.
Dtomi: Ez az obi elég szépen mossa a hátteret, ha jól állítod a rekeszt és jól választod meg a távolságot.
[Szerkesztve] -
adik
őstag
válasz
D4rkm4n #4876 üzenetére
Ez pl portréhoz überkirály. Alapvetően ez AZ alapobjektív - mármint az 50mm - persze full frame-en, vagy filmen. Mindenhez jó elméletileg, mivel az emberi szem látószögével megegyezik ennek a látószöge. - ami a látószöget illeti.
A többi meg: nagy fényereje van, és nagyon szép a rajzolata.
Pl Henry Cartier Bresson csak ilyennel fényképezett (igaz, hogy egy Leicán), és mindent meg tudott vele oldani, elvileg mindent meg is lehet, hiszen a te szemed is ugyanannyit lát aktívan a világból, mint ez (periférikusan persze sokkal nagyobb a szemed látószöge, de az nem aktív, így tudomást se nagyon veszel róla)
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
válasz
D4rkm4n #4865 üzenetére
Örülök, hogy segíthettem
HP M407: 36mm ekv-ről indul ami már nem rossz a kategóriában, de azért nem 29mm.
Közben korrigálnék is: Azt hiszem a gyújtótávolság mégsem a két legtávolabbi lencsetag távolsága (és nem is tudom pontosan, hogy akkor mi) de az továbbra is igaz, hogy a látószöget befolyásolja, méghozzá fordítottan (nagyobb gyútáv, kisebb látószög). Még annyit, hogy a filmes gépeken és a normál 35mm-es filmkocka méretű szenzorral szerelt, nagyon drága felső kategóriás DSLR-eken a szorzó 1, mivel ez az etalon amiből kiindultak. Ezért is nem adnak meg ekvivalenst DSLR-en mert ha másik gépre teszed, más lehet a látószöge. Mondjuk a kitobit pont nem lehet más méretű szenzorral szerelt vázra rátenni, az csak APS-C-re megy fel. (illetve tönkre lehet vágni vele a tükörmechanikát egy EOS 300-on, ahogy ezt a kollégám tetteja, EOS 300 nem= EOS 300D)
-
Hydra SR
addikt
válasz
D4rkm4n #4862 üzenetére
Még később is elleszel vele jó darabig szerintem, meg arra is jó, hogy olcsón megtanuld, mit kell/érdemes elvárni egy DSLR obitól. Ha kompaktról váltasz akkor valószínűleg hanyatt fogsz esni a látószögétől elsőre, hacsak nem valami elvetemülten nagy látószögű kompaktod volt.
Ha jól rémlik, 4800 Ft a különbség a 350D váz és a kit között és olyan 10 és 15k közötti összegekért hirdetnek használt kitobikat. 15k szerintem túlzás de 10-ért biztosan eladható mert drágább vázaknál nagyobb a különbség a váz és a kit között. (400D mellé nekem 16-ért adták csak akkor még nem tudtam, hogy megúszhattam volna olcsóbban).
#4863: ez nem azt jelenti, hogy milyen messzire tud fókuszálni, hanem hogy hány mm-es a valós távolság a két legtávolabbi lencsetag között (asszem ez a pontos megfogalmazás). Ez a látószögére van hatással és csakis arra. Ahhoz, hogy egy Canon APS-C vázon megkapd az ekvivalens gyújtótávot, be kell szorozni 1,62-vel, ez alapján a 18-55 az kb. 29-89mm ekv. Kompaktoknál eleve az ekvivalenst szokták megadni mert annak az obiját úgysem tudod másmilyen gépre átrakni aminek más a szorzója. Átlag kompakt nagylátója 35-40mm körül indul, ez hatalmas különbség a 29-hez képest látószögben.
Egyébként természetesen a közelponttól a végtelenig bárhova tud fókuszálni az objektív, ennek a közelpontja szenzortól mérve azt hiszem 28cm ami szintén elég jónak számít.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
válasz
D4rkm4n #4858 üzenetére
Olcsó, korrekt nagylátózoom és 350D-hez szaréhugyé dobják utánad kitben, annyit tutira megér (valami 5k a különbség, az nem pénz ebben az árkategóriában, ráadásul ennél valamivel többért lehet eladni utána). Műanyag, könnyű, nem túl masszív, viszonylag kicsi a fényereje de azért nem vészesen, a nagylátószöge teljesen jó, rajzolata elfogadható, fókusza is elfogadható, teléje kicsit karcsú (kb. azt látod 55mm-en amit szabad szemmel de a legjobb rajzolatú zoom obiknak még ennél is kisebb az átfogása, valamit valamiért). Egyébként minden APS-C Canonhoz ugyanaz a kitobi (350D, 400D, 20D, 30D meg ezeknek az elődei), följebbi kategóriában meg már nincs kimondott kitobi ha jól tudom, csak minden bolt azt ad hozzá amit gondol, vagy nem is árulja kitben. Kezdésnek mindenképp ajánlom a kitobit.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i7-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest