- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
válasz
werttzui #4635 üzenetére
Bízz bennem, elég konkrét elképzeléseim vannak
És mivel eléggé benne vagyok az apróhirdetésekben, adás-vételben, nem félek attól, hogy drágán veszek rossz használtat vagy nem tudom eladni rendes áron ha nem tetszik. Nyár elején nem lesz nehéz eladni egy Canon obit. Eddig még semmivel nem fürödtem be amióta megvettem az S5500-at és elkezdtem fotózni. (lekopogom). Sem árban, sem minőségben, az elvárásaimhoz képest.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
válasz
werttzui #4633 üzenetére
Épp ez a baj, hogy nem párezerről van szó, hanem százezres nagyságrend a különbség ami lefedi ezt a zoomot, viszonylag fényerős és jó minőségű. És ez az obi nem a fíling miatt kell
nem akarok venni erre egy bridge-et ami este ISO200-on olyan képzajt csinál, hogy nem győzöm kihámozni belőle a képet, ráadásul az a bridge ami tud mondjuk 29mm ekv-t és van vakucsatlakozója az többe kerül, mint a Sigma 17-70.
És természetesen kipróbálok egyet, mielőtt vásárolok
Mivel jó eséllyel használtat veszek, ha mégsem válna be akkor sem bukom rajta nagyot mert ugyanúgy használtként adom el, kis szerencsével legalább ugyanannyiért. Ha meg újat veszek akkor ÁFA nélkül, szintén nagy bukta nélkül el tudom adni mondjuk 1 hónaposan, 11 hó garival.
Igazából nagyjából eddig is meg voltam győződve róla, hogy ez az obi lesz a következő áldozat, csak mivel még új vagyok ezen a téren, előtte azért körbeérdeklődtem, hogy nincs-e valami olyan tulajdonsága ami teljesen használhatatlanná teszi vagy egy olcsóbb alternatíva, vagy egy nem sokkal drágább és lényegesen jobb lehetőség. Erősen úgy tűnik, hogy nincs.
És a macronak is örülni fogokKitobi az EF-S miatt nem megy fel a közgyűrűsorra.
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
válasz
werttzui #4560 üzenetére
fene se érti, kis kompaktom szép képeket csinál, könnyű és mégis vágyom, hogy kölcsönkapjam a barom nagy 30Dt a 800gramm környékű sigmával annak kissebb átfogássával.... várom már cipelni, várom, hogy amikor előveszem azonnal lebukjak irdatlan mérete miatt és sanszom nelegyen a szocifotóra.... deha mégis sikerül észrevétlenül elővenni akkor észrevétlenül(nem lehet) bele kell nézni és jellemzően elsőre jó képet kell csinálni mert azonnal odafigyelnek a tükörfelcsapás zajára.
aztán visszaadom a gépet, megnézem milyen képeket csináltam és érzem hiányzik lelkem egy darabja. Pedig ott a kis kompaktom amivel ha van fény nemcsinálok igazából rosszabb képeket. (és van pár előnye is...)
Szerelem ez. -
BEE
addikt
válasz
werttzui #4555 üzenetére
Szerintem is érdemes egy nagylátó zúmot venni, csak a töréspont nem mindegy.
Én személy szerint egészen jól elvoltam a Pana 35mm-es kezdőjével,
igazából ritkán hiányzott nagyon a nagylátó.
Amikor megvettem az előtétlencsét,
akkor is általában a közelpontot csökkentettem vele.
BEE -
Jinxx
senior tag
válasz
werttzui #4544 üzenetére
Köszi! Kezdek lassan tisztábban látni, a nagy átfogást biztos elfelejtem. A Sigma a legszimpatikusabb, de a Tamron is megérhet egy misét. Nem gondoltam volna, hogy ha elkezdesz fotózni, a végén egy autó ára lesz a táskádban. Nem baj, nyúzom most a kitobit, megtanulok először ''fotózni'' és gyűjtök valamire. Hátha használtan kifogok majd egy jó Sigmát.
Orbano! Neked is!
-
biggamer
veterán
válasz
werttzui #4384 üzenetére
Hallomásból én is hallottam sok mindent.
Nekem tapasztalatból beszélő emberke kell, nem '' mesemondó ''.
Úgy tudom, neked nem volt ilyen objektíved, Te is hallomásból szerzett dolgokat adsz tovább.
Egyébként 415.000 Ft az négyszáztizenötezer forint, nem egy kis összeg.
Hagy döntsem már el én, hogy mikor veszem meg az objektívet.
Nem akarok úgy járni mint sokan mások, hogy rá egy hétre már meg is bántam, hogy megvettem.
Ha találtam volna olyan összehasonlítást, ami konkrétan azzal foglalkozik, hogy ezen objektívek közül melyik viszi el a pálmát, akkor nem irkálnák feleslegesen.
Ezt elhiheted. -
orbano
félisten
válasz
werttzui #4384 üzenetére
miért a felsoroltak közül bármelyik is olcsó?
az f4 IS is 300k-tól indul a legolcsóbb helyeken. amúgy szerintem egyértelműen ez a nyerő. kicsi, könnyű és gyors. jól felépített és szigetelt obi. én még az IS nélküliért is összetenném kezem lábam
lehet alapzoom helyett azt veszek
-
válasz
werttzui #4302 üzenetére
Akkor neked valók a jó kis használt fixek.
Én példul most vettem egy OM zuiko 300 f4,5-öt 50k-ért. Manuál fókusz rulez
Ugyanez f2,8 és autofókusz és űberbrutál minőségben 2 millával több.
Hogyismondjam. Valahogy kibírom azt a 2 fényértéket (gondolom f5 fölött kezd majd szépen rajzolni...), meg a manuálfókuszt, meg hogy nem annyira tökéletes 2 milláért -
pacorro
aktív tag
válasz
werttzui #4246 üzenetére
Én Kenko Pro-t használok eredeti Minolta helyett, bevált. Minőségben nagyon picit rosszabb, árban sokkal jobb, ráadásul a Minolta a Canonhoz hasonlóan csak néhány objektívre megy föl, míg a Kenko az összesre. Szerintem nyugodtan vehetsz hozzá Sigmát is, Kenkót is, Canont is, amelyik szimpatikusabb és amelyiknek jobb az ára.
-
kekegsm
őstag
válasz
werttzui #4248 üzenetére
Jo dolog a kepstabi, foleg, ha este vagy hajnali orakban keszul a kep, nagyon-nagyon sokat szamit. Mondjuk nekem vazban van, nem optikaban, de igazan hasznat latom. Mas kerdes az, hogy sajnos nekem egyeb okbol is van ra szuksegem, de ez mar a ''balesetek'' topic resze...
A lenyeg az: erdemes stabilizalt obit/gepet venni, ha sok a gyenge fenyviszonyoknal keszult kep, hangulatkep, etc. Sokat segit. Persze egy allvany is, de az nem mindig van keznel es nem mindig van lehetoseg hasznalni. -
MLaca
őstag
válasz
werttzui #4246 üzenetére
nyilván a canon nem viccből olyan drága, de a sigmáé is haonló minőségű. a canon tc-t nem tudod minden obira feltenni, mert csőrös kialakítású az elülső lencséje, azaz bele lóg az obiba, amire teszed. a sigma nem lóg bele, tehát olyan obik is 2x-ezhetők vele, amik a gyári tc-vel nem.
-
-
j.bravo
addikt
válasz
werttzui #4218 üzenetére
Sose próbáltam, azaz válasuzom csak olvasmányaimból építkezik:
Az EF (nem EF-S!) obik működni működnek a másik márka vagy másik sorozat konverterével, de elvileg a saját sorozatából való konverterrel adja a legjobb eredményt (valamelyest talán hozzá van tervezve a konverter az adott lencsetag-kombóhoz). -
Maki73
tag
válasz
werttzui #4163 üzenetére
Figyu a feleségem már így is ki van borulva idegileg lásd előzmények......
-Canon PowerShot A 530 /ez már kevés nekem/
-Szivem csak a gépet vegyük meg /350D/ utánna befogom a számat
-Szivem mindenképp kéne egy másik obi,nagyon jó a gép de ez a18-55ig nem valami nagy szám
-nagy nehezen rábeszélem 70-200 180eFt-ért
-és ezek után álljak elő amit javasoltál /Majd még beszerzel hozzá egy 2x -őt és az máris 400 mm plussz a gép szorzója /
Szerinted,hogy vezessem elő a dolgot?
Ötletet javaslatot szivessen veszek mástol is.
Ki,hogy miként puhítja az asszonyt ilyen téren? -
j.bravo
addikt
válasz
werttzui #4111 üzenetére
Óóó, ha nagyon akarjuk, összejön az a a húsz milla egy márka termékeiből is...
Itt is elmondható, hogy egy adott minőségi szint felett a mindennapi használatban csak nüansznyi különbségek vannak. A legtöbb embernek nem számít, a képen nem látszik a különbség csak nagyítóval, stb. Még a legtöbb ebből élő ember is talál bármelyikből olyat ami megfelel ennek a kritériumnak.
Persze vannak emberek, akik pár hangyahímvesszőnyi különbségért is hajlandóak milliókat fizetni - de ezek az embereke nagyon kevesen vannak. Az ebből élőknek is csak egy nagyon szűk rétege, akinek valami nagyon speciális feladatra kell valami nagyon speciális valami. -
werttzui
addikt
válasz
werttzui #4111 üzenetére
Bár én se vagyok egyszerü szeretek makrózni meg madarat ,holdat tájat fotózni de épületeket is és kiránduláskor nem árt egy jó zoom obi sem tehát úgy szükségem lenne 16-1200 mm-ig lehetőleg jó minőségbe
Tehát minden akarok de ez már nagyon sokba kerül. (na jó a portrézásért nem vagyok oda)
-
j.bravo
addikt
válasz
werttzui #4107 üzenetére
Szerintem pedig nem kell erőltetni a túlzott mértékű általánosításokat.
Nagyon kevés, extrém kivételtől eltekintve nincs olyan hogy egy adott márka összes terméke jobb lenne valamely konkurens márka összes termékénél.
Csakis egy-egy feladatcsoportra adott megoldásokat van értelme összevetni - de még itt is lehet hogy pl. az egyik gyártó 70-200-a ilyen-olyan téma fotózására jobb mint a másik gyártóé, egy másik témánál viszont fordítva.
Azaz, adott feladatra adott megoldások, adott szempontból - így vethetők össze hitelesen. Egy átfogó tesztbe persze illik betenni több szempontot is - a kedves (reménybeli) vevő pedig majd eldönti hogy az ő igényeire amúgy összességében melyik a jobb vétel.
Szerintem -
Dtomi
őstag
válasz
werttzui #4107 üzenetére
Hát nem tudom szerintem a Nikon úgy ahogy van sokkal jobb
És én canonos vagyok jah és sigmát veszek mert sztem jobb a sigma mint a canon ezért meg lehet kövezni vagy ki mit akar egyetlen olyan obit nem tudok mondani a canonnál ami kéne a sigma ellendarabja helyett talán a fix1200 és Canon EF 85mm f/1.2 USM L mert ezeknek nincs ellendarabjuk.
-
orbano
félisten
válasz
werttzui #4085 üzenetére
ne keverd, ez a nem IS-es verzió, ez nálunk 180 körül megkapható, az IS-es van kb 300 körül, de az kint sem sokkal olcsóbb, úgy 280 körül, amennyire a forrásaim mérvadóak.
egyébként tényleg elgondolkodtató kérdés, az f4-es nagyságrendekkel kényelmesebb kézből (2x olyan nehéz a 2.8-as), viszont az f2.8-as meg sokkal jobb. rosszabb fényviszonyok mellet az f4-es meg be fog dögleni, főleg extenderrel, nemde?
2xezővel a 2.8-as meg kézből egyenesen felejtősén biztos orraesnék vele
-
Dtomi
őstag
-
Dtomi
őstag
-
ThufirHawat
senior tag
-
werttzui
addikt
válasz
werttzui #3924 üzenetére
Mondjuk úgy,hogy a kis szenzoros gépnek kevesebb az érzékelő pont száma az aps-c nek kb ugyanannyi mint a fullframesnek csak kisebb érzékelőn oldották meg ezért jobb obi szükségeltetik hozzá,hogy kihozza a maximumot viszont így az obi is kisebb lehet elvben mint a fullframes-é kis érzékelőn nagyobb a mélységélesség viszont a zaj is.De már elég jó kis masinákat gyártanak d200 5d 1d ezeken már nehéz kiszúrni a külömbséget.
-
Hydra SR
addikt
válasz
werttzui #3910 üzenetére
Ha minden jól megy, olyan áron veszek 350D-t használtan, garisan, hogy mire összejön a pénz a 30D-re, el tudom még adni nagy veszteség nélkül a 350D-t. Addig meg próbálgatok rajta obikat, hogy milyet lesz érdemes venni, talán veszek is valamilyet hozzá, így a 30D-t már talán kapásból fogom tudni használni normális minőségében, nem kitobival. A 30D-nek meg szerintem most még gyorsabban csökken az ára, mint a használt 350D-nek szóval az idő nekem dolgozik. És nem utolsó sorban: ki akarom próbálni ezt a kategóriát is.
Úgy sajnálom azt a 20D-t, de sejtettem, hogy 130-ért csak a mesében adnak ilyet 3200 expóval, 10 hónaposan, 2 hónap hazai garival, kitobival. Nem is elvitték előlem hanem meggondolta magát a srác és nem adja el.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
válasz
werttzui #3907 üzenetére
A cropnak van valami előnye vagy hátránya a full frame-hez képest? Fényerőbe, DOF-ba, képzajba beleszól?
400D miben jobb a 350D-nél?
Teszt alapján nekem volt egy-két riasztó dolog, mintha tükörreflexes játékgépet csináltak volna a 350D-ből. Közvetlen nyomtatás Canon nyomtatókra (kurva hasznos egy dslr-nél, ha mát láttad egy gyufásdoboznyi LCD-n a képet akkor tutira érdemes nyomtatni), szemérzékelő a keresőnél (idiotensicher, mert a parasztja nem tud átváltani EVF-ről keresőre gombbal), leszedték a fönti LCD-t amin rögtön lehetett látni az alapvető beállításokat, meg ilyenek. Az első kettő nem zavarna önmagában, de rossz előjel. Nem profi gépre vallanak ezek a tulajdonságok, ezeket azok igénylik akiknek fogalmuk sincs a fotózásról, és gyanús, hogy úgy készült a gép, hogy inkább nekik kedvezzen.
30D-hez hiányzik még 200 rugó
[Szerkesztve] -
werttzui
addikt
válasz
werttzui #3666 üzenetére
Én próbálgattam a panámat van benne digit zooom gagyi ugyan de látszik mekkora az a valami amit fotózol kb 2 szeresen azaz 840 mm en még úgy ahogy ki lehet tartani és pont olyan közel hozza a madarat amilyenre kell persze digit zoommal nem fotózok. 500X1.6 az 800 mm nekem ez jönne be a madarakhoz bár kinek mi az izlése én nem nagyon vágok a fotóimból és szeretem ha benne van egészben.
-
Smogus
őstag
válasz
werttzui #3607 üzenetére
Hát a két sonar tényleg elég ratyi állapotban főleg az ezüst az a rozsdásodás nagyon kemény
A két flektogon haszálhatónak tűnik, vagy vegyél hozzá egy exa vázat vaterán láttam mostanában párat ([link])
De digiten szerintem feljtős a használatuk, macerás
Szerintem az exa gépek jópofák, ha még nincsen filmes rendszered akkor esetleg hobbíból lehet
Vagy add el apró pénzért -
j.bravo
addikt
válasz
werttzui #3535 üzenetére
Persze, ha van zseton akkor igen, de az obikban nincsenek olyan érzékeny mechanikus alkatrészek, amiknél a kor illetve hogy mennyire új, annyira számítana mint a váznál (zárszerkezet élettartama).
Persze a blende, illetve az élességállító mechanika ott van, de (főleg a régebbi,műanyagot csak nyomokban tartalmazó daraboknál) ezek nem öregszenek úgy, mint a váz zárszerkezete. Mellesleg jóval olcsóbbak, szóval érdemes - odafigyelve - nem nullkilométeres obit venni. Persze kellenek azok is akik megveszik a zsírújat, hogy fennmaradjon a használtpiac és a laposabb pénztárcájúak de igényesek is obihoz jussanak -
pacorro
aktív tag
válasz
werttzui #3525 üzenetére
Hát egy jobb obi bizony 100 fölött van egy nagyonjó pedig majd fél milla.Ez van
Ez azért nem teljesen így van. Talán akkor, ha újat vesz az ember, de akkor is ki lehet fogni ''nagyon jókat'' jóval olcsóban.
Használtan pedig még inkább.
Aztán egy csomó minden csökkentheti a ''nagyon jó'' objektív árát. Pl. hogy fix. Pl. hogy más bajonettel készült. Pl. hogy nincsen rajta autofókusz. Pl. hogy nem a gyár legújabb modellje. Pl. hogy nincs ráírva túl sok ezek közül: G, L, APO, DG, ED stb. -
ThufirHawat
senior tag
válasz
werttzui #3289 üzenetére
Hát igen. Első pillantásra ez a lényeg. de amire VALÓ:
Tele: A jellemzően kis DOF (mélységélesség) miatt kiemeli a hátteret. Jó pl: portéhoz, makróhoz, állatfotóhoz, stb. Jól összenyomja a perspektívát, festményszerű, lépcsőzetes ''rétegeket'' lehet vele kreálni.
Nagylátó: Drámai perspektívájával emeli ki a témát, mintegy felnagyítja azt a térben.
Persze ha fotózás közben egyhelyben állsz, akkor tényleg csak annyi, amennyit mondasz. De mivel a jó képhez a helyes nézőpont és a helyes látószög kiválasztása egyaránt szükséges, így már árnyaltabb a kép.
Pl.: A ló csak nagylátószögben fér bele a képbe... Menj hátrébb, és csináld telével...
Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest