- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Aktív témák
-
BEE
addikt
Két dologban jobb a Sigma, a 24-70 szerintem jobb kiosztás mint a 28-75
és a 9 blendetag szebb képet ígér mint a 7.
Viszont beszerezni körülményes, sok hibás darabról hallani.
A szűrőmérete ( és az egész szerkezet is ! ) óriási, bármilyen szűrő egy vagyon rá.
A Tamron picivel ( na nem sokkal ! ) olcsóbb és volt is raktáron.
Kb ezek döntöttek, de már nem bánom a dolgot. Sőtt !
Csak annyit mondok, hogy szerintem 2,8-on jobb, mint a kitobi akár 5,6-on is.
Ez persze merő szubjektum, mérésekkel nem támasztom alá.
BEE -
BEE
addikt
Arthur Miller kolléga használ ilyet D200-on teljes megelégedettséggel.
Én is ilyet akartam venni, de egyéb okok miatt Tamron 28-75/ F2,8 lett végül.
És ez a Tamron egyre jobban tetszik !
Amióta megvan, azóta más obi nem volt a gépemen.
Nagyon tudom ajánlani mint alternatívát.
BEE -
Jinxx
senior tag
Ha esetleg kapsz képeket, szívesen megnézném. Egyébként ha 2.8on produkál olyan képeket, hogy leméretezve, és kis utómunkával használhatóak, akkor az nekem tökéletes. Koncertfotózni és hasonló dolgokra kellene, hogy fényerős legyen. Valami Cosina 24-105-öt próbáltam, de kerülgetett a hányinger. Kíváncsi volnék mit tud az egyel fentebbi kategória.
-
Jinxx
senior tag
Jobb, drágább helyeken 130-ért adják újonnan, Tmfotonál 95 újonnan, személy szerint egy használtért 80k-nál többet nem adnék. 75k az úgy jó, alatta meg jól jártál. De ez csak szerintem. Ha sikerül összefutnotok, csinálhatnál tesztképeket, és feldobhatnád valahova, vagy emilre is akár. Főleg 2.8-on és 4-5.6-os blende körül izgatna mind a 24 mind a 70-es vége, de ez szól itt bárkinek aki találkozik ilyen jószággal!
-
Jinxx
senior tag
Nem kell megijedni. Ez a fórum átka. Én azt írtam le amit hallottam, olvastam itt, és a tesztekben, de nem egy rendezvényen láttam már ilyennel szaladgálni profikat. Már bánom, hogy nem szólítottam őket le egy röpke teszt erejéig. Én is használtan szándékozom megvenni, ilyen esetben kérj kölcsön addig egy laptopot, vagy találkozzatok az eladónál, esetleg internetkávézó. Azért 80-100k-ról van szó, legyen csak türelmes veled az eladó, ha azt akarja, h megvedd. Fókusztesztet mindenképp csinálj valami tesztlapon.
Juteszembe, kérj az eladótól tesztképeket, abból pár dolog ki fog derülni, aztán ha jónak tűnik akkor utazz érte. -
Jinxx
senior tag
Én is ilyet akarok venni, sok szó esett már róla, elvileg k. jó, de még senkiről sem tudok itt, akinek lenne ilyen. Szokott olyan probléma lenni vele, mint általában a Sigmákkal, hogy nem jó az autófókusza. Vagy előrébb, vagy hátrébb állít fókuszt az elvártnál. És minőségbeli szórás is előfordulhat. Be kell menni boltba, és ki kell próbálni. Ha van több is, a legjobbat kell elhozni.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest