- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Solt-
veterán
Kicsit sántít a hasonlatod, mivel én a kártyához általuk javasolt, saját gyári programjuk egyik lehetőségével szerettem volna élni, nem irreális "elvárásom" volt. Főleg most annak függvényében, hogy pár hónapja még problémamentesen működött ez az opció.
Rosszul gondolod... azért kérdeztem, mert például az Amazon szarik arra, hogy mi a nyűgöd, máris vissza akarja adni a pénzt és kéri, hogy postázd. Ezt szerettem volna elkerülni és előbb tisztázni, hogy egyáltalán mit szólnak ehhez a jelenséghez, találkoztak-e már ilyennel, stb. Ha a pénzt akarnám vissza, akkor az Amazonnak írtam volna és a hét közepén már koppanna a számlámon a lóvé...
Következő lépés az új Win lesz, úgyis akartam egy nagyobb SSD-t, aztán veszek egy új tápot, mert a mostani már úgyis nagyon öreg...
-
Puma K
nagyúr
"... ha jól látom ezek 1V körül tudnak menni 2ghz-et."
Nem mert: [link]
"Ha valakinek esetleg bejönne ez,2080-at lehet kapni hardveren 200-ér,(már costum ventiset)."
Jajj drága kenyér... azt hittem már ezt elfelejtettük...
Manapság az emberek már kevésbé járnak costum avagy magyarosan kosztümös bálba...
Ellenben egy ideje elérhetőek a custom avagy egyedi hűtéssel ellátott VGA kártyák, amely keretén belül nem csak a ventilátor eltérő a referenciához képest hanem az egész borda is.
-
Puma K
nagyúr
Nem kell hozzá 2160p-s megjelenítő, mert már 1440p-nél is kevés tud lenni az 1080 Ti 144-165Hz-es megjelenítő mellett.
Idén váltok valami másik CPU-ra csak várom az újabb Ryzen-t meg az arra adott félig-meddig válaszát az Intelnek... 10-12 mag és ennyi vagy ennek a duplája feldolgozó szálban jó lenne és akkor megint 4-5 évig el szeretném felejteni a CPU fejlesztést, mint a most is meglévő 4790K-val sikerült ezt megvalósítani és csak a VGA-t kellett pörgetni a masinában a CPU mellett: GTX 760, 1070, 1050 Ti, 1080 Ti.
Csak megint olyan helyzet van mint már korábban is volt ilyen, hogy építem-fejlesztem a gépet, hogy azért adott keretek között a legjobb teljesítményt nyújtsa számomra az igényeim tükrében, de most értem el oda, hogy nincs már amivel játsszak... ugyan azokat a köröket futom ugyan azokkal a címeknél amit unok, és most már csak netezek-olvasok és néha-néha filmezek ha mögötte ülök éppen... A munka amire meg használom néha a gépet arra a mostani formájában is elegendő, így igazán nem lenne indokolt a fejlesztése.
Bár a GTA széria miatt vagyok csak egyedül hajlandó gépet fejleszteni, de az odébb van hogy új része jelenjen megPedig régebben szabadidőmben a GTA Online-t nyúztam sokad magammal egyhuzamban akár 16-18 órákat is
De 1100 óránál kifújt
A régebbi GTA-k már nem mozgatnak annyira, a IV. multija meg karcsú.
A Division első része 106 óránál áll a 2. részét majd akkor veszem meg ha akciózzák majd season pass-al együtt és kipofozzák a hibákat.
Az AC: Odyssey se érdekel úgy igazán pedig ahhoz meg jönnek a DLC-k.
Az Overwatch-nál meg csak a Mayhem módja érdekel az viszont csak adott időközönként érhető el... -
MPowerPH
félisten
-
Puma K
nagyúr
Valahogy be kéne állítani azt, hogy azért az ~1850 Mhz-es GPU órajel meglegyen mind a két kártyánál, ennek megfelelően alacsonyabb feszültséggel, és egy FPS limitet is beállítanék annak megfelelően, hogy hány Hz-es a megjelenítőd.
Így ezekkel vissza lehetne szorítani a fogyasztást és még a kiugró-egy pillanatra történő maximális fogyasztás is kordában lenne tartva. Ezáltal csökkenthető annak az esélye, hogy újraindul a táp miatt a gép, esetleg kikapcsol.
Csak sajnos nem tudom, hogy mint és hogy megy a 2 GPU-s rendszerek tuningja-finomhangolása
Már anno a 6800 GT-nél mozgatta a fantáziámat az SLI, de akkor és utána sem léptem meg...
-
F e Z o
veterán
-
Devid_81
félisten
Nalam GTX 1080 jart, nagyon vagany, jol osszerakott hutoje volt, egyeni curve-el inteztem a huvosseget, de sztem 70% felett soha nem ment a ventije, hofok meg 60 fok korul csucsokban.
Most egy "timed bomb" 2080 Ti van nalam, szinten Palit, gyari hutojen meglepodtem amikor lebontasra kerult a viz miatt, konkretan minden egyes cucc ami picit is melegszik az kapott thermal pad-et es megfeleloen hozza is er a hutobordahoz, a hatlapja alatt is korbe mindenfele thermal pad stb, latszik, hogy a Palit mernokok tudjak, hogy a VGA-nak melyik resze melegszik es kell hutes is neki.
Lehet ezert is mukodik meg mindig, pedig elso napos vasarlas volt az eredeti gazdaja altal. -
sheep
addikt
Kb. egy hónapja belefutottam egy ilyen hibába. Nálam a Windows verzió túl régi volt és emiatt a legújabb nvidia driver nem volt kompatibilis vele.
Újra kellett telepítenem a 1809-es win 10-et és utána jó lett, a windows update valamiért nem tudott automatikusan frissíteni a legújabb verzióra.
Nézd meg a gépházban hogy milyen verziójú a te windowsod, ha nem 1809 akkor szerintem nálad is ez a hiba. -
Ano
senior tag
Félre értetted!
30 fokot hozott az új hűtés, azaz 30 fokkal kevesebb a stock hűtőhöz képest! kb 85 fok vs kb 55 fok ....
Azóta tesztelgettem/figyeltem, hogy hogyan alakul és a max amit eddig láttam kb 24 fokos szobában az 58fok volt, de az is csak 1-1 pillanatra ... nagy átlagban az 56-57 fokokat figyelhettem meg ...
Szerk.: most látom, hogy többen nem tudjátok értelmezni a HSZ-emet és így visszaolvasva valóban félrevezető ... szóval a lényeg, hogy 30 fokkal kevesebb átlagban a mostani max hő a GPU-n az új hűtővel
-
Puma K
nagyúr
Nem mondtam, hogy rossz CPU.
Csupán annyit említettem, hogy lehet nem megfelelő választás egy GTX 1080 Ti/RTX 2080/Radeon VII teljesítményű VGA mellé, ha nyers teljesítményét veszem alapul.
A CPU-VGA duónál nem mindegy mit raksz össze, mert az egyik a másikat visszafoghatja adott körülmények között.
-
-
Apollo_21
addikt
Lehet simán progi hiba is..
Pl...: tele a net a számomra újdonság számba menő Sea of Thiefes update-es "hibával" is, előtte ilyen pl nemvolt.
90%-ban 1080ti tulajok artifact hibát fedeznek feé a játék során random, kb hajó felénél szakad a kép, bebarnul, miközben a gpu hőfok is okés és sehol máshol nemtudják előhozni a hibát.
Venti profil állítás kell hozzá hogy rendbe jöjjön...
Várjuk épp a köv. patch-et mert tegnap nálam is jelentkezett. -
Habugi
addikt
Olvastam végig vagy legalábbis igyekeztem, ezért gondoltam h szólok mielőtt még jobban rápörögsz a vRam hőmérsékletre.., félre ne érts, fontos h ne melegedjenek túl ha nem muszáj szóval jó az a venti oda de még az életben nem hallottam olyanról h a melegedésük miatt FPS droppolna bármi (és valahogy kétlem h a Te eseted lenne az első..), előbb kezdenének el szemetelni.
Nyilván a tévedés jogát fenntartom, bármily minimális is jelen esetben az esélye.
Ha kötöd a lovat karóhoz miszerint biztos vagy benne h a magasabb venti fordulat/alacsonyabb hő/extra venti váltotta ki a "mérséklődést" és nem pusztán véletlen vagy placebo volt, akkor is sokkal inkább gyanakodnék az egyébként hőmérsékletre skálázódó boostra, az esetleges bányász előélet miatti mókolt BIOS @TDP limit haxra, alaplap BIOS és/vagy Win10 energiatakarékos hikomatra, valami háttérfolyamatra, vírusírtóra, gyakorlatilag bármire előbb, sem mint a vRam hőmérsékletre.
Érted, bőven van mit átnézni még mielőtt ennyire ráfeszülsz egyetlen dologra és temeted bele az időt & energiát.
-
-
Walter_White
senior tag
1800-as órajelhez mérten mehet lejebb is szerintem mint 0.9V. Enyém 0.845mV-al megelégszik.
Én vízzel hűtöm, de nekem is ujra kellett pasztáznom, mert először én is azt hittem hogy azért megy fel 85-86 fokra a GPU... a ref hűtő már süvített... leszedtem a hűtőt, teljesen ki volt száradva a paszta, ujrapasztáztam, és semmit nem változott a hőfok... sajnos nem jöttem rá, pedig MX4-es pasztát használtam... úgyhogy a feszt kellett csökkentenem...1.050-ről, na és akkor kezdett mérséklődni a hőfok. 0.845mV-ra 1800-as órajel mellett kaptam 65-70 fokot... (aztán késöbb jött a víz rá - lehet a 65-70 fok is normális, de élettartam szempontjából nem szeretném, hogy a forrasztásokat, komponenseket, nyákot stresszelje, felmelegedés-lehülés... Főleg ugye hogy bányász is volt..) -
mormota79
tag
A 80 fok azért már határeset de szerintem droppokat az még nem okoz.
Körül kellene nézni neten teszteket hogy az Armor mennyire melegszik.
Bányász kártyáknál a paszta szokot kiszáradni 5-10 fokot hozhat az új paszta ha nagyon ki van száradva a régi.Mondjuk 72 fokot itt is eléri.
Ventilátor szabályzáshoz is hozzányúlhatsz hátha hoz valamit. -
Lidl
senior tag
Az "iszonyat forró" kézzel mérve nem annyira mérvadó. Gondolj bele, szerintem 50-60 fokos dolgot már nem tudsz megfogni kézzel, mert forró. Amúgy meg az integrált áramköröknek az 50-60 fok nem meleg még.
Ha meg tudnád mérni infrás hőmérővel, az lenne a legjobb megoldás.Viszont, ha mindenképpen cserélni szeretnél hűtést, akkor szerintem egy Kraken G12 + valamilyen használt 120-as AIO, ami kompatibilis hozzá kijön 20-ból.
A G12 most kapható 8-ért boltban, és láttam a HA-n két AIO-t hozzá (egy H55-öt 12-ért és egy Kraken X31-et szintén 12-ért)
Csak nézd meg, hogy felmegy-e az Armor nyákjára. Nincs-e valamilyen magas alkatrész, vagy ilyenek.
Persze ehhez még kell RAM süni, hogy a RAM-okat is kicsit jobban hűtse.
De szerintem az az Xtreme III-hoz is kell (hacsak nincs a csomagban).Köszi
Lidl -
Devid_81
félisten
Akkor pedig valami ott nem lesz jo azzal az OC-vel vagy undervolting-al amit probalsz.
Annyit tudsz tenni hogy monitorozd az orajelet es afterburnerrel iratsd is ki, hogy lasd real-time.
Valoszinuleg vmelyik freki-nel (boost lepcso) fogja "mindig eldobni" es akkor ott annak tudsz manualisan kezzel adni egy kis extra feszt.En ezzel kezdenem, ha meg sehogy sem jo akkor masik drivert neki.
-
MaxxDamage
félisten
Nekem gyárilag megy fel 2000MHz-ig , de én sem értem, hogy miért megy le egy szintet/szinteket (auton) ahogy a temp emelkedik (eddig ezt nem tapasztaltam, tartotta a 2000MHz-t) a GPU 99% -os folyamatosan a GPU temp meg a következőképp alakul:
52c -ig 2000MHz
57c -től 1987MHz
61c -tól 1974MHz
64c -tól 1962MHzMax. 67c a GPU /korábban 2000MHz -n is ennyi volt és tartotta a 2000MHz-t/
416.16 nV Driver van a gépen és Win10 x64 Pro verzió fut (1809 az első Update verzió, amit vissza hívtak) Lehet ez kavar be? (+ a driver?)
-
ÁdiBá
veterán
Megnyitod az MSI AB programot, és ott a CTRL+F gomb megnyomásával bejön az aktuális kártya boost tudása.
Na már most ott látod az egyik tengelyen az órajelet másikon a hozzátartozó feszültséget, azt te úgy állitod be ahogy akarod.
Lényeg, hogy az 1,091V volt nekem a maximum amit leadott a kártya.
1,014V körül ment 2000MHz-et.
1,025V pedig 2050 folyamatosan, igy is használtam. -
Puma K
nagyúr
Egy SLI-n gondolkodom, mert már 6800GT óta tervezem az építését (józan ész vs birtoklási vágy), de ezt a hőmérséklet mennyiséget már egyszeri hűtőbordás+ventilátoros kombóval nem vállalom be... épített víz kellene, de az meg egy másik dimenzió
Meg aztán a tápot is cserélni kellene... igaz szoftveres mérés de a CPU maximum 126W-ot tud enni. A VGA meg akár 330-ig is elmegy. Akkor ez 2x 330W... Csúcsra járatni a 850 platinát meg nem akarom... bár van rá még 9 év garancia
-
törölt tag
Az első két mondattal nem lehet vitatkozni, ez tuti.
De miért lenne gonosz a ref. és szeretetszolgálat a custom hűtő gyártója? Több pénzt fizetsz neki, az extra órajelért és a kisebb szélzajért. De mivel garantálja, azt, hogy a kisebb légáram és nagyobb terhelés ellenére még tartósabb is lesz a custom hűtéses kártya?! -
Puma K
nagyúr
Nvidia kártyáknál már a referenciáknál sem lehet monitorozni a hőmérsékletet a VRAM és VRM részeken.
Egyedül az EVGA tesz szenzorerdőt a kártyáira: EVGA iCX Technology is not JUST a Cooler.
-
Motion_Blur
félisten
Ha az nVidia korrekt lett volna, az összes 1080 Ti FE-t visszahívja, a gyárilag alultervezett hűtés miatt. Persze semmi nem történt.. szépen droppolt a GPU freki 3-400 MHz-eket ahogy melegedett és elérte a gyári max fan rpm-et... és akkor a user feszelje alul meg custom fan curve stb...
-
Leon77
őstag
-
Puma K
nagyúr
A teljesítmény nincs ingyen.
A hűtésre külön figyelni kell ezen a GPU erő szinten.A kártya nálam egyedi ventilátorprofillal eddig maximum 67°C volt. Úgy hogy több órányi használat és több órányi intenzív használat után a gép kikapcsolása előtt ránéztem a HWiNFO-ra.
A maximum fogyasztás eddig 329W volt nálam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest