- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
VTom
veterán
válasz
westlake #13148 üzenetére
Nekem egyébként tényleg nem célom ezzel sem az önigazolás, sem a 1080 sikerének csorbítása.
Miattam tényleg mindenki azt vesz amit akar, nekem nem ér meg ennyi felárat +10-15% teljesítmény.A másik topikban én arra szerettem volna rávilágítani, hogy a Ti még mindig tartja magát, és szerintem bölcsen dönt az, aki most vesz egy customot jó áron, szénné húzza, és kivár vele a következő generációig. Spórolhat több, mint 100 ezret. Kaptam is a pofámra rendesen
, pedig ezt is sok teszt támasztja alá, ahogy azt is, hogy mennyivel jobb az új generáció. Csakhát ugye azokat nem a guruháromdé csináta'..
A 1070 best buy, ha tényleg 140-150 ezerért lehet 980Ti teljesítményt kapni (itt most egyenlőnek tekintem a két kártyát
) akkor ez kétségtelen.
Egyébként is ez a farokméregetés minden generáció váltásnál megtörténik
-
teglasatesz
tag
válasz
westlake #13063 üzenetére
Utoljára mikor néztem náluk, ez volt igen, de már csak értesítést kaphatok ha lesz, és ki se lehet választani, hogy milyet... Szerk: mondjuk áfával és vámmal mán kell a túrónak, pedig égek a vágytól, hogy megnézzek egyet. Na mindegy, feliratkoztam, hátha lesz még egyszer.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
westlake #13033 üzenetére
Hiteles forrásból szivarognak az NVIDIA GPU-k kódnevei
Az AIDA64 által megosztott listában számos, eddig csak pletykákban említett GPU is feltűnik.
Prohardver hírek
Pletykánál azért ez komolyabb... -
Areturus
tag
válasz
westlake #12964 üzenetére
CPU 4.6Ghz-en megy. Tovább nem tudom vinni mert akkor már 1.3V-ot kér, hogy stabil legyen. A GPU usage az összes mért esetben 96-100% körül mozog, FPS is rendben van, az órajelet pedig nem dobálja. Stabil 1,261V amit felvesz terhelés közben. Csak furcsállom, hogy a TDP ki van tolva és ezek szerint mégsem veszi fel a teljes árammennyiséget?
TTomax ffoditól idézek "Power limit 100% 325W, max 365W" Ha ez ebben az esetben normális, akkor nem lehet rákényszeríteni, hogy a rendelkezésre álló összes energiát felvegye?
-
Awil
tag
-
TTomax
félisten
válasz
westlake #9698 üzenetére
Pont ez az hogy nekem is volt volt 780Ti classim is,meg Kingpinem is... a clasit is lehetett állítani de csak unofficial,vagy evbot, a kingpin nemkülönben... volt a hátulján két kis kapcssoló,de azokkal is csak a limitig ment,másik bios kellett rá és akkor már ment a fesz, a classitoolal de ugye azt se az evga adta hozzá....
Szóval egy misét ez is megér...
-
TTomax
félisten
válasz
westlake #9695 üzenetére
Sajnos ez nem igaz, az eVGA-hoz vagy evbot vagy 3rd progi kell,(ami vagy megy vagy nem,mert még csak nem is az evga adja,hanem a rajongótábor csinálja meg,akárcsak az evbothoz a firmware frissitést pl ezért is nem lehet már kapni elég régóta) és ráadásul módosított bios,sőt van hogy bizony ezt-azt le kell forrasztani.Az MSInek biztosan nincs olyan programja amivel tudsz plussz feszt adni az official felett,ott az msi abnak van egy unofficial módja amivel igencsak el lehet küldeni borért a kártyát, a Galaxról meg még nem is hallottam hogy ott egyáltalán bármi is lehetséges,az Asusnál is pl forrasztani kell hozzá a nem ref kártyákon, és még sorolhatnám... nincs többé olyan hogy veszel egy custom kártyát és az MSI ABvel majd adsz neki 1.5V VGPU-t... azok az idők elmúltak.Akik hardcore LN2-re készülnek mind vagy forrasztanak,vagy unofficial dolgokat, programokat használnak az összes nagy név ezt csinálja,kingpin, 8pack stb...
Itt a topicban sincs senkinek olyan kártyája aki csak úgy simán megy 1.3V fölé,és nem is lesz csak az általam felvázolt módon,mert az a cél hogy ha ilyenre vállalkozol akkor ne éljen a garid,nyoma maradjon. -
TTomax
félisten
válasz
westlake #9693 üzenetére
Úgy,hogy sem az AMD se az nVidia nem támogatja,ezért is furcsálltam amikor a fury megjelenése után várták hogy majd feszt lehet emelni... lehetni lehet csakúgy mint akármelyik maxwellnél ehhez valamilyen buhera kell,vagy hardveres,vagy szoftveres de egyik sem official.Ahhoz a max feszhez pedig amit ök megadnak bőven elég a referencia megoldás mindkét oldalon.Ezzel próbálják meg csökkenteni a garanciális problémákat (és ezzel a többlet kiadásokat) már kb a harmadik generáció óta.Ez van sajnos...
-
törölt tag
-
kenwood
veterán
válasz
westlake #9406 üzenetére
Sokan elvbol nem tuningolnak vgat.egyszeruen csak a baszkuralas nelkuli leggyorsabb kartyat szeretnek megvenni,a penz pedig nem szamit.
Nekik jo lehet.Nekem inkabb az a fura,hogy ket teljesen kulonbozo ceg (az egyik elvileg cseh kozpontu) szoszerint ugyanazt a hulyeseget irja oda a garanciahoz.
ui: az arat pedig a kinalat is befolyasolja,az emlitett g1et vagy 20 ceg forgalmazza,nagyobb a verseny.
-
-
rambustibi
őstag
válasz
westlake #3977 üzenetére
Ha már lekezelő a hozzászólása és neked is, attól még "kérhetek" saját eredményt. Graphics score függ attól mennyire tudtad húzni a kártyát. Nem erről szól, hogy mennyire ismered a hardvered képességét, jelenleg egy VGA-t?
Ki kell ábrándítsalak, hogy Te sem érsz többet senkinél, hogy "talán" van 2db Titan X-ed.
Szerencsére sokan vannak pozitív véleménnyel rólam, mindenkinek nem kell megfelelnem, értsd közöttük magadat is, mióta volt a BIOS kunyizásod, és utána a hisztid amit levertél.. -
Gilthanas
aktív tag
válasz
westlake #3917 üzenetére
Tehat akkor regisztralhatom a termeket a sajat EVGA accountommal, majd ha el akarom adni "elengedem" a szeriaszam alapjan regisztralt kartyat igy az uj tulaj gond nelkul hozza tudja csatolni a friss accountjahoz.
Vagy 30 napon belul eladom bontatlanulnehez lenne megallni.
-
Asbee
veterán
válasz
westlake #3915 üzenetére
Unregistering your product will remove the product from your 'My Products' page and it will not be possible to register that serial number again.
Persze lehet másik accounton be lehet regelni. Garancia hosszabbítás pl. Ők attól még látják a terméket, hiába engeded szabadon.
-
jones965
Modder
válasz
westlake #3844 üzenetére
Most így belegondolva érthető az evga árazása asic alapján. Elméletileg ugye a magasabb értékkel rendelkezőt lehet normál körülmények között jobban tuningolni. Ergo a felvevő piaca is ezeknek a túlnyomó többségéből adódik. Az LN2-re való pedig a legalacsonyabb.
Nem rossz üzlet politika. -
ffodi
veterán
válasz
westlake #3808 üzenetére
Ez kezd messzire vezetni, szerintem kezdjük egyre kevésbé érteni egymást.
"Gondolom ott sem működik másként a gyártás, mint máshol. A legyártott darabok közül random kiválasztanak példányokat, amiket leellenőriznek"
Nyilván, így van, mindazonáltal szerintem gyártáskor sok működési paramétert/tulajdonságot ellenőriznek, melyek nem csak azt mutatják, hogy "megy -e vagy nem", hanem hogy minden paraméter adott tűrésen/tolerancián belül van -e, stb. Az hogy a minőségellenőrök ellenőriznek +ban random néhány darabot az már más dolog.
"Egyébként mit jelent az, hogy egy "széria"? "
Hol írtam ilyet?
"A te értelmezésed szerint az az 500 darab mint ugyanolyan ASICq értékű lesz, hiszen egy széria."
Tényleg nem értjük egymást.
Legyártanak pl. 1000 darabot, melyeknél - az ASICq-nál maradva - mindegyik GPU 50 és 100% között van (tegyük fel, hogy ebben az intervallumban fogadjuk el "jónak" a kártyát, mondjuk tippre nem lövök nagyon mellé, mert 50% alatti kártyát még nem láttam...). Ebből adnak random mondjuk az EVGA-nak 500-at, amiből van ilyen is olyan is, ezekből lesznek kártyák különböző ASICq értékekkel. Hol értettük félre egymást?
-
ffodi
veterán
válasz
westlake #3806 üzenetére
A gyártási paramétert ne úgy értsd, hogy "olyan lesz, amilyenre beállítom", hanem úgy, hogy legyártanak n darabot, amiből k darab beleesik egy elfogadható tartományba, aminek egyik indikátora lehet pl. az ASICq. (Ezen analógia alapján tehát az ASICq "előre" ismert, de természetesen alapvetően nem befolyásolható...)
Sorry, ha helyenként kicsit érthetetlenül fogalmazok, de néha mintha a bor ütné le a billentyűket helyettem.
-
ffodi
veterán
válasz
westlake #3802 üzenetére
Én inkább arra gondolnék, hogy pontosan tudják melyik chip "milyen", kell is tudniuk, más kérdés, hogy nyilván a válogatással nem fognak tökölni... Legyártanak n darab kártyát majd utána válogatnak ha akarnak.
Szerk.: Látom közben szerkesztetted.
A lényeg, hogy vélhetően nem binnelik előre, bár megtehetnék.
-
ffodi
veterán
válasz
westlake #3797 üzenetére
Lehet csak a sok elfogyasztott fröccs az oka, de azt hogy érted hogy:
"Az ASICq értéket a kártyán nézik, nem magában a GPU-n"
Az ASIC maga a GPU (aplication specific IC). Az ASIC quality pedig egyszerűen azt mondja meg milyen "jól sikerült" maga a chip (elsősorban szivárgás szempontjából). Mivel a GPU a kártyán csücsül, így abban igazad van, hogy az ASICq tulajdonképp a kártyára vonatkozik, de alapvetően a GPU "tulajdonsága".
A többivel egyetértek.
-
Yllgrim
őstag
válasz
westlake #3797 üzenetére
Igen, erre gondoltam en is, am nem valoszinu hogy most talaltak ki ezt az arazast.
Ha csontra ugyanaz a nyak csak a hutes meg aprosag a kulonbseg ami a KP-t KP-ve teszi akkor viszont tuti h nem lesz 72% feletti. Akkor ez nem jatszik, akkor sem kell na!Jo lesz nekem az a Palit, amugy is Pali-nak hivnak, szoval ha megkerdezik milyen kartyat vettem, mondhatom hogy Palit
IT-ben dolgozom szoval PAL IT haha
-
regener
veterán
válasz
westlake #3767 üzenetére
Vagy kikapcsolták a Kboost-ot, berakták 1430Mhzre + az alapból magasabb fesz miatt mehetett feljebb is mert nem limitálta. Majd mikor végzett a teszt Kboost be, megvárjuk míg kisimul az 1430Mhz és fotózunk
Mert GPU Usage konkrétan nincs feltüntetve.Különben a ref deboostolt valahol egészen 1240Mhzre.
A Kingpinnél pedig 0% a Power grafikon végig, az mit is takar?
A dátumokat is elállították egymáshoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Suzuki topik
- Drón topik
- Milyen monitort vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- One mobilszolgáltatások
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Mini-ITX
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest