- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Nem nyílnak a Foldok?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SSJPeter
őstag
válasz
redingitell #14233 üzenetére
Ha jól szellőzik a házad és sosem volt gondod a VGA lehűtésével, akkor 145K-ért válaszd a 980 Ti-t, ha ennek az ellenkezője a helyzet, akkor a 1070-et.
Egyikkel sem fogsz rosszul járni. -
SSJPeter
őstag
És 4690-ről--->4790-re is lenne értelme váltani?
Vagy mindenképpen a 4790K kell, hogy értelme legyen?
Én speciál nem akarok tuningal vacakolni, nem az én világom.(#14081) cyberkind:
Ezt értem, de azért valami értelme lenne a 4790-nek a 4690-hez képest?
+4 szál, +2MB cache, meg +100mhz?Ahogy elnézem, amivel én játszok ott nem észlelek limitet, már ha ezt le lehet szűrni abból, hogy folyamatosan megvan a 99% GPU kihasználtság.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Motion_Blur #13952 üzenetére
-
SSJPeter
őstag
Ti kitoljátok a power limitet? Én limitemelés nélkül eljutottam 1427mhz-ig és szerintem tovább is menne, ha a melegedés miatt mem throttlingna vissza 1414-re, persze ezt ki lehetne küszöbölni, úgy, hogy eleve magasabb órajelre boostoltatom, de akkor meg tartósan 80 fok fölött lenne. Lehetne rajta jobb a hűtés....
Ugyan az MSI moderátora szerint a kártya üzemi hőmérséklete 79-85 fok, nekem az már akkor is sok lenne. -
SSJPeter
őstag
válasz
xNAGOYAx #13677 üzenetére
Hát nekem i5 4690-es procim van és én is aggódtam, hogy elég lesz-e, de simán 99%-on teker alatta a GPU, ha szükséges. Tehát egy i7 4790-nek sima ügy ez a kártya.Most látom, hogy a tápot kérdezted, bocsesz.
Nos, van fogyimérőm és átlagban 370W-ot vesz ki a konnektorból az én rendszerem, tehát szerintem elég lesz az 550W-os táp neki.
A legmagasabb fogyasztás az 387W volt, amit láttam és ugye a leadott power ennek csak a ~85%-a, úgyhogy szerintem sima ügy. -
SSJPeter
őstag
válasz
Motion_Blur #13649 üzenetére
Nálam is tűzforró az MSI Gamingen.
-
SSJPeter
őstag
Javaslom mindenkinek, hogy Rainbow 6 siegeben (már ha megvan) nézzen GPU hőfokot, ez a játék megzabálja a 980 Ti-t még full HD-n is, ha abszolút max.-ra rakom a grafikát 4XMSAA-val. Nem mindig van meg a fix. 60 fps és folyamatosan 98-99%-on pörgeti a kártyát, ha kiveszem a V-Syncet.
Kipróbáltam Doom alatt, minden max. és szinte röhögő görcsöt kaptam attól, hogy mekkora hurka az a játék full HD-ben, már úgy értem, hogy jól optimalizált, nem GPU zabáló, mert ilyen 25-50%-os GPU kihasználtságot látok 58-63 fokos GPU mellett.
1070 fórumban olvastam, hogy 62 fokos volt egy Gainward kártya Doom alatt...na az pl. nem valami nagy kunszt, ott az én kártyám is annyi. -
SSJPeter
őstag
Kiszedtem alóla a 750-et, ami csak lefojtotta alatta a levegőt, és szerencsére kb. 5 fokkal hűvösebb is lett, most tudja tartani az 1403mhz-t,olyan 70-73 fokosan.
Így hagyom.A 3Dmark stress testen 97.9%-ot értem el, ami elvileg 97% fölött stabilnak mondható, jól tudom?
Mondjuk ki is írja, hogy "Passed". -
SSJPeter
őstag
válasz
cyberkind #13627 üzenetére
Szerintem mindkettő, de főleg az első.
Akkor az tényleg jóval erősebb hűtés, mint ez.
Akárhogy is, a Giga Extreme +30-40K lett volna, ami már úgysem fért volna bele, max. használtan, de az meg nálam nem játszik.
Igazából most az MSI Gaming volt a legolcsóbb 980Ti újonnan, de mondjuk a hűtést upgradelhették volna rajta a 970-hez képest...
Ez egyszer tényleg jól eltalálta azt a kártyát a Giga. -
SSJPeter
őstag
válasz
SSJPeter #13625 üzenetére
Nos megnéztem, bírná 1400 körül, de hmm meglehetősen meleg a kártya már 1329mhz-n is, ha tartósan ~99% körüli a GPU kihasználtság tuninggal egy idő után 78-79 fokra is felmegy a hőfok, úgyhogy inkább nem erőltetem, jó nekem az alap.
Igaza volt annak, aki azt mondta, hogy ez a 980-ra tervezett hűtő az MSI Gamingnél már gyenge a 980 Ti-re.
Elviszi, de nagy tuning nincs már benne.
A Guru3D tesztjeinek meg nem mindig lehet hinni, mert ott 72 fokot írtak maximális hőmérsékletnek, úgy, hogy a 970-re meg 68 fokot írtak...ebből gondoltam, hogy akkor kb. +4-5 fokkal lesz melegebb, ehelyett +10-el melegebb.Mivel +1 fpst hoz a 750 társkártyaként, annyit még megnézek, hogy ha azt kiszedem alóla hűvösebb lesz-e valamivel.
-
SSJPeter
őstag
Okés, köszi, mindjárt ki is próbálom.
-
SSJPeter
őstag
válasz
SSJPeter #13502 üzenetére
Na, végre megjött meg a kártyám.
Nyomtam is egy gyors tesztet, ha valakit érdekel megosztom a tapasztalataimat.
Szerencsére úgy tűnik, hogy többé kevésbé tényleg elég neki a i5 4690-es proci, mert Firestrike-ban megvan a 99%-os GPU kihasználtság és Rainbow 6-ben is 96-99%-ot mértem.
A melegedés V-Syncel nem veszélyes, olyan 69-70 fokra állt be nálam és most ráadásul dög meleg van a szobában. V-Sync nélkül 76 fokra is felmegy mondjuk, de V-Syncel játszom amúgy is.
Fogyasztásra csak +87W-al több, mint a 970 amit eddig használtam, ez a különbség is csak V-Sync nélkül jön ki, mert azzal csak +15-20W a többlet.
MSI Gaminget vettem amúgy, ilyen volt a 970-em is, és ez is ugyanúgy 1329mhz-re boostol. A vicces az, hogy 1342-re akarna boostolni, de már 65 foknál throttlingol...
Érdekesség, hogy ez volt első olyan VGA cserém, ahol magamnak kellett újra raknom a drivert, mert valamiért magától nem csinálta meg...Ez alapján az Firestrike eredmény alapján, akkor jól látom, hogy többé kevésbé elég neki a CPU, ugye?
Mások mondjuk +300 ponttal többet is kapnak, de remélem, hogy csak a GPU órajel növelés miatt, mert ez alapon ment.Ja, igen, tuningban mit próbáljak?
Igaz az, hogy ~1400mhz-t kb. mindegyik kártya megy? -
SSJPeter
őstag
Ez most lehet kicsit off lesz, de most telefonáltam a vizes boltba, hogy mikorra jön már a hétfőn megrendelt MSI 980 Ti Gamingem, amit mára ígértek, erre a csávó elkezdi, hogy több százan várnak rá előttem, kb. 5db darab érkezik be a az országba hetente, és hogy még megjósolni se tudja mikor lesz kártyám.
Erre mondom én: WTF?
Mondom direkt ezért rendeltem 980 Ti-t, hogy ne kelljen heteket várnom a kártyára, erre leesik neki, hogy nem a 1080-ról beszéltem, hanem a 980 Ti-ről...mert hogy azt mondta, hogy egész nap azzal zaklatják őket telefonon.Na de annyiban még is on, hogy ugye hétfőn rendeltem meg náluk az MSI 980 Ti Gaminget és azt mondta a tag, hogy talán jövő hét közepére érkezik belőle, de nem mondta biztosra...nem gondoltam volna, hogy erre is ennyit kell várni, eredetileg 1-3 munkanapos beszerzéssel volt írva.
Uborkaszezon van, vagy mi? Már én is úgy szeretnék 980 Ti tulaj lenni.
Azok alapján amit a telefonban mondtak, az új Pascal szériára teljesen felesleges is várni, ha már valaki eddig nem rendelte meg. -
SSJPeter
őstag
Nagy dilemma lesz ez nekem.
Amivel 90%-ban játszom az a War Thunder repülőgép-szimulátor része, amivel már most is 150-250fps-t kapok Full HD-ben, max. grafikán.
Határeset, de valószínű, hogy a 980 Ti elvinné még 4K-ban is a játékot, mert megnéztem DSR-el és kb. 50%-os teljesítménynövekedés elég lenne hozzá, ami szerintem meglesz.
Tehát ha egy játékra veszek monitort, még azt is megtehetném, hogy 4K-sat veszek.
Azt se tudom, hogy ennél a játéknál számít-e valamit a 144hz...elvileg itt is egymást lövöldözzük, csak másképp..vagy marad a középút és 1440p és 60hz...
Nehéz lesz eldönteni. -
SSJPeter
őstag
-
SSJPeter
őstag
válasz
gainwardgs #13441 üzenetére
Köszi, ez ugyan kicsit több, mint amire számítottam, de ez van.
Na majd meglátom pár nap múlva úgy is... -
SSJPeter
őstag
Szerintetek mekkora teljesítmény marad benne egy 980 Ti-ben kihasználatlanul a jelenlegi Core i5 4690-es procimmal hajtva Full HD-ben?
Azt tudom, hogy a jelenlegi kártyámhoz (GTX 970) még éppen elég...de fölötte már nem hinném.
Elvileg pár nap múlva uprgadelek, de csak VGA-t, procit egyelőre biztosan nem, úgyhogy akármennyi marad benne, mind1 is, de szerintetek mennyi lehet az annyi?
Remélem nem lesz vészes a kihasználatlanság... -
SSJPeter
őstag
Hali!
Szerintetek melyik lenne a jobb vétel a kettő közül, ha esetleg rászánnám magam?
Jelenleg olcsóbban kínálják őket, mint az evga EU honlapján, mi lehet ez, szürke import?
Vagy ezeknél jobb vétel lesz majd a 1070?
Mondjuk tudnék még várni rá.
Amúgy a 980 Hybrid radiátorát bármilyen 12cm-es venti helyre fel lehet csavarozni?
Ez fontos infó lenne számomra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Béta iOS-t használók topikja
- Robot fűnyírók
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Samsung Watch Ultra - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest