- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen okostelefont vegyek?
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
Felesleges. Egy account-hoz kötött terméket bármikor "szabadon lehet engedni". Utána be lehet regisztrálni másikk account-ra.
Viszont arra érdemes figyelni, hogy az esetleges plusz garanciát csak akkor lehet érvényesíteni, ha a vásárlástól számított 30 napon belül megtörténik a termék regisztrációja. -
Joshi
titán
El is felejtettem hogy most már a legújabb AB van fent, kipróbáltam és az alábbi eredmények születtek. Sajnos a GPU-nak tényleg ez a vége, ennél többet több fesszel se megy.
Majd még az 1450/1950-et kitesztelem játékokban, ha ott megfelelő lesz akkor úgy fogom használni.
-
Engomo
újonc
Éjjszakára kivettem a gépet az asztalból, ugyanúgy 63 fokos a kártya. Hardveres gyorsítást nem tudom hogy win7 home premium alatt hol tudom ki be kapcsolni, és azt se tudom, hogy be van-e kapcsolva sajna
Délután lesz egy kis időm megnézem milyen hőmérsékletet produkál batman arkham knight full graf 1440p melett.
-
Zorel
senior tag
1,2240-nél nagyobb feszt csak biosmod-al tudsz neki adni.
(#3161) Joshi: Eddig még nem hallottam ilyet, hogy valakinél ne működne és nem is igazán értem, hogy lehetséges ez. A bios-ba ebben az esetben fix 1,281 kerül megadásra, így a kártya load alatt fixen 1,281v kap, nálad mennyit kapott?
(#3169) regener: Első körben csalódás ez a Strix.
(#3185) steinmacher: custom
-
Engomo
újonc
Szobába 21-22 fok körül van. A kártyán pedig én nem piszkáltam semmit. Annyi lehet a baj, hogy a gép háta közel van a zárt asztalhoz, viszont elől kap bőven levegőt. Az lehet hogy nem tud a ház rendesen szellőzni mivel az asztalnak a belső sarkába van betolva? Én abból gondolom hogy nem ez a probléma, mivel ha melegnek érezné a kártyát akkor csak nem 25 százalékon pörgetné a ventit.
-
Montesantos
senior tag
Grat
nekem szombaton jött meg a giga ref úgy látom kb egyformán mennek nagyrészt a ref kártyák.... 1400- ra állítottam be csak w3-at játszok nálam most 24 fok van bent és 60%-os ventivel 85 fok a kártya.... a hangját szokni kellett az msi 980 gaming után
Próbáltam kicsit agresszívabb ventivel használni hőfok lemegy 75 környékére de nekem már sok volt.... lehet megérné rá egy másik hűtőt pakolni.... -
#Morcosmedve
veterán
-
regener
veterán
Így van, ez ilyen nesztek valami, minőséget meg majd a műanyagban lehet keresni hamár a fémburkolat nem jó mégha az feszített is a kártyán egy minimálisat...
Kinézetre is ilyen noname utángyártott márkának tűnik, a memóchipek pedig majd tyúkot főznek. Az előmelegített VRM pedig majd megmelegíti a levest ha kihűlne. -
lowzor
veterán
Így hagyták. Gondolom univerzális hűtés lesz egy rakat VGA-ra.
-
-
#Morcosmedve
veterán
Ez igaz +3dBA, cserében, (Guru3D-n) jók a hőfokok teljesen, pláne, hogy 320+W a TDP-je, ami az eddigiekhez képest 40-50W-al több - alapon el is veri az MSI Gaming 6G-t.
OC az meg lutri. - ez is ref?
(#2710) h1mpi: ez így van. Vehettem volna ref-et, de már annyiszor belefutottam, hogy pörgetni kell a ventit, meg mókolni a Bios-t (amiben még nincs pl vmod). Egyedül, ha veszek 40k ért AIO-t aza eVGA-tól, de akkor meg ugyan ott vagy árban és még mindig "csak" ref...
Venti leálláshoz: ha megmarad 40 fok alatt Idle-ben egy ventioffos custom, akkor az nem olyan rossz ám!(#2692) matteo_szg: nem kaptunk eredményeket
-
prime77
aktív tag
-
lowzor
veterán
Magánszemélyként lehet, hogy nem, de ha pénzért megkérsz egy közvetítőt, az általában elintézi. A gyártó vállalja rá a garit, nem a bolt, szóval kötelességük megcsinálni.
Amúgy ez a szlovák gari valószínűleg még megbízhatóbb is, mint a magyar, szóval szükség sem nagyon lenne rá. -
TTomax
félisten
De azt nem a gyártó tagadja meg ilyenkor,hanem a viszonteladó,ilyenkor te visszaküldheted a vgat bevizsgálásra és a gyártó dönt,igen az msinél úgy nyilatkoztak,hogy ha nincs fizikai sérülés akkor nem gond ha nincs matrica.eVga nem vacakol,asus mint az msi,gigán meg ha jól tudom nincs.Egyébként pedig én le szoktam tapétavágóval szedni a matricát és filccel megjelölöm melyiken volt.Mert az sem mindegy.
-
Landon
addikt
Nem. Pl. egy ref Ti-t hasonlithatnak a vele azonos orajelen levo TX-el. Az meg gyari cooler-rel is elerheto talan. De mindegy nem akarok vitatkozni ezen mert reszben neked is igazad van abban amit irsz.
Miklosss: persz, teljes mertekben igazad van! En is ugan ebben a helyzetben vagyok es en sem a TX-et fogom venni. Felre ertes ne essek meg veletlenul sem szeretnek Ti ellenesnek hangzani sot. Csak ne essunk at a lo tul oldalara mert azert a TX-et is lehet tuningolni ha valaki akarja.
-
Landon
addikt
Megertem a Te logikad is de akkor mondhatjuk, hogy a TX-nel is lehet orajel kompenzalas aftermarket cooler-rel? A kulonbseg epp ez, hogy az egyik fulllos chip a masik pedig csak az orajellel tud kompenzalni. Ha a TX-nel is beletesszuk az orajel kompenzalast az egyenletbe akkor maris borul az egyensuly a TX javara.
En ertem, hogy a teszteknel a teszt perspektiva az az"out of the box" ki mit tud. Ez rendben van. De ez akkor is egy torzitott kepet ad. Szerintem ahogy a vilagban mas teruleteken is, itt is az eltero tulajdonsagu egyedeket standardizalas utan lehet hasonlitani es kijelenteni, hogy x erosebb mint y.
Meg egyszer: performance/£ nyilvan a Ti a jobb de az egy mas story.
-
Joshi
titán
Akkor ez lenne a legjobb választás, Giga és nem is ref, talán halkabb lenne mint egy ref.
-
Landon
addikt
Ezen is gondolkodtam, de az SC-nek nincs kitolva a power limit BIOS-ban?
Mas: pl. egy amp! Ti ami ~1.25/1.35-on porog az mar eleri a TX szintet nem? Mert ez esetben akkor valoszinuleg most mar kivarom...
West: koszi az infot! Na akkor mar csak a fentire kene egy gyors valasz es lehet mar is egyszerubb dontesem lesz!
-
ÁdiBá
veterán
Én nap mint nap használok ilyen matricákat a munkahelyemen, nem egyszerű érzék, tapasztalat és rutin kell hozzá, hogy valaki letudja szedni őket.
Általában 10 emberből 10 eltépi az elsőt. Picit babrálod már szakad is el, hiszen pont azt a célt kell szolgálnia amire kitalálták.Nekem is ASUS kártyám van, a előzök is azok voltak, ott figyel a hátlapon a fehér matrica, már megbékéltem vele hogy nem cserélem le a ref hűtőt, én személy szerint nem kockáztatnám egy Titan X esetében se, annyira nem kellhet a plussz 100MHz egy így is extrém kártyától.
-
#Morcosmedve
veterán
Jó, igaz, a Black az egyedüli, ami talán értelmesebb, csak te tudod a legjobban, hogy nem mindegy milyen házba teszik a VGA-kat, aztán jobb félni, mint megijedni.
Ref-et a mai napig nem szabad venni, max eVGA-t, és betteni a vízes körbe.
Maxwellnél a customok is jól elmennek egymás mellett, de talán SLI-be el lehet tűrni egy refet.Nekem elég volt a bohóckodásból velük, próbáltam 780-780Ti-980-at is mindegyik össze vissza boostolt, vagy hajszárító és custom BIOS és akkor se volt közelében egy nonrefhez se.
(#1602) Asbee: 780 Ti DC2OC, mint kiderült, 110 körül volt és az már sok volt --- OK, off.
-
rambustibi
őstag
Nem egyforma a véleményünk. Unalmas az összehasonlítás egy olyan kártyával, ami ki sem jött kereskedelmi forgalomban. Ha pedig ez az összehasonlítás már megtörtént, akkor legalább olyan ember hasonlítson, akinek van tapasztalata legalább az egyik oldalon pl.: Titan X. Persze ettől függetlenül a 980TI-t (ami nincsen) egy Titan X tulaj sem ismeri, viszont a Titan X-t igen.
Ezek az értelmetlen összehasonlítások szórakoztatnak egy ideg, viszont már kezd unalmas lenni... -
-
keIdor
titán
-
rambustibi
őstag
OFF:
Csak ennyire ugyanaz... (ez a jelen API-ban van)
Tesztben: dx11single tread 1.07 millió
Nálam: dx11single tread 1.2 millióTesztben: dx11 multi-tread 1.2 millió
Nálam: dx11 multi-tread 2.3 millióTesztben: dx12 11.79 millió
Nálam dx12 15.2 millióMelyik processzor szintjét is hozta ebben a tesztben az amd procim?
Szóval a GTA5-nél is a valós az lesz, mikor a saját gépemen játszom.
Ezzel csak azt szerettem volna jelezni, hogy vannak még ferdítések ..
westlake berakott egy hírt, hogy flame legyen a topikban...Ennél többet nem is szánok erre a dologra
Szóval: ON -
westlake
félisten
Szerintem te a cudaMiner-t futtattad, nem pedig a ccminer-t. A előbbit már nem igazán fejlesztik, Maxwell-re biztosan nem "jó". Ilyen jellegű mérést (még) nem végeztem, de szerintem a bányászásnál jobban egyik játék sem terheli le a VGA-t. Ezeket a sebességeket játékok alatt is tudniuk kell a kártyáknak. Azért szeretem a miner progikat, mert nem kell teljes képernyős alkalmazás, hogy leterhelje a kártyákat. Lesz itt más is, de még csak most kezdtem hozzá. Talán időm is több lesz mostanában.
Azt elfelejtettem leírni (többek között ezért jobb a saját fórum, mert ott bármikor tudom módosítani a hozzászólást), hogy a méréseket nem gépházban, hanem asztalon végeztem.
-
rambustibi
őstag
Ott vannak a bordák..írja is.
"ARCTIC has developed and patented a back side cooler for unparalleled VRM and RAM cooling performance. It offers efficient cooling for RAM and voltage regulators and thus does not just allow higher clock rates but mainly increases the graphics card's service life " -
TTomax
félisten
Mondod te,én meg erről had gondoljak mást, a COD pont ugyanígy volt darabos,nem lag ez,mert csak nagyon sok apró pici akadás inkább...és az ott volt 290el,290Xel,egy 980al,meg slivel is... most meg sima,és ez mind azonos verzión futott,éppen most frissít az uplay kliens...
Ha a 390X 4GBval jön az elég tréfás kártya lesz.(#760) westlake
Fene se tudja,kellene mérni de annyira nem érdekel.Az biztos nekem a 980am nem droppolt custom biossal... -
Zorel
senior tag
Én nem arról beszélek amit kiír az MSI AB, mert tudom, hogy monitoroz. Tehát köszönöm a kioktatást de nem nyert. A konklúziókat ingame tapasztalatokkal szeretem meghozni.
(#576) Zorel:: Miért nem? cc 300-400 órám van benne.
De sajna van pár azon kívül is és ameddig lesznek ilyen jó PC-s portok addig lesz is.
-
Zorel
senior tag
4GB téma itt elég off. Illetve 980 topikba is leírtam már a tapasztalataimat amikor 980-al teszteltem és nem extra supersampling-el hanem mondjuk 4xMSAA full grafikán...
(#571) szunya1: én több helyen is tapasztaltam 45-50 közötti FPS-t is, de lehetséges, hogy az újabb driverek hoztak ezen... -
Zorel
senior tag
FHD-ba kell a 4xMSAA, de van ahová elég a 2x is. 4GB VRAM pedig az esetek 99%-ba elég, de sajnos a maradék 1%-ba van olyan játék amivel sokat játszok, így igen nekem kevés. A legnagyobb bajom, hogy az AFR támogatása nagyon kezd visszaesni emiatt szeretnék 1 kártyás rendszert FHD-hoz vagy 1440p-hez. Ha TX-ből lenne custom hűtős azonnal venném, mert arra szívesen cserélnem az SLI-t. Így viszont kivárom a következő nv kártyát, mert vizezni sem szeretnék.
-
rambustibi
őstag
Úgy látom, hogy nem lesz proci limit. Igaz, hogy ehhez a kártyához is még finomítanom kell a procimat, mert 4.8-nál tud többet is stabilan..
Titan X-nél ugyanez a helyzet, ki kell még ismerni, lehet még bőven finomítani ezen..játékok alatt is.
Holnap megnézem a Dying Light-ot.
Felraktam a ventit 90%-ra szépen szólt, mint egy sugárhajtómű, kezdtem tartani tőle, hogy megemelkedik a gépem 10cm-t -
deicide
veterán
A Valley elég durván procilimites, alig pár százalékkal jobb a 980 SLI-nél, ellenben afterburnerben utána nézve a GPU-k átlag 75%-on mentek csak. Milyen brutális erő van benne, tényleg kellene már legalább egy 4790K-ra és Z97-re cserélnem...
Így terhelés alatt megjött a hangja a kártyáknak, ellenben 73-74 foknál feljebb nem ment zárt házban, 20 fokos szobahőfok mellett.
Elsőre +150Mhz GPU és +300MHz ram tuningot toltam AB-ben feszemelés nélkül, ezt még simán bírta. Többet majd holnap, most alvás. -
westlake
félisten
Hihetetlen, hogy nem értitek, miről beszélek.
Tehát szerintetek ha egy VGA-n futtatok mondjuk 3DMark tűzcsapást, vagy éppen Unigine Valley-t, akkor a GPU sebessége folyamatosan 2-3 lépcsőfokot (23-39MHz) fog ugrálni oda-vissza?#372: Az "olyan körülmény" alatt mit is kell pontosan érteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Nem nyílnak a Foldok?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gumi és felni topik
- VR topik
- Nintendo Switch 2
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- További aktív témák...
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Önerő nélkül - RÉSZLETFIZETÉS.BANKMENTES.KAMATMENTES. XIAOMI G34WQi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest