- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz
jones965 #17377 üzenetére
Korábban próbáltam (P4-el amibe HD3850 AGP kártya volt)
HDMI to DVI kábellel csatlakoztatni, de nem volt kép/hel (TV-n nincs HDMI amúgy) és sokan mondták, hogy azzal így nem fog menni (és levittem FHD TV-re (csatlakoztattam) így a P4-et.
Azt mondod próbáljam meg HDMI to DVI kábellel csatlakoztatni a TV-hez? (egy próbát megér, de holnap jön a futár a kártyáért)MD
L -
deadwing
addikt
válasz
jones965 #16049 üzenetére
Köszi!
Úgy érzem nem fontos az a +100MHz... jó lesz így, amíg megvan a Strix.
BF4-et néztem eddig, nagyon jól megy. Test range 70-80%-on mennek a karik, 250-300 fps full ultra 4xMSAA, és az a legjobb az egészben, hogy nincs input lag növekedés. Pedig ettől nagyon féltem. 1 kártyával már 2xMSAA is érezhető volt. Eddig pöpec, de most jön a feketeleves, BF1... -
ffodi
veterán
válasz
jones965 #15348 üzenetére
Amit linkeltél az nem fog működni.
A legtöbb kártyán hardlimit az 1,28V, így csak hardveres módosítással lehet azt túllépni, vagyis ha módosítod a limitet AB-ben akkor sem lesz több a max.
Egyes kártyákon 1,21V a limit (pl. HOF, vagy STRIX), itt tipikusan a ref-től eltérő tápkör van (VRM controllert is beleértve, amivel tudsz kommunikálni), ezeken lehet szépen feszt emelni csak a megfelelő tool kell hozzá (vagy persze HW mod). Más kérdés hogy a legtöbb esetben a +fesz hatására szobahőmérsékleten, léggel nem fog skálázódni a kártya, vagy csak nagyon mérsékelten.
Emlékezz a strix 980-ra, amihez küldtem neked egy sw-t.......
-
Vigilante
őstag
-
Vigilante
őstag
-
jones965
Modder
válasz
jones965 #12642 üzenetére
No megoldottam az sli kábel gondot is. Mivel sehol sem sikerült 12 cm-nél hosszabb kábelt fellelni, így készítettem én. Ehhez 2 db 12cm sli kábelt használtam fel. Egyik végéről leforrasztottam a csatlakozót, eltávolítottam a nyákot, majd a szabad kábelvéget ráforrasztottam a másik érintetlen kábelcsatlakozó tetejére.
-
TTomax
félisten
válasz
jones965 #12642 üzenetére
Gondoltam,hogy a riser nem lesz egyszerü. Az a 8.000HUF nem is rossz ár érte,olyan 25-30euro körül szoktak mozogni,egyébként én csak pont arról a TT-röl hallottam hogy rendben van ([link] azzal biztosan menni fog.Az sli hidból nézted már az Articét?120mm flexi hid, [link]de ha jól emlékszem van 100mmes is...a két kártya állása miatt szerintem csak a flexi jöhet szóba.Az a 80% feletti ASICQ az elég jónak számít,abban simán benne van az 1500+,én a helyedben azt raknám felülre mert az fogja jobban kapni a terhelést,nálam a két TitanXnél így vált be az egyik majd 80%os a másik csak valami 70 alatti alapon 1316MHzre boostolnak SLIben,mig single 1356MHzre .Nem is nagyon szoktam húzni őket mert minek,ahova kevés oda húzva is az lesz,épp a minap próbáltam a Witcher3at,(5Kban maxon 45-60fps)és mit ne mondjak még ilyen melegnek sosem láttam öket,58Cfokig ment fel a felsö,és a TDP felment 117%-ig ami 400W feletti fogyasztást jelent (modolt hydrocooper bios van fenn,meg az evga aio hütése),csodálkoztam is,hogy nem feküdt le a HX850em amikor egy 4,8GHzre húzott I7 4930K van mellettük.(Hét éves a táp hihetetlen amit bír,és bírt eddig pedig cwt beles,most nézegetem az utódját egy ax1200i-t)
-
daveoff
veterán
válasz
jones965 #9804 üzenetére
Mert jóval magasabb órajelen ketyeg, ez bőven kompenzálja a kevesebb shadert!
De nem gondolom, hogy ezt neked magyarázni kell.
Persze biztos vannak olyan játékok, amik ebből profitálnak, és ott gyorsabb is a TX, de a legtöbb játékban nem.
Igazából alig van különbség köztük, beleértve a 970SLI-t is, minimális...
970 SLI Benchmarked vs 980Ti and Titan X -
MPowerPH
félisten
válasz
jones965 #9652 üzenetére
Ez nem tunik bonyolultnak. Csak a gari ezzel bukik. Ah, nehez ugy. Hotwire -re irjak, hogy nem bootol. Ezt meg ki is probalnam, ambar nekem nem LN2 -re kellene. Utana a feszt mivel lovom neki?
Melyek azok a Ti-k egyebkent, amelyikeknel siman software -esen megoldhato a plusz feszultseg?
-
bert750
csendes tag
válasz
jones965 #5240 üzenetére
1 dolgot talaltam eddig, control centerben forcolva volt a vsync, vsync-app setting-re allitva ez lett:
http://www.3dmark.com/fs/5848444 -
Joshi
titán
-
snecy20
nagyúr
válasz
jones965 #5018 üzenetére
Ezt meg tudom erősíteni, 5820k-val 3.3Ghz-en koppra ugyanannyit kapok mint 4.5Ghz-en Firestrike-ban, Unigine Valley-ben, meg szinte mindenhol ahol a GPU-ra van kihegyezve a bench.
És azt sem vettem észre hogy a játékok esetében a minimum FPS-be beleszólna a tuning ilyen téren. Talán gyengébb prociknál ez érvényesül...
-
daveoff
veterán
válasz
jones965 #5022 üzenetére
Nálam a 4790K-val 4,7GHz-en többször, és több időre beesik a GPU kihasználtság GT1-GT2-ben, mint 5GHz-en. Majd én is megnézem alapon, és húzva is, de szerintem is enyhén limites...
gbors már a számok alapján kiszúrta, hogy proci limit van, nekem csak monitorozva tűnt fel...
Lehet nálatok a 6 magos ennyit számít... -
Joshi
titán
válasz
jones965 #4907 üzenetére
Biztos hogy van procilimit, az alábbi tesztek is erről árulkodnak. Azt nem tudom hogy melyik teszt kitől származik, de most nem is ez a lényeg hanem a GS pontszám. Az enyém a legelső 4790k@4.6Ghz-es proci mellett. Ahol kevesebb volt a GS pontszám ott ráadásul még magasabb is volt a GPU órajel.
Teszt 1, Teszt 2, Teszt 3A kakukktojás: Teszt 4
-
ffodi
veterán
válasz
jones965 #4907 üzenetére
A sima FireStrike GT1-ben és GT2-ben procilimites. Ha megnézed, akkor a teszt alatt 96-98% a GPU kihasználtság nem több. (mondom ezt 4930k-val, ls 4790k-val, gyengébb CPU-val lehet hogy kevesebb).
Természetesen emellett az általad említettek is nagyon fontosak, és ezt a "nagyobb" eltérést valószínű nem ez okozza.
Vigilante:
Tegyél fel egy friss 3dmarkot és teszteld azzal még egyszer. Hátha ebben rejlik a kb 1500 GS pont.
-
ffodi
veterán
válasz
jones965 #3766 üzenetére
Ez mindegyik maxwellnél így van. Van egy default boost tábla, amiben tulajdonképp adott órajelekhez adott feszültségek tartoznak. Alap esetben felboostol valahova, ahol "jól érzi magát" figyelembe véve az aktuális hőmérsékletet, fogyasztást, miegyebet. Ha elkezdesz +offsetet adni a VPGU-nak, akkor a max. órajel is el fog tolódni felfelé. Van egy max. fesz, aminél eléri a tábla maximális értékét. Épp utóbbi miatt van az a jelenség, hogyha átszerkeszted úgy a BIOS-t, hogy mindig a max lehetséges fesz kapja a kártya terhelés alatt (1.281V), akkor "alapban" a tábla max értékéig fog felboostolni.
Joshi:
Annyi a difi, hogy magasabb ASICq-vel, alacsonyabb fesz kell általában ugyan ahhoz az órajelhez. Nekem (77%) pl. az általad említetthez 1,2V alatt elég.
-
daveoff
veterán
válasz
jones965 #297 üzenetére
Oké, akkor biztos, elhiszem nektek, de ez tényleg csak nekem tűnik átverésnek? Ti nagyon jól tudjátok hogy működik a boost, az alapórajelhez képest valóban 44%-al több az az órajel, de alapon sem 1000MHz-en teker a GPU, és a tuning csak 250MHz, úgyhogy ténylegesen nagyon nem 44%. A boost az szerves része az órajelnek, ha az alapórajelnél nem vesszük figyelembe, akkor ne tegyük a tuning órajelnél sem, szerintem így logikus. De ettől még elfogadom amit írtok, csak leírtam a véleményem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest