- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
regener #17614 üzenetére
AliExpressről, AliExpress Standard Shippinggel (ExpressOne). Kicsit be vannak lassulva a sok csomag miatt, de még így is tűrhető időt fut (november 25.-én adtam le a rendelést). A novemberben rendelt apróságok azért kicsit gyorsabban ideértek...
-
regener
veterán
-
Alpi.
addikt
válasz
regener #17594 üzenetére
Igazán nem is lényeges, csak arra volt példa, hogy értem is meg nem is a működést. Valós felhasználásnál úgysem éri el azt az órajelet mivel olyankor a "board tdp" magasabb és emiatt Power limit-en megy addig.
Ami miatt anno nekiálltam a bios-al bögyülni, az egész jól sikerült és igazán ez a lényeges számomra.Gyári állapotban jó magas, 260W -os power limit van. Ez alapból nem kevés plusz nálam egy fullcover blokkal van temperálva ami még segít picit a fogyiban. Mivel legtöbbször nem is ért a limit közelébe sem, ezért egy fix boost state-nek feszülve működött. 1443 Mhz -en ment a gpu. Ezen szerettem volna picit javítani egy kicsit energiahatékonyabbá tenni, "modernizálni" a működést. Részben köszönetképp a hibátlan szolgálataiért !
Elkezdtem emelni az órajeleket a bosst táblán és csökkenteni a Power limitet. Az emelt órajel itt most nem a netto növekmény miatt kellett, hanem azért, hogy egy aktuális fesz szinthez magasabb órajel társuljon. (biztos át lehetne írogatni minden egyes lépcsőt, de így egyszerűbb volt.) A vége az lett, hogy 200W-os limit mellett gyakoraltilag változatlan teljesítményt tud. 20-40W minusz, jópár fokkal hűvösebb gpu és vrm.
Meglepett, hogy mennyit tudtam "találni" a gyári bios-on !
Megérdemli, mert hihetetlen szépen öregszik ! Az igazat megvallva, (látván, hogy én az életben már több vgat nem tudok venni xD ), egyre jobban imádom !
Életem egyik legjobb döntése volt anno, hogy megvettem ! Sosem gondoltam volna, hogy ilyen hosszú és boldog kapcsolat lesz !
[RDR2 benchmark alatti értékek] -
Alpi.
addikt
válasz
regener #17592 üzenetére
Azért vannak érdekességek, amiket nem feltétlen tudok, hova rakni. Ha állítom a max. feszt, vitán felül változik a működése, de nem teljesen értem, mi alapján lesz ez vagy az.
Csináltam 2 screent. A kettő közt csak a max fesz értéket változtattam, minden más maradt.
Addig ok, hogy kisebb fesz, alacsonyabb órajel, magasabb meg több, de az, hogy miért okozza ez a kis emelés azt, hogy az addigi 64-es helyett a 68-as (max. gpu órajel) értékre ugrik a boost táblán, na azt nem teljesen vágom.
Bejön a képbe a fesz limit, ami a másik értékkel gyakorlatilag nem érhető el, miközben a gpu-z ugyan úgy 1,212V -ot mutat, ami egyi harmadik fesz érték. -
Alpi.
addikt
válasz
regener #17586 üzenetére
Az Ocp gyanús ! Akkor áll le így.
"Megjegyzés: így az 53-as boost órajelen megy, viszont az 58-as feszültségét alkalmazza rá GPU-Z szerint."
Az sztem a vid lesz, nem a fesz. Lehet, hogy fesznek írja, de nem biztos, hogy az is.
Az órajelek mellé nem fix, hanem "tól - ig" fesz érték van rendelve illetve meg van határozva egy max. fesz is, amit nem lép túl. Ha eléri azt a szintet, akkor a limitnél "VL" azaz Voltage limit jelenik meg, ez jelzi, hogy elérte a max. fesz értéket. -
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
regener #17586 üzenetére
Sajátját próbáltad?
mármint a biost...
techpowerupon szinte mind fennvan
talán ez:
https://www.techpowerup.com/vgabios/178401/palit-gtx980ti-6144-151012 -
Neohero
tag
-
-
ffodi
veterán
válasz
regener #7643 üzenetére
Jó is, hogy előjött ez a téma, mert megfeledkeztem a frissítésről (vagyis ennek megosztásáról)
- Teljes Win10 support (x86/64)
- Apróbb hibajavításokKérem ha erre jár valaki, akinek van joga az összefoglalót módosítani, az cserélje ki a régi - egyébként már halott - linket.
tom_tol:
A linkelt zip-ben megtalálsz minden szükséges eszközt és infót. Remélem ezzel sikerrel jársz. (nem kell a kártyát külön letiltani, stb....)
daveoff:
Én úgy látom azzal csinálta.
-
matteo_szg
őstag
válasz
regener #3169 üzenetére
Jó lett az, csak alacsony sebességre profilozták a ventiket. Illetve mint olvashattad, OC BIOS-szal kapta a sajtó a kártyát, így egy picit torzulnak a default értékek. Nézzük, a többiek miként tesztelik.
Jones már tesztelgeti a mi tesztpéldányunk, eddig egész jó.
Megj., milyen kis hisztis a Guru3D. GPU Tweakben azonnal látszik, hogy az OC mód aktív, nem pedig a Gaming mód, egy kattintás visszakapcsolni. És egy kattintás bekapcsolni az OC módot a retail kártyákon. 5 perc megismerni, mi a Gaming mód és mi az OC mód. Furák...
regener: amiről minden olyan sajtó kapott információt, aki már teszteli a kártyát. Ezt speciel tudom, hogy a Guru3D is megkapta az infót. Fura ez az "ASUS gave us a call..." update. Na mindegy, kétféle sebességi szint van, a sajtó eldöntheti, melyikkel tesztel.
-
regener
veterán
válasz
regener #3169 üzenetére
Ezekszerint nem csak az MSI küldött ki jobban OC-zott tesztpéldányokat mint amik kaphatóak lesznek:
Update: Shortly before finishing this article ASUS gave us a call. It appears that the retail units will be clocked 26 MHz slower at a 1190 MHz core and 1291 MHz Boost frequency. The batches media received are clocked at 1216 MHz on the core and 1317 MHz on the boost frequency (as displayed in this review). The faster mode can still be achieved by using the OC mode in their overclocking software. It is a little disappointing to not see the fastest advertised frequency straight out of the box.
(#3170) Gilthanas
Lekapcsolja, a 33DBa a többi összetevő alapzaja.(#3172) matteo_szg
Igen, viszont nekem akkoris soknak tűnik az a 48° idle és 82° load egy ASUS kártyához képest.
Ez az OC mode szerintem butaság, 50Mhz nem sok vizet zavar alapesetben. -
westlake
félisten
válasz
regener #2947 üzenetére
Már négy darab van (a két Ti-re is vettem), de odáig még nem jutottam, hogy fel is szereljem őket.
TI és TX tulajdonosoknak: a TDP limitet toljátok már ki. A sebességet valószínűleg tudnátok tobább emelni (így emelkedne a GPU-nak adott feszültség is), ha nem ütköznétek TDP limitbe. Az a tuningot is meg tudja akasztani. Hogy teljesítsen többet a kártya, ha 250W-nál nem fogyaszthat többet?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
regener #2947 üzenetére
A Hybrid II totális Fail.Az Inno is a Hybrid I-et (sajnos már nem kapható) tolja Hybrid S néven a 980 Ti-jére,mert annak van aktív vrm hűtése.A II-en csak az a hátlap van ami egy forintot sem ér,minden más csupaszon van hagyva,ohne borda,ohne venti.Mondjuk süniket lehet szerezni és max be kell eszkábálni egy ventit...
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
regener #2640 üzenetére
Memória hogy van hűtve a Strixen? Egyébként a Gaming 6G nél jobb választás, az ma 270,5k volt.
Evga SC Acx+ rettentően meleg VRM/Memória/NYÁK szinten és ezt nem zárt házban mérték, de lehet ott kap kis levegőt, de akkor is sok. Plusz hangos.
Szerk.: De köszi, mert végre van Min. FPS-es teszt is...rendes frametimeal egymáson több VGA! Hasznos!
-
prime77
aktív tag
válasz
regener #2640 üzenetére
271.000 forint.
Ez már sok nagyon.
Amúgy itt páran írták,hogy nálunk szinte alig kapni 980ti karit.
Hát persze,hogy nem,mert ennyit már vga-ért nem tud adni a nagy többség.
Ezért nem nagyon rendelnek.
A vége egy csúcskarinál az a 180 ezer.
Az a baj,hogy megszokják a gyártók ezt a pénzt amit elkérhetnek egy kártyáért aztán majd ennyiért lesznek a csúcskarik a jövőben.
Ilyet azok vesznek akik tele vannak zsével vagy a nagyon kockák akiknek a számítógép a barátnőjük.
És nem bántásképpen mondtam ezt.
Vehetnék én is egy ilyen karit de irreálisan sok érte ez az összeg szerintem.:/
Amúgy tényleg bitang kis kütyü.Nagyon eltalálta az Nvidia.
Summázva 150-180 ezer egy csúcskariért még elmegy de közel 300 ezer..........menjenek a picsába! -
válasz
regener #1964 üzenetére
En azert arra is szoktam gondolni, hogy majd le lesz cserelve es az ismertebb markak, nagyobb uzletekbol valo kartyak sokkal piackepesebbek.
Irta a kollega, hogy kozel lakik a hatarhoz, ez neki tok jo, de ha eladja a kartyat es megveszi mondjuk egy szegedi, neki nagyon nem lesz jo a szlovak gar, foleg, hogy lehet itt keveredes a torvenyek kozott is, mert gyanitom fogalma sincs senkinek, hogy mik a szlovak torvenyek a garizast illetoen. Ha gond van kit hivsz fel? Szlovak fogyasztovedelmet vagy hogy?
-
westlake
félisten
Ez a kép ismét felvet néhány kérdést. Legalábbis bennem.
Az utolsó FurMark verzió az 1.15.1.0. Ráadásul már ez is 2014 decemberi kiadású. Eleve nem értem, hogy miért egy szeptemberi verzióval tesztelnek/mérnek. Mivel a GPU-Z-t használja a program, nyilván egy olyan verióról beszélünk, ami még nem támogathatta (egyáltalán, vagy nem teljesen) a GM200-as GPU-t. Nem tudhatjuk, hogy melyik érték felel meg a valóságnak és melyik nem. A vizes 56 C° terhelés alatt elfogadható, nincs vele semmi baj. Viszont mi az az 1024mV? És mi az a 986MHz-es sebesség? Nyilván limit, de WTF?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Goddess of Victory: Nikke
- iPhone topik
- Eredeti játékok OFF topik
- sziku69: Szólánc.
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest