-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
regener
veterán
válasz
Savageboy #17615 üzenetére
Én is tőle, viszont az 5 darabos változatot.
-
regener
veterán
Nem akad még valakinek FDMF6823A MOSFET-je véletlen amit el szeretne adni?
Már csak Január közepén jön meg amit rendeltem, legalábbis papíron, gyakorlatilag majd kiderül. -
regener
veterán
-
regener
veterán
Nos, most tényleg eljutottam oda hogy eltolva (Max Table Clock feljebb/jobbra eltolva) a Boost táblát (és így a lépcsőkhöz tartozó feszültségi értékeket csökkentve) tesztelgettem a kártyát felengedve 1342.5Mhz-re:
Amint 1,1V köré megy a feszültség akkor kapcsol le a kártya, a fenti képen csak 1,062V-ig kellett neki az eltolt tábla miatt, s máris gyorsabb ugyanolyan hőfokon mint amin eddig 1139,5Mhz-en ment és nem is kapcsolt le, nemsokára jön a játékteszt még.
Persze az előző bios is megvan lementve, ha mégsem lenne így jó. -
regener
veterán
Az már valami belső kalkuláció alapján lesz tippre a fogyasztás/feszültség/terhelés/hőmérséklet limit értékek alapján hogy X értéken meddig megy fel a boost táblában ha adott feszültségen több lehetőség is van.
HWInfo64-el is jól lehet monitorozni, de feszültség limitet nem tudom elérni ilyen órajelen így nem tudom előidézni a fura fesz/boostlépcső anomáliád.A VID-re visszatérve most olvastam ezt:
VID has nothing to do with the voltage on the card.
VID usage is tied to the built-in hardware H.264 encoder found on GTX6xx and higher cards. (I am not sure if AMD cards have a hardware encoder on-die)
A way to show this is by setting the video format under "Video Capture" in Afterburner to NVENC (Nvidia cards) and then pressing the benchmark button under the "Encoder" drop down OR by video-capturing within a game.This will show usage since NVENC directly uses the hardware encoder on-die.
Azt mondjuk nem próbáltam hogy csökkentem a feszültséget a vBIOS-ban a lépcsőknél, hogy akkor is lefagy-e a gép átlépve a varázslatos 1150Mhz-es határt, na majd valamelyik nap.
-
regener
veterán
-
regener
veterán
Üdv, tulaja lettem Palit JetStream 980Ti-nek amely órajel függvényében lekapcsolja a gépet.
1000Mhz-es referencia szerű BIOS-al kaptam 1703Mhz-re levett memóriával.
A memória már az alap 1753Mhz-en van, annak állításával nem történt meg a fenti így biztosan a boost órajel hozza elő a nem kívánt hatást.A tegnapi órákon át való tesztelés után 1038.0 alap, 1114.0 boost és 1139.5 max boost órajelekkel stabil a kártya (1,5 óra BF4 ultra@1080p hibátlanul végigment).
A kártya nem járt 60°C felett a játék alatt.
Voltage / Power table és a Clock States a biosban a gyári Palitos értékeken.A többi pedig az alábbiakon:
Megjegyzés: így az 53-as boost órajelen megy, viszont az 58-as feszültségét alkalmazza rá GPU-Z szerint.Kérdezném, hogy javítható-e valahogy ez a jelenség vagy ez már nem?
Illetve, hogy ez vajon fog-e tovább degradálódni így állítsak már most kissebb órajeleket?UI: nagyon új nekem ez a BIOS írásos téma, de igyekeztem nem elbarmolni
Előre is köszi a válaszokat!
-
regener
veterán
Off, de mosolyogjatok egy jót: Oszlopos fúrógép + 980Ti
-
regener
veterán
WaterForce (és FuryX) [link]
-
regener
veterán
Off:
(Rainbow Six Siege open beta)
Na ide már elkéne a Titan X
KépPersze lehet eltúloztam egy kicsit a beállításokat
-
regener
veterán
válasz
kiszpista900 #8094 üzenetére
EVGA +1
S szerintem nem érné meg cserélni. -
regener
veterán
-
regener
veterán
Merlinnél van EVGA Hybrid ~320k
Ilyen áron szerintem viszont vicc kategória.
-
regener
veterán
válasz
rambustibi #4267 üzenetére
-
regener
veterán
-
regener
veterán
-
regener
veterán
válasz
rambustibi #3960 üzenetére
Neked Titan X-ed van, neki meg 980Ti, valószinűleg ez az oka.
-
regener
veterán
válasz
Yllgrim #3876 üzenetére
Ugyan csak 200 pont FS_ben, de ha megnézed a GPU-Z Core clockos grafikonját akkor sokkal stabilabban tartotta az órajelet fentebb mint az első képeden.
Amúgy ajánlom ezt a skint az Afterburnerhez, sokkal áttekinthetőbb:
nVidia Flat Skin
nVidia Flat Skin [BIG EDITION] -
regener
veterán
válasz
westlake #3767 üzenetére
Vagy kikapcsolták a Kboost-ot, berakták 1430Mhzre + az alapból magasabb fesz miatt mehetett feljebb is mert nem limitálta. Majd mikor végzett a teszt Kboost be, megvárjuk míg kisimul az 1430Mhz és fotózunk
Mert GPU Usage konkrétan nincs feltüntetve.Különben a ref deboostolt valahol egészen 1240Mhzre.
A Kingpinnél pedig 0% a Power grafikon végig, az mit is takar?
A dátumokat is elállították egymáshoz képest. -
regener
veterán
válasz
matteo_szg #3173 üzenetére
12°-al melegebb az ugyancsak álló ventis Zotac AMP! Extreme-től és 15°-el az MSI Gamingtől (szintúgy állóventi). Konkrétan nagyon meleg ez az idle hőfok, egy 20°-os szobában mérték.
Talán a hőcsövek nem elég hatékonyan vezetik el a hőt?
TUP tesztet várjuk meg, hogy ők mit mérnek a hőfokkal kapcsolatban.
-
regener
veterán
válasz
regener #3169 üzenetére
Ezekszerint nem csak az MSI küldött ki jobban OC-zott tesztpéldányokat mint amik kaphatóak lesznek:
Update: Shortly before finishing this article ASUS gave us a call. It appears that the retail units will be clocked 26 MHz slower at a 1190 MHz core and 1291 MHz Boost frequency. The batches media received are clocked at 1216 MHz on the core and 1317 MHz on the boost frequency (as displayed in this review). The faster mode can still be achieved by using the OC mode in their overclocking software. It is a little disappointing to not see the fastest advertised frequency straight out of the box.
(#3170) Gilthanas
Lekapcsolja, a 33DBa a többi összetevő alapzaja.(#3172) matteo_szg
Igen, viszont nekem akkoris soknak tűnik az a 48° idle és 82° load egy ASUS kártyához képest.
Ez az OC mode szerintem butaság, 50Mhz nem sok vizet zavar alapesetben. -
regener
veterán
Hát ez nem lett olyan jó hűtés...
-
regener
veterán
Így van, ez ilyen nesztek valami, minőséget meg majd a műanyagban lehet keresni hamár a fémburkolat nem jó mégha az feszített is a kártyán egy minimálisat...
Kinézetre is ilyen noname utángyártott márkának tűnik, a memóchipek pedig majd tyúkot főznek. Az előmelegített VRM pedig majd megmelegíti a levest ha kihűlne. -
regener
veterán
Ha már volt a lég vs játékvíz téma, akkor gondoltam bedobom ide ezt: Artic Accelero Hybrid II-120
980Ti és Titan X-hez is ajánlja a gyártó viszont eszembejutott hogy westlake amikor megvette a 2db TX-et akkor ő vett rájuk valami Artic 3ventis hűtést (talán ezt), de tapasztalatokat nem írt róluk.
Akik refesek szerintem nekik ezek is sokat segítenének ha valaki mégis érzékeny a hangra.
-
-
regener
veterán
válasz
akoska07 #2864 üzenetére
A Gigák sem szégyenkezhetnek. (Mégha ez csak adott tesztpéldányra is vonatkozik. A 970/980 is jól ment.)
(#2866) akoska07
Nekemse szimpi a Giga, orbitálisan nagyok és rondák, hiába mennek jól.
Csak megláttam ezt a kis izét a cikkben és gondoltam kiragadom.(#2867) TTomax
Feltüntették hogy kártyánként változhat és énis tudom persze, viszont ahol egyik kártya elfogy jelen példa esetében 1491Mhz-en, ott a másik is 1512Mhz-en -
regener
veterán
válasz
ScomComputer #2788 üzenetére
Ezt nem tudtam, de akkor legközelebb nemis linkelek semmit.
-
regener
veterán
- 1190 MHz -> Boost 1291 MHz
- Memória eff. 7Ghz
- egyedi nyák
- 14+3 fázisú tápellátás
- 2x8 pin táp
- dupla BIOS
- EVGA EV-Bot támogatás
- backplate
- Kimentek: HDMI 2.0, DVI-D, 3x DP 1.2
- listaár 700$ -
regener
veterán
válasz
#Morcosmedve #2656 üzenetére
Szerintem kb. a sehogy a válasz: [link]
-
regener
veterán
-
regener
veterán
-
regener
veterán
válasz
ScomComputer #2542 üzenetére
Megvan ki fizeti az idei áramszámlánkat
-
regener
veterán
-
regener
veterán
353.30 - WHQL /Win10
353.30 - WHQL /Win7-8 (bár egyelőre hiányzik)
-
regener
veterán
Na kinek van már 980Ti?
Egy PM-et írjon legyenszives
-
regener
veterán
-
regener
veterán
-
regener
veterán
válasz
rambustibi #1098 üzenetére
A build 10049-et vagy régebbit?
-
regener
veterán
Ha már annyira bencheltek, akkor van kész bench is a már linkelt NV-s GTA V tesztjéből kiragadva:
Command Line Tweaks
In C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Grand Theft Auto V, create the file commandline.txt, and add any of the following commands, with a space between each, to modify Grand Theft Auto V when it next loads.
-benchmark: Automatically loads the in-game benchmark instead of single or multiplayer game modes
-benchmarkFrameTimes: Output frame times from the benchmark to help identify stuttering
-benchmarkIterations x: Specifies the number of benchmark runs
-benchmarkPass x: Limits the benchmark to one of the four scenes
-benchmarknoaudio: Disables audio in the benchmark
-disableHyperthreading: Disables Hyper Threading on CPUs (i7 HT teszthez)
-goStraightToMP: Loads the game directly into a multiplayer match
-ignoreDifferentVideoCard: Prevents the game from resetting graphics options when swapping GPUs
-GPUCount: Specify the number of GPUs that should be utilized (hány kártyát használjon)To remove a setting and revert to defaults, simply delete it from commandline.txt, or delete the file itself.
Nem mindet másoltam be, a teljes leírás: [link]
-
regener
veterán
válasz
rambustibi #1001 üzenetére
-
regener
veterán
A topik tiszta hogy au X-ről szól, csak a titan keresésre egy 20 hsz-es titan topikot találtam és azért kérdeztem, majd meglett a 780/ti/titan rendes topik is.
Egy táblázatban felakarom sorolni egymás mellett hogy alakult mostanság az ilyesféle teljesítmény az elmúlt kártyákkal a GTX 5xx Fermi óta.
Viszont a memóriaértékeket kihagyom majd, mert az az alaplapi sávszéltől függ elsősorban, de pcie3-ban max 12gib körül van.
-
regener
veterán
válasz
#Morcosmedve #996 üzenetére
Igen ez, csak a Performance fülről, s a 980 topikba akartad szerintem
Az órajelek nem számítanak most.(#997) deicide
Thank you sir.Sima Titánja van vajon valakinek?Rossz topikot néztem megvan, írok odais. -
regener
veterán
Valaki lőne nekem a CUDA-Z Performance oldaláról egy képet?
1db kép kell csak a kártyáról.Összehasonlításhoz kell kíváncsiságból, több topikba is írtam.
-
regener
veterán
Viszont azért _még_ elég 4GB VRAM is 1440p-re:
-
regener
veterán
válasz
rambustibi #878 üzenetére
Itt jön ki az hogy nem egy i7 van alatta, ugyanazon a 720P teszten most mértem egyet énis, eléggé szerény gépemmel. Viszont a procimat 1%-al jobbra értékelte mint a tied, pedig ez csak egy ~4GHz-en járó i5.
A CPU PhysX teszten 3X annyi pontot kaptam mint te.Illetve a ramodat bekéne álítani CL9-re, mert csak CL11-en megy.
-
regener
veterán
-
regener
veterán
Itt meg kuponozhatóak az árak, bár nemtudom ennyit vesz le: [link]
Enter code: CAKE40
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG 3070
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest