- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigilante
őstag
válasz
Laraxior #15897 üzenetére
Én ezért is gondolkozom egy 2. GTX 980 Ti-n erősen.
Csak a PCI-E 3.0 8x -as SLI, így ezzel a 28 szálat kezelő 5820K-val kérdésessé teszi a dolgot. Az SLI mostani hiányos támogatottságáról meg nem is beszélve. Csak az 1080 Ti ára az meg félő, hogy alsó hangon 300 lesz.
És az 1080-nál egy 15-20%-al ha gyorsabb lesz. Akkor meg az 1080 inkább, amikor már 140-150 körül megy.
De reménykedjünk az ellenkezőjében.
-
Laraxior
titán
Mérnék, de:
1.: Nem tudom, hogy játék alatt bírja-e ezeket az órajeleket, tekintve BF1 alatt is csak 1540/7800-on megy. (24/7) Tekintve azért eléggé hidegben volt csinálva a teszt
2.: Nincs meg a Division
Láttam le volt értékelve Steamen, de nem ismerem annyira, hogy megvegyem.
-
-
Laraxior
titán
Jó reggelt, Guten Morgen!
Szép időre ébredtünk, Frankfurt -7°C-t mutatnak a hőmérők odakint...
Nézzük mit mutatnak a benti "hőmérők"
Unigine Heaven 4.0:
3D Mark FireStrike:
Egy 6700K-val jobb pontszámot lehetne összevadászni, de a VGA GPUnak ez a vége, 1600MHz-et nem bírja, még így sem, hogy terhelés alatt 20°C alatt marad.
Tehát 1590/8000MHzCPU/RAM: 4500/2000MHz
-
tipuka
addikt
szervezzetek egy túrát a déli sarkra, ott tuti meglesz az 1600mhz.
-
DigitXT
félisten
A szó, amit kerestek: harmatpont.
(A hardver nem "izzad".
) Kicsapódni a
levegő páratartalma tud egy adott felületre, amely hőmérséklete a harmatponti
hőmérséklet alatt van. Ha rányitod az ablakot a vasra, még nem fog párásodni.Általában akkor van a legnagyobb gond, ha kompresszort/"chillert" használsz,
ami (aktívan) a szobahőmérséklet alá hűti a felületet: ventivel ilyet nem lehet...
Ha kinyitottad az ablakot, akkor azzal a szobahőmérsékletet is lecsökkented.
(Továbbá a benti párás levegőt szárazabbá teszed - ezért is jó szellőztetni.)
Úgy tudnám elképzelni, hogy gond a pára, ha kirakod a radiátort miközben a
szobahőmérséklet, és a benti relatív páratartalom változatlan, de a víz lehűl... -
NFree
addikt
válasz
F e Z o #15871 üzenetére
Télen én ültem már kint reggel 5-től 8-ig az udvaron(-5fok), s teszteket futattam, kint nem volt gond a prával , egyedül akkor volt mikor utánna bevittem a melegre , de megvártam míg átmelegszik megszárad s annyi.
Persze nyáron egyböl kicsapódik a hideg a melegben , de ugye kint nem tud annyira felmelegedni hogy nagy legyen a külömbözet s ugymond megizadjon a rendzser (szerintem)
(#15867) Laraxior
Várom az eredményeket . -
Laraxior
titán
Bekapcsoltam a gépet, 14°C a GPU
Lehet be kellett volna csuknom az ablakot éjszakára? (-6°C )
Asszem itt az ideje meglépni azt az 1600MHz-es GPU órajelet -
ÁdiBá
veterán
De hogy tud kétszer annyit!
Testvérem egy az egyben ugyan olyan gépet rakott össze 6700K - val 1080 al mint nálam van csak GTX980Ti-vel használom még.Érezhetően gyorsabb a 1080 néhol.
De egy lépcsővel, ennyi, vége.
Nekem nem is az a bajom. Hanem az hogy 13 FPs ment nálam a mafia 3 maximumon kimaxolva bizonyos szakaszokban 980Ti-vel, bratyonál 18 fps volt. Mondom tényleg gyorsabb a kártyád, csak a hajunkra kenhetjük mind a kettőt.Lásd Titán-ra rákerestem ott az már 28 FPS, dupla 1080 hoz a Titán ha olyan az igénye a játéknak, akkor már nem is drága a 3-4 kiló érte.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy UHD kijelzőhöz célszerű HDMI 2.0 kábelt beszerezni a GTX980Ti kártyához?
Igazából csak filmekre használom a TV-t. Azok meg csak 24 FPS tudnak úgy tudom. -
keIdor
titán
válasz
akoska07 #15854 üzenetére
Szerintem az első majdnem kompromisszummentes kártya 4K-ra az a Titan X Pascal, semmi más, de annál is játékfüggő, mert van olyan játék, ahol azzal a kártyával is vissza kell venni egy-két dolgot a 60fps-hez. De van olyan is, ahol már semmit, Battlefield 1, Gears of War 4 ilyen például.
Egyébként Battlefield 1-be beírjátok a konzolba, hogy render.drawscreeninfo 1 és írni fogja, mekkora felbontásban renderel a GPU, és akkor kiderül, hogy a scale százalékkal mennyi módosult fel, vagy lefele.
Szerintem BF3, BF4, BFH-ban is működnie kell ennek a parancsnak. -
VTom
veterán
válasz
Laraxior #15849 üzenetére
Ha a 100% a natív, akkor marad a kérdés, hogy a 200% mire vonatkozik? A pixelek számára, vagy a felbontásra?
(#15854) akoska07 én 1440p-n nagy megelégedéssel használom, szerintem erre a felbontásra töéletes a 980Ti. A kisördög motoszkál néha, hogy kellene helyette 1080, de szerencsére most mások a prioritások anyagiak terén, így elhessegetem a gondolatot, hogy azért a plusz teljesítményért irreális árkülönbözetet fizessek.
Pár dolgot állítani kell az újabb játékokban, de nekem pl. az nvidia PCSS helyett High árnyékokat használni, vagy ultra tükröződések helyett high-t használni nem számít kompromisszumnak.
Egyébként 4K-ra kevés azért a 1080 is, nem? -
válasz
Laraxior #15853 üzenetére
Ez mindig is így volt.
Be lehet állítani vga és felbontás úgy,hogy játszható legyen.Már majdnem megijedtem,hogy a 1080 helyére vissza kell raknom a 980Ti-t,mert jobban hajtja real 4K-n.
Első dolgom az volt amikor megjött a 1080,ahogy a division volt úgy toltam rá real 4K monitoromra,és kevés volt.Jó a 980Ti ez nem kérdés.
De a jó élménytől messze van 4K-n.
Erősen kompromisszumos,persze ez játék függő. -
Laraxior
titán
válasz
akoska07 #15851 üzenetére
Elégnek nem eleg, mert mint ahogy irtam kompromisszumot kell kötni.
BF4 es Hardline eseteben sokat...
GTA5-nel eleg a szűrőket kikapcsolni, mig BF1-nél lejjebb kell venni ezt azt ha 60 FPS felett szeretne gamelni az illető.
Tehát nem elég, de el lehet vele lenni, okosan beallitva a jatekokat.
Ultra graph settingsre es millio szűrésre nem eleg, de ugye vannak köztes megoldasok, nem csak low es ultra high beallitasok vannak.Amugymeg nincs min csodalkozni, még mindig a masodik-harmadik legerosebb VGA a piacon (TitanX-ek, 1080) 1070-el meg kb egy szinten, tehat azt nem szamolom erosebbnek (az enyemnel, mg itt pár igen jo 980Ti-nél ugyse erősebbek
)
-
Nem biztos,hogy jól értem,de azt szeretnétek mondani,hogy a 980Ti már 4K-ra is elég ?
-
Laraxior
titán
42% csak a betaban volt, az amiota kint van a teljes jatek azota 100% mindenkinek a nativja, tehat akinek 4K monitorja van annak 8K lesz a 200%.
Biztosan a felbontast allitja, mert rengeteg video van youtubeon is amik az emlitett 8K-ban futnak, felskalazva.
Atcuccolnek a masik szobaba, mert ott 4K tv van, de nem igazan eri meg szetszedni a masinat.Van ott 980Ti-vel egy halom teszt UHD-ban... Megallja a helyét nem kell aggodni.
-
VTom
veterán
válasz
Laraxior #15847 üzenetére
Az nvidia DSR-nél 4x szorzót ír a 4k-ra, ott úgy kell megadni, hogy a natív felbontás hányszorosa.
Játékokban szerintema motoron múlik. A BF1-nél írták egyébként azt is userek, hogy a 42% skálázás jelenti a natív felbontást, és onnantól minden fel van skálázva.
Tesztekben meg nem is írnak erről, ott a natív felbontás százalékárül beszélnek, szóval én már végképp nem értem mi van
-
Laraxior
titán
Itt is kb 50FPS-t ir UHD-ra... Raadasul az enyem magasabb orajelen is jar...
Hardline teszt is stimmel mert olyan 35FPS körül megy, wzert nem UHDra van skalazva, 200%-ra, hanem 150%-ra.
Egyebkent jo a kérdés hogy mit kell felszorozni, a pixelszamot, vagy a felbontast
De megnezem majd nVidia DSR funkcioval, azzal biztosan a felbontast lehet allitani. -
eszlenyek
tag
Én is így gondolom, ha petig tényleg a 200% azt jelenti, hogy hány százalékot skálázzon rá extrában azt az jelentené, hogy az eredeti pixelszám 3-szorosa lesz az új, de még az is csak 6 millió, szóval nem 4k.
Egyébként nekem úgy rémlik, hogy az nvidia valamelyik tooljában lehet custom felbontást adni (talán az experience-ben).
Laraxior
Esetleg tudnál úgy egy-két tesztet dobni?
Vagy igazából bárki innen -
Laraxior
titán
válasz
eszlenyek #15836 üzenetére
Az a helyzet, hogy mind a GTA5 mind a BF1 FullHDban nem igazán használja a GPU-t csak 60% körül, ha felskálázom, akkor igaz sok FPS veszteséggel jár, de a GPU szinte végig 95% felett jár.
Elég sok grafikont nézegettem, mentegettem el.
GTA5-nek elég az 50-60FPS, mert nem egy pörgős játék, tekintve, hogy online játszom, és csak baráti sessionben, de ott a szűrőket kikapcsoltam. Megjegyzem, hogy ott lenne magasabb érték is, nem csak 200%, hanem 250%-ot lehetne skálázni, de azt nem bírja már.
BF1-ben is kikapcsoltam a szűrőket, de ott nem tapasztaltam akkor FPS bónuszt, viszont a 180%-os felskálázás miatt csak 95-100%-on megy a GPU, szűrőkkel megy szinte végig 99-100%-on.BF1:
Azért így már elég jól látszik a grafikonon, hogy nyugodtan mehet alá a 4K monitor, ha elég az embernek az 50-60FPS, de kompromisszummal el lehet érni a magasabb értéket is.
-
cyberkind
félisten
válasz
keIdor #15839 üzenetére
Igen, valóban érdekes mert nálam csak pár driver óta kell a DDU, hogy minden klappoljon, addig meg csak tiszta telepítéssel felnyomtam és minden oké volt, most meg csak a baj van lassan ha nem kapom le DDU-val a régit, az NV szar útra lépett szoftveresen, vagy nálam user error van de nem hiszem a driverek minőségéből.
-
keIdor
titán
válasz
cyberkind #15838 üzenetére
Ez a DDU is érdekes, van egyszer a saját gépem, meg van még két gép, amiben szintén GeForce van, rendszeresen használom őket, sosem kellett DDU. Mindig rátelepítem a régire a drivert mindhárom gépen és jó.
1080, 980Ti, 780Ti a három kártya. Experience mindhárom gépen van.
-
eszlenyek
tag
válasz
Laraxior #15831 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy például a star wars battlefrontban is 100%-ra volt állítva a skála alaphelyzetben, de most nem akarok teljesen hülyeséget írni.
Például a Ryse, igaz hogy minden maximumon volt, azért már rendesen megizzasztotta a kártyát (45-60fps) még full hd-n is. Na most ha a GTA pár filter kikapcsolásával 4K-ban fut, akkor ott valami nagyon jól van optimalizálva a játékmotor alatt.
Ezt most tényleg nem kötekedésként írom, hanem tényleg érdekel már ez a felskálázós téma. -
cyberkind
félisten
Új driver-rel van valami gond vagy mehet fel nyugodtan?
-
eszlenyek
tag
válasz
Laraxior #15828 üzenetére
Az 1080p az 2,047,300 pixel na most annak a 200%-al felskálázott változata 4,147,200.
A 4k felbontás pedig 8,294,400, hisz az 4 darab full hd "résszből áll össze".
Míg az általam is említett felbontás is (3440*1440) 4,953,600 pixel.
De ezt én gondolom így, javíts ki ha tévedek. -
Laraxior
titán
Nem értem, hogy honnan vetted ezt a felbontást, amikor odaírtam, hogy melyik hány %-al van megnövelve.
GTA5: 4K (3840x2160)
BF1 esetében ~4K a felbontás (3456x1944)
BF4 és Hardline: 2880x1620Ezért is akarok 4K monitort venni, mert úgyfest elég lesz a VGA. Azt hittem a BF4 megfekteti, de nem különösképpen zavarja.
-
VTom
veterán
válasz
eszlenyek #15825 üzenetére
Amit szerintem ilyen felmbontáson már kikapcsolhatsz, az az élsimítás, vagy elég az FXAA, sokat fog hozni.
Plusz az nvidiás nyalánkságok, árnyékok főleg.
Ha van lehetőség a játékban, akkor a volumetrikus köd, és a tükröződések kisebbre kapcsolása is sokat szokott hozni.
Ezeknek a hiányát játék közben szinte észre sem veszed. -
VTom
veterán
-
eszlenyek
tag
Sziasztok,
Esetleg van valaki aki Giga G1 Gaming 980ti-vel (mellé egy I7-4790K) váltott 1080p-ről UWQHD-re (3440*1440)?
Sajnos az alaplapom garanciáztatni van, szóval felskázáva nem nagyon tudok tesztelni.
Valaki tudna esetleg egy két benchmark eredményt megosztani itt?
Előre is köszönöm -
Vigilante
őstag
Háhá, remélem ezek a hírek, kicsit leverik az 1070/1080 árakat, mert akkor a lassan érkező 1080 Ti ára is hamar meg fog indulni lefelé.
-
törölt tag
Nálam tökéletesen működik az új driver.
-
Milka 78
nagyúr
Az új driverekkel itt is van gond vagy csak a "pacalosok" szívnak?
-
Rasiel
senior tag
válasz
Vigilante #15802 üzenetére
Akkor egy körrel le vagyok maradva.
Tudom, OFF ebben a topikban, de azért rákérdezek: 2600K -> 5820K-ra való váltás esetén főként mit vettél észre akár a Mafia 3-ról, akár más játékról beszélünk? Min. FPS-ek jobbak lettek, jobban használják a VGA-t a játékok, stb.? Jövőre én is tervezek váltást egy i7-re, amivel szeretnék hosszabb távra tervezni.
-
Rasiel
senior tag
válasz
Vigilante #15800 üzenetére
1080p, High beállításokkal játszok vele egy GTX 1070-el. A fix 60 FPS nálam nem kikötés, ha az alá benéz egyéb esetekben az nem probléma. A stabilat én speciel úgy értettem, hogy nincsenek hirtelen FPS esések, zuhanások, amit pl. eléggé megérez az ember és idegesítő, valamint játszhatatlanná teszi a játékot.
Szerk.: i7 920-ról váltottál? Mert, ha jól emlékszem, akkor az volt neked egy jó darabig.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest