- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Innen kapartak ki. Anyosulesen ultem, az az oldal kapta el a masik autot. Örülök h egyelőre csak zuzodasaim vannak,de ha nem szűnik a fajdalom akkor vissza rontgenre.
Pedig már készültem a VGA piszkara, szereztem egy regi AMD processzorhűtőt, azt felapritom, hogy hutse azokat a kis egy sorban levő bizbaazokat. (fetek? Vagy micsoda, de azok melegszenek, mert a gyari huto is hűti. ) Meg az a pár ramsuni hianyzik... Csak hát felbemaradt a project
Vagy ket hetig ugyis itthon szikkadok, igyekszem kihozni a legjobbat... Magambol es a VGAbol is. -
Laraxior
titán
válasz
ScomComputer #14393 üzenetére
Tegnap szedtek ki egy rommátört autóból, akarmennyire is szeretnem osszerakni nem igazan megy a dolog
-
Laraxior
titán
A felszereles várat magára sajnos.
-
Pug
veterán
-
NFree
addikt
Van valakinek 980ti kingpin a topikban?
-
s912
aktív tag
valami nem OK, mert alapjáraton 50 fokos a VGA.. Tény, hogy windows telepítés óta CPU és VGA is cserélve lett a gépben (CPU esetén először csak 4 magot láttam, aztán hosszas keresgélés után /4 mag volt beállítva msconfig-ban/ sikerült és láttam a 4mag/4szálat. VGA esetén 980-ról cseréltem Ti-re, és a driverek mindig uninstall/install). Érdemes lenne újrahúzni a windowst? Vagy tényleg szükséges lenne újrapasztázás, 3-4 hónapos kártya esetében?
-
Laraxior
titán
Kaptam emailt h ma erkezik a Corsair hűtő a GPUhoz
Sajnos a testi epsegem nem engedi hogy osszekalapaljam a vgat meg a vizet
Meg még ramsunit is kell szereznem par darabot, az elmaradt, illetve csak rez van itthon, amibol 8 olyan nehez mint maga a vga -
cyberkind
félisten
Valaki tudja esetleg próbálta rajtam kívül ezt a Quantum Break nevű játékot?
Még a 980TI-vel is droppol fullon, de a játék ocsmányul néz ki minden beállításon, de legalább már megvan a 60fps játék közben a sok javításnak hála, ehhez képest még az első körös Batman is tökéletes volt, nemhogy a mostani. -
Laraxior
titán
Asszem abban megegyezhetünk, hogy az enyém a legmelegebb a custom hűtésűek között.
Valami el volt mozdulva, vagy hasonló lehetett vele, de már megáll 75°C-nál max. -
Pug
veterán
Az is lehet, hogy nem a paszta a para, csak rosszul fekszik fel a kártyára a borda.
Ha jártas vagy benne, csináltál már ilyet párszor, akkor nyugodtan lépd meg.
Ha nem túlzottan van benne tapasztalatod, akkor tartsd meg utolsó lépésnek.De a 92%-os venti fordulat nekem ott valami contacthibáról árulkodik.
-
s912
aktív tag
válasz
killer095 #14364 üzenetére
van benne valami, mert én is ezen gondolkodtam. Azt viszont könnyen tudom orvosolni.. Leveszem az "előlapját"
szerk.: megnézem milyen hőfokokat produkál előlap nélkül és annak függvényében szükséges tovább "kálámbóskodni"
van ára ennek a(z) CM mastercase 5 pro-nak.. az igen..
-
killer095
őstag
Nem leszólni akarom azt a házat, de el lehet gondolkozni előről mennyi levegőt szívhatnak a nagy statikus nyomású akasák, mikor elöl full zárt, és csak kis szellőzőkön tudnak levegőt pumpálni maguknak! Persze szépen néz ki meg minden, csak kb egy forintot nem ér az a megoldás, sokkal jobban érezné magát a vga és amblokk a rendszer is egy nyitott elejű házban teszem azt CM mastercase 5 pro, storm tooper, vagy a többi, amiből dunát lehet rekeszteni! Ez így egy funkcionálisan balga dizájnház semmi több!
Ez persze magánvélemény, de szerintem nagyban hozzájárul a dolgokhoz! -
s912
aktív tag
fullon hajtva a ventik (2x140-es elől /hideget szív be/, felül 140-es /meleget fúj ki/ és hátul 120-as /meleget fúj ki/, csak 1-2 fokot hűl a VGA.. máshol azt írják, hogy teljesen OK a 67-68 fok.
esetleg még a VGA alá, SSD fölé (csak nemtudom hogy rögzítsem) egy hűtő.. Vagy oldallap-csere és oldallapra hűtő?
-
s912
aktív tag
Már feltettem a "ventilátorok" topic-ba is, de hátha itt is adtok segítséget:
msi 980 Ti gaming-emet hogy tudnám még jobban hűteni? 2560x1440 felbontásban, doom alatt 67-68fokot mutat az AB (92%-on pörögnek a ventik). -
P.e.t.ya.
senior tag
B@romság lenne 2db 980Ti-ről 2db 1080ra váltani? Vagy annyira nem, csak a mostani árakat tekintve futykos ötlet? Tanácstalan vagyok...
-
killer095
őstag
válasz
-Solt- #14351 üzenetére
Millió egy topikban le lett írva a miértje hogy miért is halovány a Ti, kicsit elgondolkozik az ember, rájön hogy ha még jobban megvágják a gp102-őt akkor az 1080 hoz képest lesz talán ha 15% előny, és ezért nem fizetne a kutya sem 300k-t, és a titannak sem állítanak vetélytársat, hozzáteszem jövő tavasszal már szállingóztak a hírek hogy jön a volta, minek akkor még egy high end vga mikor a termékpaletta le van fedve így is, konkurencia meg a fasorba sincs...
-
s912
aktív tag
Van értelme lecserélni a VGA-mat 1080-ra? Az, hogy csak 256bites (a mostani pedig 384bites), végeredményben mindegy? Vagy várjak a 1080 Ti-re?
Persze, tudom, saját döntés, csak segítsetek lécci
Így is már csak 100e Ft buktával tudom eladniIlyen ez a popszakma..
-
Laraxior
titán
Alakul ez...
-
-
Laraxior
titán
A power limitet ki kell tolni? Illetve a plusz feszültség számít valamit?
Telepítettem Win10-et de nem nagyon akar több lenni a pont... -
deadwing
addikt
válasz
killer095 #14336 üzenetére
1 dolgot tudok elképzelni csak, ezt pedig saját tapasztalatból jön.
Akármit is csináltam, RGB teljes színkép stb, AMD-vel a filmnézés szép kontrasztos, NVIDIA-val -és Intellel is!- pedig homályosabb, kb mint itt.
Ha az ember a felvett videót a 2 gépen külön szerkesztette, még ezt is el tudom képzelni, hogy ez lett az eredménye. Lehet ki kéne próbálni?
Egyébként game alatt én nem látok különbséget, de mint mondtam filmnézés alatt tényleg ez van... Olyan mintha a gamma lenne elbaszva, vagy mintha csak sötétebb lenne, de nem, mert a fényerővel hiába variálok, nem lesz olyan szép a kép mint AMD-vel.
Nyilván ezt nem egy lcd monitoron kell tesztelni, hanem egy jobb plazmán, ahol a valós kontraszt valóban adott.Egy biztos, a körülmények ismerete nélkül ez a videó semmit sem ér.
-
killer095
őstag
Utólagos elnézést a topikgazdától a kirohanásért, ha gondolja törölheti, csak sajnos ilyeneket sem a vs-ben sem a másik oldal topikjaiban nem lehet leírni mert jön a banhammer!
Ezzel együtt abban is egyet értek hogy NV oldalon is vannak, emberek akiknek csörgőt adnék a kezükbe nem billentyűzetet! -
killer095
őstag
válasz
keIdor #14338 üzenetére
Igen, az R600 óta mondja a mai napig életbe lévő dolgokat a jövőről.... Csak annak már 10 éve, és a kocka még sem fordul, és nem is fog! Én nagyon szerettem az ATIT, Nem az AMD atit, a régi csapőatot akiket felvásárolt asz AMD
9600xt, 9800xt, x850xt, mind egy legenda volt, mindet birtokoltam, és csak úgy hasítottak, akkor még a mának gyártottak az ATI kártyák, jól emlékszem hogy akkor váltott az agp, pci-e-ra, de az x850XT még akkor is a topban volt! Most meg tömérdek tranzisztort pazarolnak el a jövőbelátó technológiai baromságokra, ezzel együtt megugrik az energiaigény, és mindehhez még hozzá jön hogy a kutya nem fogja kihasználni a ficsőröket!
Ezen is túlmegy az hogy olyan pocsék marketing társul a brandhez hogy a marketing menedzsernek minimum golyó illetné a homlokát!
Konkurencia nélkül nekünk is szar, ez tény, örülnék ha lenne, normális árverseny,, és mint régen user a userrel normálisan meg tudná vitatni a saját vgajanak a történetét! Nem habzó szájal, mutogatva, bizonygatva! -
keIdor
titán
válasz
killer095 #14336 üzenetére
Kérlek tisztelettel ez a több éve tartó A..tizmusnak köszönhető, meg annak a néhány követőjének. És csak hogy ferek legyünk az nV oldalon is vannak ilyenek, itt azzal van a baj, hogy a főszerkesztő nem független, hanem az egyik irányban elfogult. Olyan emberekből kéne több mint gbors (
) fórumtárs.
Szándékosan nem írom le az A kezdőbetűs urat, meg a hozzá tartozó "izmust", mindenki tudja kiről van szó.
-
killer095
őstag
válasz
Erdei88 #14334 üzenetére
A bemutatott videóben senki nem tudja miként lettek összevágva a dolgok, senki nem tudja hogy hogy készült, de egy fasza kapaszkodónak jó lesz, csak hogy legyen mire fogni azt hogy miért is olyan az AMD amilyen, és miért is gyorsabb az NV!
Borzasztó hogy Magyarosrszág legnagyobb informatikai lapcsaládja itt tart ahol, a színvonal a föld alatt van, tele van okoskodó emberekkel, tele van önjelölt youtube sztárokkal, ma már mindenhol ezt olvasni, tesztek a csatornámon, nézzétek meg a csatornámon
Arról nem is beszélve hogy más oldalak ezen a közösségen röhögnek, mert itt az AMD ha a szart tenné az asztalra, még az is jövőbe mutató, és fasza lenne! -
Laraxior
titán
válasz
keIdor #14325 üzenetére
Más bajom is van ezzel a hűtővel, megpedig az alaplapon lévő ssd kapja a levegőt, es jatek kozben olyan 50*C-ig megy fel. Ugy hogy nincs is hasznalatban, mert a jatekok a satas ssdn vannak
Tehát mindenkeppen kell neki a viz.
Ujrapasztaztam, de csak valami noname pasztat talaltam itthon. Megnyomkodtam a bordakat, a hőcsöveket, levettem a muanyag burkolatot is a ventikkel.
BF4 durvan jol megy. Kiprobaltam 200%-os resolution skalaval. Nagyon szép. Csak ugy már akad, ezert 150-re tettem vsync on, 60 FPS meg is van a GPU hasznalat olyan 85-90% körül van, de igy legalabb nem esik be 60 alá.Pascalba ez a legkevesebb... Ott allando felügyelet van ahogy latom
-
keIdor
titán
válasz
Laraxior #14316 üzenetére
Én mondjuk +20MHz miatt nem bontanám meg, ez a hőfok már korrekt, vissza tenném 1500-1520-ra és az lenne a 24/7. Amúgy az előző gazdája is újrapasztázta, te szétszedted és -10 fok? Lehet freestyle kolléga nem tud pasztázni?
Amúgy nehogy trollkodni gyere a Pascalba, nem szeretném ha elindulna a lavina azt törölgetni kéne.
-
ffodi
veterán
válasz
teglasatesz #14320 üzenetére
-
Laraxior
titán
Szárnypróbálgatások
1550/7200MHz
Lemaradt a lényeg:
Graphics score
20 266
Graphics test 1
97.90 FPS
Graphics test 2
80.11 FPS -
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
368.81-nél érdemesebb újabbat feltenni? Vagy azok már csak az 1000-es szériát javítják?
-
deadwing
addikt
Volt valami elcseszés a legújabb driverben?
Azóta idle 140W-ot zabál a gépem, kártya 1114MHz-en megy folyamatosan desktopon is, noha semmi nem indokolja. -
P.e.t.ya.
senior tag
válasz
teglasatesz #14305 üzenetére
Kilövöd a gépet azt alszol. Spanod minnyá válaszol, tudni fogja a kedvenced figyeld meg
-
Laraxior
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Mini-ITX
- Nők, nőügyek (18+)
- SSD kibeszélő
- Malwarebytes Anti-Malware
- További aktív témák...
- ELADÒ: MSI RTX 3060 TI GAMING X
- ASUS 4070 Dual OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ASUS GeForce RTX 4070 12GB Dual White OC Edition
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest