- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tipuka
addikt
ő építene szeretne, egy valami gpu block-ot (teljesen fekete csúnya is jó) meg ezt mutatta mellé, hát én fogalmam sincs ez jó-e...
(én jobb ötletnek tartanám inkább egy szép rgb-s vga-ra az update-et a 980 ti-ről, mint vízzel szórakozni, de hát nem vagyunk egyformák) -
KAMELOT
titán
Azért egy 2080Ti KINGPIN-t elfogadnál!
Más: BF 5 ingyen kaptam hozzá a kártyához.
-
Twesty
csendes tag
Csináltam a kártyát BIOS flash-t is, a gyártó álltal kiállított legfrisebb, tiszta BIOS van rajta, és így is ez van, sajna.
Nem az a kártya volt, viszont hasonló problémákat közölt. Megérdeklődtem a garanciát, ma viszem el LeC kollégához további tesztekre, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle. Szimplán hibás memóriára gondolok, más aligha. Köszönöm az eddigi segítségeket!
-
Apollo_21
addikt
Igen, csak azokat éri közvetlen gap-pad segítségével a borda.
Amit észrevettem így 3. szétszedésre hogy a gpu-t fogó csavarok ellenrésze hozzásem ér a nyákhoz, tehát eléggé húzni kell a csavarokat hogy tuti legyen a kontakt, ez is lehet az oka hogy nem hűt valami fényesen, bár most koppra téptem a csavarokat tuti ami bizti...így sikerült belőle 4órás gtaV után a max 70fokot előhozni.Így most még lentebb tudok menni a venti fordulattal is amíg nemlesz melegebb az idő.
Első megoldásnak egy halott kártya dcu3 bordáját gondoltam, és megvágni a fet-ek után, a gpu részt kompakt hűtené majd.
De jobb volna egy alphacool hf14 mosfet vagy hasonló blokkot nézni rá.
Az annyira nem is vészes sem árban sem "faragás"-ban.
Furattáv kérdése az egész. -
Milka 78
nagyúr
Alapfesz 1450 és koppig feszelve ment a fenti órajelen.Köztes értékeken is próbálgattam,de mivel a kopaktal kilőttem a boost lépcsőt,így ez lett a legjobb megoldás.
Értem mire gondolsz,de ez nem 1080-as.Ott agyrém a hőfok/fesz miatt a boost 3.0.Itt még lehetett tolni neki amit bír egy jó hűtéssel.Vicc,hogy 24/7-re lehet jobban jársz egy alulfeszelt gpu-val mint egy megfeszelt,oc beállítással.Nem is tetszik a Pascal,jobban szerettem a Maxwell-t. -
Milka 78
nagyúr
Az nálad a teteje lehet,de a Lightning hűtése/felépítése más tészta.Jellemzően "alsóbb" kategóriás 980ti-ken tud segíteni,ahol jellemzően dobálja le az órajelet a hőfok miatt.
Nekem a boost lépcső/hűtés miatt 1490 körül ment.A FrostFlow-al 1530-1540 körül használtam 24/7-re.Benchre 1550 volt a vége.Egyik esetben sem értem el a boost lépcsőt és ugye mindezt halkan tette.
Mindez természetesen koppig feszelve/limitelve. -
MaxxDamage
félisten
Nekem egy új hűtés is megfelelne, ha úgy rendbejön a baja, bár kétlem. GPU terhelést nem jól jelzi. Paneltérkép és kapcsolási rajz alapján többet tudnék, de mind1 is, mert ezt majd a szakszerviz megoldja.
Új nV széria mikor jön? 1080Ti Poseidon nagyon bejön, de most nagyon drága...
MD
L -
MaxxDamage
félisten
Karival úgy semmi gond nincs, gyári OC-n közel 1500-on teker és nem is meleg, szóval húzás szempontjából még nem próbáltam, mert gyári értékek is megfelelőek/elegendőek.
Csak ez a fránya Matrix RGB ami zavar, de nagyon...(és ha már garis, akkor miért ne érvényesítsem a gyári garit?)
MD
L -
F e Z o
veterán
Azért mert a 980Ti-nél 8+8+6 tápcsati van bekötve, még nem fog többet fogyasztani, max vmodos extrémtuningnál.
A húzott konfigom 380-400W-ot vesz ki a konnektorból Battlefield 1 alatt, de a gold fsp tápom hangját nem nagyon hallani a 6db 600-as lepa, amik szintén nem hangosak a radikon. -
Cane
őstag
Vegyél inkább watt mérőt.
És igen, a fogyasztás... Erről is van egy érdekes videó, éppen bányászás közben vizsgálják az 1080 és a 980ti fogyasztását:
1080 (224watt)
980ti (231watt)
Mondjuk nincs bányász tapasztalatom, nem is vágyom rá, de azért a fogyasztási adatok eléggé beszédesek. Mennyi is a különbség?..
-
Dojcs
tag
Plusz feszültséget csak akkor kért, ha 1950 MHz fölé emeltem a memóriát. Igazából stabil volt anélkül is, de egyszer-kétszer hibázott. +3 mV-al viszont nem. Érdekes amúgy, hogy mem OC-hoz a GPU feszt kellett emelni. Na de mindegyis talán
Ha a memóriát nem piszkáltam úgy 1520 MHz-ig ment feszültség emelés nélkül. Viszont egy-két hiba bevillant ott is. Nagyjából 1510 MHz a boost vége fesz emelés nélkül.
Nem akarom nyúzni, bőven elég nekem amit alapból tud. Csak kíváncsi voltam -
-
kasa85
őstag
Rendben akkor marad a gari
Felveszem a kapcsolatot a volt gazdájával azt megnézetem mi van a kártyával,de eddig lekopogom nincs hiba Windows 8.1 alatt
Lehet csak túlmelegedés volt az oka,vagy zárlat.(#16530) Laraxior
Megértelek,és átolvastam még egyszer
A lényeg nem pszichoszomatikus,és nem beképzeltem magamnak.
Képekkel,és tényekkel ott a másik totyikban alá támasztottam.
Én is csak találgatok mi lehet,de van alaplapi VGA kártyám.
Azzal nem csíkozott a Windows 10.
Megértem miért írtál fentebb azt amit,de a lényeg segítséget kérek nem Diagnózist
Tényleg nem tudom mi van a VGA val szívesen,ha engednéd át vinném azt meg néznék csak Debrecenben vagyok ami messze lehet,és esélyem nincs a tesztre. -
Laraxior
titán
Win10 betöltőképernyőnél van baja, a többi csak játékbug.
Ez a télen hideget kapott, meg ordas hülyeség.Annak viszont van alapja, hogy a hőingadozás miatt hamarabb meghal a VGA. Igen, csak nem 2 éven belül, hanem 4-5. Tehát ha most veszel GTX580-680-at akkor ott már előfordulhat nagyobb valószínűséggel.
Még azt is megkockáztatom, hogy nincs a VGAnak semmi baja, vagy csak drivergond, vagy hipochondria
-
Laraxior
titán
Ennek nem lehet adni plusz feszt. Van belőle olyan verzió aminek igen, de olyannal még nem találkoztam se ebayen, se máshol.
Így marad az enyémnél az alapfeszLáttam, hogy vágyol a Kaby Lake-re. Játékhoz bőven elég a te CPUd is hidd el. Én is alapon használom a 7700K-t. Persze az újdonság ereje...
-
Laraxior
titán
Neeem, én nem megyek ki az erkélyre
Csak rányitom az erkélyajtót, illetve ez csak ilyen kilépő. Nem is használom, előtte van az asztalom.
Kicsit előrébb húzom és máris ki tudom nyitni az ajtót résnyire. Így a gép oldalán a radin a ventik pont a külső levegőt tolják rá a vízre -
DigitXT
félisten
A szó, amit kerestek: harmatpont.
(A hardver nem "izzad".
) Kicsapódni a
levegő páratartalma tud egy adott felületre, amely hőmérséklete a harmatponti
hőmérséklet alatt van. Ha rányitod az ablakot a vasra, még nem fog párásodni.Általában akkor van a legnagyobb gond, ha kompresszort/"chillert" használsz,
ami (aktívan) a szobahőmérséklet alá hűti a felületet: ventivel ilyet nem lehet...
Ha kinyitottad az ablakot, akkor azzal a szobahőmérsékletet is lecsökkented.
(Továbbá a benti párás levegőt szárazabbá teszed - ezért is jó szellőztetni.)
Úgy tudnám elképzelni, hogy gond a pára, ha kirakod a radiátort miközben a
szobahőmérséklet, és a benti relatív páratartalom változatlan, de a víz lehűl... -
Laraxior
titán
Szivesen olvasgatok ilyen temaban barmit, nem belevau
Van hozzátartozó program, valami Galax OC vagy mi a neve, probaltam azzal is, de nem adott feszt neki.
Ebből a VGAbol van 3 féle, van belole LN2-es verzio is kicsit stabilabb tapellato aramkorrel.
A hideget még tervezem vele, 1600MHz-et szeretnék vele elerni.
Hajnalban mar jo hideg van
1540-1550MHz megy 24/7, ugyhogy nem aggodom, igy is elég. Sőt, ezt is csak azert mert viz van a GPUn. Kímélni akarom, azert is jatszok vsync-el. Nem tudom mennyi időre tervezzek a VGAval, most egy kicsit felfordul az életem, nem hiányzik plusz kiadás. Abbol igy is van bőven.
(Ma voltam bizonyitvanyt fordittatni, majdnem 80k)
-
Laraxior
titán
Az enyemen nem is lehet feszt modositani, legalabbis a GPUn nem.
Nem ertem akkor h az Afterburnerben modositott érték mire vonatkozik, mindenesetre a vram meglodultNormalis korulmenyek között 1570MHz a GPU vége, de ha hűvösebb van,megy feljebb, 1580-on már futott le teszt...
Még jo h Németországban sosincs nyár -
kasa85
őstag
Ejnye
Tényleg kevés a Vram.
Megy mint az atom a játték csak lagol
Meg megakad.
Főleg a The Witcher 3.
Nos következzék egy végleges teszt ezekkel a programokkal !
Azokon a paramétereken futtattam ami garanciát nem veszít el!
Biztonsági értékek vannak benne,és ezt vállalja a Giga!Nos akkor a végleges teszt amit nehezen számoltam ki két napom rá ment.
-
Hát még én milyen kíváncsi vagyok.#13569 Erdei88 :
Nekem is nagyon tetszik.
Brutális méret,és súlya is van.2db blokk 2db kártya + SLI híd = 2db vizzel hűtöt kártya.
Csak a Bitspower gyárt rá blokkot,tőlük rendeltem meg Taiwan-ból.
Nagyon korrektek segítőkészek,skype-on ment az üzletelés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest