-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
NFree
addikt
válasz
core i7 #17654 üzenetére
van az úgy , hogy a nyákon több ponton kapja a kakaót jobban szétoszlik a terhelés , ha viszont hiányzik 1 ponton akkor azt ugye máshol pótolja , nyákja válogatja , ezt meg kéne nézni így látatlanba nem tudom de lehetséges , de ne foglalkozz vele javítasd meg és annyi. ha egy tömbe van úgymond beforrasztva nincs nagy gond , de ha netán osztva van akkor lehetséges .
-
NFree
addikt
válasz
core i7 #17647 üzenetére
Szerintem egy vga szaki kicseréli pillanatok alatt és akkor megnyugodhatsz , kicsit vedd lejebb a powerlimitet mondjuk 70-80% ra addig s akkor nem lesz gond . elvileg a 2x 8 piinen 300w is át tud bugyogni. hogy 1 db láb oda van
nem tudom . lehet simán bírná , az a baj én nem tudom pontosan melyik lábon mi van fesz vagy test . (vga szaki szerintem ahogy tudod vidd )
-
NFree
addikt
válasz
Laraxior #17642 üzenetére
Marad még egy darabig
e lvan a szekrénybe , eddig egy 780ti classit használtam full víz , most ment nyugdíjba , beraktam egy 1080 ftw-t a gpu ra raktam egy ek blokkot a wrm meg egy 12 venti támogatja , visszakerült a gépbe a 8700 is ahoz hogy facézzak meg néha egy kis wot bőven megfelel.
kicsit perverz vagyok én is . alul a két fehér dobozba 2db msi 480 lightning van azokat nagyon szeretem.
-
NFree
addikt
válasz
tipuka #17568 üzenetére
Öszinte leszek ez már szerintem nem teljesen ez a topik , de az 1 link felesleges a második linken ott van minden , csak kicsi a radiátor a 980 ti szerintem elmelegíti a vizet legalább egy dual ventis hutő kellene. . a vga blokk szivatyú ott van . csak a vrm re kell valamit kitalálni . én fent szoktam hagyni a vga-n az erre való gyári kis hütőpanelt s beaplikálok a kari alá egy 12 es ventit 800-1200 fordulaton . és működik.
mondjuk nem játszom órákat . még annyi lenne . ha a vga-t a gyári hűtő elviselhető körülmények közt megfogja 70 fok alatt , akkor hagyni kell . tuningba nem lessz úgy sem jobb a kari . ezek a kártyák ki vannak hegyezve nem mennek túl sokat +ba de olyan 1500 körül elmegy még léggel is . utánn a nitró kell . víz nem ér semmit meg a fesz sem . -
NFree
addikt
válasz
tipuka #17566 üzenetére
Én , nem ismerem az ilyen vga ra valo direkt kompakt motyókat de ha épített víz kell az nem fog megálni 40k környékén . ha már van és csak a vga-t kell levizezni akkor egy univerzális gpu blokkot + egy 12cm es ventit ajánlanék a vrm re és kész olcsó és másra is fel lehet tenni (szerintem a legjobb) viszont nem szép.
-
-
NFree
addikt
válasz
KAMELOT #17516 üzenetére
Ez a nyákról kifele tolja a levegőt ez egy baromság
minden léghűtés a nyáktól elfele távozik a levegő . Ha van a házban rendes házhűtés nem jelenthet problémát a ref kártyás hűtések éppen arra jó , hogy kiadják vele a karikat s éppen hozza a gyári paramétereket . Customoknál már más a helyzet vannak jól eltalált hűtések akár mennyire nem hiszed . itt van a 980ti-m de emlegethetném a 780 -at 980-at egyszerüen nem láttam értelmét rá rakni a vizesblokkot mert a levegő is megfogja 60 fokon . pedig van szinte minden karimhoz blokk
s nem uni hanem rendes.
-
NFree
addikt
válasz
KAMELOT #17491 üzenetére
Én anno drágán , de pont leszarom ,van hozá bitspower blokk is de nem szerelek , meg nem a vizes gépbe van hanem a netezősbe a másikat lassan egy éve be sem kapcsoltam csak itt eszi a por . el kéne adni a többi vacakkal együtt de nem visz rá a lélek . van időd gémelni mostanába vagy semmi . hogy hogy nem rtx lett?
-
NFree
addikt
válasz
MaxxDamage #17436 üzenetére
kár volt cserélni a 980 ti matrixot
(dehogy jót tol a 1080ti) jelenleg én egy sima 980 at használok . a 980ti meg a 1080 pihen . de gondolokom egy 1070 ti-on csak hogy legyen ; 1080 ti még drága nekem habár 125 k ért jó üzlet volt .
-
NFree
addikt
válasz
csirkemiki #17273 üzenetére
+Fesz + magas hőmérséklet (nem megfelelő hűtés esetén okozhat gondot ) mind gpu mid tápelátó áramkörben .
Viszont megnyugtatlak ha nem tul alacsony az asic quality akkor nem fog feszre jobba skálázni (szerintem ) . értelmetlen feszelni a karit . Ha nem elég a teljesítmény akkor venni kell nagyobbat. -
NFree
addikt
válasz
Apollo_21 #17261 üzenetére
Halott karit szerezni , hogy szétvágd a hűtőjét elég maceráns sőt még a fabrikálás is . Nos nézd meg elősször , hogy valamivel lehet-e monitorozni a vrm hőfokot ha igen akkor a legolcsóbb mulatság , ha nemkifogsz a dolognak ramsüni azokat szépen rárakod és lehet elég lessz amellett meg bőven elfér a kompakt víz, ha nem lessz elég és meleg akkor jöhet a fabrikálás vagy bontott gyári hűtő vágása , esetleg kimondottan valami vrm hűtőt rakni rá .
Annyi még ha ramsőni vagy bármi más vrm hűtést találsz ki , mindenképp ajánlatos egy 12cm ventit beszerkeszteni a vga alá , hogy fújja azt valami.
Tapasztaslatom annyi persze nem pont 980 ti , de elég sok vga-n megfordult már nekem sima gpu blokk + a gyáári vrm hűtés esetleg ha nem volt ramsünit alkalmaztam s 12 ventivel +ba elég szépen elboldogult mindennel a rendszer .
Legnagyobb vga amit így tekertem 680,dcu2 , 780,780ti classi. meg rengeteg egyébb kis karit 580lightning pl . teljesen baráti volt a vrm hőfok igaz ott gyárilag van az egész karin egy hűtőlemez. -
NFree
addikt
válasz
Milka 78 #17156 üzenetére
S azt nem próbáltad max oc -nél , hogy feszt nagyon kicsit adsz neki ? mint mondtam nállam szinte nem számít , hogy 1,2v vagy 1,3v ugyan annyit megy . de majd ha beépítem a jelnlegi gépbe megkapja a vizesblokkot hátha 20 fokos gpu val jobb lessz .
Meg egyébként is (gondolom) ,hogy feszt nem kell adni mert csak hamarabb éred el gyengébb hűtéssel a boost lépcsőt.
Igen nem rossz gyárilag a hűtése s nem is szeretem 60 fok fölé semmit még léggel sem 24/7 es üzemre . Nem sokat használtam a lightningot , ugy igazán nem tudtam kiélni magam . s megismerni teljesen .
Játékok alatt meg nem nagyon néztem tán 1 hétig witcher 3 aztam vele, de ott meg ugye 60fps limittel nem is volt gond vele. A nagy multikhoz én már lassú vagyok így azok kimaradnak . -
-
-
NFree
addikt
válasz
MaxxDamage #17134 üzenetére
Milyen maga a kari , jól megy tuningban ?. ha igen akkor javítás , ha szar akkor próba, csere, egyébként én nem foglakoznék ezzel ha a kari önmagában jó. Sőt örülök neki , hogy a classim nem játszik szinjátszósat csak szépen világít eygszinüen s közbe teszi a dolgát. a volt lightningom is csak 1 színben ment .
-
NFree
addikt
válasz
balazska92 #17077 üzenetére
Ventifordulaton álítottál (msi afterburner) lehet ventiprofilt csinálni .
-
NFree
addikt
válasz
F e Z o #17074 üzenetére
Ez igaz de nem tudom mire vélni azt , hogy a 980ti-nél sokkal hangosabb a táp
esjkü . 750 w os seasonic tápom van igaz csak egy m12 , nem tudom miért hangosabb a táp .
Nos nem tudom mennyire igaz a doog s hogy jön ki itt a való életben a fogyasztás , de a 980 ti lightningra 250w ír tdp re, mig a 1080 classi csak 180w . pedig mindkető elég szépen megy . -
NFree
addikt
Kösz a helyesbítést
hát ebből kiindulva akkor kb egykutya sőt, egy gyári oc és egy custom karit hasonlítgatnak ami fogyasztásilag nem mind1 elképzelhető, hogy akkor a 1080 többet kajál. egyébként érdekes mert ha a 980 ti van a gépbe hangosabb a táp mitha bármely más karit nyúzok. MOst hogy alulfeszeltem a 1080 at még annyira sem nyuzza a tápot mint eddig 980 ti nél meg bármit indítok ordít a táp is .
lehet azért mert a 980 nál 8+8+6 pin van bekötve . a 1080 meg csak 2x8 pin. egyébként bányász informácíóval és sem szolgálhatok.
-
NFree
addikt
válasz
ricsi8800gt #17066 üzenetére
Szia ezt sajnos a karin lévő gpu fogja eldönteni szinte mind1 milyen a kari ha nem nitrózod akkor megál mind 1560-1570 körül léggel ,hidegvízzel talán kicsit továbbmegy , nem a fesz fogja meg ezeket a gpu-kat hanem a hőmérséklet. Egyébként nem rossz kártya szerintem
-
NFree
addikt
válasz
F e Z o #17054 üzenetére
Könnyen lehet igazad van a fesz átváltásban sőt valószinű , én már kicsit kókadozom . Viszont így meg annak a 0,003v nak nincs jelentősége. Az asic még azért itt kis mértékben számít szerintem , beleszól a boostba is . Van egy barátom neki van 980ti classija jobb az asic 1400 fölé boostol gyárilag a kari, + kicsivel jobban is megy mint az enyém . De igen találkoztam már anomáliákkal asic ügyben
-
NFree
addikt
Szia nos szerintem az asic miatt kb elérted a kari végét (tuningban) elég alacsony szám . Én 24/7 re nem adnék 1,2v nál többet a karinak a +3mv , az mennyire jön ki 1,45v?? ha ennyi akkor az rengeteg fölöslegesen teheled a vrm és a gpu-t. Ezek a gpu-k nem feszre indulnak el hanem sajnos nitróra, igen vízzel el lehet érni pár mghz +-t de szerintem nem éri meg fölöslegesen nyasztatni.
Azt próbáld ki , hogy kb hol a karinak a vége ha nem adsz neki fesztha megy olyan 1500 Körül( sztem mennie kééne de 1470-1480 borítékolható akkor hagyd , de az is lehet a fent leírt órajelet is bírni fogja +fesz nélkül . Én mindenképp így puhatolóznék .
Van egy 980 ti-m kicsit magasabb asic-al s a lényeg kb 24/7 re fesz nélkül 1520-1530 körül lehet vége.
Tesztre 1560 a vége hidegben 40 fokos gpu-val (terhelve ) s + fesztől sem indul meg jobban .
Próbáld.
Hál isten nállam még nem halálozott el kari tuning miatt de én 24/7 re nem adok +feszt s nem is tuningolok soha . Nekem nem éri meg a reckírt az a +10 fps A fent nevezett progiban . Ahol kevés a kari ott az is marad tuningal is . -
NFree
addikt
válasz
Joker94Hun #17019 üzenetére
Szerintem elég lehet
nekem i5 2500k volt most melette 4,4ghz en s minden szépen ment . a te prockód azonos órajelen 20-25% erősebb így elég lehet.
-
NFree
addikt
válasz
F e Z o #17016 üzenetére
Nem vagyok benne biztos de asszem ilyen 16-17 körül de nem volt tuning csak alapórajel. Sajnos annyira karcsú volt , hogy gyors ki is kapcsoltam , meg valamiért abbna a konfigban ha huzva volt a proci instabil volt a kari is , ki is vettem s mást használtam . pl witcher3-nál már a proci vérszegény volt nagyon . S pihent szinte nyár óta a kari . most is csak azért vettem elő mert kicsit játszom az előbb említett játékkal.
-
NFree
addikt
Sziasztok nem nagyon volt még rá alakalmam , hogy tesztelgessem a 980ti-t , de érdekes , hogy a kis I5 2500k képes kiszolgálni a karit . 4.4ghz en megyeget . sajnos többet nem nagyon tud sztem megfogja a lap Asrock z68 pro 3. Eddig amióta megvan a kari, egy e8400 volt alatta de az már karcsú volt sajnos. Igaz cpu score nem valami fényes , de a gpu hozza amit kell szerintem .
-
NFree
addikt
válasz
imi123 #16692 üzenetére
Köszönöm remélem lesz, első tapasztalat borzalmasan sokat ehet mert még a 980, 780, classimal nem búgott a táp , most pörög szegénykém rendesen hangosabb mint a vga.
Most még csak finomkodunk , majd remélem összel tudok alá rakni valami értelmesebb procit lapot.
Habár meg kell jegyezzem a kis e8400 derekasan megtekeri egy-két tesztproginál. -
NFree
addikt
válasz
spanglee001 #16352 üzenetére
Használj fagyállót+vasaló vizet . 2 éves használat után minden tiszta annyi egy picit megfogta a csöveket a rózsaszín. nem töltöttem utánna 1x sem. Igen nyűgös a vízhűtés dehát valamit valamiért .
-
NFree
addikt
válasz
tom_tol #16312 üzenetére
Szerintem elírta az uriember, de biztos vagyok nem szánt szádékkal írta , most áraztattam be nem rég a konfigom 77k kaptam a garis(lec) 4790k ra .
De ilyen esetben úgy is tisztába vagy te is az árakkal szeritem.(#16305) Laraxior
Minden esetre egy ilyen darabért ennyiért kibírnám étlen szomjan egy darabig mivel fel kéne feszítsem az asszony pénztárcáját. -
NFree
addikt
válasz
Laraxior #16199 üzenetére
Mind 1 jo ez így is csak tudod engem éget a kivááncsiság be vagyok indulva egy hasonló konfigra de ugy néz ki elmarad a történet.
Csak utánna kéne nézni valahol, hogy nem e lehet egy kis + feszt adni a karinak. hardveres mókolás nélkül elvégre az a kari ami nállad van arra készült.
Most hogy voltak ezek a hidegek, én kínoztam 2 karit kicsit csak kevés volt a mersz , léggel 1,4 v al 980 1590 körül ment . 770 1,37v al 1490 körül. de még nem volt a vége egyik karinak sem. mielőbb szereznem kell mostmár nekem is egy 980 ti-t. (7700k val együtt)(#16200) daveoff
Ha jól tudom 1,3v ig engedi bios moddal, viszont a giga karikon ahogy nézegetem jó gpu-k vannak nagyon hidegvízzel 1,3v al eléggé lehet őket gyötörni. (hiába a giga mintha tényleg válogatná a gpu-t a karira) extrem vagy g1. persze az evga az oda tol bármilyen fost ,jobb gpu-ért már felárat kell fizetni. -
NFree
addikt
válasz
Laraxior #16157 üzenetére
Kicsit vedd visszáb az órajeleket a karin , lehet 15-20mhz már bőven elég . Csak úgy nagyjábol told le ha megy , csak kiváncsi vagyok mit tud egy olyan rendszer mint a tied . Mert lehet ha lessz rá lehetőségem és jónak tűnik én is benevezek egy 7700k ba .
Pedig ha a fire strike lemegy nem lenne szabad eldobnia magát -
NFree
addikt
válasz
F e Z o #15871 üzenetére
Télen én ültem már kint reggel 5-től 8-ig az udvaron(-5fok), s teszteket futattam, kint nem volt gond a prával , egyedül akkor volt mikor utánna bevittem a melegre , de megvártam míg átmelegszik megszárad s annyi.
Persze nyáron egyböl kicsapódik a hideg a melegben , de ugye kint nem tud annyira felmelegedni hogy nagy legyen a külömbözet s ugymond megizadjon a rendzser (szerintem)
(#15867) Laraxior
Várom az eredményeket . -
NFree
addikt
válasz
Laraxior #15353 üzenetére
Bocs, hogy megint bele vau vau, de 24/7 re én nem ajánlanám a gyári feszen túl hajtani bármilyen vga-t, még ha gyári erősebb oc kariról van szó nem erre tervezték magát a gpu-t, hogy ennyin menjen hiába a + fesz ezekhez az extra órajelekhez komolyan meg kell hűteni a karit , még vízzel sem lehet szerintem.
Érdekes egyébként ez a feszes dolog , hogy pár kari iszonyatosan le van védve , msi és evga meg simán progival feszelhető nem 980ti ről beszélek olyanom még nem volt de remélem lessz hamarosan. Msi 480,580,770. simán feszelhető, evga 780,980 classi megint igaz ahoz már kell külön kis progi de megint feszelhető.
Érdekes , hogy az asus még megmókolható könnyen a giga már csak komoly oc-s berkekben lehet feszelni.
Nézegettem én is a hoff ot de pont emiatt nem mertem beleugrani. Mert hébe hóba azért trémárkolok egy kicsit én is, oda meg kell néha a +fesz s mivel hobby szintű erölködés így nekem nem jön be amihez már szakértelem kell.
Azt hittem egyébként hogy a hoff -hoz is létezik gyári kis oc progi amivel lehet feszt adni +ba mindenféle mókolás nélkül. ezért mondtam , hogy nézz körül kimondottan külföldi fórumokon hátha találsz valamit.
Az evga-hoz én is asszem a kingpin -el kapcsolatos oldalról lehetett letölteni az evga karikhoz a kis progit.
Az msi hez meg kaptam ajándékbaCsak lejárt
Sok sikert annyit még hozzátennék , ha s sikerülne ilyen max 20 fok környékére meghűtened a gpu-t talán találsz még benne tesztre 50Mhz et de csak talán.
770 em 1,3v al hidegbe 1400 at ment melegbe megáll sajnos 1380 körül. (vízzel) érdekes hogy az 1,3v az msi karinak simán adható mindenfajta mókolás nélkül. gts 450 em ment 1030-1040mhz et . kint télen hdegvízzel 1100-at tudott. Tehát ha jól lehűtöd akkor talán lessz még benne pár mhzsok sikert.
-
NFree
addikt
válasz
Laraxior #15310 üzenetére
A tied is egy kimondott oc ra épített kari , sztem van rá lehetőség , hogy feszt emelj(csak kell hozzá valami progi, ami sokszor nem elérhető a földi halandóknak ). a hejedben olvasgatnék külföldi forumokat Exoc ott hátha lehetne találni hozzá valamit.
de én nem buherálnám . felesleges jól megy szerintem 24/7 re nincs értelem kockáztatni feszemeléssel mi egymással, ráadásul sok kari léggel hiába emeled a feszt nem megy jobban , le kell hűteni sokszor a víz is kevés ;
Jól megy a karid . én örülék egy hasonlónak. -
NFree
addikt
válasz
akoska07 #15304 üzenetére
980 ti nél nem tudom , de nekem a classikat(780,980) nem jól méri az msi after de a gpu _z is van hogy hülyeséget ír.
A lightningoknál dolgozik rendesen, érdemes rámérni sztem multival ha van rá lehetőség. Az a biztos .de lehet a 980 ti vel már dolgozik rendesen. Csak nállam van ilyen anomália. vagy csak a classit nem szereti.
-
NFree
addikt
válasz
deadwing #14758 üzenetére
Én már jártam úgy , hogy el akartam adni egy karit mert anti tuning, mert csutkára toltam a feszt utánna meg nem akart menni az istenért sem az elgondolt órajelen, aztán másnap kapott egy vizes blokkot akkor is toltam a feszt,megint nem ment , mondom akkor elkezdem emelni az órajelet 20 mhz enként s ha nem megy csak akkor adnok neki feszt de csak 0.010-0.020v ot szépen lépésenként , a kari szépen 1100mhz ig bírta a várt 1000 helyett . szóval nem mindíg nagy fesz az előnyös de szerintem ez csak ritka eset
.
ja és még bőven maradt benne fesz nagyon kevés kellet neki . sokan csodálkoztok nem megy kari ezek is érzékenyek a melegre ne várjatok csodát 70-80 fokon .
Megjegyzem lehet egyedi eset volt . -
NFree
addikt
Van valakinek 980ti kingpin a topikban?
-
NFree
addikt
Szóval csak kiváncsiság , mert nem vagyok annyira benne, megszünt már a játékoknak az a tulajdonsága , hogy minél nagyobb mgz en ketyegjan alattuk a proci? mint mondtam nincs 980 ti-m viszont 4k-m sincs de gondolom minnél nagyobb a felbontás annál jobban a vga-t eszi meg. amit viszont észrevettem , hogy a 4790K-m soha nem volt még leterhelve semmivel lehet azért mert kicsi a vga meg azokkal a címekkel amiket írtok még nem találkoztam. van nállam 1-3 év lemaradás . na mind1 majd látjuk de ha van időtök nyomjatok képeket mennyire fogy el a proci adott játékokon vagy tesztet
-
NFree
addikt
Számomra hihetetlen , hogy a mai játékok megeszik a 4 magos procikat reggelire ,mert egy 980 ti hez minimum 6 magos kell .
Arra kérnélek benteket , hogy mérjétek már meg , hogy adott játéknál mi az a game ami kitekeri a 6 magból a szuszt . ezt csak mind kiváncsiság mert nem hiszem el , hogy egy 2500K nem lenne elég 4 maggal 4,5ghz en ful hd-nál egy 980 ti hez . Vagy ,mennyi az az fps amivel több egy hatmagos illetve mondjuk 6700k 4 mag 4 szál. vagy linkeljetek tesztet ahol ez szerepel mert nagyon érdkel a dolog. -
NFree
addikt
válasz
kasa85 #14047 üzenetére
Csak egy jótanács léghűtéssel ne feszeld túl a karit nem éri meg , ahogy fojtatod nem lessz hosszúéletű a kártya. tuningolj léghűtéssel alapfeszen s anyyi amennyi. ha hosszú életet akarsz akkor meg tekerj oda a ventinek is . ha mindez nem szempont akkor mehet neki az 1,27v is mert tök mind1 . lehet az az 50-60 mhz kijönne a kariból , ha megfelelően le van hűtve , nem ln2 ről beszélek . csak mondjuk rendes hidegvíz
-
NFree
addikt
-
NFree
addikt
válasz
KAMELOT #13390 üzenetére
Nem kötegedés képp , de azek az árak amiről beszélsz az a ref kategóriát fedik le nem? tehát adott esetben egy Matrix, Lightning, Classified volt rajta némi felár , tehát most is egy ref 1070-ről beszélünk ami 150k , de ha lesznek a fentebb nevezett modellek azok nyilván nem lesznek 150-ért hanem valszinű jócskán felárral érkeznek.
Tehát használtban jelenleg a nívosabb karik is többet érnek 120k nál nem ? Abszolút nem kötekedek , mert én is úgymond vásárló lennék tehát minnél kisebb az ár annál jobb .
csak a ref és a gyáárilag betyáros tuningal elátott közötti árat is kalkuláljuk azért bele, mert akor most mindenki beleértve magamat is meg vagyunk sértődve ha nem vágnak hozzánk 120k ért egy matrix, lightning, vagy classified karit.Nézegetem én ezt az árháborúsdist , csak szeretnék külömbséget teni a két termék közt s ahoz kalkulálni, tehát most akkor mondjuk egy 980 ti classi 140-150 körül best buy ha az illetőnek arra fáj a foga
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest