-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
deadwing #16646 üzenetére
egyszer használtam idáig, és ez sem ideális a leírt ideális feszvadászathoz képest.
(#16645) Maotun
eleinte be voltam tojva, amikor megérkezett a kártya, és az előbb említett power limittel játszottam amíg vissza nem hozta egy helyi fórumtárs a kölcsönkért fogyasztásmérőt. semmiképp sem javasolnám ilyen "gyenge" táppal való csúcskártya hajtást, de az eltelt pár év és a számok szerint rendben van. nagyon csúcsra járatva nem volt a táp, mert vga limites helyen (gta 5 erős vegetáció) 300w körül evett, ez olyan 70%-os terhelést jelent, és még a 5 voltos dolgokat bele se számoltam. a peak az 90%-os terhelés volt egy pillanatra egy elbénázott konzolportnál (tán cod), de szemre ~80% volt a max .amúgy hülyeséget írtam: utóbbi 3 fűtési szezonból csak az utolsó kettőnél használtam a bq tápot, elsőnél aurum 600 volt a gépben a sima 290-nél (500w-ra elmékeztem, de megtúrtam az értékeléseket), aminél 18A ágak miatt egyszer lekapcsolt a gép. illetve alulfeszelt i5-2500k 4ghz-en mértem a 250-300w-os értékeket, de 4,5-ön sem volt sokkal több. szintetikus tesztek kivételével szinte lehetetlen vegyes limitet összehozni. illetve csak gta 5-tel játszok, ami nagyon vegyes képet fest (város cpu limit, vidék gpu limit).
a lényeg, hogy a felhasználási mód (fhd vsync 70hz) miatt nálam bőven belefér egy ref 980ti.
sry a sok offért, befejeztem. -
törölt tag
válasz
deadwing #16643 üzenetére
power limitnek az én szemszögemből nincs értelme, általában próbálom az aranyközéputat megtalálni órajel/fesz terén. normál esetben megkeresném a gyári órajelhez tartozó legkisebb stabil feszt, vagy ha alulfeszre nincs lehetőség (és fogyasztásmérő szerint belefér), akkor a gyári feszhez tartozó legmagasabb órajelet. gyárilag mindeképpen túlfeszelik a kártyákat, mert nagy a szórás gpu és gpu között, és egyesével tesztelgetni nem volna kifizetődő a gyártónak.
mindenesetre köv fűtési szezonban ref 980ti lesz a nyerő nálam. -
Találtgyerek
veterán
válasz
deadwing #16562 üzenetére
Azt én sem értem,de a másik kettőre volt még garancia.
Nem is akarom én szaporítani a szót az árakról, csak érdeklődtem,hogy milyen kártyákat érdemes venni.
Egyedül a Matrix Platinummal volt tapasztalatom.
Azzal nagyon meg voltam elégedve.
Nem tud kevesebbet,mint a mostani Gtx1070em. Ezért is keresek ilyen kártyát öcsémnek. -
-
kasa85
őstag
válasz
deadwing #16384 üzenetére
Értem
Inkább várok a 6 magosra egyenlőre van erő a kártyában,és a prociban azt mondom egyes játékok nem zavarnak 40FPS nél,de a DICE játékok érdekesen mintha akadnának persze nem ezeken a kártyákon,de ott a 60FPS mintha 20FPS lenne
A másik amit észre vettem a Fallout 4 is érdekesen megy.
Főleg a HD packal a 90GB kivitel.Kicsit javítottak a textúrán,és oda állítólag a 1080 is egy ideig jó utána Vram meg telik,és úgy mixelt csak néztem
980TI esetében -
Laraxior
titán
-
jones965
Modder
válasz
deadwing #16048 üzenetére
Eltérő a 2 kártya BIOS-a, más a boost órajel, így asszinkron lép fel, emiatt a driver letiltja. Már az is csoda, hogy van sli támogatás. Én korábban egy tesztelés kapcsán próbáltam Mátrix és ref. kártyát sli-be kötni, de meg sem nyikkantak együtt.
Próbáld meg AB-en belül a szinkront kikapcsolni, és külön.külön tuningolni a kártyákat. Ha így sem megy, akkor felejtős. -
-
Laraxior
titán
-
NFree
addikt
válasz
deadwing #14758 üzenetére
Én már jártam úgy , hogy el akartam adni egy karit mert anti tuning, mert csutkára toltam a feszt utánna meg nem akart menni az istenért sem az elgondolt órajelen, aztán másnap kapott egy vizes blokkot akkor is toltam a feszt,megint nem ment , mondom akkor elkezdem emelni az órajelet 20 mhz enként s ha nem megy csak akkor adnok neki feszt de csak 0.010-0.020v ot szépen lépésenként , a kari szépen 1100mhz ig bírta a várt 1000 helyett . szóval nem mindíg nagy fesz az előnyös de szerintem ez csak ritka eset
.
ja és még bőven maradt benne fesz nagyon kevés kellet neki . sokan csodálkoztok nem megy kari ezek is érzékenyek a melegre ne várjatok csodát 70-80 fokon .
Megjegyzem lehet egyedi eset volt . -
Laraxior
titán
válasz
deadwing #14462 üzenetére
Sima mezei monitorom van igen, azért is nyűglődtem ennyit a VGA vásárláson.
1920x1080, TN panel, 60Hz
Vsync csak azért on, mert még nincs kész a VGA.De ami késik nem múlik, jövő héten elkészül mellékelem majd, hogy milyen csicsás is lett
Most már készen van végre a masina. Decemberben kezdtem el építgetni.. épp ideje. -
Laraxior
titán
válasz
deadwing #14460 üzenetére
Célszerűen választottam ezt a VGA-t. Már akkor láttam, hogy a kollega hűtési gondokkal küszködik, de ennek ellenére elég jól megy a VGA. Mivel eléggé benne voltam anno az ilyen dolgok buherálásában, ezért tudtam, hogy meg tudom oldani a problémát, csak türelmesen kell várnom amíg lejjebb kúszik az ár.
Voltak fent jobb vételek is, legalábbis olcsóbbak, de ott lutri a tuning. Mivel nem kevés időre tervezek vele, ezért biztosra akartam menni, hogy órajelügyileg azért lehet neki pakolni bőven pluszt.
Mikor megvettem, két napra kaptam egy privátot, hogy van egy eladó waterforce is... elkésett a kollega
1070 valamiért nem szimpi, 1080 elég drága jelenleg (nekem), ez pedig bivalyerős, és nem mellesleg kuriózum VGA is
Ha megérkezik jövő héten a Kraken, meg a kis bordák is, szépen rendbeteszem, fotóképessé, mert jelenleg nem publikus, hogy hogyan néz ki, hiába nagy a teljesítménye
Kicsit még gatyába kell rázni... mint a gazdát, de most van időnk egymással foglalkozni így a kényszer szabadság miatt
Amúgy mit megy a tiéd?
Az órajeleket visszavettem game alatt 1540-re, meg egyelőre vsync on-nal játszom, hátha van még illeszkedési gond, nem kellene megsütni -
kasa85
őstag
válasz
deadwing #13826 üzenetére
Ez van
Lesznek majd jobb napok is.
Pár nap lenyugszom,de tényleg szarul írok ezt megkaptam még suliban is
Tiszta egyes voltam Magyarból.
Anyám nem szólt a tanárnak diszleksziás vagyok.
A mostani rendszerben már van külön erre is taníttatás.
A lényeg a bal agyféltek működik olvasás,vagy írás közben.
Akik nem diszleksziásak annak meg a jobb is
Játékosan taníttatva nagyon inteligensek a diszleksziások nem maradnak el az egészséges emberektől.
Csak ők játékosan tanulnak.
Na tényleg uccso off,mert kapunk a fejünkre.
Ma már minden volt
Azért elég sok tesztet csináltam,de megérte.
Bizakodtam tényleg gyors mint a 1070 es. -
kasa85
őstag
válasz
deadwing #13802 üzenetére
Figyelj már ide drága fórumtársam.
Diszleksziás vagyok,és bocsánat,hogy ez miatt keverem a szavakat,helytelenül írok,és fogalmazok.
Gondolom meg látsz egy tolókocsist biztos azt a jelzőt mondod rá jé nézd ott egy nyomorék.
Már bocs,de nem kifogás,de nem tehetek róla.
A f@szom kivan,hogy nem ez az első eset van mikor belém kötnek.
A jó Magyaros modorodat vedd vissza,mert moderátor lesz belőle!
Személyeskedsz előbb kérdez aztán ítélkezz!
Megértésedet,és utálatodat köszönöm -
kasa85
őstag
válasz
deadwing #13787 üzenetére
Beszoktam kapcsolni a HT ét.
Érdekes 4.2 GHz van a proci teszt program meg néha 4.3GHz mutat.
4.4. nél meg 4.5,
Fel raktam a Heaven Benchmark 4.0 et.
Feléig lemet aztán ki kapcsolt a monitorom.
Nagyon lassan kapcsoltam ki be a ledet a klaviatúrán,de a kép nem jött vissza.
Csak a reset segített.
Adaptívba tettem az Nvidia driverben az Energia gazdálkodás nem Maximumra Vramot -100MHz csökkentettem a GPU -20 al.
Le futattam mutatom mindjárt az eredményt.(#13788) core i7
Ez viszont lehetséges. -
válasz
deadwing #11068 üzenetére
Ha van G-Sync kapcsold be. Egyébként nálam a fordítottja van: nem mindig áll vissza 60Hz-re játék után az asztal. Ilyenkor szopó mert ha alapsebességre váltom a vga-t akkor jó darabig feketeség van, ezért törekedni kell a vezérlőpanelen a visszavételre. Ez is vagy sikerül vagy nem, nincs két egyforma helyzet ahogyan visszaváltom és a káromkodások összetétele is végtelen
-
daveoff
veterán
válasz
deadwing #11034 üzenetére
Hát én ki nem bírnám a VG248QE-vel 60Hz-en desktopon, de Te tudod. Egyrészt a színek sem olyan élénkek, hanem ilyen fátyolos az egész, másrészt úgy laggol nekem az egér, meg az ablakok megnyitása, minden. Nekem minden kártyámmal rendesen visszavette 144Hz-en is, tényleg nem tudom mi lehet nálad.
(#11035) Montesantos: Grat!
Nekem is szörcsögött a pumpa pár percig, azt hiszem írtam is. Tiéd jobb GPU, mint az enyém, alapon feljebb boostol egy lépcsővel. ASIC? Amúgy tetszik a kártya?
-
norb55
őstag
válasz
deadwing #11012 üzenetére
Nvidia driverbe a beállitásba rakd át az enegia gazdálkodást:adaptívre . Ha azon van akkor a C meghajtón keresd ki Program Files azon belül NVIDIA CORPORATION azon belül INSTALLER 2 és ott törölj ki minden más nvida drivert amit nem a mai nap raktál fel. És rakd újra a drivert ismét, majd restart.
tom_tol Valami driver írási bug lehet, mert nem csak nálam meg nálad jelentkezett.
Joshi Valami win 10 hülyeség lehet, mert nálam a win 8.1 nem ír ki ilyet.
-
norb55
őstag
válasz
deadwing #11008 üzenetére
Törölj le minden Nvidia driverrel kapcsolatos dogot, majd rakd fel azt a drivert amit linkeltem, csak a megfelelő oprendszer válaszd ki, nem kell elfelejteni az Experiencet azzal is működnie kell. Nekem is gajdúlt, volt amikor nem váltott fel 3D-be és volt hogy nem akart leváltani 2D-be.
.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest