-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandi79
aktív tag
válasz
Zafir78 #3518 üzenetére
Szia ! Ahol tuning nélkül CPU limitbe ütközöl, tuninggal nyerhetsz simán 5-10 minimum FPS-t is, ami már nem mindegy (nekem ennyi volt GTA 4-ben I5 750-en 2,66 - 4 Ghz között a különbség, 30 helyett 40 FPS min)
A hűtés nekem is egy "vagyonba" került, vettem egy CM TX3-at, ami kb 4000 Ft volt, ez is vígan 70-75 fok alatt tartja a 4Ghz / 1,275 V tuningot full terhelésen
GTX 970 sztem normálisan megírt játékokban nem lehet CPU limites egy 2500K-val, de ha már K, tekerd fel az órajelet, csillió leírást találsz hozzá a neten, ha nem tudod, hogyan állj neki. Szerintem még az én I5 750-em se lenne túl gyenge neki (ezért is olvasgatom ezt a topicot...)
-
TTomax
félisten
válasz
Zafir78 #3526 üzenetére
Ez egy 4770vs 4790 teszt ahol meseszépen skálázódik a játék a cpu húzástól...[link] kkb 10% oc 10% több fps.. tehát nem vga limites hanem proci... Ha nem húzod meg a 2500K-t akkor nem érdemes 970et venned,ha meghúzod rendesen akkor határeset... No meg ugy ott van az a faktor amikkor nem tudjuk mégis mivel szoktál játszani.
(#3528) BomiBoogie
Én már lehet egy HT-sar néznék. -
válasz
Zafir78 #3526 üzenetére
BF4 és Crysis 3 - ezeknél van különbség. De ebből a tesztből a 2500k-ra nem vonnék le következtetést, ez jobban fog téged érdekelni
#3528: A fenti alapján egyáltalán nem rossz a 2500k, minimális a modern 4770/90 előnye. Ami többet tud még nincs a piacon (ill ha a kérdéses játékok támogatják a sok szálat, akkor esetleg a 6-8magos Haswell-E) - ergo az előrelépés a tuning/vízhűtés útján vezet.
-
válasz
Zafir78 #3518 üzenetére
Ha fontos az ár, akkor még nem javasolnám a 970-et. Én is valszleg egy használt 770-esnél fogok lehorgonyozni, 60k körül már akadnak - annak ellenére, hogy 4770k-m van. Amit játszok, azt a 770 is elviszi.
A tuningtól amúgy nem kell félni, gyári hűtővel is rá tudsz tenni 10-20%-ot, hacsak nem a legnagyobb nyári meleg van.
-
TTomax
félisten
válasz
Zafir78 #3515 üzenetére
Tehát kerestél magadnak egy tesztet ahol egy 7970el 1-10%ot mértek és ebből úgy gondolod hogy ez rendben lesz a 970re is?
UI: És akkor még a tuning is távol áll tőled,tehát ha jól értem te egy alap 2500K-val akarod hajtani a 970et?Értem,hát sok szerencsét,jó hűvös marad a vga-d az biztos...kb meg is fogod kapni a 770 teljesítményét...
1920X1080ra vennéd? -
válasz
Zafir78 #3515 üzenetére
Itt egy teszt, ami érdekelhet, sztem is nyugodtan veheted a 970-et.
Ahogy írod, van pár játék - ill azokon belül is pár szitu, ahol drasztikus a különbség, vhol meg semmi.
-
-
HSM
félisten
válasz
Zafir78 #2963 üzenetére
Nem ismerem ezt a konkrét játékot, milyen a processzorkezelése, de a GPU-használat és FPS leesése CPU-limitre utal.
A gyorsabb CPU itt ugyanúgy segít, hiszen mivel gyorsabb magokból épül fel, a 2 szálat is gyorsabban futtatja.
Ami ilyenkor nem segít az a HT. Olyan CPU kell, ami két szálon erősebb.
Ilyen szempontból a legviccesebb CPU a négymagos, HT-s i7, azon egy egyszálú program 12,5%-os CPU használattal is CPU-limites lehet. Mivel a windóz feladatütemezője szétkeni a terhelést, csak Te azt látod a feladatkezelőben, hogy minden mag dolgozik, de alig. Miközben valójában egyszerre mindig egy mag dolgozik csak, ami viszont csutkamaxon, és ez limitálja is keményen az elérhető sebességet....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- További aktív témák...
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest