- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mindent tudnak ezek a radik.#30206 davidsone :
Ezt most akkor grat-nak vettem.#30209 players111 :
Csak a híd miatt nem cserélem Titan X SLI-re.#30213 premierpark :
Ha nem szeded ki belőle a hdd keretet,akkor nem fog elférni a vga-d.
Amúgy látom megnőtt a keret a házikóra. -
szmayer1
senior tag
Szia.
Kb két hete raktam össze a gépet,( vga+ssd csere) eddig nem volt időm jóformán semmit sem csinálni vele. Annyit azért megtettem, hogy felraktam egy új windows-ot, meg lefuttatam 3-4 tesztet, többek között a 3d mark-ot is. Ezekkel nem volt probléma, mert ezek nem olyan hosszú tesztek. Most volt időm picit játszani, és kb fél óra intezív játéknál történt, (BF hardline) az eset, tehát eddig csak egyszer, de ismétlem, előtte soha nem volt ilyenre példa.
-
Bandi79
aktív tag
" i5 750 felett már rég eljárt az idő" Ez igaz, de pont a Valley az, amiben ez nem látszik, mivel nem nagyon használja a CPU-t
GTX 980-ak bármilyen proci mellett min 30, max 150 körül teljesítenek Valleyban.
Az, hogy a min FPS mennyi, szerencse kérdése, mivel bugos.(#29977) KAMELOT
Nálam is ez a legesélyesebb (4690K)
-
Persze, csak azért irtam amit, mert az unigine valleyből is látható, hogy amugymeg nem.
Én épp pár napja néztem valamit és lefuttattam a valley-t a főgépemen is, és kb hasonló számokat kaptam. Azért írtam azt, hogy a minimum nem CPU függő benne.
Meg azért azzal a géppel lehet ettől még játszani, mégse egy GTX960 sebességén lesz csak, tehát jobban járt mitha azt vett volna ("ugysehajccsa ki" alapon) csak.
Persze hagyott benne tartalékot... majd ha vesz új CPU-t megkapja a maradék 10-20%-ot is.De egy 980 OC még 80%-on is jobb lesz, mint egy 960 110%-on.
-
Igazából játéka válogatja, amugymeg mivel a driver eléggé erős prociban, ezért valszeg valamennyit mindig gyorsulna akármit teszel alá gyorsabbat. De persze ezis játéka válogatja.
Pl tudjuk a DX11 CPU drawcall/api limited. Ha gyorsabb a proci +20%-al pl, és a játék is olyan hogy még nem fullasztja le a GPU-t, tuti mérhetsz különbséget akár egy 6600K meg 5960X között és... aztán lehene írni hogy lám a 6600K sem elég. (Igen abban a játékban azon limitek között.)
Van ahol meg nem, vagy a játékok többségében nem mérnél semmit.Szerintem ott ahol a GPU omlik össze, ott mindegy milyen a proci... persze nem i5 750... de bizonyos keretek mellet... pl i5 vagy i7 között, vagy az hogy 3.5 vagy 4GHz.
Anno amugy terveztem hogy csinálok egy proci VGA párosítós tesztet, csak aztán nem lett időm rá.
Pedig volt egy HD5770, HD7870, 280X, GTX970 meg most 980 is... egy Q9400, 2500K, 4670K, 3770K, 4770K teszt jó lett volna minden kombinációban.
Érdekes lenne látni pl a 980 mit hoz egy régi quadon... vagy egy 7870 mennyit gyorsul 4770K mellett.
De a nagy hw oldalak igazán rászánhatnának párévente egy ilyen tesztre magukat. Csak sajnos nem csinálják.
Főleg a nagy upgrade szezonok előtt (pl iskolakezdés, vagy tavasz). -
Ezt cáfolnám... énis mértem már 25-öt és 30-at is. Pedig 4GHz 3770K meg 4770K-val is teszteltem.
Az értéke kevesebb... de nem annyival hogy egyből rohanni kéne CPU-t cserélni.
Persze igen... valszeg az összteljesítmény (főleg egy CPU-ban is igényesebb) játékban nem 100%... csak mondjuk 90%.
Ami nem rossz annyira.
-
-
Dr. Gonzο
senior tag
Mostanában repkedtek a hűtők nálam a légtől, a kompaktokon keresztül az épített vízig.
Egyenlőre marad a két kompakt. Project Cars alatt 50 a max, VRM 56 a max! Ez több órás multizás közben.
Lehet látni a képeken, hogy azért a VGA többi alkatrész hűtését sem hagytam a véletlenre.
Kerestem gyorsan pár képet a telefonomon: -
GeneraL_XTX
veterán
Újrapasztázni csak a garancia bukásával lehet, az egyik csavaron matrica van.
TTomax:nincs itt semmi baj, tegnap egy acélos hűtésű NZXT házban is kipróbáltuk ami teljesen letisztult volt, a vga-hoz kapcsolódó tápkábelen kívül kb semmi nem állta útját a 4 db ventinek (3 elől 1 nagy hátul) ha betetted a kezed érezhető volt az elég nagy huzat. És mégis a kártya ugyanezt produkálta
-
Archanon
őstag
Nem jutottam még el városig, feladtam már az elején.
Ami a GPU kihasználtságot illeti, 70-80% jellemzően körül mozog... Csak emiatt nem szeretnék beújítani processzorra, egy használt i5-2500k is 35ezerről indul, akkor meg már inkább valami korszerűbbet kéne, de az meg dupla ennyi. Pláne a fenti videó után, ami remekül szemlélteti, hogy egy csúcsprocival is max 10 fps-t nyernék a minimumon, igaz, úgy már talán élvezhető lenne physx-el is a játék. Később még majd tesztelek, de kénytelen leszek kompromisszumokat kötni - physx off.
-
-
bombibmw
veterán
Eddig, akinek láttam az Msi eredményeit, szinte mindenkinek jól ment, ezért is nem vágtam rá magamnak, hogy G1, vagy Black.
Nem nagyon volt időm a procira.
Eddig a beállított 4,6GHz 1,17V-al stabil YouTube és Prohardver alatt.
Valószínűleg lesz egy delid is Eleknél.(#29468) KAMELOT:
Újat szeretnék, mert imádom az új szagot és a kibontást.(#29470) akoska07:
Egy ilyen példánynak örülnék.Ok, akkor Msi lesz a választottam.
Köszi mindenkinek a tanácsot! -
duc
aktív tag
Játékok mutatják meg, meg kell nézni a piacon lévő DX12-es gémeket hogyan mennek... oh wait.
Addig csak PR
Amúgy mennyire érdekes már, hogy egy ilyen hír hallatán jönnek az ilyen beszólások: na, adhatom el a kártyám.. mé nem amd-t vettem... pedig még senki nem látott semmilyen játék alatti teljesítményt. -
gaben88
őstag
Meg sem lepődöm, soha nem volt szimpi az Nvidia, mint cég... Csak egy újabb strigula ez a számlájukon nálam...
@ZeroDK: 16XX volt a max pontszámom eddig, de az azt hiszem már 1560-as GPU Core-al volt meg. Memóriákat ennél tovább már nem húztam soha!
GeneraL_XTX: Nem nagy szám ez a R1-es Zalman, konkrétan ez az alsó kategóriás házuk és még így sem megy 70-72 fok fölé ilyen melegben. És még van a kártyában fesz emelés nélkül is.
-
GeneraL_XTX
veterán
A 290 csak csütörtökön megy az új gazdijához így pár bench erejéig azért összeeresztem a két nagyot
3D mark, heaven, valley erejéig, játékokkal most nem "szenvedek".
Ám előlegben a 290-el is meg voltam teljesen elégedve, a Tri-X-ek kivételesen jó kártyák, de rég volt már Nvidiám (utoljára talán a gtx 460) kíváncsi vagyok mit tud
-
GeneraL_XTX
veterán
Jaja tudom, a 290wf3 kb 2 napig volt nálam. A rossz tapasztalatokat inkább anyagminőség tekintetében mondtam, de hűtésileg se volt toppon 290-es karin ordított a 3 venti és még hangos is volt. Össze se lehetett hasonlítani a Tri-X-el, ami másfél évig szolgált.
De most már kíváncsi vagyok az nvidiára is, hogy mit tud
-
bombibmw
veterán
Hogy ne lenne procilimit?
Állítsd 3,9GHz-re a procidat, vedd vissza a HT-t és monitorozd a játékokat!
Simán van limit a 970 mellett.
Ide már kell a tuning.
Nem nagy gond, mert csak néha jön elő emiatt lag, de például engem kifejezetten zavar, amikor a proci 100%-on megy, a kártya meg 70-80%-ra esik vissza.
Ettől függetlenül lehet a 4690 mellé 970-et tenni, ha ez nem zavarja a tulajdonost. -
snecy20
nagyúr
5Mhz tartalék van a GPU-ban, amit hol elő tudok csalni hol nem, szóval ez a pontszám mondható véglegesnek részemről. Mindezt alap 3.3Ghz proci órajelen. Ha felküldöm 4.4-re, egy dekával sem kapok több pontszámot, ugyanennyi marad.
akoska07
Nálad a minFPS ami iszonyú sok, mondhatni földöntúlian magas. Próbáljuk meg valahogy visszafejteni hogy miért mert nagyon izgat.
Némely 980 simán ez alatt van minimumban.
-
Ferdzsoo
addikt
Tuning nemigen lesz, max talán próba kedvéért.
1329 gpu
3506 mem frekó.
Ezek mindenkinél ennyik? Olyan fura hogy egyik sem kerek.
Alulfeszelni hogyan tudok? Msi afterburnerben 0-nál lejjebb nem tudom a voltot húzni...és még valami: Furmark alatt nem megy a gpu órajele csak 1240mhz-re. Ez gondolom direkt...
h1mpi jogos, whine coil jöhet! -
balint107
aktív tag
Nyugalom már. Nem ref hűtős.
Rendes MSI GTX 980 volt. Ahogy az Asus is. Előbbi BlackSoft kollégától (2 is volt), aki korábban írt itt is. Ha valaki ez alapján elő tud hozni archivált hirdetést biztos megtalálja. Küldtek nekem már ilyet, én viszont nem tudom, hogy kell. Valaki előhozta az én régebben archivált hirdetésemet egy újabb üzlet kapcsán. (persze nem negatív értelemben volt rá szüksége).
A Strixeset nem ismerem, de van róla video, ha mindenképp bizonyítani kell
Mondjuk jah, az asus-nál nem volt írva, hogy ref-es-e vagy nem. Nem derült ki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Milyen TV-t vegyek?
- Autószerelők, autószerelés
- Újabb európai vasúttársaság vált műholdas internetre
- Milyen autót vegyek?
- Kés topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest