- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz
balint107 #28870 üzenetére
Igen, elég sok játék van(régebbiek is), ahova simán kell a 980Ti a maximum részletességhez, hogy meglegyen a stabil 60+fps FHD-n. Persze azt eddig is tudtuk, hogy a 4xAA, és fellette már brutál erőforrás zabáló, ráadásul nem is biztos, hogy látványban ézezhető, de ha valakinek az kell, akkor elkél a 980Ti. Én nem bántam meg, hogy FHD-ra megvettem, így tényleg nem kell semmi kompromisszumot vállalni, nem is fogok nagyobb felbontásra váltani még egy darabig.
-
daveoff
veterán
-
Ren Hoek
veterán
válasz
balint107 #28482 üzenetére
Ja csak én nem szeretem ezeket az "érzetre" dolgokat. Valahogy kvantitatívan ki kéne mérni a tear mértékét. írni kéne egy fraps szerű cuccot, ami felveszi és kiméri a két megtört képkocka közti "távolságot", felírja a tear gyakoriságát - és pöccre ugyan azt a benchet lefuttatni két különböző kártyán. Sok minta után kijönne egy átlag tear/sec érték.
Próbáld ki majd az Adaptive V-Sync-et driverben, az 60 FPS felett bekapcsolja, azalatt pedig ki, tehát nem fogja berúgni 30-ra nálad sem.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
balint107 #28425 üzenetére
Na kipróbáltam ezt a pre alphát... van képtörés alapból, de én nem emlékszem már pontosan...de ugyan ilyen volt AMD kártyán is pl a GTA4-nek a törése. Viszont VSync-el eltűnik, sőt ha nincs VSync bekapcsolva csak nv driverből az Adaptive Sync bepipálva, akkor sem töri a képet. Eddig is pont ilyen volt...
Egy GTX460-am van, majd lehet megnézem még azzal is, bár sok kedvem nincs szerelgetni emiatt.
Viszont ez a játék rém gagyi. Mind grafikailag, mind játékmenetre. Régen nyomtam én is 100 MHz-es pentiumon, de ebből rettentően kinőttem.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
balint107 #28379 üzenetére
De tearing volt egyáltalán? Csak mert a tear egyértelműen az FPS számtól függ... VSYNC nélkül ha 60 FPS-ed lenne fixen, akkor nincs képtörés.
Meg itt az a kérdés, hogy mi számít "erősebb" tearingnek? Mondjuk 970 esetében az első fél képkocka átlagosan nagyobb eltérést vertikálisan, mint más kártyán? Mozgásnál is, hogyha csak nagyon lassan mozogsz, akkor alig látszik a tear, mert kevés különbség van a két kocka között. Legalábbis én erősebb tear alatt erre gondolnék, hogy nagyobb a kitérés. Jó lenne látni élesben.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
balint107 #28366 üzenetére
Na majd megnézem Dell IPS-en milyen. Szerintem ez monitorfüggő is erősen.
Már másodjára olvastam, hogy a 144 Hz-es monitorokon szinte alig észrevehető a képtörés. Ha már ez is számít, akkor simán számíthat a monitorok eltérő elektronikája különböző kártyákhoz képest.Bár technikailag nehezen tudom elképzelni hogy 40 FPS miben különbözne 970-en és egy másik kártyán. Ha kiszámolod, akkor ugyan ott fog törni a kép 60 Hz-en.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
balint107 #28344 üzenetére
...de mérnem jó 60 FPS + Vsync egy régi nem kompetitív FPS-ben?
Ezt a képtörés dolgot nem tudom elképzelni. Jó lenne kitesztelni külön-külön kártyákon.
Valley-t meg Heavent néztem MSI 270X-en és 970-en egymás után... ugyan úgy törött a kép ha nem volt szinkronban. Illetve szerintem mikrolaggolt a 270X bizonyos esetekben. Pl Homeworld Remastered. 970-en vajsimán fut.
-
Jack@l
veterán
válasz
balint107 #28337 üzenetére
adaptive vsync-et nem tudod bekapcsolni driverből?
https://www.youtube.com/watch?v=A8IpHPAUKZw -
-
válasz
balint107 #28185 üzenetére
Értem, akkor a 980 a 770-hez képest várhatóan 30+ fps-t hozhat egy Far Cry 4 esetében azonos beállítással. Ettől újabb játékom csak a Far Cry 5 lesz majd, esetleg egy Isolation 2
Egyébként a Valley tesztem azért érdekes mert minden tuning paraméter azonos volt a Tweak-ben, egyedül a hőlimitet vettem fel 5fokkal a második tesztre.
Így nem marad más hátra minthogy lefoglaljam ezt a vga-t és megvegyem végre, remélhetőleg nem egy visszaküldött darab hogy hirtelen ennyire "olcsó" lett. De annak egyébként nyoma van ha visszaküldött?
-
válasz
balint107 #28181 üzenetére
Nem tudom mennyire ad pontos képet ez a tesztprogram azért kérdem. Ha tudnám kérdezném szted, egy felmérési fázisban lévő 150k körüli VGA vásárlása előtt?
Rendben van akkor már csak az esőzés miatt nézem majd ezt a programot... 3hónapja nem esett egy csepp sem errefelé
és reménykedek hogy a játékokban jelentősebb lesz az ugrás mint 10%
-
válasz
balint107 #27875 üzenetére
Szerintem az tok jo, hogy nem melegszik jobban. A black-em sem melegszik jobban, ha jol emlekszem 68-69 fok a max amig engedi. Annyi tortenik, hogy tuningolva elobb eleri ezt a hofokot, mint alapon. Ez igy van rendjen.
(#27876) snecy20 4930k melett 468 watt load fogyasztast produkalt ebben a tesztben a 970 sli. [link] Ha a kartyaid tobbet fogyasztanak, elvileg akkor is el kell birnia annak a tapnak. De nagyon a vege szerintem.
-
törölt tag
válasz
balint107 #27872 üzenetére
Én tetőteres szobában használom a gépet, itt aztán tényleg fülledt nyomasztó meleg van 30-34°C és olyan 65-69°C-os átlag játékoknál. Egyedül a GTA V-ben értem el 73°C-ot, de ott kapta az ívet rendesen.
Nálam is 1500/7500-an megy alap fesszel.
Ezek az értékek normálisak egyébként. Félned nem kell, meg hát háztól is függ hogy szellőzik, milyen szobában van a gép stb. -
-
-
iceool20
tag
válasz
balint107 #26965 üzenetére
Szia! Hibátlan választás lesz! Haveromnak G1 gaming van nekem MSI GTX 970 GAMING 100ME (limitált kiadás) és az enyém jóval hűvösebb
Sőt 60 C-ig be sem kapcsolnak a ventik a kártyán
TwinFrozr V hűtés.
Teljesítményben is kiváló kártya szerintem. De december körül majd váltok 980TI-reAzt a mondatot furcsállom, hogy "alapon 70fok volt a kártya" nekem terhelés nélkül egy jól szellőző házban 54 fok körül ketyeg úgy hogy panel lakás és van vagy 30 fok bent... :/ A ventik pedig csak ácsorognak addig ameddig el nem kezdek játszani valamivel
-
-
válasz
balint107 #26631 üzenetére
Szerintem ez akkor lenne igaz, ha az adott termek hianycikk lenne, nehezen elerheto. Mivel a gyarak ontjak a kartyakat, en nem gondolom, hogy a nagy kereslettol feljebb menne az ara, mivel a kartyak korlatlan szamban elerhetok. Foleg nem attol, hogy egy magyar forumon ezt ajanlgatjak egymasnak. Egyebkent sem tudjuk melyik tipusbol mennyi fogy.
-
válasz
balint107 #26624 üzenetére
Nem vagyok meduin.
Ezt te irtad:
Csak azt nem tudom miért jó ez, ha egy csomóan gigat fogják venni fel fog menni az ára, így viszont olcsón kapni a legkiválóbb kártyákat. :/
Ezert kerdeztem, hogy szerinted attol megy fel a gigabyte kartyak ara, hogy itt a forumon ezt ajanlgatjak, a masik kartyake pedig ettol megy le?
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
balint107 #26251 üzenetére
Akkor lesz csak kopp, mikor megveszi vadi újan, koreai hostesslány lábköz illatúan a kártyát... aztán egy visszavitt újracsomagolt celluxxal visszaragasztott ujjlenyomatos szétfánkozott kártya lesz, ami még cicereg is...
Simán megvan erre is az esélye. Crytek szerintem ott fogad egy játékcölibátust, és megalapítja a Gépégetők Egyházát
Ennyit az újról... szerintem a használt is simán jó, csak el kell menni kipróbálni, megnézni és csak garisat szabad. AMD oldalon meg a blackscreen szopás volt nem is kicsi...
-
Gevox
tag
válasz
balint107 #25838 üzenetére
Helló!
Mindenkinek köszi a segítségért.
Néztem néhány tesztet a 970-980 kártyákról,és ott úgy emlékszem hogy azért nem csak 10fps-sel volt jobb a 980 a 970-től. De sorry ha nem jól emlékszem.
Ha így van,akkor nem sok értelme van 980-at venni. Vagy 140ezer körül egy keveset használt 980-as jó vétel lehet az apróról szerintetek?
A 680 családon belül marad,tesóm gyerekének megfelel az egyszerűbb játékokhoz.(#25843): és szerinted egy gtx980 140e körül?
-
Ren Hoek
veterán
válasz
balint107 #25232 üzenetére
Nem érted miről beszélek. Vannak fanless tápok, amivel a PH! is tesztel... 500 Watton sincs hangja, mert olyan jó a hatásfoka. Illetve félpasszív is van. Valakinek ez az igénye, hogy 24/7 menjen a gép teljesen hangtalanul 1-2 ultracsendes ventivel. Én is megcsináltam az MSI-vel olyanra amit ágyból már nem lehet hallani
...
A lényeg, hogy vannak olyan 970-ek, pl az MSI, ami be se kapcsolja a ventit idle-ben. (Teljesen mindegy, hogy hány fokos idle-ben. Akár lehetne 60 is, ha load alatt 70, akkor pl a hőingadozás sem terheli meg...még akár jobb is lehet, mintha visszahűlne 70-ről 30-ra nagyon sokszor egy nap... de passzivon is hűt, tehát 60 fok nem lesz idle)
Szóval aki silent gépet akar építeni, annak kicsit hangos lehet 3 db 1500 RPM-es venti - ők vegyenek olyat ami silent kártya idle-ben. Ennyi.amúgy az egyik legjobb kártya a G1. Főleg ha meg lehet jól ráncigálni
(#25234) SchumiBácsi: Ez sok mindentől függ azért, pl hány fokos a szoba, hol van a gép, hány házventi van stb...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
balint107 #25223 üzenetére
Tudtommal nincs olyan gyártó hogy Gainwardgs. Plusz gondoltam azért a kék Windforce feliratból, a G1-ből + hogy 87K-ért nem nagyon lehet új kártyát kapni, rájönnek az olvasók, hogy Gigabyte-ról van szó. Ja és nemrég posztolta az utódját a 980-át
Meg azért nem a "legjobb" hűtés. Minimum venti 34%, (engem semennyire nem zavar), mert be van fordítva a gép... de aki silent gépet akar építeni idle-ben annak nem való. MSI 270X Gaming Twin frozr közel hangtalan volt, és nem is nagyon ment fel game közben... de ez a legkevesebb egy 290X teljesítményért, + hoz egy 980 alapot is megráncigálva
(#25227) +SoulRiever- : L=312mm, W=129mm, H=43mm
Be fog az férni
-
Ren Hoek
veterán
válasz
balint107 #24472 üzenetére
Hát bosszantó lehet... nekem pl AMD kártyával is cicergett, de nekem is kellett egy kis idő, mire rájöttem, hogy a tápból jön (Corsair CX400)... rettentő zavaró volt.
Aztán jött egy tápcsere, Antec NEOeco 520C-re és megszűnt szerencsére. (Seasonic beles) Illetve kb 5-10 centire odahajolva nagyon halkan lehet hallani pont ugyan azzal a frekvenciával, de inkább mikrocincogás - fél méterről nem hallani.Mellesleg ez a bajom nekem is... Gariban ezért elvileg nem cserélik, csak ha elállsz... nekem meg nincs lelkierőm végigcserélgetni a termékpalettát és várni a refundra. Ráadásul én egy picit hosszabb távra tervezek, 320K-s tandíj mellett nem nagyon ugrálhatok. Szóval 1.5-2 évre tervezek, ekkor meg különösen érvágás... Még ha meg is szokom, feldobom majd akkor apróra "Cincogós kártya, 3.5 GB VRAM, de amúgy fullos".
(Persze utóbbi probléma sokszorosan el van túlozva, gyakorlati hatása nincsen, ezt pontosan jól tudom... de eladásnál karc lehet)Csak azért pro-nak mindig ott van az a -100 Watt
Ez verhetetlen DX11-re...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest