Hirdetés
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erdei88
veterán
Viszont a cikk tartalma elég elkeserítő
"A 8 GB VRAM egyébként nem kritikus fontosságú újítás. Legtöbbször még a 4K-s felbontáshoz sincs szükség ennyi memóriára, így most is hangsúlyozzuk, hogy jó textúra streaminget használó játékok esetében kizárt, hogy a 4 GB-nál nagyobb VRAM-ra vonatkozó igény. Ugyanakkor egyre kevesebben fogják jól optimalizálni a PC-s portokat, vagy esetleg olyan trehány munkákra is lehet számítani, mint a Middle-earth: Shadow of Mordor, amely az opcionálisan letölthető textúracsomaggal 6 GB VRAM-ot igényel a tökéletes élményhez. Ennek az oka szimplán az, hogy a program fejlesztői semmilyen textúra streaming algoritmust nem alkalmaznak PC-n, vagyis minden textúrát permanensen tárolni kell a VRAM-ban."
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Megvan, ha alapfeszre rárakok Evga precx-ben, akkor megy a beállított órajel.... viszont melegebb, nyilván, azaz boot 2.0 utolso extra-extra boost 13-at is megadja
vagy tudatosan túlhuzod +13-al és alapfeszen is elviszi a kivántat, legalább is nálam az 1543-at néztem...
-
Sz.Miki
őstag
válasz
KaiotEch
üzenetére
Pont ezért van az, hogy hiába van egy 8 magos AMD aker egy Core i3 -mal is jobban fut mivel core to core teljesítményben az intel durván veri az összes amd-t.
A wot pedig főleg csak 1 magot használ.
Kíváncsi vagyok mikor tesznek alá egy korszerűbb grafikai motort, amennyi pénzt bezsebelnek bőven beleférhetne nekik...
(#5283) gainwardgs:
Nincs mit, mondtam én

-
Mate
nagyúr
Most olvasom, hogy novemberben szállingóznak a 8 gigás 980-ak

-
Reggie0
titán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Szoval akkor vehetek 970-et nyugodtan? Amugy kimaxolva megvan a tankban a 120 fps min?
-
Erdei88
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Akkor maradsz a jelenben, nem váltasz a jövőre?

-
Asbee
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Pont ma akartam írni, hogy nekem semmi gond a wottal. Örülök, hogy megoldódott.
-
gainwardgs
veterán
Na megoldódott a world of tanks gondom, kiderült hogy a hálózattal volt valami gikszer.
Köszönöm azoknak akik priviben lebeszéltek a váltásról

-
törölt tag
Hú ha EU Evga-nál jó sok kártya van raktáron.
[link] -
bandi0000
nagyúr
Na most volt időm tesztelgetni, V-sync alatt is nyekereg Grid alatt, és úgy hallani hogy ágyból játszottam ráadásul az oldala is rajta volt a gépen, "lefogtam a ventiket) szóval még azt se mondhatom hogy csak a szél zajt hallottam
-
Sondi1986
addikt
Mi a különbség a kettő kártya között?
GIGABYTE GV-N970WF3OC-4GD GTX970 4GB GDDR5 OC
GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GTX970 4GB GDDR5 OC
Nincs a hátulján a fém burkolat, nem világít az oldalsó felirat, és kevesebb az OC? -
TTomax
félisten
Azt nézzétek meg AB-ban hogy milyen limit van power,voltage,ov max,vagy utilization limit.. a VCore mérése meg sajnos inkább csak mulimeterrel ... a többi nem nagyon hiteles...
-
warcat
veterán
Lehet,hogy már volt,de normalizálódott az ára a Giga 980 G1-nek iponon,van 19 darab 182.3k-ért.
-
daveoff
veterán
GPU-Z Render Test terhelésére 1,2250V-ot ír, a HWinfo valley alatt 1,200V-ot, a franc tudja melyik a valós. Fesz.-t emelni még nem is próbáltam, nálad lehet?
Egyébként most beállítottam a kártyát 1500/2000MHz-re, és nem is nagyon akarom piszkálni, még alapon is durva, nem hogy így. Majd 3trémarkra megtépem a száját.

Azt az egy furcsaságot vettem észre, hogy akármekkora tuningot állítok be, egy idő után mindig visszavesz egy lépcsőt, azaz 13MHz-et a boost 2-ből, ez miért van? Hőfok, TDP limiten belül van a kártya, mégis veszít egy lépcsőt valamiért, ha adok neki AB-ben még +13Mhz-et akkor tartja a kívánt órajelet.
-
regener
veterán
válasz
Joe Swanson
üzenetére
BIOS-ban rakd feljebb a szorzót és figyeld a hőmérsékletet terhelés alatt, szinte gyerekjáték

(#5260) csibuka85
Ja értem, illetve neked ez most ref kártya vagy ACX-es? -
regener
veterán
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Szerintem ha tunigolod egy 4Ghz környékére akkor kihajtja simán, a táp meg 2db 970-et is elbírna a gépedben

-
KAMELOT
titán
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Igen kihajtja ha megrántod a procit és a tápod simán elbírja a kombót!
Csak hát oda kéne írni milyen kártyára gondoltál!
-
Joe Swanson
senior tag
Srácok! Tervezek egy ilyen videókártyát megvételre. Szerintetek kihajtja egy i5 4670k, vagy érdemes i7 re váltanom?Illetve 550W Enhance belsős Cooler Master GX-550 elbírná az alábbi komponensek energia fogyasztását? Előre is köszi a válaszokat!
-
csibuka85
őstag
Szia Balázs azt értem , de az összpontszámot nem értem hogy miért olyan kevés. Lehet hogy a proci 4,6 ghz-en kevés neki ?
-
csibuka85
őstag
Ja értem köszönöm szépen a segítséget . Kb hány mv-ot adjak neki ? Brutál hangos még 55%-osan is.
-
csibuka85
őstag
Ja értem , de hát akkor sem valami sok nem ? ASUS Strix-nél többet kapott még alapon is. Szerinted levegővel elvinné a 4,9 ghz-et ?
-
csibuka85
őstag

Szerintem ez elég kevés lett egy kicsit , főleg hogy húztam a kártyát.
Azt nem értem hogy ennek alapból ennyinek kellett volna lennie ennek az eredménynek , nem pedíg húzva. Szar ez kártya , inkább vissza kéne vinnem vagy nem tudom. Kitoltam a max TDP re ami 124% adtam neki + 125 mhz-et a gpu nak + 300 mhz-et a memóriának és ennyi és alapfeszen megy ilyen keveset.
-
csibuka85
őstag
-
h1mpi
félisten
válasz
csibuka85
üzenetére
Azért, mert ez a 970 vége, ami ott van, ahol a 980 eleje.

Mondjuk nekem 13960-at hoz alapon a 980, tehát az magasabb, mint a 970 vége.
Erős vga ez a 980 és betonstabil az 1500 mhz felett is. Tegnap 2-3 órát wotoztam és semmi gondja nem volt.A TDP limitet ki kell tolni maxra, mert különben nem tudja felvenni a max. feszt a vga, ami kell neki adott esetben.
-
Adams15
aktív tag
Visszatalálós! Én majd kicsit később szeretnék venni videokártyát, erősen gondolkozom a GTX970en, még nem tudom, hogy melyik gyártótól, hátha addigra kiderül pontosabban, hogy melyikre érdemesebb beruházni.

-
csibuka85
őstag
Új vga márka : [link]
-
csibuka85
őstag
Sziasztok , a TDP limitet 100%-on kell hagyni mikor tuningolsz vagy ki kell tolni valameddíg ?
-
jozsef8
aktív tag
Az első fülön és a szenzor résznél miért változó a GPU órajel? Most itt arra gondolok hogy a sensornál 1500 felett van, de az első részen "csak" 1400 alatt. Ez a boost miatt van? De úgy látom elég nekem a strix, 1500-at bírja. Már csak az a kérdés, hogy tuning alatt mennyit fogyaszthatnak?

-
Zorel
senior tag
válasz
jozsef8
üzenetére
Ez nem igaz. Valley sosem a pontos GPU órajelet írja ki.
(#5214) jozsef8: Szerintem h1mpi a képpel megválaszolta, hisz láthatod, hogy sikerült neki a Strix 970-et 1500MHz felett járatni...
Egyébként ez az egész tuning kérdés lutri, ha kifogsz egy antituning példányt, lényegtelen milyen márkából, lehet, hogy még az 1400MHz is sok lesz neki. -
válasz
gainwardgs
üzenetére
780 SLI még mindig rendben van.

-
jozsef8
aktív tag
GTX 970 vásárlás előtt állok. Az ASUS Strix-et ki is néztem magamnak. A kérdésem az lenne, hogy az asusnak ezt a verzióját is fel lehetne húzni 1500 MHz-ig? Láttam olyan tesztet ahol a gigabyte 970-eket 1800-1850 MHz-ig is felhúzták. Az strix-en keveslem az egy darab tápcsatlakozót. A tuninghoz nem kellene több? Még nem is láttam olyan tesztet ahol az strix 1400 MHz felett jár. Ha megvenném én is tuningolnám az biztos, lehet 1500 felett is. De ha nem megy fel addig az strix a tápcsati miatt, akkor másik verziót vennék. A kérdés az lenne, melyik gyártótól érné meg jobban megvenni?
-
nyuszi vagy, McFly?

de komolyra fordítva, egyrészt 125k-t tényleg nem ér, másrészt viszont nagyon mulatságos, hogy felbukkan a 980 felett. OK, kell hozzá a 90%-os SLI-skálázódás, viszont ha jön a dájrektiksztvelv, meg a normális módszerek több GPU kihasználására, akkor a 2x2GB VRAM lényegesen többet fog érni, mint az egy GPU-n a 2GB.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos autók - motorok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- További aktív témák...
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- ASRock RX 9070 XT 16GB GDDR6 TAICHI OC - Új, 2 év gari - Eladó!
- Nvidia p104 4gb VGA
- XFX RX 9070 16GB GDDR6 Swift OC Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- GIGABYTE RTX 4080 Super 16GB GDDR6X WindForce V2 - Gari 2027.11.20. -ig - Eladó!
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Motorola Edge 60 Pro 5G 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest