- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
laychi #12072 üzenetére
Mint elég régi vízhűtéses motoros+ugye notebook a szívem másik fele: jó dolog amikor az összesen 60 kiló körüli asztalimat akarja valaki notiba rakni, de a fizika még mindig nagyobb pömpölővel rendelkezik.
Mondjuk úgy, hogy a radim sem átlagos, meg egyben az egész konfig is egész nagyra nőtt, aztán hát na. Egyedül egyben emelni esélytelen, azért is lett gurulós állványra csinálva
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz
laychi #12060 üzenetére
Szerintem ez kb. lehetetlen, de van Inteles promóterünk, ha bármi ilyen van akkor arról tudni fog.
Feleslegesen erős. Ezeket rendesen hűteni már tényleg kb impossibru, van nálunk kb minden AW és nem kis munka a határon tartani a procikat. Ha gémelsz tutira nem lesz meg max órajel mindenből. Ez ilyen.
-
mcs
veterán
válasz
laychi #11928 üzenetére
Gigából az igényesebb kialakítású hőcsöveseket érdemesebb venni, mint amilyenek a tieid is voltak. Nekem 750 Ti-ből a legpuritánabb, cső nélküli Windforce volt, és főleg a bordája volt nagyon sovány. A mostani Xtreme 950be pedig bele se tudok kötni, és ez még a mini 960on lévőnél is jobban hűt, mert fogyasztásban egál a kettő, de ennek kevesebb fordulat is elég ahhoz, hogy akár 65 fok alatt tartsa teljes terhelésen.
Eléggé fura amúgy, hogy mennyire felment mostanság a combosabb 950ek ára, amikor itt a nyakunkon a Pascal.szerk.: találtam egy új érdekességet: [link]
-
-
embe
nagyúr
válasz
laychi #11748 üzenetére
Engem ne győzködj!
Elhiszem, tudom, belátom. De most más a helyzet.
De Te még mindig nem érted. Számlásan kell új vga. A miért az nem ide tartozik. Tehát a kiindulási alap az, hogy 60eFt. körül kell egy kártyát kihozni, az előbb leírt feltételekkel. Ha ez nem lenne kitétel, akkor használt 970-esek között keresgélnék mindenképp.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
laychi #11482 üzenetére
Dehogyis, még sose küldtem vissza semmit gariba.
Csak kíváncsi voltam mennyit bírhat egy új GTX kártya, mert a boostot ugye 65 foknál ez a típus visszaveszi 12-13MHz-el.TechN7ne Erre nem is emlékszem. Kikérem magamnak, hardverapró legjobb 7770-ét vetted meg. [link]
Vagy nem értem miért mondod hogy szétnyúzott. -
laychi
veterán
válasz
laychi #11174 üzenetére
[N960FlashDP] windows kötegfájl.
Be kell tenni az nvflash mellé a mappába,a "valami".rom fájlt is!!!.
Jobb klikk-->szerkesztés, beírod,hogy "nvflash "valami".rom -A" és nem kell cmd-ben mókolni.(idézőjel nem kell bele)
Romnév szóközt ne tartalmazzon,mert nem tudja értelmezni,lehet,hogy az ékezetes betűket,speciális karaktereket sem,ezért azt se írjatok bele a fájlnévbe -
Grave_444
nagyúr
válasz
laychi #11140 üzenetére
Nvflash-el, ha 20 biost nem írtam a kártyára tegnap éjjel, akkor egyet se.
Tovább nem is offolnék a topikban. Manuális szabályzással 37-40% körül nem hangosabb, mint a Be Quiet Pure Wings 2 házventik 5V-on. Igaz procihűtő passzív, meg ezeket is ki tudom kapcsolni, de nem halok bele ha a vga-t nem.
Átírt biossal most ~1100rpm körül van. Néha bebugol mondjuk.
-
-
-
mcs
veterán
válasz
laychi #10709 üzenetére
Win10 alatt xinputos játékokhoz érdemes csak bármelyik box vagy azzal kompatibilis controllert használni, régebbi directinputoshoz pedig mást. Ezért van nekem is egy One az új játékokhoz, amit amúgy tökéletesen kezel a win10 vezetékkel, és egy univerzális x/d kapcsolós Speedlink régiekhez.
Bár van a boxokhoz is xinput plus emulátor, ami a direct parancsokat alakítja át x-essé, de bizonyos játékoknál fabatkát sem ér. -
Peat;)
veterán
válasz
laychi #10705 üzenetére
Egy jó kontroller elég univerzális, pl. dark souls-t játszom most és az nélkül kínszenvedés lenne. De FIFA is szigorúan kontrolleres. Sportjátékok, autósjátékok, ugra bugrák, nézd a hátam ahol nem kell headshotolni, pl witcher 3 is...nem tudom nekem fura hogy máig elég nagy az ellenszenv a kontrollerek iránt, pedig ha egyszer megveszed az nem olyan mint a maxwelles nvidia hogy egy év múlva kuka
(mostani nvidia bejelentésre gondoltam, a mi 960-asunk a fasorban sem lesz hamarosan)
-
mcs
veterán
válasz
laychi #10641 üzenetére
A legtöbb ilyen szagértő majom protekció útján van felvéve, holott nagy ívben tojik az egész számtek témára vagy valamilyen 5-10 évvel korábban összeszedett tudására támaszkodik. Te hiába próbálsz nekik magyarázni bármit is több szakmai tapasztalattal, csak kifogásokat gyártanak és lenéznek, mert ők ülnek a bolt pultja mögött. Szakmai oldalakat véleményem szerint a bő 70%-uk nem tanulmányoz, a maradék kivételnek pedig jár a tisztelet.
-
Long Man
tag
válasz
laychi #10641 üzenetére
Csak egy apróság (talán másnak is segít) ...
"- megpróbálhanád akkor a 3 napon belüli elállást(üzletben történő vásárláskor ugyebár ennyi van)"
Ilyen "háromnapos elállási jog" nincs már.
Távollévők közötti üzletkötésnél 14 nap, indoklás nélküli elállási jog érvényesíthető.
Ha üzletben vásároltunk és/vagy eltelt a 14 nap, akkor jön a jótállás vagy a szavatosság.
(olyan, hogy "garancia" sincs már)Ha ezt a "három nap"-ot egy eladó mondja, akkor az vagy tudatlanság vagy szándékos félrevezetési kísérlet a részéről.
-
Pehi
senior tag
válasz
laychi #10610 üzenetére
Azt most inkább nem. Az a helyzet,hogy amikor a 750 Ti alapon megy a procival együtt akkor van egy bizonyos FPS szám. Ha húzom a procit,alig lesz több,de ha a VGA-t rántom, minden játékba jelentősen látszik a növekedés.Ebből is gondoltam,hogy erősebb kártyát is rakhatok mellé! Köszi!
-
Isual
veterán
válasz
laychi #10399 üzenetére
Én igen, de ezt nem magamnak szántam. Én már berendeltem az EVGA 960-at, a hét végén szerelem be és jöhet a teszt - ami jobb híján Diablo 3 lesz.
Mindenkitől kérdezem, hogy itt esetleg van valakinek EVGA SSC 960-a? Ha igen, akkor a hűtéséről, annak hatékonyságáról (zaj, hőmérséklet) tudna esetleg tapasztalatokat megosztani, mire számíthatok?
-
Bjørgersson
félisten
-
Gaboman
nagyúr
válasz
laychi #10152 üzenetére
A furcsaság itt is az hogy ha 0-ra van levéve és eléri a 49 fokot akkor hiába emelkedik szépen fokozatosan a fordulat, mindig belepörget hol kisebbet hol nagyobbat.
A gyári Biosába 1105 fordulat van megadva idle állapotban, de ez nem igaz mivel a kártya 1580 fordulaton megy alaphangon ami közel sem 33% a 3150 fordulatnak.
MSI AB és GPU-Z is ezt jelzi, tehát a gyári Biost-nem tudja produkálni, érthetetlen számomra is hogy miért, azt írja a Bios hogy 1105ford/perc 33%-nál.De ez 1580 valójában, és ha lejjebb viszed megkavarodik a rendszer.
Nincs még hozzá jó program amivel megtudnám írni.
Visszaraktam az eredeti Biost, nem foglalkozom vele tovább mert kellene hozzá olyan progi amit ténylegesen érzékeli a fordulatot. -
Grafirka
őstag
GTA5 alatt ha nem tevedek a win10 nem teljesitett gyengebben ( azonos konfiguracion) mint a win7-en.Lehet csak driver vagy valami egyeb beallitas okozza az fps dropot..Feltuno dropokat eszlelsz , pl. 60 kornyekerol hirtelen beesik 40 ( esetleg 30
) ala ? Nem fut valami a hatterben ?
-
Sami22
aktív tag
Új fejlemény. Lehet, hogy a kártya a hibás. Furmarkot elindítva a rendszer szinte azonnal újraindul. 20 másodpercet bír. Más nem futott a gépen. (még egyszer, ha a hd 6850 van benn, úgy terhelek, ahogy akarok prime95+furmark szimultán megy gond nélkül)
Ati driverek letakarítva, elvileg stabil nvidia driver fent. Nincs egy hetes a kártya.
-
Sami22
aktív tag
Hm. Crysis 3 is újraindította a gépet úgy fél óra után. Pedig sem a gpu, sem a cpu nem volt 70%-nál jobban leterhelve. Bf3 msi afterburner szerint sokkal jobban terhelte a gépet (995 gpu, 78%cpu usage), még sem volt probléma. Csak az zavar össze, hogy hd 6850-el a gépben nincs ilyen.
Lement a ddu, új próba.
-
synthattik
aktív tag
Én is így vagyok most ezzel a játék támával ,inkább kapásból 2 sör legyen,mondjuk ma sikerült 1 kis gridet aprítani,mint írtam is faszák most a hőfokok ezzel az 1 ventissel,de szerencsére még így sem zajos.
De ez várható is volt ,hogy magasabbak lesznek a hőfokok, a 2 ventis tesóknál.
Igen van ott 1 kis hegy völgy szindróma,mondjuk azt nem írta,hogy v-syncel játszik e,vagy csak az én figyelmemet kerülte el. -
jcs
tag
gbors : Köszönöm! Végre egy értelmes válasz!
gbors laychi : OK ezért írtam, hogy tuningolva ott kellene lennie a köv. kártyánál .
Ami valóban átlag 20 %. ( Tehát 750 tuningolva eléri a 750ti-t ...stb)
Csak több tesztben is a 960 tuningolva megközelíti ezt a 20 %-ot.
Nem akarnék belinkelni teszteket fps-eket.Itt a fórumon meg "mindenki " tuningol... ill van akinek már a gatyaszorítást és a 970re gyűjtést ajánlják eleve.
De abban persze igazat adtam, hogy elvileg elférne egy gbors által írt összetételű kártya egy
60ezres 960 és az ugyanolyan 100k-s 970 es közé... -
jcs
tag
Szerintem pár embernek már van 'TI'-je.
A 980- ból lebutítottak, lett a 970. A 960 meg úgy sikerült, hogy az alap eredeti órajelhez képest már tuningolva jön a kártya. Vannak új biosok nagyobb órajellel....4 gb változat..
Igy ahová a 960 ti beágyazódna, oda van tuningolt, overclockolható 4 gigás 3 ventis változat...
Minek akkor ( nvidia szempontból ) még egy kártya?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Bankmentes Részletfizetés ÖNERŐ NÉLKÜL? NÁLUNK EZ NEM KÉRDÉS HANEM LEHETŐSÉG!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest