- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
PlayMax
nagyúr
válasz
polgi803 #11436 üzenetére
"Lehet hogy minőségi az Asus alkatrész de hogy ettől még fogyaszt mint a b@rom és melegszik mint az állat az tuti."
Esetleg ha célzás volt ez felém akkor szívesen reagálok rá,az elmúlt 2 hónapban nem sok, csak legalább 3 Nvidia kártya volt a gépemben
,időrendi sorrendben: Giga 770,EVGA 960,Hawk 760
.
Mostani Tahiti kártyával 3 legyet ütök egy csapásra ,beelőzöm mind a három kártyát és max. terhelésnél húzva érem el csak a 70 fokot FurMark alatt,gyakorlatiban játékok alatt max. 67 fok, az a "baromi"nagy fogyasztás egy 960-hoz képest meg egyáltalán nem olyan baromi....Hozzáértelem nagyon sokat számít,hogy milyen gyártó,milyen felszereltség stb., nem mind1.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
polgi803 #10487 üzenetére
Elvileg nem, a 337.88 után megjelent driverekből kimaradt két dll fájl, ezért nem működik. Mindjárt kipróbálom, remélem jó lesz.
-
Long Man
tag
válasz
polgi803 #10184 üzenetére
Igen, a szemüvegért nem lenne annyira vészes, de amelyik monitorba nincs beépítve az adó (régebbi 120Hz-esek) oda a 3D Vision 2 Wireless Glasses Kit kellene.
(vagy pedig a 3D Vision Wired Glasses, de azt meg égen-földön nem kapni)Egyenlőre marad 2D ill. az anaglyph, de ki tudja mit hoz a jövő ...
(pedig eszméletlen jól néz ki az FSX "igazi" 3D-ben)
-
Long Man
tag
válasz
polgi803 #10181 üzenetére
Csak ne vette volna ki a driver-ből az NVIDIA az nView részt valamint a profilok mentésének lehetőségét ... és működne rendesen a "Surround" mód ...
(még jobbnak/használhatóbbnak tűnik az exAMD drivere és programrészei, de sebességben ég és föld, egy/két HD5750-hez képest)plusz nagyon jól néz ki a 3D Vision még anaglyph módban is
(csak ne enné ennyire a teljesítményt és ne lenne ennyire drága a 3D Vision szemüveg) -
Long Man
tag
-
kisza25
félisten
válasz
polgi803 #10115 üzenetére
a GPU pontot nézd, ne az össz pontszámot
akkor egy sima gtx 950 OC ugyanabban a configban
és a gtx 950 xtreme ugyanabban a konfigban
mindet én mértem -
Long Man
tag
válasz
polgi803 #10007 üzenetére
Attól függ, melyik Giga-ra gondolsz ...
A GV-N960WF2OC-4GD-nél pl. a rev. 1.0 az 6+8 tápcsatlakozós, a rev. 1.1 meg 6+6.
(szerintem már csak rev. 1.1-et találsz)De a többi Gigabyte GTX960-nak is utána tudsz nézni itt.
ps.:
Ha a "sima" HDMI alatt a teljes méretűt érted, akkor igen.
(nem mini vagy micro) -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
polgi803 #9979 üzenetére
Miért néznék bele? Majdnem fél éve használom, semmi problémám nincs vele.
Ezért lettem volna kíváncsi, mi az a "kritikus" hiba egyeseknél.
Win 7-es voltam sokáig, aztán győzött a 8.1, majd a 10. Win 7-tel falnak mennék kb, már a 8.1-hez képest is irtó lassú volt szerintem (SSD-vel is érezhetően).
-
Long Man
tag
válasz
polgi803 #9960 üzenetére
Van egy jó cikk erről a témaösszefoglalóban:
"A tápellátó áramkörök „cicergése“, sípolása"
Illetve a tápellátási sor (táp-alaplap-maga a kártya) bármely része, részeinek apróbb-nagyobb (tervezési, gyártási) hibája, tűréshatárokon működése okozhatja.
Ezért lehet az alapvetően műszaki kérdésből, a bonyolultsága miatt, időnként lutri ...
lutri magyarul = inkompatibilitás
-
Long Man
tag
válasz
polgi803 #9949 üzenetére
Semennyivel
A "GV-N960WF2OC-4GD"-n eggyel kevesebb ventillátor, kisebb hűtő és nincs rajta a nagy borda a VRM-eken
(plusz az időzítések 1216/1279 MHz vs. 1241/1304 MHz,de ez már marketing)... majd el felejtettem,
a "GV-N960G1 GAMING-4GD"-én - meg a másik G1-en - van csicsás világítás is -
Peat;)
veterán
válasz
polgi803 #9901 üzenetére
Akkor érdemes valamilyen OC verziót venned, azok kihozzák amit tud a kártya. Legyen hőcsöves hűtőborda és két venti, ennyi a kritérium hogy egy jó 960-ost vásárolj, minden más szimpátia kérdése, amelyik megtetszik azt. Nem kell rugózni. Illetve nem mindegyiknél kapcsol le a venti 60 fok alatt, de én a magam részéről ezzel nem törődnék...sőt...de az asus black és a fehér színű msi ilyen csak asszem. De hangtalanok szóval édes mindegy hogy pörög-e a venti pár százon vagy sem, élettartamra sincs negatív hatással, sőt lehet ezek fognak tovább menni.
Amelyik megtetszik bármi miatt, szerencsére ez egy ilyen vga modellnek sikerült.
-
Long Man
tag
válasz
polgi803 #9899 üzenetére
Ha már megszoktad a szívást AMD-nél ... NVIDIA-nál is van rá lehetőség.
(én a kétmonitoros móddal szenvedek, pedig HD5750-nél simán ment)Beállításokra tökéletes az MSI Afterburner.
(vagy bármelyik MSI Ab. / RivaTuner klón)Normál játékokra tökéletes, de ha húzni szeretnéd, érdemes olyat nézni, amin a nagy hűtőbokk rajta van a VRM chip-eken is.
Tapasztalataim szerint kb. 5%-ot (min. FPS) lehet nyerni rajta,
de szerintem nem érdemes kínozni.
(Gigabyte GeForce GTX 960 GV-N960WF2OC-4GD)A "3D Vision" mód viszont meg tudja fektetni (kb. 45% visszaesés), de ha nem használod, akkor ez nem is annyira fontos.
Állítgatás főleg az NVIDIA Vezérlőpulton kersztül, vent. profilokat és egyéb extrákat meg külső programmal.
(Gigabyte-nál van még az OC GURU II is) -
Peat;)
veterán
válasz
polgi803 #9777 üzenetére
A vásárlásig nézegesd a driver helyzetet, mostanában sajnos nvidia esetében is szigorúan tilos a legfrissebbet felrakni az első pár napban...romlott a minőség. De összességében 10% sebességdiffi hátrány ellenére én még mindig ezt venném, a mostani játékok nagyja azért még mindig nvidián megy problémamentesebben.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
polgi803 #2398 üzenetére
Nincsen még, s egyelőre nem is tudni, hogy lesz-e. Lehet, nagyon is, boosttal együtt olyan 1500 MHz körül van végük, ugyanúgy, mint a nagytesóknak.
Vehetsz nyugodtan Gigabyte-ot, kisza épp pénteken rendelt egyet, ha gondolod, várd meg amíg megkapja, aztán lesz róla vélemény.
-
jcs
tag
válasz
polgi803 #1987 üzenetére
SzVsz.: saját meglátás...
Én spec nem vennék 970 et mert amennyivel többe kerül annyival nem gyorsabb...viszont kevesebb képkockával ugyanúgy játszható a 960.
Középkategóriában most a 960 a legjobb , legfrissebb hardver hosszabb távra. Kövesd az árát, azt, hogy ez évben mit válaszol rá az AMD. -
Taposo
aktív tag
válasz
polgi803 #1981 üzenetére
Tudod ez játékfüggő, illetve kinek mennyi a kényelmes képkockaszám és hozzá mért részletességi szint. De pl. ha belövöd a játékokat normál részletességre akkor nagy átlagban megvan a minimum 60+ képkockád. Én is ilyen középkategóriás kártyákban utazom és 2-3 évenként cserélem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Vírusirtó topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest