- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola G86 - majdnem Edge
- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
holozis_HUN
addikt
válasz
4264adam #13192 üzenetére
Beállítások módosításával eltüntettük Devas kolegával a CPU limitet, stabil 60 fps megvan GTA 5-ben. Pár felesleges és alig látható beállítást le kellett venni. De még pár dolgot próbálok rajta finomítani, hogy a legtöbbet tudjam kihozni. Azért na I5 ne legyen már kevés.
VGA húzásról annyit, hogy rányomtam +80-at VGA-ra és memóriára +350-et (1359; 1928) így tuti nem lesz textúra bug, és egy enyhe tuningot kaptam, hogy legalább a kicsivel magasabb felbontást kompenzáljam (DSR). Szerintem így jó lesz. Remélem hibázni sem fog, eddig GTA V alatt semmi ilyet nem vettem észre. Kisit lejjebb vettem még, csak jó lesz.
-
-
Devas
őstag
válasz
4264adam #13185 üzenetére
Hagyjuk mar abba ezt a butasagot. Ha noveled a felbontast, azzal noveled a cpu igenybevetelt is (a gpu igenybevetelt megjobban). Ha neki HD felbontason cpu limittel van mondjuk 50 FPS-e, akkor fullHD-n CPU limittel lesz mondjuk 40. Nem a felbontast kell novelni ilyenkor, hanem azokat a beallitasokat lejjebb venni, amik terhelik a procit. A tobbi beallitast pedig ugy allitani, hogy lehetoleg ne legyen vga limit se.
-
mcs
veterán
válasz
4264adam #13119 üzenetére
Nekem annak idején 51ért sikerült elpasszolni. Most nagyon-nagyon nyűgös vagyok amiatt, hogy a jelenlegi 60-70 ezres kártyák erősen kompromisszumosak. RX 470 DX10-11ben lassú, a GTX 1060 3 GB pedig nagyon karcsú lesz az új UT folyamatosan növekvő vram igénye miatt. A 84 ezres, 6 gigás Gigáról nem egy helyen olvastam már, hogy folyamatosan throttlingol, szóval az nálam nagy eséllyel ki lesz lőve, és maradnak a 90-100 ezresek igényesebb körítéssel, de hát arra a gatyám is rámenne.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
4264adam #13108 üzenetére
okok
szóval, az egyik modul nálam se volt koppig tolva, ezt ma reggel vettem észre, de a két tartó fül a helyén volt, kb fél mm-ről beszéltek, ha tényleg emiatt lenne az összes gond akkor megnyertem a heti b@lf@sz trófeát és meg is érdemlem, de azért remélem nem így van, se füst se egyébb rendellenesség nem volt
az a baj a lapommal, ha nem a megfelelő sorrendben töltöm fel a slotokat akkor el se indul, ez a manuáljában is ki van ememlve... itt sajnos nincs szabad mozgásom.
de renben dual channelt ír az összes monitorozó app (4*4GB esetében), ha pedig 3 modult teszek be triple chanelben megy ahogy kell.
időzítésen se tudok változtatni bios azt sem engedi, így a ram gyári időzítésein megy/mennek.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
4264adam #13104 üzenetére
kiszedtem, megigazítottam mindet, megy a memetest együtt, este ránézek.
ezt ki tudnád fejteni, mert sajnos nem jött átt--> Ha 2db dc van lehet az mar nem fog működni de sc Ben igen
(#13103) aero2zero: mennyit menjen egyesével? úgy értem időben vagy elég az első pass-ig?
-
KubanitoS
veterán
válasz
4264adam #12994 üzenetére
Egy árkategóriában van a kettő (de lehetett volna 980 is), vagy valami más, ahol láthattuk volna, hogy két darab 960-as mit tud kezdeni egy db erősebb kártyával. Akár meglepetést is láthattunk volna.
Így "csak" érdekes a dolog, első ránézésre az SLI hozta az elvárt szintet.
-
-
benvolio
őstag
válasz
4264adam #12552 üzenetére
Én a WOT játékról tudok nyilatkozni /mással még nem néztem/, hogy azon nekem nagyot dobot. Eddig csak v-sync-el tudtam játszani vele, mert nélküle nagyon zavaróan receget a kép, de ezzel már elfogadható szinten van. Mostanában gondolkoztam, hogy lecserélem a monitorom egy g-sync-esre, egy ilyenre, de lehet ehhez a fast sync-hez elég lenne csak egy ilyen, és ez árban jóval kedvezőbb. Ilyen monitorokkal kapcsolatban nincs tapasztalatom, esetleg van aki használ ilyesmi gamer monitort? Érdemes lehet cserélni?
-
Devas
őstag
válasz
4264adam #12563 üzenetére
Freesync csak ezekkel mukodik:
AMD Radeon R9 300 Series
AMD Radeon R9 Fury X
AMD Radeon R9 360
AMD Radeon R7 360
AMD Radeon R9 295X2
AMD Radeon R9 290X
AMD Radeon R9 290
AMD Radeon R9 285
AMD Radeon R7 260X
AMD Radeon R7 260Meg gondolom az uj RX szeriaval is.
Freesync monitorok mar 40 korul kezdodnek.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
4264adam #12318 üzenetére
Nem mondtam, hogy 60 FPS volt. 35-40 körül emlékszem. Viszont nekem az bőven jó volt. A HD 7950-en kifolyt volna a szemem ennyitől, de NV kevésbé érzékeny erre.
Amúgy én i3 2100-ról léptem fel i5 2500K-ra, semmit nem vettem észre single alatt. Kb ugyan azok az értékek jöttek ki. Hozzáteszem, nem multizom, csak régi címekkel.
A lényegi mondandó az volt, hogy a mai játékoknak csak a 4 szál számít, és mindegy, hogy a HT-ból jön össze, vagy direktben a 4 magból (ez az elindul témára). A hogyan fut más kérdés, de véleményem szerint egy Sandy i3 egy régebbi középkategóriás VGA-val elvan még, single alatt. Jelen pillanatban nekem i3 2120 + GTX 670, Dying Light The Following csak úgy hasít 50-55 FPS körül, maxon.
Multi ugye más tészta.
-
Dark KillerX
addikt
-
-
mcs
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
4264adam #11942 üzenetére
Ahogy írták, az egyik legjobb az msi gaming, bár a gigabyte g1-nek talán még jobb a hűtése, de a 3 ventilátor kis túlzás szerintem erre a kártyára. Érdemes még megemlíteni a gigabyte wf2 oc-t is, mert annak is jó hűtése van, 3 év garanciával és az egyik legolcsóbb 960.
Bocsi, 4264adam. Szintén a kérdésre szerettem volna válaszolni, csak félrement picit.
-
Bjørgersson
félisten
-
mcs
veterán
válasz
4264adam #11903 üzenetére
Olyan megkötések voltak megadva a cfg fájlban, hogy az ultra beállításra ne legyenek érvényesek. Ezekből a sorokból kellett bizonyos opciókat 0-ra írkálnom az alapértelmezett 1 helyett:
seta image_downSize "0"
seta image_downSizeBump "0"
seta image_downSizeSpecular "0"
seta image_filter "GL_LINEAR_MIPMAP_LINEAR"
seta image_ignoreHighQuality "0"
seta image_roundDown "0"
seta image_useCompression "0"
seta image_useNormalCompression "0"
seta r_renderer "best" -
Hunork
veterán
válasz
4264adam #11901 üzenetére
Őszintén remélem, hogy nem leszek kitiltva!
Szóval: az rendben van, hogy trágárkodás, ócsárlás, vagy magyarul fikázás nem fér bele, ez tiszta sor.
Ezt én sem szeretem.
De hogy ne lehessen beszélgetni, érvelni / ellenérvelni, uram bocsá, nosztalgiázni, az már szerintem túlzás.
Olyan ez, mintha azt várná el az ember, hogy a zöldségessel csak a zöldségekről lehetne beszélni, vagy nőgyógyásszal meg csak a hüvelygombáról. Akár mindkettő lelkes Trónok harca és/vagy BF4 rajongó is lehet.
Szerintem!Mondom ezt úgy, hogy eddig sokat kérdeztem itt, mert NV kártyám volt, és a legutóbbi tesztem kapcsán is örömmel vettem mások hozzászólásait, hogy nem vagyok egyik irányban sem elfogult.
Az off-topik kapcsoló pont arra van, hogy néha elkalandozzon az ember, mert néha azt is kell.És ez nem kötekedés akart lenni, csak egy személyes vélemény.
-
Mika1227
őstag
-
mcs
veterán
válasz
4264adam #11659 üzenetére
Valszeg nem a legjobb teszt, de sajna mással nem is igazán mértem anno.
Szerintem itt a 960at a sávszélesség foghatja vissza leginkább, és ezért nem tud igazán elhúzni. Látható, hogy annak a gpu-ja jobban meg lett rántva.
Shaderekre éhesebb környezetben biztosan nagyobb a difi a 960 javára. -
NandoXXL
senior tag
válasz
4264adam #11424 üzenetére
Kivéve amikor nem tartják be a szabványokat. Ugyanazon típusból Gigabyte vga nem működött Lenovo E20 Workstation-ben (hibátlan kártya, custom gépekben hibátlanul működött), Asus pedig hiba nélkül ment. Nem beszélve arról hogy régebben mint a bazári játékot tele rakták táp csatlakozóval a vga-t (6+8 pin, kérlek szépen az R9 290-nek volt szüksége ilyen betápra 2x75W+150W). Maradjunk annyiban hatalmas a parasztvakítás, a 2x6 pin is felesleges, elég lenne egy 8pin-es az extrem oc miatt, de ne legyen már annyi kábel.. Strixen is elég egy 6 pin -es csatlakozó... az pedig csak 2x75W. A gyári 960 120W tdp.
-
Grafirka
őstag
válasz
4264adam #11349 üzenetére
Az "APO" hianya tenyleg okozhatja az emlitett hibat. GTX970 nel jott elo az altalad emlitett hiba , auslogics boostspeed "trakaritas utan". Gondolom a CCleanerrel s megeshet.
Ezenkivul nem egy program van ami bekavarhat a VGA mukodesenek akkor is ha latszolag semmi kozuk nincs egymashoz pl: logitech, mionix, rocat , razor , es egyeb egerek softwere, nyomtato szoftver , dell kepernyo manager . -
sutyi^
senior tag
válasz
4264adam #11349 üzenetére
Elvileg sokaknal volt régebben ilyen gond, folyton a hiányzó registry bejegyzést próbálta írni / olvasni hiába és folyamatosan pörgette a driver egyik összetevőjét. Ha az adott process már meg volt korábban is akkor létre kell hozni újra kézzel. Ha valami malware akkor viszont passz.
The issue is that the ravbg64 service is looking for a registry key that isn't there. it keeps looking and not finding it over and over.
you can see this by using a tool called procmon.exe (Process Monitor). Just google it.
You need to add two registry keys. to do this:
Click the Windows Orb button thing (Start Button)
In the search bar, type regedit
Navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE
Right click "SOFTWARE" and left click "New", then "Key"
Name it "SRS Labs" (without quotes) - that's one
Next, right click "SRS Labs", left click "new" then left click "Key" again
Name it "APO" (without quotes)
once you do this, it should get rid of the processor usage.
-
Hunork
veterán
válasz
4264adam #11336 üzenetére
Szerintem a Realtec HD audio a ludas. Bitcoin miner. Nekem is volt ez a kék ikonos, meg alul a rendes narancssárga ikonos exe a Realtec HD audióból. Nem a Ccleaner a ludas, hanem a bitcoin. Én a Malwarebytes programmal töröltem, meg mást is. De elég, ha kilövöd a Feladatkezelőből, előtte nézd meg, hova mutat. Utána onnan is.
Persze, lehet, hogy nálad nem ez lesz a megoldás, de nálam ez volt.
Remélem, segíthettem!Hunork
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest