- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- One mobilszolgáltatások
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grafirka
őstag
válasz
Long Man #13765 üzenetére
Sajnos ez a valosag.
ezelott nehany evvel a GTX680 / 690 sorozatu kartyaknal lehetsegs volt egyfajta
hack ami segitsegevel quadro driverrel mukodhettek es latvanyos sebessegnovekedest lehetett elerni solid works, autocad, arhicad , maya, stb programok alatt.Ennek az NV bizonyara nem orvend es mindent megtesz hogy ne forduljon elo gyakran. -
Grafirka
őstag
Sziasztok,
A 368.81 dreiverrol milyen tapasztalatok vannak? -
Grafirka
őstag
válasz
4264adam #11349 üzenetére
Az "APO" hianya tenyleg okozhatja az emlitett hibat. GTX970 nel jott elo az altalad emlitett hiba , auslogics boostspeed "trakaritas utan". Gondolom a CCleanerrel s megeshet.
Ezenkivul nem egy program van ami bekavarhat a VGA mukodesenek akkor is ha latszolag semmi kozuk nincs egymashoz pl: logitech, mionix, rocat , razor , es egyeb egerek softwere, nyomtato szoftver , dell kepernyo manager . -
Grafirka
őstag
368.22 driverrol milyen tapasztalatok vannak?
-
Grafirka
őstag
válasz
Hunork #10784 üzenetére
Homersekleteid teljesen rendben vannak.
Ugyancsak Strix960 ,hangszigetelt FD-R5 hazban ,~23C szobahomersekleten :
Idle (135mhz) 38-43 C kozott.
Youtube vagy hasonlo flash tartalom lejatszasa kozben ~45-52 C
Jatek (3D) ~58-65 C ( legtobbszor 61-63 kozott ugral, legalabbis azoknal a cimeknel amelyekkel en jatszottam ( GTA5, WitcherIII, Skyrim+mod , FarCry Primal, FC3, FC4, AC Rogue, Grid Autosport , Sacred2 )
Furmark alatt tapasztalt max homerskelet 68c Mas programban/jatekban nem lattam hasonlo erteket.
Adobe Illustrator CC alatt a ( cc verzioban van hardveres gyorsitas ) ~55 C -
Grafirka
őstag
Errol a tipusrol van valakinek konkret tapasztalata ?
-
Grafirka
őstag
válasz
Ozsi009 #10453 üzenetére
+1 szavazat a 4 Gb verziora. Lehet idovel ( ujabb jatekok, nagyobb texturak) ez a 10% kulonbseg mas mereteket olt, es amint mar emlitettek a 4Gb kartyat konnyebben/ kisebb veszteseggel tudod majd eladni. Valoszinu hogy 1-2 ev mulva a 2Gb kartyak mar nem lesznek keresettek. Nyilvan ha csak bizonyos cimekkel jatszol , amikhez a 950 is eleg, akkor megsporolhatod azt a penzt amit a 960/4GB-ra koltenel.
-
Grafirka
őstag
válasz
MaidenFan #10258 üzenetére
Szerintem nincs ertelme beleszomorodni ebbe a "csak 2 gb" dologba , mert realis eletben tokeletesen mukodik es nem fogsz olyan hatranyt erzekleni ami realisan befolyasolja a jatekelmemyt.
Termeszetsen megkozelitoen azonos arfekvesben nyilvan hogy a 4Gb erdemes valasztani foleg a jovore valo tekintettel de azert nem kukaznam a 2 gb modellt -
Grafirka
őstag
válasz
majorp80 #10218 üzenetére
En azt tennem, hogy kiprobalnam egy masik gepbe , es ha ott is egyik fan dinamikusan valtoztatja a sebesseget a masik pedig fix sebessegen forog , kuldenem vissza gondolkodas nelkul mert ott valami mas gond van Ezeknel a huteseknel tudtommal nincs diferencialt vezerles .
-
Grafirka
őstag
válasz
majorp80 #10193 üzenetére
Ha van lehetoseged , probald ki masik gepbe , hogy megbizonyosodj rola hogy valoban nem szoftveres anomalia de megtortenhet hogy a fan cotrollerjehibas.
Ugyanez a modell ( G-WF2 ) ismerosnel hasonloan viselkedett, ( a baloldali venti normalisan mukodott a jobboldali az maximumon / magas fordulatszmon vegig) Visszakuldte es szo nelkul csereltek . -
Grafirka
őstag
válasz
Cingáriusz #10094 üzenetére
Ezzel a homerseklettel nincs gond, viszont valoszinu a hazad nem hut a legjobban ezert 3-4 c magasabb hofokok lehetnek nalad Zalman Z11 hazban ~ 22C szobahomersekleten a max 68 c volt amit lattam.(Witcher III alatt )
-
Grafirka
őstag
válasz
Cingáriusz #10092 üzenetére
Mennyi a szobahomerseklet ? Magasabb kornyezeti homerseklet eseten es /vagy roszabbul szellozo hazban felmehet 70c fole.
-
Grafirka
őstag
válasz
AVarice #10020 üzenetére
A Giga WF2 a felhasznalok koreben is nepszeru , jo tapasztalatok vannak vele. Egyebbkent nem reklamnak szantam ( nem vagyok fanboy sem NV drukker) , hanem haveri tarsasagban van nehany G-WF2 darab es elegedettek vele.
A 960 sorozatbol szerintem az osszes 2 legkavaros + hocsoves kartya megfelelo, mert alacsony fogyasztasu, huvos VGAk. Nekem Strixem van amit errefele nem szeretnek, es tokeletesen elegedett vagyok vele, de lattam mar MSI, Giga, Zotac, Palit, KFA2 kartyakat es mind rendben voltak. Mostani fejemmel 960 sorozatbol en a legolcsobbat vennem, nem sokat foglakoznek a markaval. De ez szemelyes velemeny mindenki eldonti sajat maga mit mer bevallalni.
OC is tudsz termeszetesen, hogy mennyire az szerencse kerdese.
-
Grafirka
őstag
GTA5 alatt ha nem tevedek a win10 nem teljesitett gyengebben ( azonos konfiguracion) mint a win7-en.Lehet csak driver vagy valami egyeb beallitas okozza az fps dropot..Feltuno dropokat eszlelsz , pl. 60 kornyekerol hirtelen beesik 40 ( esetleg 30
) ala ? Nem fut valami a hatterben ?
-
Grafirka
őstag
Valtozo, szerencsetol fugg.
EVGA GTX960 ACX 2.0+ cicereg valamennnyire , igaz nem sokat jatszanak vele , Skyrim alatt lehetett hallani cicergest de nem zavaro. Volt egy masik EVGA a cegnel ( egy ventilatoros SC gaming) az illustrator alatt es netezes kozben is sistergett .
Ismeros GTX 970 ( 3975KR ) teljesen cicergesmentes magas fps mellett is. -
Grafirka
őstag
Sajnos ami a cseret illeti lehetett szamitani erre.Es az is igaz, hogy megeshet, hogy a kovetkezo kartya is ciripelos.Ez szerencse kerdese.
Ha nagyon zavaro a ciripeles akkor talan az elallas a legkezenfekvobb. Nem tudom mennyire jonne be a hangszigetelt haz, lehet nem oldana meg semmit es ugyanugy kihallanad a zizegest/sipolast.Egyebbkent az R5 hazat csak ajanlani tudom, ( nem ciripeles ellen ) en is ezt hasznalom teljes elegedettseggel, viszont szerencsem volt , nem ciripel a kartyam.
-
Grafirka
őstag
-
Grafirka
őstag
Nem direkt valogattak hogy "tuningmentes " legyen hanem gyengebb kapacitasu ezert kap alcsonyabb orajelet es besorolast. Amugy egyetertek Tikakukaccal nem hiszem, hogy erdemes azzl kezdeni hogy biost cserelsz. Az a nahany % plusz nem nem tudom ha megeri az esetleges fejfajast , artifactokat, fagyast, stb.
-
Grafirka
őstag
válasz
Reaper76 #9702 üzenetére
Dell kepernyod van ? Hasznalsz dell display managert ? Ha igen akkor ne hagyd hogy fusson a hatterbe , mert a VGA nem valt vissza 2D orajelre ( 135 mhz) hanem beragad 3d re. Nalam honapokig csinalta hogy 1227mhz megakadt es csak ujrainditas segitett , viszont ahogy beleptem nemelyik 3D jatekba ismet kiakadt.
-
Grafirka
őstag
Ismerosomnel volt egy peldany nehany napig, azt mondta, hogy hangjaval nem volt gond, csendes viszont jobban melegszik mint a Gaming verzio. Jatek alatt a homerseklete elerte a 75C ( CM Silencio haz ) OC ertekeket nem tudok, a srac soha nem huzza a kartyait, ezzel sem probalkozott. Cicergesre sem panaszkodott de az amugy is szerencse kerdese.
-
Grafirka
őstag
válasz
Mercutio_ #9533 üzenetére
Ha jo aron megkapod a strixet akkor nyugodtan megveheted. Nagyon csendes es huvos es nem utolso sorban rovid ezert kisebb hazakba is befer. Felpassziv kartya , tehat net, filmnezes alatt hangtalan. Hangszigetelet hazban ~24C szobahomersekleten idle 40C , full load 65C homerseklteken mukodik.
-
Grafirka
őstag
2560 x 1440 felbontason jatszottam 50 koruli fps el (960 strix /2gb ) , de a beallitasokra mar sajnos nem emlekszem . de arra igen, hogy folyamatosan, siman futott.
GTA-V eseteben siman talasz beallitast 1440p -re , ahol alig esik be 60 fps ala . Termeszetsen AA nelkul es esszeru texturabealliatasokkal.
-
Grafirka
őstag
Kicsit off de hasznos lehet. Hasznlasz Dell Diplay Managert ? Ha igen, nezzel ra a kartya orajeleire. Megesik hogy jatekbol kilepve nem veszi vissza az orajelekt hanem beragad 3D frekvenciara. A DDM okozza (okozhatja). Ha leallitod, a GPU orajelei egybol normalisan skalaozodnek.
-
Grafirka
őstag
Tesztelte (jatsza) mar valaki a far cry primal -t gtx960 on ?
-
Grafirka
őstag
válasz
Fleto93 #9346 üzenetére
Ket teljesen ugyanolyan kepernyot hasznalsz? Tobbszor (tobb VGA esetben) is talalkoztam ezzel a jelenseggel, hogy tobb kepernyo eseten magasabb lesz az idle orajel . Volt hogy kulon felbontasu kepernyok, de volt olyan eset hogy azonos felbontas, viszont mas frissitesi frekvencia. Lehet van olyan setup ahol normalisan visszaskalazza magat , mert ez lenne a normalis, de teny , hogy nem minden esetben mukodik.A 60 hz magasabb ( 120, 144) frekvenciaju kepernyok is bekavarhatnak a VGA orajelnek.
-
Grafirka
őstag
válasz
thomeef #9335 üzenetére
Egyeltalan semmi hiba nincs az 50C idle homerseklettel, inkabb az van, hogy megszoktuk , hogy az eddigi kartyak 40C alatt voltak (aktiv hutes/idle) . Az 50C idle miatt semmivel sem fog kevesebbet tartani a kartya legalabbis ami a hasznalhato elettartamat erinti. Egyebbekent teljesen ertelek, en is elso idoszakban nezegettem az idle homersekleteket aztan "beletorodtem"
-
Grafirka
őstag
válasz
Sósperec #9320 üzenetére
Telepits egy MSI Afterburnert es allitsd be hogy jatek kozben monitorizalja a VGA homersekletet, orajeleit, stb.
Latni fogod a boost 2.0 erteket is , ami a gyarto honlapjan nincs feltuntetve, mert minden kartyanal mas . -
Grafirka
őstag
válasz
Sósperec #9316 üzenetére
3DMark, 3DMark11, Unigine Valley, Unigine Heaven , stb
-
Grafirka
őstag
válasz
sid.:Rc211v #9288 üzenetére
Nem hangos a hutese , viszont 30Cm hosszu, kisebb hazakba nem fer be.
-
Grafirka
őstag
válasz
MésziGab #9271 üzenetére
Strix960 hasznalok. Teljesen meg vagyok elegedve vele.Nagyon halk es huvos. Hangszigetelt FD-R5 hazban maximalis homerseklete 65 C nem nagyon lattam atlepni . Jatek alatt alltalaban 60-63C kozott mozog Zajszintjerol csak annyit irhatok, hogy estenkent fules nelkul jatszom es alig hallani . Idle 0db, allo ventilatorok., tehat netezes, film alatt hangtalan. Idle homersekletek 35 - 42 C kozott
Az en peldanyomnak cicergese nincs. OC nem tudom, nem huztam. -
Grafirka
őstag
válasz
bagaba1 #8956 üzenetére
Szerintem nezz ra a kartyara mert a programok neha valotlansagokat irnak ki. AIDA64 pl. nem jelzi precizen a gigaWF2 ventilatorok sebesseget. Valahany % akkor is jelez mikor allnak a ventik.
ASUS Strixnel ugyanezt tapasztalhatod itt pl. 9% ir ki es a ventilatorok allnak. [link] -
Grafirka
őstag
válasz
bagaba1 #8945 üzenetére
Nem, ez nem felpassziv , az a verzio allitja le a ventiket amelyiket Csupingo linkelte. Erre a verziora irtak, hogy bizonyos esetben felporgeti a ventilatorokat akkor is ha nincs terhelve. De mert szeretned lehuzni a ventilatorokat 0 ra? A gyari rpm beallitassal hangos ?
-
Grafirka
őstag
válasz
SyMbioTe #8828 üzenetére
Ugyancsak Asus Strixet hasznalok, nincs cicergese. Jatek alatt maximalis hofok amit lattam az 66C de alltalaban 61-63C hangszigetelt hazban ( amminek elevileg rosszabb a hutese). Hangja nincs, este fejhallgato nelkul jatszom es majdnem hangtalan a rendszer a hazventilatorok (140mm /1000 rpm) hangosabbak mint a VGA .
-
Grafirka
őstag
válasz
bartucz911 #8821 üzenetére
Aida64 el megnezed melyik BIOS van most a gepeden, Letoltod az ujabbat ( ha szukseges)
Egy pendrivera lesz szukseged. ( lehetoleg megbizhato 100% egeszseges , jol mukodo legyen )
Ha meg nem flesheltel soha , ajanlom hogy kerj meg valakit hogy segitsen akinek van tapasztalata ebben. Nem ordongosseg , de jobb ha egyszer vegignezed a lepeseket. Itt mutatja, de ezt csakis informacios jelleggel linkelem .
Ha gyakran megesi, hogy elveszik az aramot, akkor vidd el a gepet olyan helyre ahol van UPS vagy ahol biztonsagosabb az aramellatas. -
Grafirka
őstag
válasz
bartucz911 #8817 üzenetére
Szukseges mindket 6pines csatlakozo. Ahogy RECSKA is mondta , erdemes biost ( alaplapi BIOS! ) frissiteni kartya nelkul, cpu- igp vel , majd kartyat visszatenni radugni a 2x 6 pines PCI E csatlakozot, inditani drivert telepiteni es nakiallni vegre jatszni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest