- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
olle
senior tag
Mondjuk egy POE full grafon 1920x1080 ban megette mind a 2 kártyát
Meg ugye ha nincs elég kakaó nem fogok jobb játékokkal játszani. Nem szeretem a pixel harcot. Meg ugye a TDP is számított aztán azóta rájöttem hogy nem ott kell spórolni.
Jah meg ugye a 6970 alatt nem is lesz DX 12 támogatás. + én is azok közé tartozok akik ha egy játékot nem tudnak megvenni akkor nem warezolják le
akkor inkább nem játszok vele. Megvan ennek az FPS hajhászásnak a sötét illetve a világos oldala is
Mondjuk a fent említett 2 kártya kihalt egy 1080p-s Stream alatt -50% fps. Sajnos nem voltam elég körültekintő amikor kártyát vettem.
-
olle
senior tag
Igazándiból csalódtam. HD6970 et cseréltem le a GTX 960 ra. Amikkel játszok. CS:GO, DOTA, COD Ghost, ARK, Rust, War Thunder. Mindben jobban teljesített az ős öreg HD. Nem baj ez volt a tanulópénz. Persze vannak játékok amiket nem említettem ott jobban ment az Nvidia. (The Crew) Hol jobb hol nem.
-
Daw93
senior tag
Én pl kicsit többet vártam a 960-tól, de összességében nem csalódtam. Szerintem 60 ezer nem kevés pénz egy vga-ért, nekem eddig a legdrágább 30k volt, amivel 1600x900-ban eleinte high-mediumon, aztán low-mediumon elvoltam 30-60 fps-sel évekig, ez volt egy Gainward GTS450 1gb, 30k-ért vettem, nagyjából 4 évig megvolt, és még a gta5-öt is vitte 30+ fps körül mediumon, zseniális kártya volt, imádtam
, most majdnem minden maxon és 60-90 fps, ez nekem bőven elég.
Igazából nem is azzal van baj, hogy egy olyan vga ami tényleg minden igényt kielégít hosszabb távon is (fullhd+max grafika) egy havi fizetésbe kerül, hanem az, hogy nálunk egy havi fizetés annyi, amennyi... Én is szívesen vennék videokártyát 200k-ért is, ha keresnék 400 ezret
-
guftabi96
addikt
Pont néztem nem olyan régen én is egy videót, ahol szintén Witcher 3-nál nagyon sokat dobott a gyorsabb ram i3-nál.
Úgy látszik, hogy akkor tényleg így van.
Nagyon gondolkozunk mi is öcsémmel, hogy egy Ivy i5 vagy egy Skylake i3 lenne-e jobb választás. (GTX 950 mellé.) (WoT és ehhez hasonló játékokkal játszik) -
-
Valahol azt olvastam, hogy a jobb HT nem is lett annyira jobb, mint ahogyan azt előre beharangozták. Akkor most ez máshogy van?
(#9092) arcsi84
Kíváncsi lennék, hány plusz FPS-t hoz egy i5-höz képest, és mennyiért? De hogy jön ide a RAM, és az alaplap?
Persze 50k elég jó ár volt érte, ennyiért i5-öket adnak csak... -
Peat;)
veterán
Ez igaz, én magamból indultam ki, konzolom volt régen, másrészt 50-es full hd tv-n van a gép. Szóval élsimításra nem is vagyok annyira érzékeny előéletem miatt és a tv alapból csökkenti annak észrevehetőségét egy jó képbeállítással. Hiába nagy a tv két méterről nem látszódnak annyira a recék mint egy monitoron közelről nézve. Mondjuk oled 4k tv-n nem tudom mi lehet a helyzet, nekem olyan lesz a következő tv-m de asszem a 960-as addigra már csak papírnehezék lesz.
Egyébként sok játékon én használok élsimítást is 960-assal, fallout 4-en biztos, szerintem witcher 3-ason is van egy 2x. Igények döntenek, de nem az van mint régen hogy a geforce mx szériáknál pl nem volt shaderes vízeffekt.
-
bartucz911
tag
Gondoltam ha külön kábeleken kapja meg akkor jobban elbírja és annak nem láttam értelmét, hogy egy adott kábelről két portot is megtáplálni, hiszen úgy gondoltam, hogy ehhez nem kellene két csatlakozó, hisz miért nem oldják meg belül a VGA-ban. De egyébként úgy is működnie kellene ahogy én csináltam nem? Az nem lehet gond, hogy ami jön a tápból Molex az piros, fekete, fekete, sárga de ami tovább megy a VGA-hoz ezzel az átalakítóval, az csak Piros, Üres, Fekte, Sárga. Bár gondolom a fekete az mindkettő GND.
-
mcs
veterán
Köszi!
Tápból 600asat terveztem venni, de csak ez volt a helyi bolt készletén. Valószínű, hogy az előbbi is overkill lett volna, de így legalább biztosan elég évekig, ha esetleg cserélném a procit meg a vga-t is erősebbre. Hát ha még SLI-t is betervezek egyszer a vicc kedvéért.
A ramok párosítása pedig remek: a kékek 1600asok, a pirosak 1866osak, és 2133on járnak, bár gyengécske CL12 időzítéssel, mert a kékek nem bírják ennél szűkebben. Igaz, így is leginkább a szintetikus tesztek eredményeit befolyásolják, mint a proci gyakorlati teljesítményét. -
3800+
őstag
Szerintem régi 7200-as de majd megnézem.
Adam: múltkor összehasonlítottam a monitorozott értéket a feladatkezelőben lévő adatokkal. Nekem a 3500-4000 mb foglalt RAM Windows-sal együtt annyi, tehát a 6Gb elég kéne legyen, de biztos igazatok van. Viszont én már erre a gépre nem szeretnék költeni, úgyhogy amíg nem lesz lóvé ezzel beérem. Mégcsak 2 játék lett játszva, van még a várólistán pár.
Far Cry 4 is játszható, ennyi kompromiszum belefér, még akkor is ha elég zavaró tud lenni.
-
Grafirka
őstag
En inkabb arra gyanakodnek , hogy valami fut a hatterben vagy arra az anomaliara amikor nem skalazza vissza magat idle allapotra a kartya.
Kideriteni neha elegge maceras, hogy mi az ami a hatterben bekavar. Nekem 4 honapomba kerult mig egy teljesen veletlen folytan derulkt ki , hogy a dell display manager (kepernyo menedzsment ) okozza, hogy bizonyos jatekokbol kilepve az orajel beragad 1227 re es onnan se elore se hatra....jut eszembe, nincs veltlenul a "3D settings /power management mode/ performance"-ra allitva ? ha igen akkor at kene allitani "adaptive" ra.
-
kisza25
félisten
Nálam eddig mind a 950, a 960 2gb 960 4gb cicergett, közben volt 2 tápcsere és váltás 1155- ről 1150-re a cicergés maradt
.... Jatek = valos hasznalat. Aha.
Igen én játékra használom
Igen a linx és prim jobban terheli, de játékok alatt sose kap akkora terhelést, legalábbis máskép kapja, mert 100% akkor is meglehet, csak a proci más részét terheli -
blu79
addikt
Szia, lehet hogy a konfigod egyik eleme miatt cicereg , akár alaplap...
A másik hsz.edhez visszatérve, hogy te prime és linx-el nézed a stabilitást.... én ilyen progikat 1x sem futtattam a gépemen és bele se gondoltam hogy valaha telepítsem ezeket. Amit szoktam használni az a Cinebench R15 és max az Aida de az is csak pár percig, de a legjobban a játékok. Eddig még 1x sem kaptam kékhalált , nem ált le indokolatlanul a gép, végig stabil, bármit csináltam rajta. És ez a lényeg a mindennapi használat. A túlzott prime és linxelés degradálhatja a procit és soha nem kap ekkora terhelést a proci , főleg nem játékok alatt. Szerintem mindenki azzal teszteljen amire szeretné használni a gépet, ha játék akkor játékokkal , ha linx a kedvenc akkor avval , stb......
-
kisza25
félisten
VGA-nál is ugyanolyan értelmetlen, pláne furmark ami stabilitásra nem is jó, és a prim és linx stabil beállítás is elszállhat játék alatt, mivel ott nem folyamatos terhelést kap, de mindegy
Csak nekem mindig viccesek az olyan irasok, hogy 4.4 stabil, max 65 fok...
Nem értem miért vicces ez ami valós használat és miért értelmes az amit a valós felhasználás mellett soha nem kap terheléstna mindegy
-
kisza25
félisten
Játékok alatt, linxel nem játszom, te igen
amúgy nekem van rajta 200W-os hűtő, na ezzel 55 fok fölé nem megy 5V-re kötve
eredetileg ilyet néztem, mert 1eFt-al drágább, de mondom, ez már kicsit túlzás lenne (250W) -
balint107
aktív tag
A GTA V alatt 40 fps-el ment folyamat azon a beállításon, amin a GTX 970-eim 60-nal. Pedig 2GB-os a kártya, és ezek a beállítások legalább 3 GB vramot követelnének a beépített mérce szerint. És semmi mikrolag, vagy ilyesmi nem volt. Igaz TR 2013 alatt már volt 40 fps különbség is (átlag és maximum), de menjem a francba a konkurens AMD radeon R9 380. Ennek a nyomába sem érhet, amit ez oc-ban, ventilátorban, és hűvösségben, fogyasztásban produkál.
Sajnálom azokat, akik azon akadnak fel, hogy 256 vs 128 bit.
-
miresz
veterán
A Giga OC azzal az órajellel jön gyárilag!
Mmás: Most raktam össze egy Palit GTX960 2GB DDR5 NE5X960H1041-2060J
Tapasztalat: Nagyon halk!!! Talán az eddig nálam járt 960-ak közül a leghalkabb! Viszont a Coil whine itt is tapasztalható!
-
4264adam
veterán
Tesztet légyszíves mert hihetetlennek hangzik 2015-ben egy 2 magostól. " Now the thing is when i check my cpu usage while gaming in UNITY its mostly 90%-100% (All 4 cores)" intel I5 2500K
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
-
-
fauv
őstag
Az én véleményem az, hogy kb 1-1,5 év mire ez a D12-es dolog beérik széles körben, addig nem is érdemes igazán ezzel foglalkozni.
Azt, hogy több Vram-ot kér e majd vagy sem, majd kiderül. Ettől függetlenül én nyugodtan fogok játszani a 2 GB vel, nem fogok sírni amiatt, ha néha egykét micro lagg esetleg bejön, persze vannak olyanok akiknél ez fő szempont, azok majd olyan kártyát vesznek aminél nem lesz gond.
-
GEIL
addikt
Mondjuk azért kiváncsi leszek ha kijön egy DX12-es játék, attól függetlenül lehet-e majd szabadon állítani pl DX11-re vagy akár DX10-re........mert ha pl egy alapból egy erős DX11-es kártyán futtatjuk azt a játékot, akkor lehet hogy jobban fog futni rajta mint egy belépőszintű erővel rendelkező, de már DX12-es kártyával ? Asszem így kivehető hogy mire célzok, bár én amondó vagyok hogy ezt menüből kapcsolhatóan meg fogják oldani, mert tudják a játékkiadók is hogy nem mindenki nyomul a legfrissebb hardverekkel....a többség az középkategória.
-
4264adam
veterán
Kicsit még ásd bele magad a témába
Nem a Vga kihasználása miatt kell I7 hanem a +50fős Multi miatt.
Látod itt látszik, ahol 110FPS megvan 4szál ahol több kell mind a 8 megvan és tartja a 110FPS-t multiban egy FPS droppon múlik az egész.
miresz: Köszönöm, ez is elég
Game tárhely SSD/HDD?
-
Peat;)
veterán
Túl sok vga és d12 cikket olvastok a ph!-n. Ott vannak a konzolok, a lehető legjobb mérőeszközök, mit mutattak fel eddig? Semmi beharangozott extrát, pont azt amit a korábbi konzolok. 2013 novemberében jelent meg a ps4, előtte már nyomták a fejlesztést nyilván. Xbox one is követte elég hamar. Ha 3-4 évnyi low level "végtelen erőforrás" megközelítés ezt eredményezte ahol most tart azokon a gépeken a dolog akkor valami súlyosan sántít az állításokkal. Akkor pc fronton nem tudom elképzelni, hogy a konzoloktól nagyságrendekkel hatékonyabb hardwarekihasználás jönne el az elkövetkező években. Nem lesz nagy bumm, szerintem, sosem volt ilyen igazából, csak szép megfontolt fejlődés.
Ráadásul az AMD-re vonatkozó jóslatokra vannak topikok, ennyi off itt elég is volt. Itt szerintem a mának élők vannak, akik a mostani és az elkövetkező 1-2 év játékaival szeretnének szórakozni a mostani hardware-el. Egy d12 tesztjáték van, a ph is írt róla (a szokásos saját stílusában), ott sem az történik amit előre vetítettek. Illetve AMD ügyeskedett hogy nagynak tűnjön a d12 gyorsulás, annyira szánalmas hogy nem is értem miért nem az nvidia lépte meg.
-
miresz
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Samsung LCD és LED TV-k
- Napelem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Formula-1
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest