- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
válasz
Csupingo #13987 üzenetére
Majd egy hetes hardverapró nézegetés-privát üzenet küldözgetés után... sikerült szert tennem egy GTX 950-re
Egészen pontosan egy Gigabyte GTX 950 Windforce 2X OC-ra.
Az 1070 - 1050 Ti - 1080 Ti - 2060 kártyacserélgetések közepette nem is tudtam hogy milyen jó dolgom van amiatt hogy alul lehet feszelni a GPU-t.
Mivel réges-régen elfelejtettem hogy ez a GPU feszültség módosítás MSI AB-ből a Pascal szériától kezdve lehetséges... így egy picit csalódottan döbbentem rá arra hogy ez a 900-as széria bizony még nem tud-tudott ilyet.
A neten kutakodva és olvasgatva elvileg a kártya fogyasztási keretét lejjebb víve kevesebb feszültséget kap a GPU és ha erre rátuningolunk akkor gyakorlatilag a gyári órajeleket vagy attól akár jobbat is el lehet érni alacsonyabb feszültséggel ami persze függ attól, hogy mennyire jól sikerült a kártyán lévő GPU avagy a szilícium.
Van valakinek valami tapasztalata, hogy hogyan vagy az általam említett milyen más módon lehet megoldani hogy a GPU ne 1,175 vagy 1,2v-ot kapjon terhelés közben...?
-
sith7
félisten
válasz
Csupingo #13954 üzenetére
nincs rajta olyan csatlakozó, amit a kártyába kell dugni, az alaplapbe beletettük, pörgeti, de a win -t nem tölti be , kiírja, hogy nincs nafta
szerintem így , hogy nincs táp, nem is működik a kártya 100 % - n, mert most nagyon csendbe volt ... de ha gondolom lett volna tápcsatlakozás, akkor pörgött volna most is
-
sith7
félisten
válasz
Csupingo #13945 üzenetére
Az is megvolt, és nem , 100% , hogy nem egyformán pörögnek az szemmel is látszik, amikor a gépben van de, kézzel megpörgetve is a jó venti szépen forog, és amikor megáll van egy ilyen "előre-hátra" mozgása mielőtt megáll
A másik sokkal kevesebbet forog, és csak simán megáll ... ebből gondolom, hogy mintha szorulna, de hiába vettük le a ventit, egybe van, nem lehet szétszedni a belsejébe fújni/cseppenteni
szerk
ettől pöröghet 100% - n, hogy az egyik venti kicsit szorul ?
-
Dzsee326
tag
válasz
Csupingo #13935 üzenetére
Oh, értem. Alapesetben nincs dugdosva, most fordul elő ilyen másodjára, vagy harmadjára, ilyenkor dugom csak át. Alaplappal egyidős a kártya, 3 év 2 hónap, lehet annak is van már valami gyíkja. Gondoltam egy ki-be tevésre, de elsőre egy nagytakarítás hétvégén. Egyébként win7-et használok. Eszközkezelő nem látja, Aida most igen. Ha jól emlékszem ,az előző írásomnál az sem látta, de bizonytalan vagyok....
-
Dzsee326
tag
válasz
Csupingo #13933 üzenetére
Driver update jó rég volt; A foglalat magától tágulhat? Csak mert nem szedegetem ki a kártyát minden nap? Annyi plusz infóm van, hogy már a bios system browsere sem látja a kártyát, ott a legutóbbi ilyen esetnél még ott volt. Azért csak jó lenne ha még működne egy kicsit
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Csupingo #13930 üzenetére
Hát, megjártam a hadak útját már mindennel, most ez volt olcsón, ráadásul helyben. 17 ezerért jutottam hozzá, ez egész jó, tekintve, hogy tápot sem kellett cserélnem (380W Antec).
Egész jól muzsikál azért, bár a meleltte lévő i3 limitálja azért, nem kicsit. Metro Exodus-t próbáltam, újabb játékok közül, Full HD-n egész jól rohangászna (low), ha a proci miatt nem droppolna. Azért is gyanakszom arra, mert 720p-n is ugyan úgy csinálja, de ott meg kizárt, hogy kifogyjon a VRAM-ból.
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
-
Gabor1123
tag
válasz
Csupingo #13899 üzenetére
Mire elindítottam,már 57 fokos volt,a semmitől.Azóta felment 60 fölé és valóban 65 körül beindult a hűtés,ami 60 alatt ki is kapcsolt. Létezik hogy ez ilyen magas hőmérsékleten működik? Viszont még ha igen is,akkor is fenn áll a probléma,hogy rendszeresen akad a legegyszerűbb film is. Közben a processzor használat 5-6 % a memória pedig kb 30-35, ami egyik sem tűnik soknak. Ezért is gondoltam hogy csak a melegedés miatt lehet... A driver már jön lefelé,köszönöm
-
-
Gabor1123
tag
válasz
Csupingo #13892 üzenetére
https://www.hitmanpro.com/en-us/downloads.aspx
Innen töltöttem le,szándékosan nem linkként tettem be.Amikor újraindult a gép,a win logó elótt a fekete háttérre a bal felső sarokba kiírta hogy hitman pro aztán ment minden tovább,bejelentkezési képernyőig jutott,ott dolgozott egy darabig aztán annyi...De már megoldva,szóval semmi új gond nincs.Amúgy igen,win 10 van.
Megvan az energiagazdálkodás,optimálison volt..
Nem félek,mentek mielőtt piszkálok,azóta megnéztem másikkal,egy cookit dobott ki,hogy az nem kell..
-
Gabor1123
tag
válasz
Csupingo #13887 üzenetére
A tv csak ki van kapcsolva,eltávolítva nincs. Most 60 fokos a gpu tweak szerint,úgy hogy csak áll a gép,nem megy még egy film sem.Asus tweak csak azért van fenn,mert ezzel be tudom kapcsolni a ventilátort,a probléma előtte is megvolt.Semmi más piszkáló nincs fent,nekem csak arra kell hogy néha tudjak 4k filmet vagy gopro videót nézni.Amiket írtál keresőket,még nem néztem,de most kipróbálom
-
3800+
őstag
válasz
Csupingo #13822 üzenetére
Sikerult is, 45 fokig allitottam a 0 rpm-et. Viszont jo 60-65 foknal kapcsol be csak. Olyan mintha nem kapna eleg inditoaramot a venti es csak akkor indul el amikor mar jo meleg a vga. Es kb 5 perc far cry 5 utan mar 75 fok a kartya. Kicsit modositgatom meg majd, hogy lehetoleg nagyobb fordulaton jarjon 70 fok kozeleben. Pedig semmihez nem nyultam csak 0ra vettem amit kell... :/
-
válasz
Csupingo #13795 üzenetére
Igen, nyilván gariba kellene eljuttatni, csak így random előjövő csíkokkal elég nehéz lesz bizonygatni az igazad.
Főleg ha épp kibírja még ezt a két hónapot majd a végén végleg megnyekken...Csak így elég para.
Fel kéne gyorsítani valahogy a döglődési folyamatát a kártyának.
Haver játszik a kártyán, tehát gondolom minden tőle telhetőt megtesz. -
Long Man
tag
válasz
Csupingo #13787 üzenetére
Teljesen jól csinálod.
"Ami jó, azt nem kell megjavítani."
p.s.
már találkoztam olyan, jól megírt játékokkal, programokkal is, amik nem hibaüzeneteket dobálnak fel, hanem kiírják, hogy a mostani driver "nem jó" és "cseréld le" v.123-ra.
(sajnos ez még inkább kivétel, mint szabály/szokás)Volt szerencsétlenségem olyat is tapasztalni, hogy az új driver lassulásokat és/vagy hibákat okozott régebbi programoknál, viszont kellett az újabbakhoz.
Na ekkor legyen okos az ember ...
(vagy megoldás a driver cserélgetés, kettős boot, kompatibilitási mód, VM rendszer, stb., ... de ez már messze túlmutat egy "átlag lyúzer" tudásán és szükségletein)(és akkor még nem esett szó arról, hogy nem objektív/műszaki okból lassulnak a "régebbi" hardverek, hanem "fogyasztás élénkítés" miatt ...)
-
válasz
Csupingo #13778 üzenetére
Szia!
Igen, koszonom, kozben en is megtalaltam.
Akkor magyarul a ket DVI-om melle siman bekothetem a DP-t. Tok jo!970-ekkel reklamozzak a flex display-t, de
FAQ-bol (GV-N960WF2OC-4GD (rev. 1.0)):
- "Flex Display Technology Configuration Setup.
Related Model ( 21 )GV-N960WF2OC-4GD ( rev. 1.0 )"
- "What is the maximum display resolution it can support?
Related Model ( 21 )GV-N960WF2OC-4GD ( rev. 1.0 )
It varies by the output, please refer to the information below:
DVI-D: 2560 x 1600 @60Hz
DisplayPort: 4096 x 2160 @60Hz
HDMI: 3840 x 2160 @60Hz / 4096 x 2160 @24Hz"Tehat akkor menni kene neki.
Nagyon jo!Koszi!
Udv. core2
-
Daw93
senior tag
válasz
Csupingo #13722 üzenetére
1324 a gyárija, kb 5 fpssel van pluszba ehhez képest most, meg a minimum fpst is többnek érzem. Ha nem érdemes felhúzva hagyni akkor keresek valami jelentéktelenebb dolgot amit lejjebb veszek hátha dob rajta annyit
Szerk: ami megoldaná a problémámat elég jól, a 1060 6gb amit kinéztem pár hete, 80k körül volt. Most 140
tehát inkább állítgatok a beállításokon
-
-
AllTheBest
őstag
válasz
Csupingo #13694 üzenetére
Nincsenek vírusok, szépen megvan a kártya 135mhz-en stabilan böngészés közben is, ilyen gond nincs, lehet, hogy a régi amd driverek, meg egy gt430 drivere kavart bele a dolgokba, hwinfo szerint is minden rendben. Ami pl vicces az az, hogy fo4-nél pl fixen 734mhz-n van a gpu.
Holnap majd nekiugrok egy ddu-nak, aztán ah nem megy, akkor max win reinstall lesz belőle.
svensson:Lehet, hogy hígfos, de azért youtube alapján 35fps körül kéne tudnia a kártyának ha maxra ki van nyomva a játék grafikája, mediumon szerintem azért kéne lennie egy 60-nak viszonylag stabilan... Nálam meg minden low-on és szét van esve az egész kb
-
atis1224
tag
válasz
Csupingo #13478 üzenetére
Jelenleg egy hd 6850 van a gépben szerintem mindegyik jobb alternatíva ,úgy gondolom ,hogy megvárom az új amd-ket tulajdonképpen arra lennék kíváncsi hogy melyik lenne jobb vétel hosszabb távra ,40 plusz 1-2 e forint többet nem nagyon szánnék rá ,és azt mire érted hogy gyakrabban megtréfálják az embert előrei k
-
jcs
tag
válasz
Csupingo #13312 üzenetére
Ezért írtam, nézd meg, hogy nagy felbontáson: 3840*2160 -on mennyit "fogyaszt" egy játék. Onnan vissza lehet osztani a "hasznos" mem. foglalást!
De ha már COD , nézd meg ezt:
CoD IW Vramso it's probably just the engine trying to fill up video memory as much as possible, even with assets that might not be needed at all.
Gears of War már másfajta textúrát pakol a gép alá, ha érzékeli a több vramot. Linkeltem korábban....
-
jcs
tag
válasz
Csupingo #13308 üzenetére
Hát én nem vagyok szakember + szakmaiatlan vagyok . De pont ezt nem hiszem!
" jóval több dolog van előre betöltve ". Pl GTA 5 -ben nem fogja a program előre belölteni a nem látható utcákat, hanem bent hagyja a memóriában "szemétként" a már felhasznált ,de nem kellő dolgokat... -
holozis_HUN
addikt
-
törölt tag
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Csupingo #13092 üzenetére
satakat megigazítottam, lehet megy egy memtest is később!
Chrome-ban kikapcsoltam a hw gyorsítást. Ebben lehet valami, mert általában netezés közben jött elő.
375.63 van telepítve
eseménynaplóban csak akkor van értelme kutatni, ha tudom mikor produkálta ezt a tünetet? mert már nem tudom mikor jött elő utoljára, tegnap vagy tegnap előtt...
LatencyMon-t leszedtem --> highest execution time --> [kép]
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Csupingo #13020 üzenetére
Windows tálcát, windows ikonok méretét szeretném csökkenteni, böngésző felső sávját (Chrome) játékokban (Pl HoTS QWER skillek mérete, szint stb) egyéb játékokban, van olyan, hogy dolgok egymáson vannak és kitakarják egymást, ha lenyitom, videóban láttam, hogy pl FULL HD-nál nem ez a helyzet, ilyenekre kellene valami.
-
Sondi1986
addikt
válasz
Csupingo #12864 üzenetére
Hát ha olyan példányok jönnek ki mint a GTX960-ból, hogy a piacon nem találsz gyári órajeles, csak emeltet!
Szerintem sok gyártó ráteszi a tápcsatit és próbálja kihozni a GPU-ból, azt amit még az nvidia enged!#12861) kovy29 Egymás közt nem olyan hatásfokkal, de nem is erre akartam gondolni hanem TDP értékre, mert az ilyen kártyára ily hűtővel érdemes felszerelni pl: [link] de sok gyártó ilyennel fogja: [link]
-
core i7
addikt
válasz
Csupingo #12693 üzenetére
Nekem is ez volt túl széles volt ez a 22-es inkább magasabb de keskenyebb nem tudom valahogy jopbban érzem magam na meg ez 2ms-es és 120Hz jobban bejött FPS-em is több megmaradt látványban kb ennyi hogy magasabb de keskenyebb na meg ez nem IPS ami megint csak annyi volt legalábbis nekem ,hogy élénkebbek a színek de nekem az se jöt be már már túl élénk volt
-
core i7
addikt
válasz
Csupingo #12687 üzenetére
igen és akkor akinek 144Hz-es a monitorja Akkor annak bekell feketetni kártyába rendesen ha következő egy évben komprumisszummentesen akarja a dolgokat Lehet kell vennie egy GTX 1070-et vagy 980Ti-t nem?
Talán 60Hz-es monitornál még belefér a GTX 1060 6GB komprumisszumnélkül
Kemény dolog ez az 1080p nem is váltok a 1680x1050-emnél följebb
-
Trailblazer
veterán
válasz
Csupingo #12494 üzenetére
Driverben, a vsyncnél. Most próbáltam épp, teljesen jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- ÚJ! Gigabyte Gaming OC RX 9070 XT 16GB
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest