- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
Az előre betöltés akár lehet nagyobb látótávolság is, stb. (Később rajzol ki dolgokat, nem az orrod előtt.) Lehet, hogy az áll közelebb a valósághoz amit te mondasz, hogy inkább ritkábban töröl, ha bőven van hely. Bár működéstől függetlenűl azért a titan x is bepakolt, bennt hagyott 6,5 GB-ot. Gondolom ugyanilyen beállításokkal viszont a csak 4 GB-os kártyán akár 3,7 GB-al is beérné a játék. Így ismét eljutottunk oda, hogy akár meg lehet úgy is írni a játékokat, hogy a több memóriával rendelkező kártyák esetén több memóriát használjanak. Persze ezek nem biztos hogy valós értékek, mert ki tudja, hogy épp mennyi a "hasznos" memória a teljes foglalásból. Most én is csak agyaltam egy kicsit hozzáértés nélkül, be is fejeztem. Remélem majd valaki felhomályosít, hogy a gyakorlatban hogy működik. (Bár gondolom programozás kérdése, és többféleképpen meg tudják oldani a memóriahasználatot.)
Azért a cod se semmi 1600x900-ban 4 gigával.
-
holozis_HUN
addikt
Szerintem olyan lehet, hogy pl betölt bizonyos mennyiségű környezetet, amennyi kell, s a maradékot betölti azzal a környezettel, ami következhet. Az is lehet, hogy a nagyobb részt, ami jöhet csak félig tölti be, és akkor részletezi, amikor odaérsz. Persze csak feltételezés.
-
Csupingo
veterán
Nem azért írtam, hogy örül és terpeszkedik, mert kevesebb memória nem elég. Arra céloztam, hogy valószínűleg pár játék kihasználja a több memóriát, ha tudja hogy van elég a kártyán, még ha amúgy vígan ellenne 600 MB-al is. Ilyenkor jobb a programnak is és a felhasználónak is, ha jóval több dolog van előre betöltve. Persze programja válogatja, hogy miképp működik adott esetben. (Már többször említettem, hogy nemrég még én is egy 512 MB-os kártyával nyomultam és nem éreztem késztetést harakirire, mert kevés a ram.)
(#13307) Tiger.: talán más progi is ugyanazt a bill. parancsot használja. Körül kell nézni, akár az nvidia driverben is. (Most fejből nem tudom, de biztos van bill. parancsos menü. Vagy valami win parancs lenne?
-
Csupingo
veterán
Nálam 1600x900-ban ennyi. Pedig nem is volt minden maxon. (Gondolom már sok program örül, ha terpeszkedhet a nagyobb memóriában és ki is használja.)
Most meg kéne néznem a hírhedt "gépgyilkos" cod-dal is. -
-
csabika0001
senior tag
Az MSI is bőven az ajánlottak között van bárcsak a gigára is azt a hűtést tennék rá.
Viszont műszakilag most az EVGA, GIGA, PALIT, ASUS egy jobb kártyát tettek le az asztalra.
Ez a teszt nekem nem tettszik(így nem tartom mérvadónak), mert ezek nem a max órajelek. Nincs feltüntetve a boost clock ami okozhat meglepetést főleg az EVGA-nálNah meg nehogy már a Giga G1 csak 1295-ig pörögjön
vicces. Az EVGA SSC-je akár 1600MHz magasságába is pöröghet. Nemcsoda 6+2 tápkörös.
[Itt 1576-ig tudták feltornázni] -
csabika0001
senior tag
Igazából tök mindegy melyikről van szó MSI vagy ... mind jól tuningolható.
Mind megy 1500MHz-környékén.
Amit leírtam papírforma. Ez csak annak számit aki tudatosan vásárol, és szeret tuningolgatni.
Ha már pont a giga wf2-es említed igen a válasz az, hogy azzal a kártyával nagyobb eséllyel érsz el magasabb órajelet mint az MSI-vel. -
csabika0001
senior tag
Olvass picit.
Főleg a "Multi-Phase PWM Mode"-részt olvasd el.
Magyarul többfázisú impulzus szélesség moduláció néven találod meg.
PWM-et bazi sok helyen használnak pl ventilátor fordulatszám szabályzásra is.
Hogy miért ? Mert sokkal költséghatékonyabb és manapság már akár jobb is mint egy sima disszipatív táp.Semmi baj nincs azzal, ha kevesebb fázis van, úgy is mükszik, viszont ha több van, akkor a szolgáltatott(szaggatott) "jel" ami most lényegében 1,2V feszültség, annál folyamatosabb és annál jobban hasonlít az ideálishoz.
Például az adott képen egy 4 fázisú PWM-jelet látsz. Minden fázist pl egy teljesítmény mosfet szolgáltatja mivel 4 db is van, így csökken a kitöltési tényező/mosfet. Magyarán 4 en lapátolnak cementet a keverőgépbe.
Ha csak ketten lennének akkor többet kell lapátolni egy embernek, hogy ugyanazt a teljesítményt elérjék és amint "bemelegszenek meg belöknek két felest egyre szarabbul lapátolnak". Ha viszont 4-en vannak sokkal "faszásabban" tudnak....Nem a semmiért pakoltak, pakolnak több fázist tuning deszkákra mivel így növelhető a stabilitás magas frekvencián, nagy terhelésnél.
Hogy az MSI miért nem rakott többet? --> cost cutting
-
4264adam
veterán
jcs légyszíves fejezd be! Nem kíváncsi senki 3 egymás utáni üzenetedre. Sajnálom, hogy ekkora teherként éled meg a topicot, hogy mindenkinek egyenként vissza írj az igazadért. De már fel lettél egyszer szólítva, hogy fejezd be a "Szakmaiatlanságot"!
A tápra vonatkozó kérdést már megválaszolta más, nem kell minden kérdésre mindenkinek írni
-
A 7950 / 7970 differencia jellemzően 20% körül volt, az elején volt nagyobb valami driveres gebasz miatt. A ref 960 és 970 között pedig több, mint 50% a differencia.
A 960Ti-ről az a pletyka ment sokáig, hogy 1280 ALU, 48 ROP, 192-bites busz. Ennek teljesítményben lenne is értelme, kicsit alacsonyabb órajellel +25%.
-
4264adam
veterán
960 bármekkora tuningja is van soha nem fogja beérni a 970-et! 960Ti gondoljuk a kettő között lenne 960-tól 20-25% többlet 970-től 20%-al kevesebb és erre jönnek a tuningok.
Ezt te mire érted hogy "sokkal többet tudnak?"
970 meg nem a 980 butítása, van GTX 970 és GTX980!
Ne a Benchmarkokat olvasd! Tanulj meg teszteket keresni! -
GEIL
addikt
Igazat adok neked részben....egyáltalán nem mondtam hogy "csóró" volna aki GTX960-at tud csak venni....én is azt vettem......csak az volt a meglátásom ha valaki áldoz még plusz 15 ezret a 4 Gb-os változatra akkor inkább gatyaszíjon húzzon egyet és várjon 2 hetet és vegyen egy GTX970-et.
( pl 5 ezer ft volt az eltérés árban a Asus strix GTX760 és a Gigabyte GTX960 között....vártam és inkább vettem a picit drágábbat de jobbat ugyebár )
i7-en csak munka miatt gondolkozom, mertha már veszem a gépet 160-ért, akkor már megveszem 175-ért is, hogy ne csak a i5 4590k legyen benne hanem akkor mehet nyugodtan az i7 4690k (most csak hasból mondtam számot, mert ugyis kamatmentes hitelre veszem majd azt is és mindegy hogy 12.000 vagy 13.500 havonta)
-
GEIL
addikt
Ha legalább FullHD-ben vagy inkább felette akar játszani a legújabb játékokkal, kompromisszum mentesen, csutka grafikával akkor legyen neki plusz egy 20-asa, ha elég neki a max FullHD pici kompromisszummal akkor vegyen olcsóbbat....vagy amit akar.
Én azért vettem meg a GTX960-at, mert az i5 mellé elég ez is, meg aztán ez így ahogy van megy a fiamnak / feleségemnek.....tervek szerint ha meglesz az i7-em 16 Gb Ram-mal, akkor majd megy bele gtx970 vagy gtx980...ami akkor majd 100 körül lesz vagy inkább alatta....
-
-=Vacsek=-
senior tag
nekem is most lett par napja evga-m nagyon bejon. de nem gaz az h csak 66 foknal kapcsolja be a ventit? mostanaba csak lolozok kartya is csak azert lett cserelve mert megdoglott az elodjen a hutes az egy giga 560 ti volt, de fullba ment azon is nyilvan ezen is de tobb ora jatek utan se kapcsolt be a venti.. normalis h ennyire elteroen allitjak be a ventik mukodeset?
-
4264adam
veterán
Eddig is mindig alap OC-vel jöttek ki a gyártó sorról. Csak tuning tartalékkal amit már a gyártó nem biztosít garanciális feltételekhez
HD7950/hd7970-ben rengeteg tartalék maradt ahogy tőlem is olvastad és így lett belőlük R9 280/280X szinte csak magasabb órajelen működtetve mint az előző generáció. Az ASUS pont ezzel rontotta el
az ő hűtőjükön kimaradt a memóriachipek érintkezése a hűtővel és hatalmas %-ban Artifact volt az egész...
Ezt ne hozzuk példának hogy most milyen Mhz-en jár a GTX 960 mert más chipek működtetik.
-
Peat;)
veterán
Amikor eléred egy gpu, cpu, memória határát akkor elkezd hibázgatni ami igenis kölcsönhatásban áll a hő okozta fizikai tulajdonságokkal, lásd a tunning versenyeken a nitrogénhűtés jogosságát. Ha beállítasz egy olyan órajelet amit 2 perc alatt még nem dob el egy tesztprogram, egy játék ami teljesen össze vissza terheli a gpu-t lehet hogy 1 óra múlva akad ki, amikor már átmelegedett a gpu, minden része jobban meg volt hajtva (mai játékok állítólag max 60%-ban használják ki a gpu-kat), esetleg a driver érzékeli a problémákat és egy idő után leáll, vagy ahogy a gtav teszi a játék dob ki, meg olyan is van hogy nincs képi hiba csak lassabb lesz a gpu mint tunning nélkül...Sok millió tranzisztort letesztelni 2 perc alatt egyszerűen nem lehetséges, illetve max a gyártóknak van erre módszerük, nem értek hozzá én sem. Nvidia ezzel a boost dologgal jól meg is kavarta a dolgokat
Én is azt tapasztaltam hogy felesleges határon használni bármit is, nem is tudom mikor volt ilyen utoljára nálam és azt se mikor fagyott le utoljára a gépem, szerintem a konzolom többet fagyott. Mostani AMD kártyákat ezért sem szeretem, ott sokszor gyárilag olyan órajel van ami az esetek 90%-ban tök stabil, de néha néha mégis jönnek a gondok..280x tipikusan ilyen sorozat tőlük.
-
4264adam
veterán
Hát nem
Tudod, hogy nem egyenletes a terhelődés az egész játék alatt, vannak pálya részek ahol több a textura, megjelenítendő alakzat, komolyabb geometria ekkor a VGA-nak több erejéhez kell nyulnia. Nem a hőmérséklet a nagy gondja!
Amit te mondasz akkor addig lehetne tuningolni míg a kártyák 105°C-ig nem kúsznak fel
-
4264adam
veterán
GTX 750Ti -->HD7950(1050/1500) R9280X alatt -->GTX960
Megtanultam, hogy az erő és FPS szám nem jelent semmit. Régi architectúra nem volt olyan jó nekem (micro lagg, FPS dropp)mint a Maxvell. Így vissza is tértem NV-re
Lehet furán hangzik de nekem AMD-n égett a szemem 1 óra játék után.Muszáj voltam 60FPS felett tartanom a képet különben élvezhetetlen volt az egész. A 750Ti 30FPS-el is tökéletesen simán futott
Scholes9: Felveszlek ismerősnek SC2-höz
-
Scholes9
nagyúr
Volt 970-em, bár már többször leírtam. 4ghz-en járattam a procim és simán "kihajtotta" a kártyát
Ha esetleg a procim miatt írtad ezt, nem szabad leírni az első generációs i7-et, igencsak ott vannak még a szeren
Ha szükséges megrangatom 4 GHz-re is kiszolgál egy mai felsőkategorias VGA-t.
Jól döntöttem úgy érzem. Gondolkodtam h megvárom a pirosakat, de kb úgy is kizárt h tőlük vettem volna kártyát. Sokkal jobb tapasztalataim vannak a zöldekkel
-
Bitbeszúrás
csendes tag
Tisztában vagyok vele, hogy gyenge a proci. Azért választanám ezt a kártyát mert ahogy írtad időtállóbb, és pl ha cserélnék a gépben 1-2 dolgot akkor videokártya megmaradhatna.
A kérdés még mindig adott
az adatok alapján beletudom tenni a 960-as kártyát a gépembe?
Az eddigi válaszokat és segítségeket köszönöm! -
-
jcs
tag
-
-
synthattik
aktív tag
Egyéni preferencia kérdése,ki mit tart jobban szem előtt,nekem pl annyira nem számít,hogy csak 1év gari van esetleg a termékre,ha van hozzá papíros kisker garancia,van aki meg akkor sem venne használt terméket,
ha csak 2 hónapot használták előtte,van rá papíros gari ,és olcsóbb mint az üzletben vagy 10k-val.
Köszi a tesztet majd átnézem,giga wf2 gondolom jó választás volt,én is azon gondolkodtam először,aztán maradt az 1 ventis,mert ahhoz 1 forintot sem kellett pótolnom az előző kártya után. -
synthattik
aktív tag
Ezen videók alapján,a palit,meg az msi tűnik a legmeggyőzőbbnek,csak kár,hogy nem mutatják,hogy hány fokos a gpu.Giga wf2-őt hiányolom belőle,mert a ph-s teszt alapján az egyik leghalkabb.
Némelyik nagyon pörög,kicsit olyan mintha csináltak volna egyéni ventiprofilt.
scholes 9:
Nem tudom mennyi ideig tervezed,hogy meglesz neked ez a kártya,én csak magamból tudok kiindulni, általában max 1 év,aztán akkor még viszonylagosan normális áron el lehet adni őket általában,én simán a palitot venném,mert jónak tűnik,vagy giga wf2-őt,az is elég jó lehet,az msi mindig kér 1 kis felárat,bár az utóbbi 2-re 3 év gari van.
Nekem az 1 ventis giga van,de még ezt sem mondanám hangosnak,egyéni ventiprofillal sem tuningolva.
Nálam az ár volt a döntő,mert amikor vettem 70k-ért nem akartam 960-at mert részemről annyit nem ér. -
Peat;)
veterán
Ez nem az a vga amit anti tunningolni kell....
szerintem fölös ezen görcsölni, be lehet állítani a fix 60 fpst és kész. Radikális hőmérséklet, hőtermeléscsökkenést nem hinném hogy el lehetne érni. Azért ez nem egy amd 290x, ahol tényleg megéri játszadozni a feszcsökkentéssel.
Másrészt legyünk őszinték: a 100 fps-es "problémák" nem valószínű hogy sokáig érinteni fognak
azért az új játékok elég vga zabálóak. Én felnyomtam 1300(alap, boost nélkül)/1850(memória)-re kapásból a vga-t, feszültséghez nem nyúltam, ez egy olyan szint ami minden 960-asban benne van és lehet nyugodtan használni így. Ettől többet nagyon nem lehet kihozni sem, viszont vétek benne hagyni ha az alapórajelek mélyen ezek alatt vannak.
-
ReezerAble
csendes tag
Átolvasgattam pár tesztet és a gigabyte+ASUS kártyák maradtak a ringben.
Az asus teljesítménye jobb és az a 4 hőcsöves megoldás, mellé egy backplate a kártyára elég szimpatikus.
A gigabyte a maga 2 csövével és kisebb teljesítményével már alapból gyengébb választás, és ezek mellé se backplate és a méret is negatívum számomra.
5.000Ft-al többet kér az ASUS de túl sok pozitívuma van ezért azt fogom választani. -
laychi
veterán
Miért kellene visszavennie?
A boostnak pont az a lényege,hogy növelje az alap órajelet.
Ha teszt alatt visszavesz,az azért van,mert nincs ép terhelve 3D-vel.
Egyébként esetleg túlmelrgedés esetén csökkentheti elképzelésem szerint,mint cpu-nál-->thermal throttling.
De nem tudom,hogy ilyen létezik e vga-nál. Vagy csak egyszerűen lekapcsol a kártya túlhevülés esetén. -
blu79
addikt
(#1612) jcs
- szia , Boost 2.0-nak hívja az nv,ez tdp,és hőmérséklet függvényében,addig engedi az órajelet ameddig csak tudja., ezt úgy kell értened hogy például 64 fokig tartja a folyamatos 1300Mhz-t de ha felmegy a hőmérséklet 67-re akkor visszavesz valamennyit és nem tartja folyamatosan az 1300Mh-t , ha több feszt kap azonos órajel mellett akkor feljebb Boostol, Példaul 1300Mhz -nél kap 1.200v de ha adsz neki 1.237v akkor nem 1300Mhz-ig boostol hanem valamennyivel többre... és így tovább, a számok amiket megadtam példák, tuningban nincs garancia semmire. Ez a Boost 2.0 nekem működik kipróbáltam, magas hőmérséklet miatt nekem még nem volt példa arra hogy visszavegye az órajelet, mivel kártyám nagyon hűvös -
JegesEmber20
aktív tag
-
laychi
veterán
Nekem F1 van,ezek szerint nem lenne érdemes rá frissíteni.
Ugyan az az órajel.Érdekes,hogy Pyzoo-nak új biost dobott fel az OC Guru,nem is akármilyet.
Vagy esetleg az F2-re lehetne telepíteni az FA1 vagy FB1 Update-etJó,hogy egyik kártyánál csettintésre megy a dolog,valamelyiknél meg körülményes...Azonos gyártó azonos típusánál.
-
Skimaster
senior tag
Ott látok azonos teljesítményt,hogy 99 %-os a kártyák használata.... Ha mindegyik kártya 99 % -on fut,akkor nem egyformán maxon mennek? De. A gpu hőmérséklet az a kártya hőmérséklet. Pontosan az van amit írtál....azonos terhelés mellett,az msi kevesebbett forog,azaz jobban hűt, igaz,nagyobb is a kártya...azonos fps és hőmérséklet lényegtelen itt.
Az autós példát pedig gondold át újra,mert nem jó hasonlat.... Abszolút nem jó.
-
jcs
tag
Én inkább az Asus tulajokra lennék kiváncsi. Számomra azért meglepő ez a fordulatszám és "zaj" 38dB mert más tesztekben load körülmények közt nem ilyen eredményei születtek a Strixnek.
Prohardver tesztjében ( Metro benchmark) pl 1400 alatt pörgött a venti.(#1580) Alien! SZia! De nekem feltűnt..ill. Nekem a nagyobb lapátok miatt van Gigabyte..
Nagy lapát alacsonyabb ford...halkabb. -
Skimaster
senior tag
Látom nem nagyon megy a szövegértelmezés....fuss neki újra ,és szólj ha fogod az adást!Ha pedig nem látod át az azonos teljesítmény,ventilátor fordulat és hőfok problémakörét és nem érted,hogy melyik befolyásolja a másikat és ez hogy függ össze a hűtési teljesítménnyel,akkor olvasgass még sok szakmai témát és fejlődni fogsz ....véleményem szerint.
Fizikából hányas voltál?Vagy azt már a te korosztályodnak nem is tanították?Akkor bocs....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Vírusirtó topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest