- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- One mobilszolgáltatások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEIL
addikt
-
MrDerekas
addikt
Ott valami hiba van a rendszerben, első blikkre. Víruskeresés (Malwarebites pl), feleslegesen induló programok tiltása megér egy misét. Gondolom a táppal nincs probléma.
(#13629) phoenix1989 Nekem ugyan csak 950-em van és nem vagyok tuningpárti, de ennyit bírnia illene. Mondjuk attól is függ, hogy mennyire "minőségi" a gpu benne (ASIC Quality). Simán meglehet, hogy kifogtál egy minimálisan tuningolható darabot.
-
Long Man
tag
Röviden:
- a gyári VGA BIOS-ban passzívra van állítva, mert jó nagyok a bordák és terhelés nélkül, el tudja vezetni a hőt.
- ha ez valamiért nem lenne megfelelő, akkor két lehetőség van:
1. VGA BIOS editor-ral megváltoztatni a gyári értékeket
(ezt nem ajánlanám, mert egy mellényúlás kinyírhatja/működésképtelenné teheti a kártyát)2. MSI Afterburner (vagy hasonszőrű társai) használatával, egy-egy alkalommal - akár automatikus indítással is - átállítod a ventillátor profilt (vagy bármi mást; órajelek, feszültség)
De én békén hagynám.
Nekem egy Giga WF2OC GTX 960 van, ami pont úgy működik, mint a Tied.
-
Bjørgersson
félisten
-
Long Man
tag
A 44 fok sem sok, mert jó a hőelvezetés ezen a kártyán (is).
"Hogy tudom megcsinálni hogy gyárin menjen?"
MSI Afterburner-ben beállítod, hogy mindig menjen a ventillátor,
de hagyhatod az alapértelmezett, passzív módot is.Létre kell hozni egy új ventillátorprofilt, ahol a legkisebb fordulat is nagyobb, mint nulla és pl. 20 fok feletti indulást adsz meg neki. Így állandóan fog menni egy alacson fordulaton.
A profil meredekségét szabadon állíthatod a programban és 5 profilt el is tudsz menteni, akár teljesen különböző beállításokkal is. -
mcs
veterán
-
Isual
veterán
Minél magasabb a felbontás, annál kevésbé kifejezett a CPU limit. Ettől még akkor is CPU limites, csak magasabb felbontáson mivel alacsonyabb az FPS már a VGA lesz a a szűk keresztmetszet és lehet 30-33 FPS-nél csak 2-3 FPS az a CPU limit, ami 50-60 FPS-nél 10-20 is lehet.
Ettől CPU limites lesz ez mindenhogy, de a 750 Ti-ről +12k-ért megéri a váltás. Alap+CPU csere több lenne és akkor még mindig csak 750 Ti van.
-
MrDerekas
addikt
Kis pénz, kis foci. Azt kell venni amire van rákölthető pénze. A 750-hez nem nagyságrendi talán, de érezhető előrelépés a 950 is, amit ha megcibál valaki, akkor hozza az alap 960 teljesítményét kb. A csendesség meg teljesen egyénfüggő. Mindenkit más frekvencia zavar. Mérlegelni kell, megtudni hogy a teljes konfighoz is mi lenne a jó vétel, aztán dönteni. Mindkét kártya ajánlott vétel. (950/960)
-
-
Tikakukac
titán
A hang az örökké téma. A gond, hogy rendes frekis és süketszobás tesztet nem sokan csinálnak. Több tucat barátom van aki állítja a gépe atom halk még játék alatt is. Sima desktopon egyszer bekérdeztem: render fut a háttérben vagy valami baja van a gépnek? Na, kb ekkora diffi van emberek és emberek között. A halk nekem az, amikor letakarva a ledet a gépház tetején nem tudom megmondani, hogy megy-e vagy sem.
-
tudatL@N
csendes tag
szia!
én is giga 750TI-ről váltottam giga gtx950-re. itt vannak a 3dmark eredmények:
mivel nekem csak a bisac verzió van, sajna csak 720p-ben tudtam futtani
mindkettő kari hangtalan és semmi cicergés
mondjuk ha olyan kicsi felbontásban játszol, mint írtad (és még jó ideig ez is marad) akkor én nem költenék most videokarira!
-
fauv
őstag
Mielőtt megvettem az enyémet, folyamatosan néztem én is, volt bőven eladó 960-as 1-3-5 hónaposak, általában 55-60 k körül árulták. de mind vidékiek, én meg az ilyen előre utalom dolgot és utána majd postázom nem szeretem.
Egyébként rengetegen csak kipróbálásra vesznek kártyát, letesztelik és utána veszik a másikat.
-
mcs
veterán
A 2 giga ábrándított ki engem is a 950ből. Így utólag se bánom a 4 gigás 960at, mert amit nekem kell, legalább stabilan elviszi highon-ultrán is anélkül, hogy motoszkálna bennem a ,,mi lett volna ha..." gondolat.
950ből még talán a kisebb Gigák érik meg 48-50ért, de az MSi Gaming, Asus Strix meg társai az 55-60at végképp nem. -
mcs
veterán
Ahhoz viszonyítva, hogy a legtöbb 4 gigás 75-85 ezerbe kerül, 65ért a pici WF nagyon jó vétel. Maga a kártya kb ugyanakkora, mint az itx-es, de kicsivel magasabb órajelen jár, és a hűtése is combosabb.
Nem tudom, hogy milyen procval hajtod, de te is 750ről váltanál, és ahhoz képest 70-100%al gyorsabb. -
mcs
veterán
Ez érdekesen hangzik.
Akkor a táp emiatt nem befolyásolhatja negatív irányba a kártya élettartamát?
Amúgy nálam a Giga 750, a VTX3D HD 6770, és most a Giga 960 is cicereg.
A 750 művelte még a leghalkabban, viszont a másik kettőről nem tudom eldönteni, melyik csinálja erősebben. A HD 6770 forrt, a 960 meg nyervákol magas fpseknél. -
Zuri
tag
Nekem is 2 ventis Giga "Windforse"-m van HD7770-et váltott és olyan mintha nem is lenne benne az első ventilátor hangosabb mint a kártya maxon
Mellesleg jó néz ki a blackplate most hogy valamennyire jobb lesz tőle a nyák hőátadása....nem tudom van élő ember aki ezt nézte? De mindegy 4gb-s oc-s blackplates verzió jó volt szerintem 70ért, azóta tökéletesen teszi a dolgát
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sweet.tv - internetes TV
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- RAM topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest