- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- iPhone topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
jcs
tag
válasz
Csupingo #13312 üzenetére
Ezért írtam, nézd meg, hogy nagy felbontáson: 3840*2160 -on mennyit "fogyaszt" egy játék. Onnan vissza lehet osztani a "hasznos" mem. foglalást!
De ha már COD , nézd meg ezt:
CoD IW Vramso it's probably just the engine trying to fill up video memory as much as possible, even with assets that might not be needed at all.
Gears of War már másfajta textúrát pakol a gép alá, ha érzékeli a több vramot. Linkeltem korábban....
-
jcs
tag
válasz
Csupingo #13308 üzenetére
Hát én nem vagyok szakember + szakmaiatlan vagyok . De pont ezt nem hiszem!
" jóval több dolog van előre betöltve ". Pl GTA 5 -ben nem fogja a program előre belölteni a nem látható utcákat, hanem bent hagyja a memóriában "szemétként" a már felhasznált ,de nem kellő dolgokat... -
jcs
tag
válasz
holozis_HUN #13304 üzenetére
Igen! Azt jól látod! Csak az írásom lényegét nem érted! Ha kellene FHD -ben az adott képhez
6560 MB, akkor ha felszoroznád 3840*2160 felbontásra ott 26440 MB kellene !De természetesen ha nincs akkora árkülönbség akkor vehető/ajánlható egyértelműen a 4 GB-os.
Főleg ahogy írod a jövőre nézve!
Én csak azért írtam mert 2GB/4GB ill. 3GB/6GB vitánál a "megeszi" , "örül, ha terpeszkedhet a nagyobb memóriában" kifejezések olyanok....mintha nem lenne elég a kevesebb ram. Márpedig szerintem ez nem így van! -
jcs
tag
válasz
holozis_HUN #13259 üzenetére
...de miért "mondjuk"? Mondjuk inkább azt, hogy Ez alapján: GTA V 1080p Benchmark – GTA V PC Benchmark egyáltalán nem kell visszavenni. Szerintem csak telerakja a vramot a 4 gb-oson amit a 2 gb-os 2 fps híján pótol a rendszerramból.
-
jcs
tag
válasz
holozis_HUN #13257 üzenetére
Mutass már légyszi egy olyan képet ( tehát kettőt ) ahol szebb a 4 gb-os kártya képe a 2 gb- osénál!
Úgy mint itt a 6 vs 3 nál: GOW teszt
Köszönöm! -
jcs
tag
válasz
holozis_HUN #13251 üzenetére
Meg bizony! Szerencsére nekem elég kevesebb is...Graphics memory (VRAM) usage
Ha a 980-nak 3200MB kell QHD-ban akkor Fhdban kell asszongya: 1800 ugyanannyi képponthoz. -
-
jcs
tag
válasz
Winchester95 #3211 üzenetére
...youtube... keresés gtx 960 wf2 unboxing....
-
jcs
tag
válasz
Winchester95 #3122 üzenetére
69 ért giga wf2 oc 4gb
-
jcs
tag
válasz
Trailblazer #3042 üzenetére
GPU-Z-nél a monitorozást nézd a második fülön. Ott érheti el elvileg simán az 1500-at.
( Ami azt jelenti, hogy a "sima" boost is az első lapon...csak azt a boost 2 már nem fogja esetleg feljebb tolni...)
-
jcs
tag
válasz
csabika0001 #3017 üzenetére
Én ezt találtam:
960 overclock
MSI 960 overclockEzek alapján nem gondolom, hogy lényegesen rosszabbul lehetne húzni.Van sok olyan felhasználó aki nem is akarja . Így őket maximálisam kiszolgálja a kevesebb fázis...
(szerintem)
-
jcs
tag
válasz
csabika0001 #3015 üzenetére
Én csak ebből tudok kiindulni.
..amúgy lehet elméletben igaz amit írsz, de gyakorlatban az 1-1,5 fázis hiánya konkrétan mennyit húzna vissza a tuningolhatóságon??
Ez alapján és amit a tulajok irtak, az alapján ajánlanám! -
jcs
tag
válasz
csabika0001 #3013 üzenetére
Ez így rendben...
csak akkor ezt ültesd át az MSI kártyájára...
( lásd autóknál is van egy ideális ccm és nem csinálnak 1200-as 6 hengerest. )
Akkor most valami nem müködik olyan jól mint pl az én Giga WF2-mnél?
Mert ÉN akkor emiatt nem beszélnék le senkit az MSI-ről!
" Nem a semmiért pakoltak, pakolnak több fázist tuning deszkákra mivel így növelhető a stabilitás magas frekvencián, nagy terhelésnél."
A tesztek alapján stabilan és nagyon jól tuningolható az MSI Gaming -
jcs
tag
válasz
Winchester95 #2998 üzenetére
Szia! Nekem se jött válasz! Eddig nem tudták megmagyarázni miért lenne baj a kevesebb fázis!?
Ha valaki ekkora elektromérnök , elmagyarázhatná!Ellenben az MSI Gaming 8 pines csatlakozóval van ellátva . Ezen elvileg ugyan úgy 150 watt plusz teljesítmény jöhet be , mint a 2-6 pinesen!
Józan paraszti ésszel: A plusz energia a tuninghoz kell . Ha egyszer az MSI gaming ebben az egyik legjobb akkor hol érdelek, hogy hány fázisból oldották meg?
Az MSI Gamingre még senki sem pnaszkodott. Hűvösebb, halkabb, alacsonyabb fordulatszám mellett a legtöbb másiknál!
-
jcs
tag
válasz
Bitbeszúrás #2841 üzenetére
...illetve van olyan játék (újabbak) ahol már most jobb...
680 vs 960 Wolfenstein -
jcs
tag
Igen ezt mondom!
Én csak abból indulok ki amit pl a Prohardveren olvasok. A cikkek alapján nekem így jött le, még másoltam is a cikkből. Szóval várom, hogy elmagyarázd
kisza25 : igen persze! Nyilván nem egy jól működő amg merciben tiltanak le egy sor hengert
Csak mintha a keplereknél több selejt lett volna, mint itt a Maxwellnél... De ennyire én tényleg nem értek hozzá.
-
jcs
tag
válasz
kisza25 #2827 üzenetére
...na hát erre írtam én anno, hogy az én olvasatomban a 970 a butított a 980 ból. A 960 meg annak a fele.
a 960ti akkor a 980 két lépcsőben butitott része lenne. ( lásd 680 670 660ti ).
Tehát adott egy 160 k körüli kártya ( 980 ), ami butítva 110k ( 970 ). Én ezt az nvídia helyében nem tiltanám tovább, hogy a 160k-s kártyámat letiltásokkal 80-85 k körül el tudjam adni...
Anno a 660ti belépő ára azon a szinten volt ahol most a 970 van. Tehát árszintben megvan a kártya..
( dollárban nem néztem utána... ) -
-
jcs
tag
válasz
@rglaaf #2409 üzenetére
Szia! ... 2368 as hozzászólásod miatt válaszoltam..
kisza25
..? akkor még nincs meg a kártya? csak mert támadnak itt engem... és nem is tudom , hogy mondjam, de nálam nem 800rpm és 65 fok a max. ,hanem 1200rpm és 69 fok körüli játék alat.Szóval megnézed majd játék alatt?
Mondjuk a TE házadban jobb lesz a szellőztetése...
-
jcs
tag
válasz
Bjørgersson #2344 üzenetére
Na látod szerintem ez a beszarás! Osztod az észt de az eredeti kérdezőnek nem válaszolsz!!!!
A gigabyte gtx960 tápcsatlakozásáról érdeklődnék, az általam választottnak 2db 6pin-es csatija van, a dobozban pedig adnak is hozzá 2db 2molexből 6pin-es csatit, vagyis összesen 4molex kell. A tápomon viszont csak 2db molex van. Azt szeretném tudni hogy hogy szokták ilyenkor összekötni?
Most a válaszoddal a kérdező, a fórum, a 960 tulajok előbbre vannak?
Szakértsd meg Neki , mert miattad nem vesznek így ilyen kártyát!
-
jcs
tag
válasz
Bjørgersson #2351 üzenetére
Olvasom már régóta ezt a topicot, olvastam, néztem elég sok tesztet...
Amit írtatok arra következtettem nem olvassátok el mit mond az ember csak vagdalkoztok vissza...
Én pont nem szakértettem.
De ha Neked ez így jó, 4246adam barátoddal, hogy azt gondolod sötét vagyok, belinkelek valamit egy cikkből aminek nem olvasom el a konklúzióját... -
jcs
tag
gbors : Köszönöm! Végre egy értelmes válasz!
gbors laychi : OK ezért írtam, hogy tuningolva ott kellene lennie a köv. kártyánál .
Ami valóban átlag 20 %. ( Tehát 750 tuningolva eléri a 750ti-t ...stb)
Csak több tesztben is a 960 tuningolva megközelíti ezt a 20 %-ot.
Nem akarnék belinkelni teszteket fps-eket.Itt a fórumon meg "mindenki " tuningol... ill van akinek már a gatyaszorítást és a 970re gyűjtést ajánlják eleve.
De abban persze igazat adtam, hogy elvileg elférne egy gbors által írt összetételű kártya egy
60ezres 960 és az ugyanolyan 100k-s 970 es közé... -
jcs
tag
válasz
4264adam #2330 üzenetére
Ne a Benchmarkokat olvasd! Tanulj meg teszteket keresni!
Te meg tanulj meg olvasni és gondolgodni mielőtt ilyen tanácsot adsz!
Szerinted azt a benchmark képet , honnan szereztem ? Egy tesztből?
Na akkor itt van Neked egy teszt:
Watch Dog gtx 960 4gb
Mint írtam/irtuk a kiadott kártyák 10-15% al húzhatók! Ezt számold hozzá az fpshez és akkor hasonlítsd össze!Ezt te mire érted hogy "sokkal többet tudnak?"
Hát ha tudnál olvasni akkor értenéd, és ha megnéznéd a teszteket adatbázisokat akkor látnád ,hogy az eredetileg kiadott nvidia kártyákhoz képest, már van ami eleve 1468-ig boostol fel és azt is tovább lehet tuningolni.970 meg nem a 980 butítása, van GTX 970 és GTX980!
Részlet a Prohardver cikkéből:
Az aktuális leggyorsabb GeForce most sem maradt pár nélkül, így a GTX 980 mellett piacra került a GTX 970, mely a már jól bevált recept szerint készült el az NVIDIA boszorkánykonyhájában.Mindez annyit tesz, hogy a GTX 970 ugyanarra a GM204 kódnevű GPU-ra épül, mint a GTX 980, csupán néhány végrehajtóegységet letiltottak a tervezők. Ez egész pontosan három SMM-et jelent, melyek egyenként 128 darab CUDA magot tartalmaznak, így összesen 384 végrehajtóval kevesebb dolgozik a GTX 970-es kártyákon található grafikus processzorban. Emellett az üzemi órajelet is csökkentette az NVIDA, így az alapfrekvenciát 1050, míg a turbót (boost) 1178 MHz-ben állapították meg. Ezzel gyakorlatilag véget is ért a különbségek listája, hisz a memóriához vagy a hátlapi kimenetek számához már egyáltalán nem nyúltak a tervezők.Ebből én arra gondoltam, hogy nem egy tök más kártya..
De biztos Neked van igazad!
-
jcs
tag
Én nem akarom az nvidiát védeni...innentől beszélj Velük
De pl fps-ben 7950 vs 7970 : 32,8 % , Strix OC 960 vs 970 : 35,3 % különbség.Abban igazad van , hogy egy jól tuningolt kártya beéri vagy majdnem beéri a felette következőt
!
Tehát milyen lenne a 960 TI ? Ezt most komolyan kérdem.
Az eredeti 960 hoz képest a kiadott kártyák már sokkal többet tudnak...
A 970 meg a 980 "butítása".kovy29 : bocs ezt nem értem.. mármint , hogy hogy látod, miben mi alapján egy játék alatt az 50 %-ot.
Itt egy " fps tábla" , van a neten olyan cikk, olyan bizonyos játéknál még elenyészőbb a különbség... -
jcs
tag
Szerintem pár embernek már van 'TI'-je.
A 980- ból lebutítottak, lett a 970. A 960 meg úgy sikerült, hogy az alap eredeti órajelhez képest már tuningolva jön a kártya. Vannak új biosok nagyobb órajellel....4 gb változat..
Igy ahová a 960 ti beágyazódna, oda van tuningolt, overclockolható 4 gigás 3 ventis változat...
Minek akkor ( nvidia szempontból ) még egy kártya? -
jcs
tag
..ha visszalépkedsz az eredeti kérdezőig...akkor a válaszod így jön ki...
Volt ami egyáltalán nem érte meg lásd a legelső 4 GB-os példányok!
de ugyanakkor van szerintem egy ésszerű határ amit átlépve már nem olyan egyértelmű kinek mi éri meg!
Mint itt sokan írták a 960 as tökéletes a fullhd játékhoz. Ez kell tehát ha 25-30 fps felett akarsz játszani. De nem kell egy 980-as még akkor se! ha pl 60ezerrel olcsóbban adják. Azt a 30-at meg félre tudják rakni egy köv. kártyára , proci upgrade-re -
jcs
tag
Szia! meg arra is figyelj a Gainvardnál, hogy az szélesebb! 2,5 slotot foglal el! Van elég hely a gépben, mellette (alatta)?
-
jcs
tag
Hát én személyesen elnézést kérek Tőled az összes csóró nevében aki csak egy gtx960 ast tud venni , esetleg egy 15 ezret még áldozna a 4 gb-os változatra.
+ azok nevében akik elhiszik ( én is olyan vagyok ) , hogy mókusvakítás az interneten fent lévő tesztek amiben 2-3 nál több játék is használja a 2 GB vramot.
( én még azt is ide számolom, hogy ugyanezen játékok motorjára épülő jövőbeni játékok mennyivel többszörözik meg ezt a számot. Pl Assasins Creed játékok)
gamersnexus+ azok nevében akik pl 1-2 játékkal játszanak ( mert ennyi kedvük, idejük van, de mondjuk ezek közt pont van 2 ami kihasználja...)
+ akik úgy gondolják az i5 proci ugyanúgy kihajtja a videókártyát mint a Te leendő i7-esed.Nekik küldöm:
i5 vs i7
cpu bottleneck -
jcs
tag
válasz
4264adam #2272 üzenetére
61k volt az EVGA-m (Ipon) ( most 65 ezer ) a 4gb 77-78-nál kezdődik ez már majdnem 20k. Ha ASUS kell az pontosan 20k.
Szóval hagyjuk 10-12k-s különbséget mert jóval több
( ez 13 ezer legyen 14 a kerekítések miatt ( számológépet használtam! ))
Adott típusoknál lehet igaz, de általánosságban lejjebb jött az árkülönbség... -
jcs
tag
válasz
4264adam #2254 üzenetére
Szia! Egyetértek ifjú kollégánkal...
GTA V graph. compare
Ha játszol akkor nem hiszem , hogy észlelsz különbséget bizonyos beállítások között... -
jcs
tag
Ööö én szakmaiatlan vagyok , de a neten keringő tesztek számomra mást mutatnak!
Azon játékok amik betöltik a textúrát ott konkrétan 17,5 % előnye van a 4 GB-osnak.
40 vs 47 fps. GTA V.
Tehát abszolúte játékfüggő. Szvsz jól körbe kell nézni , hogy
1. van-e kereted rá.
2. Milyen játékot tolsz.Itt a fórumon is van aki 1-2 játékkal játszik amihez abszolúte nem kell a 4GB.
Régebben szinte egyik játék se használta ki a kártyára rakott dupla memóriát, lásd régebbi PH tesztek.
Most viszont többször azt tapasztaltam tesztekben , hogy igenis van. -
jcs
tag
-
jcs
tag
válasz
@rglaaf #2215 üzenetére
Kisebb eltérések azért akadnak, ugyanis az ASUS 56 Celsius-foknál kapcsol fel, majd 41 °C-nál le. Az EVGA feljebb rakta a lécet, ugyanis a kártya 66 Celsius-foknál pörgött fel és 50 °C-nál kezdett leállni, míg a Gigabyte 43 °C-nál indult be és nálunk végül 30 °C-nál nyomta be a féket. Az MSI esetében 62 Celsius-foknál állapítottuk meg az indulási pontot, majd az 50 °C-ot átlépve pörgött vissza nullára. Zajszint tekintetében egyszerre van könnyű és nehéz dolgunk, hisz üresjáratban mind a négy kártya teljesen csendben van, míg terhelve kvázi nincs különbség köztük, az összes nagyon halk üzemű. Amennyiben feltétlenül választanunk kellene, akkor talán a Gigabyte egy fél hajszállal a legcsendesebb, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy az eltérés nüansznyi.
-
jcs
tag
...nem hiszem, hogy egy másik weboldalt be kellene rakni ...
Olvass vissza... érdemes és nem vesz olyan sok időt igénybe...
Kicsi Giga : dícsérik , nem passzív tehát mindíg forog a venti.
( Nem nézegettem tüzetesebben a kártyát...és most gondoltam csak utána
:
ember ?! : ilyen "pici" kártya...de hőcsöves hűtésmegoldás?)
Asus Strix: kicsi, passzív akinek van megelégedéssel használja.
Nagyobb: Giga WF2 passzív akinek van megelégedéssel használja.
Még nagyobb: MSI Gaming: passzív akinek van megelégedéssel használja. Valamivel drágább.... -
jcs
tag
-
jcs
tag
Szia!
Valszeg a kollégák csak segíteni akarnak...
1. Nemtom milyen futárokkal találkoztál, de szerinted a kártyák , hogy kerülnek a kezedbe?
Úgy értem: Taiwan/Kína - Magyarország - nagyker - Te általad kiválasztott bolt???
Elég sokat utazik a kártya...2. Marha nagy árfolyamkülönbségek vannak! 10 ezerrel többe kerül egy kártya. Szerintem sokan inkább akkor beutaznának pl Bpre....
-
jcs
tag
Szia! Amiket leírtál az alapján jó választás. Szerintem a következőn kell elgondolkodni:
Procid mit hajt ki? Mekkora a felbontás? Erre lehet elég egy 750. ( Én a 750-et ajánlom tuningolva...)
Ha azért vennél 960-at mert utána belerakod nagyobb gépbe akkor viszont nem a kisebb méretet , hanem a duplaventist venném a passzív voltuk miatt. -
jcs
tag
válasz
4264adam #2161 üzenetére
Hát látni nem láttam, hogy megpörkölődött volna...De így mondták. Kívülről csak elment a kép és annyi. Kivéve a kártyát semmi nem látszik... Utána sem mivel az általam ismert kártyák garisak voltak, tehát üzletbe visszavive nem szétszerelve... 7790-es Giga 1 nagy ventis volt, a 7850 az referencia hűtős..
HD7950 alap órajel: 800Mhz. Ugyanezen mag ( TAHITI) a 7970 ben ment 1200- Mhz-is. Kérdés mennyire ártalmas? Én írtam két tönkrementről , de a tied pl. működik...
Ezzel szemben a 960 alapja: 1127/ 1178 volt , de a gyártók már eleve tuningoltakat dobnak ki, amin MÉG húzunk
És csak 70 fokosak a gpu-k...
-
jcs
tag
Szia!
Ha beállítasz egy olyan órajelet amit 2 perc alatt még nem dob el egy tesztprogram, egy játék ami teljesen össze vissza terheli a gpu-t lehet hogy 1 óra múlva akad ki, amikor már átmelegedett a gpu, ??Ez komoly? Egy tesztprogramnak nem az a lényege , hogy 100% ra terhel ? És akkor 2 perc alatt átmelegszik a cucc és kijönnek a hibák?
mai játékok állítólag max 60%-ban használják ki a gpu-kat,
Én azt hittem, hogy amit a GPU-Z mutat: GPU Load :99% az jelenti azt, hogy mennyire van kihasználva.
Plusz azt hittem, hogy a Nvidia Boost technológia miatt is az elérhető hőfokig maximálisan hajtja a kártyát ...ami többb lesz 60%-nál...AMD- technológiáról nem tudok nyilatkozni, csak a látottakról: Nekem leégett a 7790, pedig nem volt hajtva. ismerős 7850-e leégett pedig nem volt hajtva. Milyen lehet az eleve hajtott gpu? 260X- 7870 stb
-
jcs
tag
válasz
4264adam #2135 üzenetére
..ha érted akkor oké! De pont ez az, hogy itt a fórumon nem egy tuning beállítás stabilságára, hanem a hőfok miatt írják/írták.
Sokan azért fordulnak ide, hogy a meglévő tulajok segítsenek. Viszont sok beíró szerintem félreviszi az olvasót.
Ezért rakom fel a keresztkérdéseimet ( értsd: kekeckedem).
Így megtudjuk, hogy én nézek el valamit, vagy igen... -
jcs
tag
válasz
4264adam #2133 üzenetére
Hát de !
Nem egyenletes ez EVIDENS! Annyira nem vagyok hülye!
Szerintem gyerekesség arról beszélni , hogy amikor elkezdem a játékot csak 50 fok aztán nagy csatában 67.
De attól miért menne feljebb a hőfok , hogy órákig játszol?????Máshogy kérdem: ha játszok egy játékkal ahol full kihasználom a vga-t , mert egy nagy csatába csöppenek tehát 100% on használom a vasat. Akkor 2-3 óra múlva melegebb lesz?
Vagy a GTA % egy olyan játék ahol előszőr "minden egyszerű" majd amikor már pár órát játszottál utána lesz több a textura, megjelenítendő alakzat, komolyabb geometria amikor a VGA-nak több erejéhez kell nyulnia.??
Vagy a BF amit Te említesz! Kérdezed : 2 óra után eldobja-e? Miért dobná? Vagy eldobja 5 perc után vagy soha 145-óra múlva se.
( gyengébbek kedvéért nem úgy értem, hogy az első 2 órában begy sarokban állok szemben a fallal, majd 2 óra után usgyi a legnagyobb csata.. )
Figyelmesebben olvasd, mert pont azt írtam, hogy nem engedi a Boost technológia feljebb a hőfokot!
-
jcs
tag
válasz
csabika0001 #2130 üzenetére
Áruljátok már el nekem hülyének: miért írjátok? :
"sok-sok óra, meg több óra " játék után...
Ha egyszer fut egy játék akkor eléri az "üzemi" hőmérsékletet kb 2 perc alatt.
Utána gondolom házszellőzés, proci, táp miatt még valamennyit mehetne fel.
Ami nem igaz , hoszen a Boost 2 nem engedi feljebb.
Nem? -
jcs
tag
válasz
csabika0001 #2128 üzenetére
Hali! Lefuttatok majd én is ilyen tesztet, hogy legyen hasonlítás...
De: Unigine H. B.-ban én csak ultra beállítást tudok... Az miért ??? -
jcs
tag
válasz
Scholes9 #2082 üzenetére
Na kb úgy "éreztem", hogy Nálad ha nem kell akkor ne fogyasszon , de ha már csinálsz valamit és megengedheted akkor legyen szép és jó. Ehhez a 970,780 sok viszont a 960 pont a legjobb szvsz. Ha nem megy a játék szinte nem fogyaszt és hangtalan. HA megy akkor meg lesz elég fps...
Innentől kezdve a lényeg csak, hogy esetleges támogatás miatt (Mantle, Physx) illetve képminőség miatt húz -e valamerre a szíved!? Régebben szerettem az AMD-t ár/fogyasztás/képminőség miatt, most nagyon szeretem az Nvidia-Maxwell kártyám... -
jcs
tag
válasz
Bitbeszúrás #2074 üzenetére
hardverapro...keresés....960....
-
jcs
tag
válasz
4264adam #2061 üzenetére
Nem ismerem... Akinek van, annak kéne szólnia....
Csak pl ezen tesztekben nem tudták annyira húzni...." hangosnak" tűnik, pedig a videókban nem az...
Nekem Giga van. Az is mára már módosított biossal jön ki. Igy ha bekapcsol az nvidia boost akkor már 68 fokos 31%os venti mellett...
-
jcs
tag
-
jcs
tag
válasz
Bugfix1984 #2013 üzenetére
.....írni is akartam, hogy azért ne lepődjön meg a kolléga , ha szólnak Neki: el lett írva az ár.
Kicsit rákerestek...közelben sincs hasonló (alacsony) ár...
De ha ennyiért kiküldik akkor ajándék -
jcs
tag
válasz
polgi803 #1987 üzenetére
SzVsz.: saját meglátás...
Én spec nem vennék 970 et mert amennyivel többe kerül annyival nem gyorsabb...viszont kevesebb képkockával ugyanúgy játszható a 960.
Középkategóriában most a 960 a legjobb , legfrissebb hardver hosszabb távra. Kövesd az árát, azt, hogy ez évben mit válaszol rá az AMD. -
jcs
tag
válasz
Bitbeszúrás #1953 üzenetére
Bele tudod tenni. PCI 2 es az alaplap PCI 3-as a kártya de kompatibilis.
-
jcs
tag
válasz
Bitbeszúrás #1948 üzenetére
Sz.V.Sz: 6670 hez képest, ha vennél egy sima 750et amit 750TI szintre azonnal lehetne tuningolni akkor is nagyot ugranál. Lásd PH teszt "normál" beállítások.
Ha van pénz , akkor a 960 időtállóbb és akkor azzal mehet a max beállítás, utána esetleg lesz erősebb procid. (bár nem tudom ez az amd milyen erejűnek felel meg intel vonalon...)
Azért írom ezeket mert én is kisebb erejű kártyákon toltam és bár egymás mellett egy normál vs full/max/ultra grafikán látsz különbséget...de játék közben szvsz nem. Ahogy írta a Scholes9 kollága is attól , hogy valami a memóriát zabálja , nem biztos, hogy látványos a vizuális különbség. -
jcs
tag
válasz
Bitbeszúrás #1944 üzenetére
Inkább a géped köv. speckói kérdésesek: cpu, ram, táp!?
-
jcs
tag
válasz
Bitbeszúrás #1935 üzenetére
Ha egy játék használna több memóriát , akkor a rendszered sebessége a függő.
Tehát lehet ( nem tudom biztosan) , hogy egy olyan játék ami 3,8 Gigát fogyaszt Vramban 1080P-n
(Assasins....) az lehet, hogy többet enne 2 gb-nál 1680*1050-ben is. De azért nem veszed észre mert ezt a rendszermemóriádban tárolja viszont onnan ugyanolyan gyorsan előhívja!De általánosságban: igen kevesebb vramot kell használnia kisebb felbontáson így általánosságban nem vennél észre különbséget.
-
jcs
tag
-
jcs
tag
Szia! Ha a kártya jó és működik akkor biztos megéri! Kb mint egy 100 millás AMG Merci 35 milláért....
Ha a fogyasztás mindegy....
Én a Te helyedben utánaolvasnék milyen hátulütői lehetnek...
Gari van rá?
synthattik
(fanatikus tag) kolléga 680 ról váltott. Neki bejött .A 690 az 680 sli tehát 680*1,3-1,5 szeres tudás...
De az általam belinkelt szerint a 960 közel duplája...Én spec megtartanám azt anti tuningolnám ott ahol " túl" erős.
-
jcs
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asztalos klub
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Google Pixel 8A 128GB 12 hónap garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest