- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
laychi #12072 üzenetére
Mint elég régi vízhűtéses motoros+ugye notebook a szívem másik fele: jó dolog amikor az összesen 60 kiló körüli asztalimat akarja valaki notiba rakni, de a fizika még mindig nagyobb pömpölővel rendelkezik.
Mondjuk úgy, hogy a radim sem átlagos, meg egyben az egész konfig is egész nagyra nőtt, aztán hát na. Egyedül egyben emelni esélytelen, azért is lett gurulós állványra csinálva
-
Tikakukac
titán
válasz
laychi #12060 üzenetére
Szerintem ez kb. lehetetlen, de van Inteles promóterünk, ha bármi ilyen van akkor arról tudni fog.
Feleslegesen erős. Ezeket rendesen hűteni már tényleg kb impossibru, van nálunk kb minden AW és nem kis munka a határon tartani a procikat. Ha gémelsz tutira nem lesz meg max órajel mindenből. Ez ilyen.
-
Tikakukac
titán
Móka egyébként, amit megfigyeltem már, de most már biztosan tudom: aki vizezi a kariját, nem tudom innen hányan, de ugye akkor ventik is le vannak húzva a kariból. Na, coil whine szinte végtelen fps mellett sem volt soha, levett oldallappal sem lehetett semmi soha hallani a gépből.
Tegnap visszadobtam a ventiket a karira és betettem próbára, mert új tulajnak ez fontos volt és bizony-bizony elég szépen kijött a hang. Ez a 3. kari amit észreveszek, hogy használva a ventiket zúg, lehúzva tök kuss. Elég vicces, mindegy bármi is legyen én vízpárti vagyok, de ez így elég érdekes.
-
Tikakukac
titán
Egyedi a dolog, de mondjuk ja, az ezres Corsair volt annyiba mint ez a Seasonic, elvárom, hogy legyen jó
kisza25: Hát XFX nekem is, volt asszem 3 óra után vittem vissza, SF-ből pedig olyan dolgok jöttek ki baráti körben, hogy nope. Corsair is ezt volt, aztán bepipultam és Seasonic, full passzív és platina. Efölött már nincs semmi és a ventihang sem zavar majd soha
-
Tikakukac
titán
válasz
kisza25 #12014 üzenetére
Sokat tudnék mesélni milyen gyártók milyen dolgokat engednek meg high-end szinten
Hauptmann: Sok venti=/=jobb hűtés. Plusz fogyi, még egy csapágy még egy forgó alkatrész stb. Hogy a Giga most tényleg alja-e passzolom. Alaplapban biztosan fapadabb mint mondjuk a társ Asus vagy bármilyen más gyártó, ezt tudom, szoktam néha anyázgatni
-
Tikakukac
titán
válasz
phoenix1989 #11972 üzenetére
Ha a vidkarinál nincsen pöcök, akkor az valszeg le lett törve már. Gyárilag van.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
Hát a kinti fórum akkor sokat nem ér.
Ugyanezt szoktuk laptoppal is letolni. Kint sokszor 1 év van olyan notikra amire itthon 3 év NBD. Vannak konfigok amik itthon nincsenek. Plusz a garit mondjuk németben a Lenovo mintásan csinálja, itthon az Idea egy nagy kupac lótúró.
Ezért fontos, hogy csak a konkrét vasat nézze az ember, a körítést azt ott ahol leginkább használni fogja.
-
Tikakukac
titán
Egyszerű: hacsak valaki nem tud valamit amit itt legalább 2-en nézünk, akkor szürkeimport a kari. Erről csak egy példa: nekem egy rohadt alu bordát kellett volna így megoldania az egyik boltnak, akik szintén hoznak be kintről egzotikus, itthon nem létező termékeket. 1 hónap után 2 rendelésem ketyegett és mutogatott mindenki mindenkire, hogy miért nincs.
Ha neked belefér ez a szitu, hogy VGA nélkül állsz bőven 1 hónapot is ha nem többet biztosan nem rossz. Olykor még rendes expert vagy akármilyen disztri is szívódik egy VGA-val, tippelj olyanra amihez nem is férünk hozzá.
-
Tikakukac
titán
válasz
MrDerekas #11813 üzenetére
Bevallom férfiasan: én már régóta nem értem mi a tököm van itt, meg akkor most mit is kéne meg kinek.
Elméleti hülyéskedés megy úgyis, hát ki a tök fogja lecsapkodni a kismegszakítókat meg "turbo timert" építeni géphez. Vízhűtéshez voltak még ilyenek, asszem Aquaeroban van is ilyesmi kitalálva. Értelme annak sincs, de mondjuk egy 45k-s vezérlőpanelnél már megértem, magát szórakoztatnia kell az embernek.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Rebell #11799 üzenetére
A kettőnek egymáshoz azon kívül, hogy hőmérséklet és idő megtalálható benne nem sok köze van.
Legalábbis ha levezeted a szilícium lapka és egy meghajtott turbó olajkörének és csapágyazásának valamint kenési rendszerének összefüggését, minimum adok neked még egy vidkarit ingyen.
Amit akarsz felesleges és teljesen értelmetlen, hadd ne részletezzem és verjem körbe ezt a várfalat 10 oldalról
Végül is te kártyád, felőlem hűtheted akárhova akármiből. Olyasmi ez, mint a neon bekapcsolás a gépben +10fps meg a 2 havonta pasztázás. Épp minap volt vidi a szutyokra hajtott vs új vidkari között, mert ezt is valamiért emberek elkönyvelik, hogy rosszabb meg "eltűnik belőle az erő". Meg lett cáfolva, ennek ellenére is hisznek benne. Ezeket az urban legendeket nem értem hogyan szedik elő egyesek
-
Tikakukac
titán
válasz
Hunork #11603 üzenetére
Mobilban évek óta szopunk AMD-vel. 380-at sem véletlen adtam el. Tényleg zsír a kraft, de 3 évig nem volt bajom soha a GPU gyorsítással sehol. AMD-vel 3 nap után már bújtam a netet, hogy na most wétéef. Nem tudom kinek fizet és mennyit meg melyik gyártó, de ezeket az anomáliákat jó volna felszámolni véglegesen.
-
Tikakukac
titán
Mikor pénzvisszád van nem kicsit számít. Ha bolton belül vásárolok magunktól, nekem sem gond. Ellenben az apróról az egyik legnagyobb "arc" eladóval sikerült már eljutnunk oda, hogy álltunk az utcán, hogy mi legyen. Mert volt egy összeg amiért vásárolt, meg volt egy, amiért nekem eladta. A bolt nyilván azt adta volna ki, amennyit neki is fizettek, az eladó pedig nyilván a hasznot nem akarta bukni. Na ebből érdekes dolgok jönnek ki. Komoly dolgokat minimális árrés mellett csak saját számlára, rendesen ÁFA tartalommal.
-
Tikakukac
titán
Nekem nem kell bemutatni, ebben a körben dolgozom én is. Csak mikor ott tartasz, hogy közvetlen telefonokat intézel a központi nagy EU szervizhez, ami mondjuk holland vagy görög és még így is szívatnak, pedig messze nem susmusoltál, grátisz az ő termékeiket is forgalmazod többek között, akkor hidd el, messze nem leszel lelkes.
Szóval csak okosan, saját felelősségre. Én sem 1-2 gariból visszadobott cucc miatt intéztem már telefon meg email cunamikat. Legtöbbje megelőzhető lenne, nem véletlen vettem azt, amit, amikor vizezni akartam vidkarit is.
-
Tikakukac
titán
Nem ügyes matrica és nagyon ügyes ember a kis trükkökkel megoldja.
Kérdés képes vagy-e felületsérülés nélkül kereszthornyosat visszatekerni és nyomatékolni. Ha nem, akkor a bontás megállapításához 1 dolog kell: szem. Azzal elég sokan rendelkeznek. Aztán ha nem tetszik valami, már kisker ledob.
-
Tikakukac
titán
válasz
Bjørgersson #11098 üzenetére
Rengeteg terméken nincs garimatrica. El sem hiszed mennyi garimatrica nélküli dolog van visszadobálva. A matricának nem ez a funkciója.
-
Tikakukac
titán
válasz
thomeef #11096 üzenetére
+MSI
Egyébként ha ki van adva,hogy egy (vagyis x darabot) karit meg kell húzni garin, akkor simán elintézhető. Nincs olyan csavarhúzó ami ne hagyna annyi nyomot, hogy ne tudjak róla makrózni és küldhessem fentebb
De ez csak úgy elméleti szinten, elviekben ilyennek nem kéne lennie. Elviekben.
-
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
kabdzsi #11018 üzenetére
Egy jó hangszigetelt ház, vsync meg fentebb kitárgyalt trükk és nem lesz para az fix.
Tom5: Win alatt minden driver az aminek lennie kell? Nem feltétlen az a kérdés, hogy fent van-e hanem az is van-e ami kell. Chipset környékén szokott ilyen hiány zavart okozni az erőben.
-
Tikakukac
titán
válasz
Bjørgersson #10916 üzenetére
Ja elfelejtettem, hogy a középkategóriának nem azt kell.
-
Tikakukac
titán
válasz
Hauptmann #10808 üzenetére
Sávosan megy a dolog vételártól függően
Ja, 90 napon kell okoskodni.
-
Tikakukac
titán
válasz
Bjørgersson #10762 üzenetére
Mármint te is szarkasztikus voltál? Ha igen, akkor bocsi, te voltál az ügyesebb, ötödjére sem érzem ki, de biztos jól elrejtetted
-
Tikakukac
titán
válasz
Bjørgersson #10756 üzenetére
Ergo, ha nem tetszik egy márka mert sorozatban szívtál vele, akkor hater vagy.
Mindig tanulok, azt hittem ez csak Apple-Droid témakörben szokás
-
Tikakukac
titán
válasz
PlayMax #10734 üzenetére
A vásárlástól számított következő 90 napról beszélünk?
Igen. Sőt, ha kinyitod a dobozt az első dolog ami veled szembejön, az ez.
Az nekem már rég rossz mivel egy éves a kártya, 2. tulajdonos vagyok de az eladó nem foglalkozott semmi ilyesmivel....
Ezért is kellett nekem újban kártyát venni. Sajnos az a 10 perc már túl drága a magyarságnak, hogy olvasson kicsit meg beregelje (nomeg számlára nem, hiszen bazárból megvan 1500Ft-al olcsóbban), az a 3.5k pedig mivel fps-ben nem látszik nem is érdekli. Majd próbagarancia meg 1 hét, az kell ide.
+ Gari pénzbe is kerül?
15 dolcsi a +2 év és 30 dolcsi a +7 év ezekre.
Azt hittem az csak úgy jár....
Olvasni, olvasni, olvasni
-
Tikakukac
titán
válasz
4264adam #10729 üzenetére
Igekötő plz.
Továbbá hülyeséget ne írjunk már le. Ha 90 napon belül nem regel akkor soha nem fog senki más sem. Vagyis beregisztrálhatod a karit, de garit azt bizony nem fogsz rá venni, 90 napod van rá ugyanis.
Továbbá (ezt is leírtam már szerintem nem is egyszer), mivel az ő nevére lett véve ezért ha fején pörög a leendő vevő, akkor is a számlán szereplő adatokat kell bevinni meg feltölteni, tehát ez max önszopinak jó. Továbbá amit szintén leírtam, direkt van opció arra az esetre, ha eladnád a kártyát. Ekkor szépen át lehet adni az új birtokosnak egyik accountról a másikra az egészet.TechN7ne: 90 napon belül tudsz venni plusz 2 vagy 7 év garit. PayPal-el is lehet fizetni, sőt.
-
Tikakukac
titán
válasz
AVarice #10716 üzenetére
Bluechip-et azért szeretem, mert rámegy a 2 tonna profit mindenre, ugyanazt adja ugyanonnan mint a legtöbb bolt, amit meg nem, azt olyan szállítási időkkel, hogy zöldülök. 1-1,5 hétből lett vastagon 1 hónap, 2 függőben lévő rendelés és olyan modor ezek mellé, amire engem kivágtak volna anno, mint a huzat. Érdekes módon lerendeltem magamnak végül, 48 órán belül nálam volt. (Rendelés bevárás volt, mert ha nincs annyi haszon, hogy megérje elküldenie a disztritől az 1 cuccot, várnak. Csak csesznek jelezni. Nálam titón.)
-
Tikakukac
titán
válasz
Hauptmann #10582 üzenetére
a ma divatos csendes gép buzulás
8 éve kezdtem talán vizezni a gépet. Hát ha az ma volt, akkor elfogadom
Engem irritál. Mint a szobában a fények lefekvés után. Van olyan ex ügyfelem, aki 2 évig használt laptopot törött zsanérral és 3 perc kellett minden kinyitáshoz. De neki úgy jó volt, neki 5k-t nem ért meg a csere. Mindenkinek máshol vannak a küszöbszintek.Ahol ventillátorok vannak, amik kavarják a légáramlatot, ott mindig is lesz hang.
Jól beméretezett vízzel mikor hangot hallasz, már régen vagy csapágyas ventid van, vagy kéne még radit tolni alá.
-
-
Tikakukac
titán
A hang az örökké téma. A gond, hogy rendes frekis és süketszobás tesztet nem sokan csinálnak. Több tucat barátom van aki állítja a gépe atom halk még játék alatt is. Sima desktopon egyszer bekérdeztem: render fut a háttérben vagy valami baja van a gépnek? Na, kb ekkora diffi van emberek és emberek között. A halk nekem az, amikor letakarva a ledet a gépház tetején nem tudom megmondani, hogy megy-e vagy sem.
-
Tikakukac
titán
A gari így néz ki: a disztri és ergo a kisker is 24 hónapot ad, a maradék 12 hó gyártóhoz megy, de nyilván intézheted te is előtte is. Ha valaki 36 hónappal adja akkor hát...valami furaságosság van, de ez már részletkérdés.
Erre direktben kaptam a választ nagykertől és én is így tudtam.
-
Tikakukac
titán
Víz van rajta.
Szimplán nincs kedvem még 1 dolog vezérlését megszokni vagy szórakozni vele, blokk volt, így megoldva a gond, minden másra ott az Aquaero6
Cicergést sem hallok, hogy azért, mert szereti a tápot vagy mert tényleg ennyire jó a hangszigetelt ház, nem tudom, de nem is érdekel, nálam nincs zúgás-búgás meg hőfok vadászat, ami lehet az passzív vagy víz
-
Tikakukac
titán
A kari szokásos EVGA minőség, böhöm poszter meg izébizék, nem fapad, ezért is szeretem őket. 5év gari megint bagó rá, plusz nem kell a boltokkal/disztrikkel szerencsétlenkedni garival. Ja meg bontható a hűtése.
Mást nem tudok, első dolgom volt a gyári hűtést leszedni róla és bedobni a dobozba.
-
Tikakukac
titán
válasz
4264adam #10405 üzenetére
Ez trágár?
Ez még attól nagyon messze van, ez semmilyen módon nem trágár.
Az aprós vásár baromi jó. Az aprós értelmetlen vásár nem. Ez külön és kifejezetten igaz a VGA részlegre, ahol az átverési arány szerintem a legmagasabb. Nekem a konfigom 2/3-a apróról van. De. Itt jön a de. Van az az árrés (kiskerben dolgozik a lelkem néhanapján) amikor egyszerűen saját magával tol ki az ember. Nincs az az indok, amikor egy 50k-s VGA-nál 2k diffi miatt inkább apró és sajtpapír mint kisker és számla. Ha valakinek a 2k ilyen tételnél komoly, akkor gondolkozzon el rajta mekkorát bukhat és mennyire áll stabil lábakon, hogy egy ilyen egyébként baromi drága hobbit fenntarthasson. Off end.
-
Tikakukac
titán
válasz
Hauptmann #10401 üzenetére
Nincs végtelen sok nagyker akitől érdemes vidkarit hozatni, én ahogy nézegetni szoktam max 3, elég hamar megvan. De nem is ez a cél hanem a gyártóval a kapcsolat felvétel. Ők tudják kinek hova mi ment ki.
És akkor a hardveraprós vásárlásról nem is beszélek, gariidőn belül meghal a kártya, a hardveraprós arc eltűnt, felszívódott addigra, 50 ezer Ft szevasz?
Hááát ha elég ügyes vagy át lehet így is tolni, de ja. Éppen ezért nem értem meg soha, hogy miért is jó az, hogy a garihoz kell egy harmadik fél is, plusz ha bajod van semmi sincs kezedben. Max lehet örülni, hogy 2k-t spóroltam 50 ropinál. Vagy legyen 5. Egy rohadt vidkari bevizsgálás 2,5k, sima reball 5k. Ha más baja van instant bukó az egész. Én is beszívtam, az aprós "nagyon megbízható" meg nívós emberekkel, olyanokat csinálnak, hogy ihaj. De amíg pörög addig pörögjön.
Akkor ezek szerint az EVGA-hoz rendes számla kell, hogy be lehessen regisztrálni, ezt jó tudni.
Felszekennelhető és onnantól már kb az sem fontos, de dobozban elfér.
Innentől kezdve viszont nem érdemes aprón venni, illetve ha a tulaj adja tovább a számlát vele.
Plusz 90 napon belül regelje be. Én is vettem volna olcsón 970-et. Srác cseszett mindenre, 5 perc munka lett volna, 5 perc beregelni.
-
Tikakukac
titán
válasz
Hauptmann #10396 üzenetére
Számlát kérnek a reghez, aprós sajtpapír nem jó.
Igazándiból a kisker lehúzhatja a rolót, ha van számlád, tehát a gyártó felé befolyt a pénz kisker->disztri->gyártó vonalon akkor nekik mindegy, le fogják garizni, ebből szerintem gond nincs. Akkor van gond ha nem volt tiszta a beszerzés sem.
-
Tikakukac
titán
Kis kapcsoló, gondolom a 2 bios közötti váltást jelenti. Meg ne kérdezd mennyi órajellel, nekem 1 van fel van profilozva, 3-4 évig így is megy majd, tök fogja kapcsolgatni.
Az 1 ventis verzió 67k a 2 ventis pedig 69,5k nagykerben ahogy nézem most. Kisker pedig passz, ahol szeretnéd venni, ott kérdezel tudnak hozni mert van belőle bőven.
-
Tikakukac
titán
válasz
diegho #10302 üzenetére
Nem feltétlen baj. Csak fura, hogy a saját store is ekkora árréssel dolgozik, igen, megnéztem a bekert is. Tápból az érdekesebbek Seasonic szinten vannak. Én is majd letéptem a láncokat, hogy jeah, lehet venni egeret meg tápot is. Aztán olcsóbb egér OoS, táp meg ennyiért bukta, a kari megérte az viszont igaz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A tökéletes hűtés éjjel-nappal: ARCTI FREEZER 8A! Most csak 7.500 Ft!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest