- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Egy óra, két rendszer
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gainka
őstag
válasz
Peat;) #12544 üzenetére
Te nem vagy 100-as, mondjuk a vs topikban is eszre vettem mar
Nagyon "változatos" a teljesítménye azért, engem meg pont az ilyen akasztana ki.
Most akkor döntsük mar el hogy jó e ha gyorsul az új dx vagy nem. Változatos a teljesitmenye
. Már ez is hatrany? ha az új dx-el jobban megy?
Ennyi volt köztünk erre te irtál egy regényt:
A változatos teljesítmény? Igen hátrány, ha egyik játékban gyetra a másikban meg megugrik, így mi alapján vásárolsz játékot? Az alapján hogy mire korlátoz a vga? Én az alapján mi tetszik...
Mi gyatra???? Van egy alap teljesítménye a kártyának és egy-két uj cimben pedig meglodul ennyi semmi több. Mi alapjan vasarolok jatekot? Most ez hogy jött ide?
Ha az nvidia viselkedne tökugyanígy
Ha az nvidia lodulna meg dx 12ben zöld nyál csöpögne szemedből örömteli sirásod közben.
Feltételezem annyit pecáztál hogy nem követted a mostani játékokat amik megjelentek,
Te csak ne feltételezzés semmit, mert pont hogy ti nvidia begyárok (kivéve mcs-t) szabaditjátok rá a poklot a forumra mint e vita is bizonyitja. Miközben semmi ok nem volt a vitára.
Az én hozzászólásomra írni hogy sötétzöld
Neeeem, igy irtam: az a par hozza szolas. <--- Látod? direkt felhivtam a figyelmed olvasd el még egyszer mit irtam....majd leírni hogy béke
Legközelebb mást irok... tetszeni fog...
4,5 és egy 3,5 kiló ponty után sem hülyültem meg ennyire srác,
Mi a fészkes fenét képzelsz te magadról? Ki engedte meg hogy te bárkivel is igy beszélj?
Kiforgatod a szavakat, azért hogy olyan képet tudj önmagad elé állítani amivel utána tudsz vitázni...magyarul önmagaddal boxolsz.
Mivaaa?
A dx11 teljesítménye a bajos.
Miért bajos? 750 ti 35 k, 950 45-50 k 460 40k ráadásul ujjonnan megjelent kártya.
Ismétlem, feszkót kreálsz önmagad számára és önmagaddal vitázol.
Kérlek szépen a feszkot te kreáltad, mcs kollégával érdekes bármit meg lehet beszeélni normálisan? Persze hogy meg mert nem mindegy a hangnem...
-
Gainka
őstag
válasz
Peat;) #12538 üzenetére
Olvasd el mit írtam, még egyszer.
Mostanában muszáj valamit hozzátenni a mondóka végére mert egyesek meg igy is képesek úgy be sértődni hogy ihaly csuhaly.
Am azért tudtam igy kiakadni erre a változatos dologra(is) , mert nagyrészt a 950 alatt van teljesítményben, egy par új (kamu) játékban meg felette teljesit es az elmondásod szerint ez igy xar. Tehát, ha mar bizonyíték van az amd dx 12 es tudása vagy előre mutató technologiajara akkor mar az a baj es szar is, mert igy ingadozó a teljesítmény. Tehát nem a 950 a szar hogy az új cimekben nem gyorsul hanem a 460 hogy gyorsul. 750 ti 35k 460 40k es erősebb nála régi jatekokban is, 950 meg 45k-tol de inkább 47-50k-ért van normális hutessel. Ha meg esne az ara ki utne a 750 ti is meg a 950-et is.
Persze lehet hogy ez igy majd a jövőben nem folytatódik pozitív irányba, de meg ami most van annak is örülni kéne. Mert csak van valami ebbe a k...szott
gcn4-be ha ilyen gyorsulást tudnak elérni vele. Remélem ez folytatódik igy.(előző mondatot minden feleképpen olvasd el mcs
)
Nálam az ár fog dönteni, az hogy 10 vagy 20 % van a két főhős között mar majdnem mindegy,mert a bf4-et 1-et is lowon fogom tolni. -
válasz
Peat;) #12538 üzenetére
Szerintem ez nagyon egyszerű: a változatosság értéke / problémája attól függ, hogy mi a kiindulási pont. Ha valaki abból indul ki, hogy a 460 olyan gyors, mint a 950, annak szívás a változatosság, mert sok játékban nem olyan gyors. Ha egy kicsit realistábban szemléli az ember a dolgokat (-10-20%), akkor a változatosságnak máris lehet örülni
-
Gainka
őstag
válasz
Peat;) #12513 üzenetére
Most akkor döntsük mar el hogy jó e ha gyorsul az új dx vagy nem. Változatos a teljesitmenye
. Már ez is hatrany? ha az új dx-el jobban megy? Értem en hogy nvidia topikban vagyunk de azért mcs hozza állása elég vicces.
Ket hónapja nincs meg a 750 ti mert nyáron úgy is horgászok éjjel nappal es most lehet 950 lesz lehet 460 de azért nem állok hozza ilyen gyerekesen mert ez meg napszemuvegnek is sötét zold volt az a par hozza szolas.
BékeDe az az 1050 tényleg jöhetne mar, tuti úgy járok hogy "meg kellett volna várnom azt az 1050-et na mindegy most mar".
-
phoenix1989
őstag
válasz
Peat;) #11971 üzenetére
Ki volt nyitva a ram foglalat de alig ment bele . Sokat szenvedtem. A vga nal meg nincs is semmi a masik gepnel is csak ki be teptem belole xD de ott konnyen ki is jott ennel meg meg se merem probalni mert bepattintani is nehez volt. A haz meg nem kicsi. Zalman z3 plus. Alaplap meg asrock b85m pro 4. Minden foglalata rohatt szoros. A ramoknal is kiszedni is alig lehetett betenni meg volt amibe akar mennyire nyomtam nem kattant be. Rendesen kivolt nyitva de mar annyira toltam hajlot az alaplap. Nem engedte be :-) nem akarta az igazsagot. :-)
-
lacus83
senior tag
válasz
Peat;) #11754 üzenetére
Én pont ezért száltam ki a 960 Wf2 ből a héten,mert esni fog annak is az ára.
Pedig 2 hónapos se volt.
Jó árusított 970 re várok,de ha bejön a forgatókönyv és beáll az 1070 ára, akkor 980 lesz belőle vagy Ti mert erősebb mind kettőnél, 140-150 k környékén. Az új fricsőrös Pascal meg nem érdekel.
Ha 1060 hozza a 970/980 teljesítményét még mindig jobban jársz a 9 es szériával ha elég az Fhd.
Már pedig nekem pl elég.Vr em meg úgyse lesz, az plusz egy 980 ára.
1060 kb mint új 970 ár körül fog nyitni.
Igy is estek már 970 -980 árai, de még többet fognak
Persze mind ez használt piacot nézve.de még igy is ki lehet fogni akár 2 év garos kártyákat is. -
Bjørgersson
félisten
válasz
Peat;) #11457 üzenetére
Ha a 950-től eltekintek, akkor a a 960-nal együtt az utolsó 6 videokártyám nekem is MSI volt. Más márkát legfeljebb kíváncsiságból fogok venni, hogy kipróbáljam, egyébként pedig MSI!
Eleinte nekem sem tetszett, hogy "csak" 5 fázis van rajta, de a referenciához képest ez még mindig eggyel több, valamint ahogy te is írod, nem hülyék dolgoznak náluk. -
-
Mercutio_
félisten
válasz
Peat;) #11212 üzenetére
Ez a linkelt giga 960 hőcsöves?
Mennyire hangos a hűtése?
Idle állnak a ventik?Mans20: év vége
úgy rémlett az AMD pont az alsó-közép kategóriát hozzá ki mostanában aztán a felsőt szemben az nvidiával
Ezek a táp nélküli 950-ek csak annyi, hogy picit lassabbak a táposoknál, de a táp hiánya nem okoz semmilyen gondot (mikrolag, stb.)?
-
Csupingo
veterán
-
laychi
veterán
válasz
Peat;) #10781 üzenetére
Nem azért drágább az msi a használtpiacon,mert jobb,hanem,mert a bolti árak ezt diktálják.
Én márkahűtlen vagyok,totál mindegy melyik gyártó,csak legyen jó.
Én a giga wf2oc 2gb mellett tettem le a voksom anno(akkor még csak hírek voltak,hogy lesz majd 4 gigás is,aztán bejöttek...),nem bántam meg,ugyan azt tudja,mint bármelyik másik,olcsóbb,hűvös,halk,nem cicereg,csak (számomra) irreálisan magas fps-nél(de az is lehet,hogy nem a kártya,hanem a táp,nem hallgatóztam,nem izgat,mert játék alatt nem ér el olyan értéket, hogy előidézze.
750Ti után óriási(mármint méretre) -
laychi
veterán
válasz
Peat;) #10706 üzenetére
"pedig ha egyszer megveszed az nem olyan mint a maxwelles nvidia hogy egy év múlva kuka"
Már megvettem a controlleremetés...
...Jó a logitech,ami van...
Emiatt a játék miatt nem fogok venni xbox controllert.(hogy aztán meg az ne tudjon együttműködni a win10-el esetleges driverhiány/hibák miatt)
Oldja meg a microsoft a kompatibilitást... -
NandoXXL
senior tag
válasz
Peat;) #10647 üzenetére
Te kezdted az offolást, le lett minden írva, mégis belementél ki hogyan érvényesíti a garit, majd folytattad az Ipon védelmével, nem bírtál leállni
'Ipon... 2 hete rendeltem Evga ssc+-t, kaptam egy búgó ventiset, ok, gariztatom, még azt is szépen leírtam hogy 800rpm-en hallható leginkább a hiba. Erre visszaküldik hogy a kártya hibátlan, mert a minimális fordulatszáma 900rpm. Mondom ok, kár hogy akár 300rpm-en is tud pörögni, 2 konfigban is kipróbáltam. Erre írják hogy biztosan a gépem más alkatrésze okozza a hibát... Komolyan ez a szarakodás nekik mire jó?'
'Miért gariztattad? Ilyen eseteknél amikor menni megy a kártya el kell állni a vasarlastól és nem a boltban bízni.'
stb.On:
Forza Apex beta
1080p highSima futás, szép. (960 4GB, 16GB ram, új driver).. Kicsit megijedtem a 970 ajánlásától, de nem kell. Viszont mások írták a 8GB ram néha kevés (2GB vram is).
DX12 alatt pozitív csalódás, remélem ez lesz a tendenciaValaki írhatna valamit 2GB vram-al mit tud a játék.
-
Long Man
tag
válasz
Peat;) #10642 üzenetére
- "Azért nem neked címeztem mert nem neked szólt, ..."
- "No látod és folytatódik egy novellával a story ami teljesen off fölöttem."A fentiek alapján, gondolom nekem szántad.
... amit "storyzgatásnak" nevezel, az mögött, másnak lehet, hogy több tíz vagy százezer forintos történet vagy adott esetben kár van.
... az, hogy mi a felesleges, azt két ember döntheti el egy internetes fórumon.
Az, aki írta, és egy moderátor.(talán eztért is van az "off topic" gomb ... és amíg valaki nem állít valótlant, addig szerintem nem hátrányos egymástól tanulni, átvenni a tapasztalatokat nem csak technikai kérdésben, hanem vásárlás/szerviz tekintetében is)
... talán ez a plusz egy még "elfért" ...
-
thomeef
őstag
válasz
Peat;) #10639 üzenetére
Egyértelműen leírtam mi a hiba fordulatszámra pontos százalékokat írva, erre fel meg sem nézték azon a fordulaton. Plusz baromságot is írt azzal hogy egy evga ACX 2.0 900rpm-en pörög minimum, és ezért ő csak felette nézte....
. Hidd el, ezen a hangon te is kiakadnál, még az asszony is kiröhögte hogy ez miez.
Ez egy dologra megy ki, hátha a vevő hülye mint a segg és elhiszi hogy hibátlan a cucca, és megtartja elállás helyett. Most a vrm cicergést hiába hozod fel, és szeretnél engem hülyének beállítani, sajnos nem ez a helyzet. Tény hogy nem egy olyan hibáról van szó ami hipp hopp detektálható, de ha lusta fa**, akkor adjon újat, de ne nézzen madárnak.
Egyébként 10+ éve rendelek ipon-ból, eddig csak egyszer volt hasonló gondom velük, laptop ventilátor volt alapból csapágyas. So nem azért írtam le hogy az ipon-t szidjam, sajnos más webshopok is hasonló mentalitással bírnak.
-
diegho
nagyúr
válasz
Peat;) #10572 üzenetére
Pont ezt írtam nem? Megveszed, kipróbálod, cicereg, visszaküldöd. Nem gariztatod, mert az sok idő. Pénz vissza és kész. Mellesleg az evga egyik alkalmazotta leírta, hogy ezt a cicergést mindig a táp okozza, mert a nem tökéletes frekvencia miatt van, de lehet enyhíteni, sőt akár meg is lehet szüntetni, ha úgymond bemelegíted a kártyát órákig tartó komoly terheléssel és "hozzászoktatod" az áramkört a frekvenciához.
-
Csupingo
veterán
válasz
Peat;) #10528 üzenetére
Talán az azonnali fórumban olvastam, hogy valaki vadi új 960-as gaming kártyáján megszorult az egyik ventilátor és a másikat emiatt igen vadul forgatta. Több szoftveres kísérlet után a srác benézett a házba és kézzel elindította a ventit. Azután mind a kettő beállt a normál fordulatra és többet nem volt vele gond. (Csak azért írtam, hogy új msi gaming-el is megeshet ilyesmi.
)
-
válasz
Peat;) #10366 üzenetére
Még egyszer: az utóbbi 1 évben a 1.5GB-os kártyával egyre többször futok olyan helyzetbe, ahol a GPU bírná, a VRAM viszont kevés. Ha nem hiszed, hogy a 2GB-os 960-nal rövidesen ez fog történni - Te dó'god
Több 960 csak 3-5e pénzzel drágább 4GB-os kiadásban, annyi felárat sztem megér. Sokkal többet vszleg nem érdemes érte adni. -
mcs
veterán
válasz
Peat;) #10271 üzenetére
,,Jó kis platform lesz a pc, megint megy fel a renoméja így hogy helyzetbe hozták a gyengus új konzolok."
Egyre kevesebben vesznek gamer pc-t, mert többen is beérik a konzolok minőségével. Hát még bizonyos fejlesztő cégek mekkora nagy ívben tojnak a pc-s optimalizálásra...
-
majorp80
csendes tag
Ezen a magasságon gondolkodtam én is az msi esetében, de a ház belsejében 149mm magasság van az aljától a felső burkolatig.
Ha a kártya méret úgy van megadva ,hogy az hátsó lemez aljától a legfelső pontig, akkor elvileg bele kéne férnie annak is, mert az alsó kivágásba még valamennyire bele is megy a kártya hátsó lemeze.
A giga (114mm) tutira elférne nem?
Az alacsonyabb 25mm-el, de annak fent van a csatija, de az csak nincs 25 mm? -
Mercutio_
félisten
Mivel mITX konfigom van újra veszek egy ilyet, korábban is ez volt, csak karácsony előtt jött a "fejlesszük a gépet " viszketés és mennie kellett, most picit lehiggadtam és hála nektek
rájöttem, hogy
inkább órára, vagy fotós cuccra áldozomegy későbbi fejlesztésre félreteszem a pénzt a strix pedig majd másnak szerez örömöt -
Asbee
veterán
Volt már ref kártyád?
A hőkivezetés is értelmetlen onnantól kezdve hogy 75 fokig engedi a vga-t a bios, mert az már önmagában befűt a házban.
Mert ha lett volna nem írnád ezt.
Egy zárt házban is jobb hatásfokú lehet a két ventis megoldás, de ezt igazolni nem tudom.
Nem is tudod, mert nem lesz az. Szétfűti azonnal a házat. Persze fogyasztás függvényében, hogy mennyire hamar.
Nem törvényszerű, mert míg egy ref minél halkabban elengedi a gpu-t 80-82 fokig, addig a custom lehet agresszíven 60 fokon akarja tartani. Nem azt vitatom, nem jobb a custom hűtés az Asuson, de ez a ref nem hangos.
-
-
+1
Mindenki rí, mint a fürdősök, meg "a PC halott", de szvsz semmivel sem rosszabb a helyzet, mint régen.OFF: Elnézem kollégáim gyerekeit: tök jól elvannak a kis droidos tabletükkel, abszolút minimális játékokkal is jót szórakoznak PC-n, aztán max. 1 óra múlva húznak vissza legózni/bicajozni/társasozni/hülyéskedni, stb. Asszem' ez a játékokhoz való egyik legegészségesebb hozzáállás.
-
Csupingo
veterán
http://us.hardware.info-n. Nem ismerem az oldalt, csak gyorsan néztem olyat, ahol több kártyát tesztelnek.
Ez tomshardware:A techpowerup-on 27 db-t mértek az evga-nál.
-
mcs
veterán
Volt a mostani WD Blue-m előtt egy Seagate ST1000DM03, amiből elég volt bőven arra a 2-3 hónapra, ameddig üzemelt.
Lehet, hogy én fogtam ki selejtet az utóbbiból, de egyrészt a fejparkolása idegelt, másrészt játékokra alkalmatlan volt, pedig alapvetően gyorsabban írt, mint a Blue. Bármivel játszottam rajta, 5-10 percenként megakadt fél-egy másodpercre a kép. Ha veszek játékmeghajtónak ssd-t, akkor valószínűleg olyat, aminek nincs korlátozva megírt adatmennyiség alapján a garanciája.A topik témájára visszatérve pár napja beneveztem az Ipon MSI GTX 950 Gaming Facebook nyereményjátékára, aminek holnap lesz eredményhírdetése. Nem mintha nagy szükségem lenne rá, de a vicc kedvéért talán van esélyem megnyerni.
-
kisza25
félisten
kicsit vissza olvasol, az egész onnan indult, hogy 950se nem lesz sokkal olcsóbb a 950-nél, mert a 950 sem sokkal olcsóbb a 960-nál. Pedig ott egy csomó más dolgon is tudtak még spórolni (hűtés, doboz, tartozékok...) az olcsóbb csippen kívül. Na mindegy, feladom, szélmalomharc, én 40-45-re tippelem a 950se-t, ne legyen igazam és legyen olcsóbb (nem lesz szerintem)
-
24"on van 1920x1200am.
Egyszeruen annyira szoros minden, hogy AA-t kell hasznalnom. Na, a 960 csak mediumban talan elbir egy 2x-es elsimitast. Talan. Anelkul persze hogy szepen futnak a jatekok high kozeli beallitasokkal, de engem rohadtul zavar, ahhoz meg keves. 970nel nincs ilyen gond.
Ha ossze kellene hasonlitanom ( igen, volt mindketto xD ), akkor a 960 es 970 ugyanolyan sebesseggel szalad jatekok alatt, csak a 960 elsimitas nelkul, a 970 meg 4xAA-val. -
Mark023
tag
Pontosan emiatt váltottam... Hogy mert mennyivel jobb az nvidia driver! És én kis naiv el is hittem. *-"Megjegyezném itt, hogy DDU-val volt újra rakva a driver
" Vírusirtó kettő darab a gépen ellenőrizve minden zeg zugot, hogy nehogy coin miner vagy valami loader legyen fent. Ezt még az AMD driverei sem csinálták. 3 hete van meg a kártya... eddig minden olyan bugot megtaláltam amiket a fórumon írtak
..... vagy én találok újat
Mindenesetre a kártyával teljesen meg vagyok elégedve, és örülök, hogy nincs csúnya textúra meg microsttutter a játékokban, de jelen pillanatban a crimson drivert jobbnak találom, több képernyős megjelenítésben és videó beállításokban, illetve stabilitásban is megkockáztatom.
-
guftabi96
addikt
Monitorozni fogom, szerintem még holnap.
Tufom mik a hátrányai a ref hűtőnek. Eredetileg egy nagyon kicsi házba ment volna a kártya, és miután befuccsolt a giga 960-as terv, így úgy gondoltam, hogy a kicsi házba jobb lenne egy olyan kártya, ami kifelé tolja a levegőt.
Aztán az élet máshogy hozta, és a kicsi ház elkelt, a gép meg ment vissza a z9-be.
Egyébként nekem semmi problémám a kártyával, rosszabbra számítottam hang terén. Aztán, hogy hány fokos.. amíg ennyi, addig nem izgat. 90 körül már azért gyártanám a ventiprofilt, de a gyárival nem megy 80 fölé, én ezt vga-nal még elviselem.Egyébként a másik kolléga gépében 970 giga gaming van, i7 4770 ées 16gb ram, ha jól emlékszem. Szóval nem nagyon van közös pont a gépünkben, ráadásul az övé jóval erősebb, de a probléma nála is jelentkezik.
Régebben nem volt ilyen gondom, pedig elég sokat változott a gépem, mióta bf4-ezek:
I3 4150-fx 6300-i5 3570
Hd 7770-r7 260x-r9 280-r7 260x-gtx 960.
Esetleg régebbi driverek közül melyiket érdemes kipróbálni?Ma Assetto Corsáztam egy órát, az gyönyörűen fut, pedig szerintem az jobban megizzasztja a vga-t.
Bf4 full cpu limites. -
aginor
veterán
Nem az a kérdés, hogy megoldható-e dx11-el, hanem az, hogy nem fogják, ha a dx12 lesz a közös platform a konzolok és a pc között, az olyan címeknél, ami multiplatform és nem xbox exkluzív. Az MS is közös xbox élményben gondolkodik, tehát a jövőben állításuk szerint a pc is ugyanolyan fontos célplatform lesz mint a konzol.
-
4264adam
veterán
-
4264adam
veterán
Az a membotrány is ki volt jól találva, azért nem két ft-ért ülnek ott az emberkék akik számolnak a társadalmi válaszokkal ezekre a lépésekre. Látod a 128bites víz is lefolyt és sikeres a 960...