- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- One mobilszolgáltatások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kisza25 #13438 üzenetére
Ez megoldható dolog. A lejátszó szoftverben meg kell adni a hangkimenetet, ami eltér a default audio kimenettől.
Aimp3 zenelejátszáshoz, simán megadható hogy mondjuk egy másik hangkimenetet használjon, KODi média lejátszáshoz, ő is tudja. Most már csak attól függ az egész mik az elérhető hang lejátszó eszközök az adott gépen. Böngészős hangbeállítást nem tudom hogy lehet megoldani, gondolom sehogy. -
válasz
kisza25 #13435 üzenetére
A kiterjesztetten fog tudni filmet nézni az elsődleges monitoron meg játszani, én így mondtam.
Dughatja a kiterjesztett monitort az integráltra, vagy a videokártyára, mindkettő megbírkózik a feladattal.Kár feltételezned olyant amit nem tudsz. Videodekódolást megoldhatja quicksyncből, mivel i5je van, a Maxwell videodekódolását meg nem kell bemutatni.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
kisza25 #13415 üzenetére
Hmm... Hát remélem egy darabig elég lesz legalább mediumra a GTX 960.
Akkor először is: a közelben van egy kis üzlet, ahol kidobott német elektronikai cuccok vannak (van valami kis hibájuk, és már újat vesznek...) ott lehet van olcsón valami jó állapotú full hd monitor. Amúgy meg teevben van egy i5-3470 vagy i7-2600. Kicsit orvosoljuk a problémát
És van valamilyen tapasztalat azzal kapcsolatban, hogy 1600x900-on mennyivel terhelődik jobban a cpu? Ez legalább nem zabálná a videokártyát.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
kisza25 #13409 üzenetére
Hát azt nem értem, hogy 1600x900-ban ugyan ez a proci MAXOS cpu-t használó beállításokkal megy 70-90%-on, az enyém 1366x768 ban pedig full alacsonyan 90-100%-on.
Ez hatalmas különbség, a felbontás különbség kicsi, ellenben a kihasználtság és a beállítás között nagy a különbség.
Bár, csávókámnak asszem volt 35 fps, gtx 750ti-vel, a kártya 100%on ment. Lehet a kártya hamarabb elérte a limitet, ezért a proci nem számított annyira és ezért kisebb a kihasználtság. Nem tudom.
Ezért gondolkozok full hd-n, de otr már a kártya lenne határos. 1600x900 tűnik az aranyközépnek, b1r nem tudom, mennyire változna a cpu használat, mert nem sokal nagyobb felbontás.
Illetve miért van cpu limit? Miben más a cpu-nak az, hogy hd és nem full hd? A kártyának jobbat teszy de a procinak nem. Pedig kisebb felbontás, logikusabb lenne az, hogy így a proci is kevésbé terhelődik...
-
Trailblazer
veterán
válasz
kisza25 #12705 üzenetére
Egy újgenerációs, kisebb csíkszélességen készülő, teljesen más architektúrával hasonlítod össze. Az egy dolog, hogy az árak nincsenek messze egymástól, dehát ki akar annyiért 4 gigás 960-ast venni? Egyértelmű, hogy már csak használtan éri meg. Én 40-ért jutottam hozzá 2 gigás 960-hoz.
-
-
-
Peat;)
veterán
válasz
kisza25 #12511 üzenetére
Nagyon "változatos" a teljesítménye azért, engem meg pont az ilyen akasztana ki. De ki mit hogy.
Igazából azt sem tudjuk az új játékok mikor mit fognak használni hiszen csak szót fosnak a fejlesztők a helyett hogy csinálnák a melójukat, lásd deus ex mint dx12 seller cím...
-
guftabi96
addikt
válasz
kisza25 #12497 üzenetére
mondjuk ezt megoszthatnád, mert én nem jöttem rá
Végig abban a bádogdobozban ülnék, ha lenne esélyem arra, hogy beüljek.ON:
Hogy tudom megoldani, hogy 70 foknál ne vegye vissza az órajelet a kártya?
MSI ab-ben felemeltem a temp limitet 75-re, de ugyan úgy visszaveszi 70-nél. -
mcs
veterán
válasz
kisza25 #12436 üzenetére
Nekem is mindkettő.
Elő is kerítettem a tuningos eredményeimet:
[950 Xtreme húzva]
[960 mini WF húzva]Játékban nálam sincs nagy különbség a kettő között (bár nagyon sokmindennel nem is játszok
), de Fire Strikenál kijött a 960 több cuda magjának előnye.
-
mcs
veterán
válasz
kisza25 #12434 üzenetére
Komolyan mondom ahány féle 950, annyi féle gpu órajel.
Neked a gyengébbik 950 egy ventis lehetett, mert az megy alapon 1064 Mhz-en. A sima WF2 már 1104en. Előbb Strix és MSi Gaming teszteket néztem, és mindkettő 6700as graphicsot nyomott alapon. Nekem az Xtreme 7204et a legutóbbi Time Spy verzióval, bár erről nem lőttem képet. A 960 oc-k 7500-7600tól indulnak. -
válasz
kisza25 #12236 üzenetére
Hogy őszinte legyek, nem nagyon akartam már sem Maxwellt, sem korábbi GCN-t venni, de ahogy a két gyártó bonyolítja az új generációk rolloutját, mindkettőnek jár a Golden Bráner award
Meguntam a banánt, tettem egy kissé sikertelen próbát a 750Ti-vel, aztán ez a kártya meg pont szembejött - lehet, hogy marad is egy darabig.
-
guftabi96
addikt
válasz
kisza25 #12094 üzenetére
Persze, ez igaz, de tény, hogy azért a Sapphire Nitronál egy minőségibbnek ható kártyát éreztél a kezedben.
De mindegy, a lényeg, hogy megy, és jól.Megoldotta azt a problémát, amiért vettem. (Nem akarok vitát, ez nem az a topik, te tudod miért vettem).
Asic: 81,4
Játék közben 67fok/ 1405mhz.
Tuningolni nem hiszem, hogy fogom, mert abban a 2-3 játékban, amivel játszok úgyis a proci fekszik ki, és így is marad benne egy pici.
És meglepően csendes. -
mcs
veterán
válasz
kisza25 #12089 üzenetére
Egyelőre nálam se jött ki fenenagy különbség a 950 és 960 oc között. Csak számokban lehet látni mindkettőt alapon járatva, de ez is UT4 alatt max 5, Project Cars alatt meg 2 fpsben merül ki a 960 javára. Doomal egyelőre nem játszok, pedig ott aztán arat a 4 gigás 960.
1500/7600on járatva meg már simán hozom, de néhol le is nyomom az alap, 2 gigás oc 960at. -
mcs
veterán
válasz
kisza25 #12080 üzenetére
Most nézem EVGA oldalán, hogy ez lényegében egy ref cucc.
Pár ezerrel kellene csak lentebb tolni az árát, és igazi bang for the buck lenne.szerk.: én hogy örültem, amikor a power gombom alatt elszakadt a power sw kábel jó pár előlap lehuzigálás után. Utána nagy ügyesen belenyomtam a pákát a gomb műanyag keretébe, és azóta resettel kapcsolok.
-
guftabi96
addikt
válasz
kisza25 #12085 üzenetére
Elsőre kellett volna jól összerakni, és nem lenne ilyen probléma
Most raktam én is össze havernak egy új gépet, ő egyáltalán nem ért hozzá, én is beszéltem leccel stb.
Itt is csak nézte a műveletet.
A proci berakásnál néztem a szemem sarkából a fejét, nagyon kerekedett a szeme(mondjuk tényleg nincs túl bizalomgerjesztő hangja, amikor azt a keretet beakasztod)
Aztán meg első indítás: semmi nem történik. Hirtelen még én is megijedtem, hogy ezzel meg mi a fene van. Bekapcsológombot lehúztam az alaplapról, és esküdni mernék rá, hogy full ugyan úgy vissza is raktam, és el is indult. -
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #12079 üzenetére
Szóval 60 fokig nem megy rajta a venti, aztán 36% 70 fokig, aztán 41% ez fölé nem ment, de engedte 75 fokig a kártyát és ott tartotta, kb 1 órát játszottam, ez a max boost, de inkább 1190-1200 körül mozgott
hangját nem tudom megmondani, mert az intel gyári CPU hűtő elnyomta, de az sem volt vészes mivel csak 65W a proci -
mcs
veterán
válasz
kisza25 #12056 üzenetére
Én ha veszek valaha notit, csakis kizárólag másodlagos gépnek. Erre a célra amúgyis van most egy Lark Ultimate 7i Win tabletem.
Egyszerűen aranyáron vannak az olyan notik, amik képesek lennének teljesítmény alapján kiváltani a mostani konfigomat, de még akkor is zavarna az, hogy nehezebben tudnám később testre szabni, vagy éppen rendbe szedni. Ha megszűnik valaha az asztali pc, tökön szúrom magamat, annyira a szívemhez nőtt.Nem tudom, hogy meg fogod-e húzni azt a kis fogyasztású 950et, de kíváncsi lennék, hogy mit bír külön táp nélkül.
-
laychi
veterán
válasz
kisza25 #12056 üzenetére
Ez inkább jó asztali gép helyett asztali processzorral
[link]
érdekesség,hogy skylake proci z97 chipsettel,asztalinál meg új alaplapot kell venni....nahát
M@rdel
Fel kell hívni őket,hogy azt mondták nem tudják beszerezni,mégis hirdetik,akkor vegyék le,vagy ha csak az árral volt a gond,akkor az az ő gondjuk,ha leadtad online a rendelést,akkor teljesíteniük kell,nyeljék be a különbözetet.
Tesco is benyelte,mikor 2000 Ft-ért vettem ott kb 30000 Ft-os masszázságyat. akció volt,aztán lemaradt egy szám valahonnan. 20000-ért sikerült kb megválni tőle -
Tikakukac
titán
válasz
kisza25 #12014 üzenetére
Sokat tudnék mesélni milyen gyártók milyen dolgokat engednek meg high-end szinten
Hauptmann: Sok venti=/=jobb hűtés. Plusz fogyi, még egy csapágy még egy forgó alkatrész stb. Hogy a Giga most tényleg alja-e passzolom. Alaplapban biztosan fapadabb mint mondjuk a társ Asus vagy bármilyen más gyártó, ezt tudom, szoktam néha anyázgatni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sweet.tv - internetes TV
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- RAM topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest